Bliksemvertrek Ideho door inmenging andere zaakwaarnemer

ThijsZwagerman, 07-10-2020 om 20:30, 15142 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het bliksemvertrek van Joel Ideho bij Ajax heeft alles te maken met de inmenging van een andere zaakwaarnemer, zo bevestigt zijn huidige zaakwaarnemer, Bart van Meel, tegenover Ajax Showtime. De zeventienjarige Ideho was pas sinds deze zomer actief voor Ajax, maar maakt per direct de overstap naar Arsenal

Op 1 juli van dit jaar kwam Ideho over van Willem II. De talentvolle vleugelaanvaller kreeg in Amsterdam niet direct een contract, maar Ajax liet wel duidelijk blijken veel vertrouwen in Ideho te hebben. Kort na zijn komst mocht de buitenspeler met de selectie van het toen nog zogeheten Ajax O19 mee naar Nyon voor de knock-out fase van de Youth League. Zijn debuut voor Ajax, in de kwartfinale tegen de leeftijdsgenoten van FC Midtjylland, luisterde Ideho op met een schitterende treffer.

Na drie maanden is er echter alweer een einde gekomen aan het zo veelbelovend begonnen Ajax-avontuur van Ideho. Volgens Van Meel, die de aanvaller nu enkele maanden begeleidt, heeft een andere zaakwaarnemer Ideho overgehaald om naar Arsenal te vertrekken. De Londenaren raakten tijdens de Youth League-wedstrijden in augustus - evenals meerdere Europese topclubs - onder de indruk van Ideho. In tegenstelling tot andere geïnteresseerde clubs handelde Arsenal vervolgens daadkrachtig en zocht het middels een andere zaakwaarnemer contact met Ideho. De andere belangenbehartiger meldde Ideho dat hij bij Arsenal een meerjarig contract kon gaan tekenen. 

De rechtspoot had hier direct oren naar, ook vanwege het feit Ajax hem nog geen contract had voorgeschoteld. De Amsterdamse club is van mening dat Ideho zich kort na zijn overgang van Willem II verder moest ontwikkelen waarna hij vervolgens in aanmerking zou komen voor een contract. Ook na de concrete belangstelling van Arsenal wilde Ajax Ideho nog geen contract aanbieden. 

Ajax ontvangt opleidingsvergoeding

Hoewel Van Meel, de huidige zaakwaarnemer van Ideho, de aanvaller liever bij Ajax had zien blijven, besloot de jongeling op aanraden van een andere zaakwaarnemer zelf om voor zijn kansen bij Arsenal te gaan. In Londen heeft Ideho een ‘professional contract’ getekend en gaat hij in eerste instantie beginnen bij de O23. Ideho mag ook nog uitkomen voor het O18-team van Arsenal. Ajax ontvangt evenals Willem II en Ideho’s amateurclub ’t Zand een opleidingsvergoeding voor de talentvolle buitenspeler. 

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
14AJAX14
Als die jongen geen contract kreeg van Ajax (als dat klopt) dan is het logisch dat ie naar Arsenla gaat als hij daar wel een salaris krijgt. Ziet er weer belend uit als het zuinige beleid van Ajax... Had hij namelijk wél een contract (ongeacht zijn salaris) had Ajax gewoon een dikke transfersom kunnen vragen.

Uiteindelijk is het simpel: je ziet in die jongen een grote toekomst: je haalt hem en geeft hem een contract. Je ziet het niet zitten in die jongen: je haalt hem niet naar Ajax. Dit wat hier gebeurd is er tussen in, dat gaat niet. Het is ja óf nee. En de scouting moet zo’n vraag kunnen beantwoorden of hij het waard is of niet.
0 0
brullie
Ach , een jongen die echt naar Ajax was gekomen omdat Ajax zijn droom was en de mooiste club van Nederland vond...haha! Zielig dat zijn hele familie deze jongen de vernieling injaagt alleen maar om het geld...
2 0
JanTa
Dan te bedenken dat Arsenal niet bekend staat om uitstekende jeugdopleiding.
3 0
Keizer020
Zonde, de jongen heeft talent
3 0
Amp
Vaag verhaal over die andere zaakwaarnemer. Is die Van Meel nu zijn zaakwaarnemer niet meer dan of wat?

Heb t interview niet gezien maar las hier en daar al dat zijn ouders snel geld wilden zien, heeft ie nu een goede stap voor gemaakt. Geen idee of ajax nu een groot talent is misgelopen, maar lijkt me sterk gezien hij op zn 17e nog geen contract heeft gekregen.
0 0
FlyingDutchMan
Jammer, deze gozer heeft bij mijn oude amateurclub in het eerste gevoetbald. Had wel mooi gevonden als hij net als Michael De Leeuw was doorgebroken..
0 0
jutter
Daar heb je als club natuurlijk geen grip op. Hij sluit aan in de lange rij van spelers die over de grens voor het geld gaan (hij dus al heel rap), met in hun kielzog vaak de hele familie. En de zaakwaarnemers een stevige duit in het zakje doen door het nodige pushwerk, en goud zien blinken aan de horizon. Iedereen tevreden zou je zeggen, maar.......
1 -1
Marcao
Daar horen we nooit meer wat van. Succes bij FC Bal op het Dak in 2025.
3 0
Willem410
Nou ik ken er nog 1 die ging naar Arsenal.
Dat had nu voor ons echt een topspits geweest.
Het zal me niks verbazen als het straks met deze gast hetzelfde gaat.
0 0
Tscheu
Wie? Bergkamp?
0 0
DrFootball
Malen
0 0
Thaschja
Dit is geen ramp . laat gaan. Wat psv gekocht heeft, kan wel een klein rampje zijn. Ben er wel benieuwd na .
2 -3
mgtow
En ervoor?
3 -1
fc Barcelona_ke
Goede speler, maar we hebben veel betere vleugelsaanvallers op zijn leeftijd rond in amsterdam. Dall axel kjaer etc.. veel succes in engeland. Ik heb idee die ihedo net als javier martina, jozy lukoki dezelfde niveau gaat halen.
0 -1
Aeter
Broodvoetballers kiezen altijd voor het geld. Dat is ook wel begrijpelijk gezien hun achtergrond. Ze kiezen voor zekerheid eerst dan pas carrière.
3 0
3sterren
Profvoetballers zijn per definitie broodvoetballers, daarom bestaat er een hele grote groep die als amateur ( = liefhebber) over de voetbalvelden draaft ...
; )
1 -1
grannig mokum1
Ook beïnvloed door zijn ouders?(kassa) Denkt haast wel
1 0
Farenza
Heeft denk ik ook te maken met perspectief. Door het behoudt van Van Axel-Dongen nam de kans op speelminuten af, dat ik combinatie voor het (grote) geld uit Engeland, maakt het een begrijpelijke beslissing. Verder wel opvallend dat Arsenal meteen wil toeslaan na één degelijke invalbeurt (met daarin een wereldgoal) in de YL.
0 0
Volh1983
Ach en deze jongen mag volgens de FIFA regels pas ergens volgend jaar weer officiële wedstrijden voetballen!
Goed voor zijn bankrekening, niet voor zijn ontwikkeling....
0 -3
SilverHaze
Eigen schuld van de zaakwaarnemer. Moet je maar niet zo op ontwikkeling focussen, maar vooral aan jezelf denken en je premies van het handelen met kinderen...
3 -2
Ozymandias
Als zaakwaarnemer moet je zoveel mogelijk opties voor je clienten regelen. Als Ideho graag een groot contract wilde tekenen en zijn zaakwaarnemer dat niet mogelijk maakte maar een andere zaakwaarnemer wel dan heeft de eerste zaakwaarnemer zijn baan niet goed genoeg gedaan.
1 -1
SilverHaze
Tussen een groot contact tekenen en het nauwkeurig uitstippelen van je carriere en ontwikkeling zit natuurlijk nog een enorm spectrum. Alsof die korte termijnsgedachte alles is wat het werk van een zaakwaarnemer is. Deze zaakwaarnemer is pas net begonnen zie ik, dus eigenlijk wel logsich dat hij afgetroeft wordt.
1 0
3sterren
Of is het gebrek aan gogme?
Als Ajax een bepaald talent op het oog heeft loeren buitenlandse clubs mee en als dan blijkt dat het talent nog geen contract heeft getekend, al dan niet groot, moet je niet gek opkijken dat een meer gehaaide zaakwaarnemer het talent voor je neus kan én zeker zal wegkapen.
Snelheid is geboden, en is niet alleen op het veld van doorslaggevende zaak.
Zowel een leermoment dus voor de beginnende zaakwaarnemer, alsmede voor Overmars ...
0 0