Directie Ajax ziet zelf af van bonus, NOW-2 terugbetaald

BartVeenstra, 13-11-2020 om 15:45, 6170 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De directie van Ajax heeft er zelf voor gekozen om af te zien van een bonus voor het boekjaar 2019/2020. De bonussen over het afgelopen boekjaar zijn zodoende niet uitgekeerd. De directieleden kregen alleen een bonus voor het bereiken van de Champions League, al werden die op basis van het kampioensjaar 2018/2019 in augustus 2019 uitgekeerd.

Bij Ajax werden er verder geen bonussen uitgedeeld. Bovendien betaalt Ajax de NOW-2 terug. De club maakt namelijk geen aanspraak op deze NOW-2 meer en dit heeft alles te maken met de positieve transferresultaten van Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Sergiño Dest. Men heeft dan ook het verzoek tot terugbetalen ingediend, zo liet financieel directeur Susan Lenderink weten tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Eerder deed Ajax wel een beroep op de NOW-1. Lenderink ziet veel solidariteit binnen Ajax, maar desondanks hangt de club een zwart scenario boven het hoofd. 'We spelen nagenoeg geen wedstrijden met publiek en de kans op volle stadions is op dit moment gering. Financieel wordt het een heel zwaar jaar. We moeten dan ook heel kritisch zijn op onze kosten. Met deze subsidie kunnen we ons maximaal inspannen voor de werkgelegenheid. Dat is de reden voor de subsidie. Het is niet voor de spelers, maar voor het kantoorpersoneel.'

Leen Meijaard, lid van de RvC, laat weten dat als Ajax een beroep doet op de NOW-3 dit ervoor zorgt dat er geen bonussen uitgekeerd kunnen worden. Bovendien ziet de directie zelf al af van de bonus. Meijaard geeft aan dat dat wel zo gepast is vanwege de substantiële bijdragen van fans, relaties en sponsoren. Van der Sar vult aan: 'Het is wat je zegt. In maart en april hebben wij met de spelers gezeten en een bijdrage aan solidariteit voor het bedrijf gevraagd. Daar hebben wij als directie een voortouw in genomen. We hopen dat de situatie snel normaal wordt, zodat onze fans weer naar het stadion kunnen komen.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joodhannus73
Waarom wordt hier niet genoemd dat Overmars een bonus van 250.000 Euro en Van der Sar een bonus van 200.000 Euro kregen (waar ze geen afstand van deden)? Dit is bonus boven op hun abnormale en belachelijke salaris. Het is van den zotten. Het zijn allebei prutsers en plegen wanbeleid en mismanagement. En dan nog een 'bonusje' van een paar ton en wij maar extra betalen voor de seizoenkaart in Corona crises. Ze zien wel af van hun bonus voor volgend boekjaar. En daar moeten we voor applaudiseren? Het is een grof schandaal! Maar hier kan het zonder morren of opstand. En ook over deze post krijg je weer commentaa. Omgekeerde wereld...
2 -7
Sterspeler
Als er iemand een grof schandaal is dan ben jij dat met je geroeptoeter. Die bonus is volkomen verdiend en was ruim voor de Coronacrisis een verdienste. Niemand maakt er een probleem van, behalve jij en 2 PSVers die duimpjes omhoog geven.
0 0
4xEC1
Sodemieter toch op hier met je respectloze commentaar op die "prutsers" zoals je ze noemt. Deze "prutsers" hebben Ajax weer op de (Europese kaart) gezet met hun beleid. Of verlang jij weer terug naar hun prutserende voorgangers? Idioot.
0 0
Staaf78
Ajax mag haar handjes dichtknijpen met de heren. Ze doen geweldig werk. Sportief top, financieel super, marketing heel goed en rust in de organisatie. Jouw reactie is een grof schandaal.
3 -1
Ajax27
Dat staat toch in het bericht? Dat is de bonus die ze door het succesjaar 2018/2019 kregen en die was al uitgekeerd voor de hele pandemie crisis. Dus niets schandalig aan, gewoon open gecommuniceerd.
6 0
Pjait
Kan er van dat geld een standbeeld komen voor beide heren.
3 -1
AjaxDaniel
De enige reden waarom er überhaupt zoveel commentaar op was, is omdat het Ajax is. Ajax had er gewoon recht op, net als de andere clubs die er ook gebruik van hebben gemaakt. Daarnaast heeft Ajax zich erg solidair opgesteld met de afdracht van CL-geld naar andere clubs.

Maar ja, positief Ajax nieuws verkoopt niet zo goed.
3 0
sjeetje
Zouden de spelers dan ook hun mogelijke kampioensbonus moeten inleveren als ze gebruik maken van NOW-3? Of zou zoiets er niet onder vallen?
0 0
Redrum
Prachtig gebaar natuurlijk. Ben zeer benieuwd hoeveel aandacht hieraan besteed gaat worden in de media. Waarschijnlijk lezen we er helemaal niks van terug.
3 0