Driessen: 'Neres in de basisformatie'

David Neres zal woensdag in de basis starten bij Ajax, zo denkt Valentijn Driessen te weten. Erik ten Hag zou daarmee teruggrijpen naar de formatie waarin Ajax eerder aantrad tegen Benfica en Bayern München, waarbij Dusan Tadic zich weer in de punt van de aanval posteert.

'Wat we weten is dat Ten Hag terugvalt op de Bayern München en Benfica-variant, met Neres in de basisformatie en Huntelaar en Dolberg niet', vertelt Driessen bij de 'Kick Off'-podcast van De Telegraaf. 'Dan krijg je Tadic dus in de spits en aan de zijkanten Ziyech en Neres. Wat Neres gaat brengen, moet je afwachten, maar het is wel iemand die er stond op momenten dat hij mocht invallen.'

De verslaggever beseft dat Ajax uit een heel ander vaatje moet gaan tappen om ook maar enigszins kans te maken tegen Real. 'Als je dit opnieuw op de mat legt, kun je net zo goed de volgende ronde aan Real Madrid gunnen. Maar dit is iets heel anders. Hier kijken ze met z’n allen naar uit en hier hebben ze maandenlang met elkaar naar toegeleefd. Je mag tegen de kampioen van Europa en dan zit heel Europa ook te kijken voor de buis.'

Na de nederlaag tegen Heracles Almelo kwam onder andere het middenveld van Ajax ter discussie te staan. Er zou een breker nodig zijn, maar dat vindt Ajax-watcher Mike Verweij nonsens. 'Thuis tegen Benfica en Bayern München kon een heel hoog niveau bereikt worden met hetzelfde middenveld. Het gaat om bereidheid, voor elkaar willen werken. Het is veel belangrijker hoe het kan dat het voor de winterstop wel ging en na de winterstop niet. Dat komt, volgens mij, doordat iedereen voor zijn eigen transfer aan het voetballen is.'

Het Ajaxpubliek in Europa

Naast de bereidheid van de spelers, is ook de bereidheid van de Ajaxsupporters een grote factor voor Ajax' Europese succes. Verweij vraagt zich af hoe dat woensdag in een mindere periode zla zijn. 'Het publiek was tijdens de Europese wedstrijden tot dusver een hele grote factor. Hoe gaat het nu wanneer Ajax binnen een kwartier op 0-1 of 0-2 staat? Hoe gedraagt het publiek zich? Blijven ze achter de ploeg staan en jagen ze zich naar voren, of gaat het publiek zich tegen de ploeg keren?'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KKoossiiee
Het publiek zal nu in ieder geval niet bestaan uit vrouwtjes met kindertjes zoals in de competitie.
0 0
Vlieske
Neres speelde zijn beste wedstrijd, komt vervolgens op de bank terecht. Dolberg speelde zijn beste 2 wedstrijden, komt vervolgens op de bank terecht. Tadic, ziyech en schone spelen al een maand dramatisch. Spelen wekelijks. Er is geen touw aan vast te knopen. De helft wil al weg maar als ten hag zo door gaat wil iedereen weg.
3 -2
Tscheu
Ik wou dat Ten Hag zelf weg wilde.
1 -1
Aetim
Neres in de basis. Een heel klein lichtpuntje in donkere tijden.
0 0
ajaxdordtt
tadic dolberg neres
ziyech donny
frenkie
nico blind de ligt mazraoui
onana

het is niet zo moeilijk Erik
4 -1
Rentokill
Dat is het blijkbaar wel. Schone heb je gewoon nodig in deze wedstrijd. Ziyech achter Tadic zetten is zinloos. Beide willen veel bewegen dus die moet je niet in de buurt van elkaar zetten. Wordt een puinhoop.
0 0
Tscheu
Helemaal mee eens; wellicht Hunter i.p.v. Dolberg.
0 -5
Pierre Heno
Het publiek zal zich dan met recht ook tegen de tandem Overmars -Ten Hag gaan keren. Lees het interview in het NRC van vandaag waarin de zichzelf tot 'grote baas van Ajax' benoemde Overmars zijn eigen straatje flink aan het opboenen is. En dat vooral met emmers vol voetbalclichés. Ècht kritische vragen komen niet aan de orde. Het NRC is ook al niet meer wat het geweest is.
6 -4
LS16
Neres Tadic Ziyech
De Jong Van de Beek
Blind
Nico Magallan De Ligt Nous
Onana

Dit is wat ik hoop en ook wel verwacht.
0 -6
ajaxdordtt
ja magallan de ligt. Dat liep in de kuip ook lekker.
1 0
Amsterdam Loyals
Magallan is geblesseerd gozer
3 -1
Pierre Heno
Hij zal Wöber bedoelen!.....oh wacht nee... die is ook al weg gebonjourd .
2 -4
Ajax114
Nou die had niet meegedaan door schorsing
6 0
Schwalbino
Dat kan ik me niet voorstellen.
0 0
Daveajax1976
Wij missen echt een Jan van halst type
1 -10
Jood79
Zeg dan gabri
0 0
Tscheu
Wouters.
1 0
Pierre Heno
Volgens mij hebben we al 3 kaalkoppen in de technische staf op de bank. Met Van Halst er bij kunnen ze lekker gaan klaverjassen want er gebeurt toch niks.
Op het toilet van stichting De Zonnebloem bruist het méér dan in de hoofden van die 3 trainer-coaches langs het veld.
2 -3
behangdelul
Als kiespijn inderdaad.
1 0
Dit is mijn club
Zullen we daar maar Jan Wouters van maken.
0 0
Daveajax1976
Was ook een flauw grapje
1 -2
HupSjakie
Neres op rechts, Ziyech op positie van Donny, Donny op positie Lasse, Lasse op de bank.
Dolberg in de spits.
5 -1
AJAIXIXIXI
Het is Erik geraden ook!
0 0
PetrusKeizer
Driessen hoopt natuurlijk stiekem dat Neres NIET wordt opgesteld. Gaat t dan morgen mis, dan heeft hij alvast n prachtig opstapje naar n van azijn doordrenkt, of moet ik zeggen doordrekt, stukkie.
1 0
GvanderK
Aan de ene kant wil ik Schone altijd in de basis vanwege zijn briljante vrijetrap, maar ik zou hem morgen opofferen voor Neres zodat Vd Beek naast De Jong kan staan. Ik denk dat Lasse het tempo niet aankan met gasten als Modric, Kroos om zich heen.
0 -2
Bocarra
De Televaag is een grote schijtkrant. Maar het kan ook open deuren intrappen. Iedereen weet nu inmiddels wel dat sinds het bekend worden van de hoogte van de transfer van Frenkie, de Ajax selectie aan homogeniteit heeft ingeboet en spelers puur voor een eigen transfer lijken te spelen. Daar is geen trainer tegen opgewassen.
3 -5
Schwalbino
Fact check

'De Tv ... grote schijtkrant' - 4 Pinokkio's
De Tv is een rioolkrant. Riool is smeriger dan schijt.
0 -1
godenzonenssuper
Als je het zelf allemaal maar gelooft he Boccara.
0 -1
Red Devil
Neres hoort ook in de basis.
1 0
sjaakahz94
onana
maz de ligt blind nico
donny frenkie
tadic
zyech dolberg neres

beste 11. hiermee moet je het seizoen uitspelen
0 0
sjaakahz94
tadic op 10 donny 8 frenkie 6
0 0
Ajax4proud
Er is geen touw aan vast te knopen, maar gelukkig mag hij ook een keer in de basis!
7 0
Ajaxxxisdebeste
Is dus niet echt tactisch verrassend. Vooral dat iedereen het al kent van Bayern uit, denk je dat Real dat niet weet
1 0
Mikey Stormram
Morgen gewoon gekkenhuis hoor lijkt mij. Ik ga er heen en heb er simpelweg onwijs veel zin in. Dat ik op dit moment boos op Ajax ben, betekent niet dat ik niet meer van Ajax hou.

Na morgenavond kán alles weer anders zijn, indien onze 11 prinsjes er dit keer wel zin in hebben en Neres speelt.
11 0
Ajax114
Hahahaha dat is wel leuk geschreven.
1 0
Fluitje
Mee eens. Je bent juist boos omdat je van Ajax houdt. Vertrouwen houden en knallen voor een goed resultaat in Europa, competitie en beker
2 0
Schip
Dus je stelt Neres bijna nooit op, laat hem niet invallen op momenten dat het publiek er bijkans om schreeuwt, maar in de zwaarste en belangrijkste wedstrijd zet je deze jongen in.

Kijk, DAT is people management. Neres blaakt van het zelfvertrouwen, heeft zoveel gescoord en gespeeld dit seizoen dat hij in een flow zit.
5 -2
Bky
Dit wordt een eitje. Real gaat eraan.
3 -2
Radie125
Zal nooit tegen mijn club zijn maar het enthousiastme wordt wel minder bij 0 2
0 -3
ajaxinho
Die formatie had je tegen Feyenoord moeten gebruiken.
Dat was de perfecte test case.
3 -1
Koningtoto
27e herkansing die ook belangrijk is.
1 0
PJSM
Hoe je ook speelt, in mijn ogen hoort Neres altijd in de basis.
3 0
Onpartijdig
De "Bayern variant " is toch ook met Blind op CVM ? Hoop tegen dit Real niet dat Blind centraal achterin staat maar als CVM, al weet ik niet wie er dan centraal naast de Ligt moet staan.
0 -1
Pierre Heno
Wöber natuurlijk !.....oh...nee..wacht..das waar...die is verpatst in januari.
2 -1
Joseph
Ik denk dat de Bayern variant niet kan, je hebt geen Wober en je hebt geen Magallan. Belangrijkste is dat het middenveld versterkt wordt, ik zou Tadic naar de 10 positie trekken en Donny naast Frenkie zetten.

Ideaal is Blind gewoon op 6, hopelijk is Magallan fit voor de return en de rest van het seizoen. Het is zonde dat Blind zo lang achterin heeft gestaan.
0 0
AjaxBaggio
Die Valentijn weet ook alles he.

Maar ja, hoop dat hij gelijk heeft.
Met Neres Tadic en Ziyech voorin ben je het sterkst.

Huntelaar en Dolberg gaan geen potten breken morgen.
3 -1
Tinus
Eigenlijk zou ik altijd met dolberg beginnen. Hij heeft de meeste kwaliteit en meeste diepgang. Zeker als je met neres speelt komt dolberg beter tot zn recht. Maar ten Hag stelt Ziyech en tadic nog op met een gebroken been. Ik ben benieuwd of ze het weer eens laten zien morgen. Veel plezier allemaal!
2 0
ajaxinho
Hij heeft een informant.

Waarom die informant naar een journalist van de Telegraaf lekt begrijp ik niet.
Telegraaf kan alleen maar negatief schrijven over Ajax.
0 0