Ten Hag: 'Met deze resultaten is het bij ons crisis'

JesseTH, 23-02-2020 om 19:45, 11595 views, FOX Sports |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Erik ten Hag erkent dat het crisis is bij Ajax. Dat betekent niet dat de oefenmeester vindt dat de alarmbellen af moeten gaan, maar volgens hem is het altijd een probleem wanneer de club Ajax tweemaal achter elkaar verliest.

'Met deze resultaten is het bij ons altijd crisis', vertelt Ten Hag op de persconferentie, waarna hij aangeeft te weten waaraan het ligt. 'We moeten de rust bewaren. We weten waar de oorzaken liggen, maar dat kunnen we niet van vandaag op morgen oplossen. We werken er hard aan, maar dat heeft tijd nodig.'

In de winterstop keek Ten Hag uiterst positief naar de tweede seizoenshelft, maar dat verloopt nu toch anders. 'Ik kijk er nog steeds op dezelfde manier naar. Op het trainingskamp speelden we met een andere bezetting. Toen waren Veltman, Ziyech en Promes er nog. Die missen we op dit moment.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Heeft Eric nog grip op de groep?
0 0
PierreHeno
Met deze resultaten laten we zien op welke manier we te pakken zijn en helpen we zowel AZ, Feyenoord als PSV weer volop in het zadel . Hoe dom je een elftal coachen. Maak ze maar bang om te verliezen Erik....dan gaan we helemaal geen potje meer winnen. Angsthazen coach levert angsthazen voetbal. En Eiting, Ekkelenkamp en Gravenberch zijn duidelijk nog lang niet klaar om eredivisiewedstrijden voor Ajax te winnen. Een nat kaartenhuis dat in elkaar zakt bij de eerste de beste fysieke tegenstand en wat regen en wind. Heracles pakte in 2020 pas 5 puntekes.....5!!..dat is er welgeteld 1 meer dan RKC die inmiddels al vrijwel gedegradeerd zijn. En Ajax laar daar zo maar even 3 punten liggen alsof ze 20 punten voor staan . Toe maar Erik...help je concurrenten maar in het zadel....een lekker spannend slot van de NL klompetitie ligt alweer in het verschiet.
2 0
michaellaudrup
Zoek een trainer met ervaring, kijk naar Dickie die wint gewoon met een echt bagger elftal. Bij Ajax is het Marcie die de verkeerde spelers koopt of Eric die ze dan ook nog eens verkeerd neerzet.
3 0
Ferd
Kijk naar het baggervoetbal van Dickie. Dan zouden we bij Ajax terecht moord en brand schreeuwen
1 -1
AlexIbarra
Tja, toen er langzaam jongens begonnen weg te vallen heeft TH gehoopt dat het snel weer goed zou komen denk ik. Probeert dezelfde spelopvatting ongeveer te houden met spelers die daarin minder goed zijn, hopende dat je spelers 1 op 1 in kan passen als ze weer terug zijn.

Tiki-taka zit er gewoon niet in met Babel, Huntelaar die geen 90 min. aankan of een Siem.
Omdat je 3-6 opties op de vleugel mist maar wel 3 centrum spitsen hebt, ga je dan maar schuiven met Tadic, enz.

Wisten we van tevoren dat Eiting, Neres, Promes, Ziyech, Blind, Veltman, Mazraoui, Labyad er allemaal maanden uit zouden zijn, dan konden we wellicht op een simpeler systeem trainen of Lang niet verhuren. Maar ook dan had je kwaliteit en automatismen gemist.

Na donderdag krijgen we een enorme boost, of waarschijnlijker: een veel lichter programma.
Zelfs als je AZ verliest sta je dan nog bovenaan, met naar ik mag aannemen een selectie die kwalitatief alleen nog maar beter en fitter wordt, en niet meer slechter.
Dan nog je kansen afmaken en het ziet er lang niet zo slecht uit.

Hopelijk halen Blind en Ziyech met een week of 2 weer een goed niveau, en kan de rest daarna ook rustig instromen.
1 0
Johan1
Ten Hag kan deze groep blijkbaar niet meer motiveren, dus zsm afscheid nemen van deze overschatte, eigenwijze trainer.
1 0
jarenfan
Erik moet eens gaan nadenken over zijn funcioneren.
Kan hij deze groep nog motiveren.
0 0
Suarez01
@blava ; heel goed stuk. Ben t 200 prc met je eens. Denk velen met je. Tadic moet ook als midvoor,zeg maar de Bayern uit variant(CL) Sevilla wint met 0-3 bij die acteurs met hun afbraak spelletje. Laat hij die wedstrijd met zijn selectie maar eens kijken en Babel telkens maar weer een kans geven kan ook niet meer. Tikkie terug en/of breed zijn we al heel lang klaar mee, vertraagd meer ipv de broodnodige extra druk/tempo en positiewisselingen. Ben alleen bang dat onze Erik donderdag toch Babel weer zal opnnemen in de basis en Tadic op vleugel. Dan zijn we bij voorbaat imo klaar in Europa
1 0
blava
Is het toeval dat Ajax 3x verliest in drie opeenvolgende jaren op het kunstgrasveld van Heracles? Ik begin bijna te denken dat dat veld zo traag is dat zo'n veld het spel van Ajax beinvloedt. Voor volgend seizoen zou ik een verzoek indienen om op de dag voor wedstrijd op dat veld te trainen. Dan kan je niet meer verrast worden op de dag zelf.

Het verschil in toegekende penalties met AZ is gigantisch. Bijna niet meer te verklaren.

TH blijft vasthouden aan een concept dat niet werkt. Tadic is alleen van buitengewone klasse als midvoor en niet als vleugelspeler. Hij heeft daar de snelheid niet voor. Ook het vasthouden aan Huntelaar en Babel is onbegrijpelijk voor spelersgroep en publiek.

Overigens de tactiek die TH hanteerde tegen Getafe was hilarisch. Daarmee diskwalificeerde hij zichzelf als top trainer. Kijk maar naar wat Sevilla deed gisterenavond. Het enige wat hij moet doen komende donderdag is Babel (technisch op niveau 2-3e klasse KNVB) en Huntelaar op de tribune zetten en spelen met Danilo, Tadic (centrum spits) en Ziyech (indien gemotiveerd).
3 0
PierreHeno
En ze moeten ook eens leren geraffineerd een penalty te versieren tegen dit soort clubs. Het vrije trappen wapen van Schöne hebben we ook al weggegeven.
1 0
niquedegraaff
Dat veld moet verboden worden
0 0
HilversumNoord
ik ben voor. Zeker Danilo op de flank. Babel en Tadic als vleugelspelers betekent dat je met 9 man voetbalt...Tadic zoals altijd in de spits en ziyech hangend op rechts en Danilo op links. Voor de rest zorg dat je elke week met hetzelfde middenveld speelt. Het maakt niets uit of je met Eiting, Ekkelenkamp, Labyad of Gravenberch speelt. Allemaal statische spelers. weinig creatief. Veel van het zelfde. het klopt niet maar als het niet klopt, speel dan wel met één team. Dat geeft vertrouwen...
1 0
blava
Ik zou met Gravenberch en Eiting beginnen samen met vd Beek. Martinez als opkomende back. Het was de laatste weken allemaal veel te statisch.
0 0
michaellaudrup
Ik zou Gravenbergh pas erin doen wanneer je 2-0 voor staat ik vind het nog ff te vroeg en Eric liet hem te lang staan .Ik had hem in de rust gewisseld.
0 0
Boer Gijs
Met deze coach is het bij ons bijna altijd crisis
0 0
BrandjeXL
Ten Hag doet veel fout maar helaas mis je bij velen de kritische blik naar Overmars toe. Die heeft om te beginnen waardeloos ingespeeld op het vetrek van Frenkie en Lasse. Daardoor moest TH gedwongen drie CV op het middenveld laten spelen. Blind, Martinez en Alvarez. Had je een Pröpper gehaald dan was het al heel anders verlopen. Maar ja, Marcie was weer tevreden na een halve finale CL en deed precies hetzelfde als na de finale EL. Hij vond het wel best, lekker achterover leunen en geen gerichte aankopen gedaan. Overmars is net zo schuldig als TH.
3 0
michaellaudrup
Idd en ook vergeet hij een topspits te halen, Milik was de laatste redelijke spits maar zeker niet goed genoeg. Daarna is het kommer en kwel, met Traore en Hunti,met alle respect ze brengen te weinig.
1 0
Spectre
Overmars de schuld geven vind ik wat makkelijk, we stonden er in de 1e seizoenshelft goed op, velen dachten dat we in Maart al kampioen zouden zijn, het voetbal was niet zoals het jaar ervoor maar het was goed, tot Neres wegviel en Promes en Blind en later nog Ziyech, allemaal bepalende spelers. Maar daar doe je niks aan, en niemand van hetzelfde niveau als die jongens gaat naar Ajax om op de bank te zitten om die jongens te vervangen bij een eventuele blessure. Dat kan in Spanje in Engeland maar niet in NL. Ik denk dat er bij de onterechte uitschakeling in de CL wat geknakt is, na zo'n seizoen als vorig jaar is spelen in de EL gewoon een drama. Met schreuder hadden we natuurlijk een meer dan prima assistent die deed wat Ten Cate bij Rijkaard deed bij Barcelona destijds.
1 0
Boer Gijs
Bij de supporters is ook wat geknakt. Overmars en Hag zijn samen verantwoordelijk voor de wanprestaties dit seizoen. Het is gewoon een mislukt seizoen. Geen europese aansluiting. Geen nationale hegemonie. En al helemaal geen aantrekkelijk Ajax voetbal.
1 0
Gerrr
"op het trainingskamp waren Veltman,Promes en Ziyech er nog "
Mss moet TH zijn trainingsmethodes eens onder de loep nemen
Spelers vallen bij bosjes uit

Ook daar ben jij verantwoordelijk voor.

Maar zoals met alles neemt hij nergens verantwoording voor.
3 -1
Boer Gijs
Zelfs Neres was er op trainingskamp
0 0
niquedegraaff
Als je eind februari nóg zoekende bent, dan faal je als coach. Maakt niet uit of je blessures hebt etc. Tegen deze tijd moet je gewoon een vast en ingespeeld hebben waarin invallers gewend zijn in te spelen.

Maar ten Hag verkoos bijvoorbeeld een Siem de Jong, die weg zou gaan, boven de jeugd die het nu ineens moet opknappen terwijl het team niet draait.

Hij had die jonkies moeten brengen toen het liep, niet nu alles klote gaat.
7 -1
RAL3028
Daar ben ik het mee eens. Ten Hag is veel te angstig met het inpassen van talent. Ten Hag maakt talent niet beter. En dat niet alleen, hij managet ze ook slecht, ze raken beschadigd. En daarom past deze terughoudende coach vanaf het begin al niet goed bij Ajax.

Schuurs speelt de hele voorbereiding kwalificatie CL. Maakt een fout en kan daarna wedstrijden lang gaan banken. Doet geen ervaring meer op en komt stil te staan in zijn ontwikkeling. Nu speelt ie zonder zelfvertrouwen en zien we iedere wedstrijd foutjes. Wat denk je dat een coach als Bosz uit Schuurs zou halen? Of een type als Van Gaal?

Noa Lang, maakt een hattrick, speelt nu bij Twente. Die jongen had momentum en Ten Hag is niet in staat om daar gebruik van te maken, zodat ie nog beter wordt.

Ten Hag schuift met de poppetjes alsof ie FM speelt. Maar je hebt geen moment de indruk dat ie een hecht collectief weet te smeden. Laat staan dat hij een sfeer weet te creëren waarin een team net een beetje boven zichzelf uitstijgt.
5 0
ETM
Ik deel je zorgen. Maar aan het verhaal Schuurs zit ook een andere kant.
Ik heb zelf ook met veel verbazing Veltman zien terugkeren in de basis als cv. Maar in optredens tijdens het al lopende seizoen vond in het behoorlijk duidelijk wat de meerwaarde was van Veltman tov Schuurs. En dan krijg je het bekende spanningsveld. Ajax moet meteen presteren om in de CL te komen. Dat lukt met Veltman. Om vervolgens Veltman weer de passeren is niet zo makkelijk als dat lijkt.
Ik vind Schuurs nu ook niet zo'n probleem. En dat zeg ik ondanks zijn kostbare fout tege Getafe. Wel vond ik dat Ten Hag of Schuurs in de basis had moeten zetten tegen Getafe. Of veel eerder brengen. Maar ik vrees dat Ten Hag al vrij snel net als het team de opbouw vanachteruit opgaf.

In de laatste maanden zijn bedenkelijke keuzes van Ten Hag zonder gewenst resulataat echt talrijk. Of het in brede zin neer komt op geen jeugd durven opstellen waag ik wel te betwijfelen.
4 0
michaellaudrup
ik zou Schuurs laten staan, kijk naar de talloze fouten die Veltman heeft gemaakt in het verleden en nu nog maakt. Dan heeft Schuurs er nog wel wat krediet denk ik zo.
0 0
ETM
Veltman speelt al jaren bij Ajax dus die heeft uiteraard al veel fouten gemaakt ja.
Schuurs zal het nu moeten laten zien. Zo gaat dat, hij krijgt als het goed is nu een reeks.
Wel moeilijk, want in een niet goed draaiend team.
0 0
noahdepoah
Ik weet het niet hoor maar clubmensen als van Basten, Adriaanse en Keizer zijn met minder verliespunten de deur uit gezet dus waarom mag deze faalcoach blijven zitten. Het is nu toch wel duidelijk dat het de spelers waren vorig jaar of zijn we de missers toen, Feyenoord uit, PSV uit etc en meer ook al vergeten door die drie maanden dat het wel liep?
2 -1
Aspers73
Weet niet of de trainer er iets aan kan doen dat sommige spelers ineens een bal over 3 meter niet meer zuiver kunnen passen.
0 0
Gonzalez75
Hou toch op man. De spelers op het veld moeten het doen en de meesten laten het afweten. Het enige dat je ten Hag mag verwijten is dat hij teveel in de verdediging wisselt. Dat zorgt niet voor stabiliteit. Een organisatie zet je vanachteren neer.
0 0
niquedegraaff
Hij is verantwoordelijk. Er zitten consequenties aan. Vorig seizoen geprezen, nu pakken zijn opstellingen en wissels dramatisch uit. Sterker nog, het lijkt nergens naar.

Waarom de fuk stelde hij siem de Jong op in voorgaande westrijden bijvoorbeeld? Toont weinig vertrouwen richting jeugd. En dan laat hij jeugd invallen op kansloze momenten..

Nee, die ten Hag is niet echt goed met jonge zielen imo
2 0
AlexIbarra
Ik snapte ook niets van Siem maar volgens mij heeft Gravenberch nu al een stuk meer minuten gemaakt dan Siem.
Traore speelt regelmatig ipv Huntelaar, Dest is tegenwoordig basisklant en zowel Eiting als Gravenberch krijgen de voorkeur boven Marin en Alvarez op het middenveld.

Dus volgens mij is er genoeg perspectief voor de jeugdspelers, die bovendien ook nog in Jong kunnen spelen itt de oude garde.
Daarnaast imponeren de jeugdspelers gewoon niet enorm, Lang was vast niet verhuurd als hij er elke wedstrijd 3 in zou schieten.
0 -1
Ajax567
Deze faalcoach die vorig jasr de dubbel heeft gewonnen en de halve finale van de champions lewgue gehaald heeft
0 -2
ETM
AS-ers,
Ik ben net (sinds een week) een facebookpagina begonnen waarop ik betoogjes ga posten zoals ook op AS. Alleen dan iets levendiger is de bedoeling.
Vond je me al vaak saai, langdradig of irritant dan prima, maar mocht je mijn posts op AS kunnen waarderen dan is het misschien leuk om te volgen.
Ook hoop ik dat het via de comments een beetje een mini forum wordt met lui die ook graag hun meningen wat meer uitwerken dan wat gebruikelijk is op grote fora.

https://www.facebook.com/ajaxopinie/
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Denk dat niet aan de instelling van het elftal ligt op dit moment.
We zijn genoodzaakt om martinez naar achteren te schuiven en om te spelen met babel. Maat werkt niet dus moet erik gewoon de gok gaan nemen om meer creativiteit te gaan brengen voor babel.

Unuvar of brobbey lijken mij veel betere opties om gaten te vinden door een verdediging dan babel. Ok je levert balvastheid in maar als je daarmee meer doelpogingen afdwingt of sneller op voorsprong kan komen, moet je dat gewoon doen.

Het hele probleem had je ook niet gehad als (zoals aangegeven in october) ten hag jongens eerder had uitgetest en laten spelen, als is het maar een halfuurtje in een thuiswedstrijd. Wat nu gebeurd was im vorig jaar al bang voor. Je gokt teveel op 1 paard, en vervelende scenarios moet je nooit uitsluiten en voor zijn.

*zucht*

Laten we hopen dat er even iets positiefs gebeurd, dat hebben de jongens nodig, laat het aub donderdag zo zijn, dit zou enorm helpen.
0 0
ETM
Ik kan mezelf niet aanpraten dat Ajax het nog gaat omdraaien tegen Getafe, maar ik hoop het zo. Het zou een enorme boost geven met veel meer gevolgen dan alleen een ronde verder.

Ik denk dat Ajax eenmaal met de rug tegen de muur het kampioenschap er wel uit gaat persen.
0 0
Dennis1964
Nog 11 wedstrijden of beter gezegd, 11 finales. Het kampioenschap is het belangrijkste alleen dan heb je volgend seizoen een normale voorbereiding en speel je CL dus extra inkomsten. Daarnaast is de kans groter dat spelers komen of blijven.
Kom op Ajax, spelers, staf, supporters
WE GAAN ER VOOR!!!!!!!!!
2 0
grannig mokum1
Precies, voor mij kan Europa League gestolen worden, het belangrijkste is het kampioenschap en dat moeten we/Ajax veilig stellen
1 0
Dennis1964
Nog 11 wedstrijden of beter gezegd, 11 finales. Het kampioenschap is het belangrijkste alleen dan heb je volgend seizoen een normale voorbereiding en speel je CL dus extra inkomsten. Daarnaast is de kans groter dat spelers komen of blijven.
Kom op Ajax, spelers, staf, supporters
0 0
Dennis1964
Nog 11 wedstrijden of beter gezegd, 11 finales. Het kampioenschap is het belangrijkste alleen dan heb je volgend seizoen een normale voorbereiding en speel je CL dus extra inkomsten. Daarnaast is de kans groter dat spelers komen of blijven.
0 0
MichelBoerebach
Ach, Tadic lijkt dit seizoen wel een zaterdag 2e klasse amateur, Donnie probeert het nog, maar staat al met een been in het Bernabeu en onze vriend Ziyech gaat de rest van het seizoen de vedette uithangen. Let maar op. Die zien we zijn niveau niet meer halen. En zonder deze gasten blijft er nu eenmaal een team van het niveau Fortuna Sittard over...
1 -1
Johan1
Er is geen enkel lichtpuntje, we zitten in de hoek waar de klappen vallen terwijl we al knockout zijn. We verspelen de titel door Ten Hag met zijn onbegrijpelijke opstellingen en wissels. Feyenoord wordt kampioen, niet vanwege het goede voetbal, maar om de door Advocaat geknede eenheid. Helaas kan Ten Hag deze verwende, volgevreten spelers niet meer motiveren,want de instelling van de spelers is gewoon schandalig. Wat een prima donna's, met hun Mercedessen en miljoenen. Ziyech die ineens niet wedstrijdfit was, hou toch op. Die spaart zich nu al, transfer is binnen. Ten Hag wordt terecht uitgespuugd door de spelers. Schandalig hoe dit Ajax voetbalt. Donderdag zijn we uitgeschakeld en zondag staat Feyenoord op 1 punt. Wij moeten nog naar de Kuip, Utrecht, Heerenveen, Emmen, Tilburg....We pakken daar geen punt zolang we die clown als trainer hebben.
2 -2
AlexIbarra
Ga jij hier maar op hopen, ieder zijn ding.
0 0
Labrador
Liever deze clown als trainer dan 1000 supporters zoals jou.
0 0
DeKes
Ten Hag blijkt niet de juiste trainer te zijn! Tactisch te eenzijdig. Wisselbeleid schiet ernstig te kort.
Zijn hele persoon past niet bij Ajax. Triest maar waar.
2 -1
Soccerskins
Erik moet aan een vaste basis gaan werken. Zonder Promes, Neres, Veltman, Nous en Labyad zou ik het zo neerzetten:
Tadic
Danilo - Donny - Ziyech
Martinez - Gravenberch
Nico - Blind - Alvarez - Dest
Onana

Is dit ideaal? Verre van. Maar je moet wat met die blessures. Schuurs en Babel hebben totaal niet laten zien dat ze in de basis moeten staan. Alvarez speelt redelijk (zie geen achterlijkE fouten bij hem) en Danilo viel ook wel goed in, dus dan zou ik hun voorlopig de kans geven.
0 0
Rdk1983
Ze hadden schone niet aan de kant moeten zetten, die deed altijd wat ie moest doen. Ook n jongen die onder druk uit kan ballen, overzicht heeft en ervaring. Alles wat je nu mist op middenveld. En als Ajax niet kan rondspelen, loopt alles mis.
3 0
MichelBoerebach
Ze lieten Schone gaan omdat Schone dat graag wilde. Hij is niet aan de kant gezet.
1 -1
31xAjax
Schöne wilde blijven en na z'n carrière jeugd trainer worden. Maar Erik ten H. dacht hem niet nodig te hebben net zoals Wöber een seizoen eerder....
2 -1
RAL3028
Erik geloofde in Marin inderdaad. Maar wat zal ie spijt hebben. Iedere keer als hij puzzelt met zijn opstelling komt ie 1 stukje tekort: Schöne. De reden dat het niet goed loopt dit jaar is dat Ten Hag geen oplossing heeft gevonden voor het blok op het midenveld. Van de Beek-Martinez liep nog het best maar door de blessures kon dat niet blijven staan.
1 0
Ajax75Amsterdam
We hebben ook nog een extra wedstrijd te gaan !! En ik blijf erbij er zijn te veel geblesseerde en net niet fitte spelers !!
Geloof blijven houden . Als dat allemaal niet aan de hand was geweest dan hadden we nu veel meer punten voor gestaan. In de situatie van nu gewoon de schade beperkten komt het allemaal goed.
2 -4
BokkieBokstra
Sorry hoor, dat gemopper over ten Hag en Overmars vind ik nu wel mal. Er ontbreken een aantal belangrijke spelers bij Ajax en op dit moment en moet er een beroep gedaan worden op jonge spelers, die het niet eens zo slecht doen. Blind is net terug van een nare tijd, is er ook nog niet helemaal, Tadic heeft het al even niet. Vond Ajax de eerste helft niet eens zo slecht maar vergat te scoren. Op dat rare plastic veld, Heracles en Ajax een slecht huwelijk.
1 -4
Duif63
Tuurlijk joh, kan gebeuren toch. Er is helemaal niets aan de hand. Pas 6 keer verloren sinds Zwarte Piet het land uit is.
1 -1
BokkieBokstra
Natuurlijk is het niet goed, Ajax heeft het even niet, maar vind de afwezigheid van spelers door de blessures wel een belangrijke rol spelen. Het is nu aan Gravenberg en Eiting bijvoorbeeld. En vond het eigenlijk niet eens zo heel slecht vandaag.
1 -3
Boer Gijs
je mist in feite alleen Promes en Neres nog. Voor de rest is gewoon keuze om Hakim te sparen en keuze om geen vervanging te halen Frenkie, Dolberg, Schone en De Ligt. Het is gewoon zeer zwak.
1 0
Boer Gijs
Hag maakt gewoon beginnersfouten a la Mark van Bommel. Is een trainer maar geen manager of coach. Zeer zwak. Hij is verantwoordelijk samen met de spelers. Blame on them voor deze diepe afgang.
2 -2
geDaante
Met Danilo die nu ineens voor Babel erin komt, is het wel duidelijk dat Lang weg moest omdatde oerdegelijke Ten Hag niet om kan gaan met zijn gedrag. Waarom zou je anders Lang verhuren, de mindere Babel ervoor terughalen, die dan weer wordt vervangen door een leuke jeugdspeler...

De zoveelste rare frats van Overmars/Ten Hag.

Ten Hag die ook maar één tactiekje/speelwijze lijkt te kennen. Met materiaal ongeschikt voor 4-2-3-1 toch dat maar blijven spelen, terwijl het duidelijk het elftal in tweeën uiteen laat vallen, de opbouw en het onder druk uitvoetballen zeer matig is. Dat systeem vraagt om een type Frenkie, de dat in zijn eentje allemaal kan verzorgen. Beter nog, zelfs met een type Frenkie dat systeem niet spelen, omdat je dan steeds afhankelijk bent van die ene speler.

Ten Hag valt door de mand dit seizoen. Het draait niet, zijn speelwijze lijkt het enige wat ie kent, zijn wissels zijn vreemd, keuzes als Alavarez op het middenveld en Siem de Jong én Van de Beek op één middenveld tegen een agressief Groningen ( en dus weinig tijd en ruimte) zijn belachelijk en totaal onbegrijpelijk. Blijft ook maar eeuwig puzzelen en schuiven, duur vele potten voordat hij tot een logische opstelling komt, om dan vaak toch weer van spelers te veranderen. Betekent ook vertrouwen wegnemen bij betreffende spelers en geen automatismen/ingespeeld team.
5 -2
Babangida83
Uit zijn directe verhuur tot einde van dit seizoen, kun je ook opmaken dat Ten Hag volgend seizoen niet meer voor de groep staat.
1 -1
trooop
Wat zeg jij nou joh. Onder de druk uitspelen is juist ons sterke punt. Dat zei ten hag donderdag na getafe zelf.
0 0
31xAjax
Erik ten H. is gewoon incapabel....
3 -1
ambtenaar
Hij maakt vreemde opstellingen en rare keuzes waarvan iedereen weet ... gaat niet werken.
4 0
Babangida83
Ik vind dat te het probleem te makkelijk wordt gezocht in de spelers die er niet bij zijn. Ik hoor Ten Hag maar direct of indirect herhalen dat als er geblesseerde spelers weer terug zijn, dat het probleem wordt opgelost. A) Die spelers heb je nu niet. Dus dit roepen heeft geen zin en plus dat het de overgebleven spelers onzeker maakt. B) Met de huidige spelers mag je ook deze punten niet verspelen. Er staat nog echt een goed team. Sterker, Schuurs is bijvoorbeeld beter dan Veltman. (net zoals Veltman, maakt Schuurs ook cruciale fouten, maar die gaat daar snel van leren.) Maar geef hem dan ook het vertrouwen en stel niet ineens Alvarez op tegen Getafe. Dat geeft bovendien weinig zekerheid aan de ploeg een formatie die iedere keer wijzigt.
3 0
Lewis Hamilton
Precies. Alsof dit armoedige Heracles niet verslagen kan worden met dit elftal. Dat excuus kon hij tegen Getafe nog gebruiken, maar niet vandaag.
2 0
geDaante
Tegen Getafe ook niet, er werd niet eens druk gezet, veld was groot, dat mag allemaal niet.
4 0
niquedegraaff
Als je Veltman mist, dan is je selectie per definitie uit balans. Bizar dat deze (overigens ras Ajacied) 'gemist' wordt. Hij is verantwoordelijk voor heel wat tegengoals en rode kaarten.
3 -1
DeWijsneus
Begrijp gewoon niks van Ten Hag. Tadic op rechts is bewezen dat dat niet werkt. Dubbele 6 is te lastig voor deze spelers waardoor het team in 2 blokken valt. Resulteert in dat er totaal geen voetbal meer in het team zit. Backs gaan er niet meer over heen en hebben sowieso een probleem met diepgang. Met Huntelaar in de spits weet je dat geen bal vasthoud in de ploeg. Plus is een speler die aanvoer nodig heeft. Daarnaast vind ik wissel -en spelersbeleid gewoon dramatisch. Ben er inmiddels wel klaar mee, met Erik.
2 0
AjaxHoorn
Ajax speelt al bijna het hele seizoen kut op Utrecht thuis en Chelsea uit na.
1 -1
Koningtoto
Ik zit me nu al uren af te vragen, waarom er niet meer geknokt wordt voor iedere meter. Ik kan maar 1 ding bedenken en dat is het publiekelijk voor lul zetten van Lang. Sinds die wedstrijd lijkt er een kentering in de groep te zijn, waardoor ze niet meer de volle 100% voor ten Hag geven. Iets anders kan ik niet bedenken. ten Hag maakt fouten, absoluut, maar de spelers laten hem ook keihard in de steek de laatste maanden.
1 -3
31xAjax
Dat was meer de aanleiding, de oorzaak ligt veel dieper...
1 -1
DeWijsneus
Interessante gedachten. Ik zie het iets anders. Steeds wisselingen breekt het team op. Steeds wissels van positie of keuzes van spelers. Martinez achterin, dan weer middenveld. Alvarez idem. Dan beginnen met Eiting en/of Gravenberch, dan opeens niet meer. Siem opeens weer in beeld. Zelfs invallen op cruciale momenten in Europa. Opeens vertrokken. Lang is basis. Opeens vertrokken. Marin zijn aankoop, zelfs niet mee naar Getafe uit. Natuurlijk zit Ten Hag met een hoop geblesseerde spelers. Maar zorg met een vaste tactiek voor duidelijkheid en heb vertrouwen in de spelers. Veel te veel wisselingen.
4 0
0115ajax
Ik denk dat je daar ook een punt hebt. Continu maar wisselen van spelers omdat ie het ook niet weet. Huntelaar kan niet meer ik de basis, paar weken later weer basis. Gravenberg is nog geen basis speler, gaat ook van bank naar basis. Zo kan ik nog wel verder gaan. Overigens vind ik Ekkelenkamp veel meer duelkracht en scorend vermogen brengen dan Eiting en Ryan.
1 0
Koningtoto
Tuurlijk speelt dit hard mee, maar er speelt meer denk ik, of het Lang is, misschien, misschien speelt er veel meer. Maar dit gaat niet meer goed komen vrees ik.
2 0
Dennis129
Slap gelul allemaal. Alsof ze voor Ten Hag voetballen. Ze voetballen sowieso voor zichzelf en die ziekelijk hoge premies. Als de trainer op de schopstoel zou zitten zou je kunnen zeggen ze doen het voor de trainer of ze laten hem vallen. Dat is helemaal niet aan de orde.
1 0
Koningtoto
Dus ze kunnen er gewoon niks meer van ineens. Dat is wel een meer voor de hand liggende uitleg ja.
2 0
Dennis129
Er staat gewoon een heel matig elftal. Gravenberch is nog lang geen Ajax1 materiaal. Eiting niveau Heerenveen. Huntelaar kan niet meer in de basis. Tadic is op rechts 3 klassen minder dan in de spits. Op links loopt de pink Panther. 0 diepgang. Blind nog verre van fit. Schuurs elke wedstrijd 1 of 2 blunders. Overmars heeft dit jaar gewoon dramatisch ingekocht, waardoor we deze blessures niet op kunnen vangen. Ook uit Jong Ajax kunnen we geen buitenspeler met diepgang halen want daar lopen op de vleugels unuvar van 16 en Danilo wat eigenlijk ook een spits is. In mijn ogen ligt de oorzaak dus meer bij Overmars dan Ten Hag.
1 0
Koningtoto
De scouting klopt gewoon van geen kant. Ik heb Boskamp 40 keer horen zeggen dat Marin een goede voetballer is, maar totaal niet bij Ajax past. Magallan werd door de supporters daar bijna naar het vliegveld gebracht. Alvarez mist de dynamiek om van waarde te zijn in een flitsend Ajax. Overmars gaat af op de scouting lijkt me. Daar moet eens flink de bezem door.
2 0
Dennis129
Precies, maar Overmars is wel eindverantwoordelijk. Die scouts zie je ook geen buikschuivers maken in Turijn als het goed gaat. Dus zoals hij vorig jaar de veren in zijn reet kreeg voor Blind en Tadic, mogen we hem ook nu afrekenen op Magallan, Alvarez en Marin waar hij de hoofdprijs voor heeft betaald.
2 0
Duif63
Zou heel goed kunnen ja. Het groepsgevoel is ondermijnd, misschien zijn er "kampen" ontstaan o.i.d. Ten Hag zegt te weten waar het aan ligt, maar komt niet verder dan een paar blessures als excuus. Dat is te simpel, er is meer aan de hand. Ten Hag ziet dat niet, of is niet bij machte het op te lossen.
0 0
goajaxgo
Ik denk eerder dat ambitieuze spelers, die dit seizoen hadden willen doorpakken, een beetje teleurgesteld zijn in wat er is bijgekomen. Siem, de roze smurf, Pierie en zo.
1 0
mallerd
Wat een onzin, heeft er bij sommige spelers nooit ingezeten. Kijk naar Nico die geeft altijd de volle 100%. Als je dan een Dest ziet omschakelen bij balverlies dan zie je het verschil tussen spelers die echt willen winnen en spelers die het allemaal wel goed vinden en al met hun hoofs bij de volgende club zitten.
1 0
Koningtoto
Dan zou je toch denken dat ze zo laks worden als de volgende club al bekend is toch? Is alleen bij Ziyech zo. Donny was de beste op het veld vandaag, zou al naar Real gaan.
0 0
Lewis Hamilton
Ze lijken wel van hem af te willen, ook Blind is het nou alweer oneens met deze uitspraak van Ten Hag. Er speelt veel meer achter de schermen, ze zetten geen stap te veel voor hem.
1 0
ajax4ever01
Wat mis ik de diepgang van Neres zeg.
1 0
Duif63
Daar had in de winterstop op ingespeeld moeten worden. Ten Hag en Overmars zijn bedrijfsblind, zien niet wat de gemiddelde supporter wel ziet.
2 0
Labrador
Wat is een gemiddelde supporter.? Want dat gezeik wat je hier leest heb ik niet gehoord in Getafe of In Almelo. Zijn dat geen gemiddelde supporters?
1 0
Duif63
Kan me niet voorstellen dat die het allemaal prima vinden wat er gebeurt. Het gaat al maanden niet goed, dat zie je toch zelf ook wel ?
1 0
FriescheAjacied
Het wordt tijd dat Ten Hag kiest voor Tadic in de spits. Babel of Danilo (mijn voorkeur) links en ziyech rechts. Het loopt op dit moment namelijk voor geen meter voorin. Bovendien speelt Tadic als een natte krant aan de zijkant. Pijn aan mijn ogen. Erik, doe je ogen open en wees niet zo koppig!
3 0
thepower1990
Ik mag toch echt hopen dat iedereen die Ajax een warm hart toedraagt nu beseft dat het 2 voor 12 is.
Hoe is het nou mogelijk dat hier in de loop van de dag voor de wedstrijd nog mensen waren die dachten dat het wel even 0-3 of 0-4 zou worden na die totale afgang van afgelopen donderdag.
We hebben in heel 2020 nog geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld en we moeten echt beseffen het is nu nog erger dan in de tijd van Frank de Boer. Toen was het spel ook kut maar werden dit soort wedstrijden in ieder geval nog oerlelijk gewonnen. We zitten echt met onze poten in de stront nu.
Tadic speelt het hele seizoen al bagger en het lijkt me vrij onwaarschijnlijk dat hij in de laatste maanden van dit seizoen nog zijn niveau van vorig jaar gaat halen. Ziyech is aan uit fit dan wel weer een wedstrijd beschikbaar dan weer niet en omdat Marc netto in al zijn wijsheid heeft besloten om hem nu al te verkopen is Ajax al lang geen prioriteit meer voor Ziyech en wil hij vooral niet geblesseerd bij Chelsea binnenkomen. Neres kunnen we ook vergeten, tegen de tijd dat hij weer wedstrijdfit is en op niveau terug is, is het seizoen ook al lang voorbij. Het enigste wat misschien nog iets gaat helpen is als Promes weer kan spelen maar voor de rest zullen we het tot het einde van het seizoen met dit zooitje moeten doen. Over Babel is genoeg gezegd, de voorhoede waarmee Ajax vandaag speelde moet de meest trage slome zijn geweest uit de complete clubgeschiedenis. Elke uitwedstrijd is met deze ploeg een probleem en we moeten nog naar Utrecht, Feyenoord, Heerenveen en Willem II. We hadden na vorig seizoen kunnen doorpakken en ons in Nederland op eenzame hoogte kunnen zetten. De technisch verantwoordelijken hebben nul helemaal niks gedaan met de miljoenen van Frenkie en Mathijs. Sterker nog de positie van Frenkie, cruciaal voor het succes van vorig seizoen bestaat niet eens meer aan de zogenaamde vervanger uit Belgie zit al maanden voor jan lul op de bank. Dolberg werd nog even voor de deadline de Arena uitgejaagd en haalde netto er nog even een vervanger voor terug? Nee hoor gewoon met Huntelaar blijven modderen terwijl we vandaag bij Heracles weer eens hebben kunnen zien wat een scorende spits voor je kan doen.
Dit stuk is al weer veel langer geworden dan de bedoeling was maar het gaat me echt aan het hart hoe het met onze prachtige club gesteld is. Feyenoord begint met de week meer bloed te ruiken en ik wil nog niet aan de ultieme nachtmerrie denken dat zij van het succes van Ajax gaan profiteren en rechtstreeks de Champions League ingaan terwijl Ajax weer zonder vakantie voorrondes kan gaan spelen.
9 -3
MichelAngelo66
Weten wat het probleem is, maar er al maanden niks aan kunnen doen. Dat is wel een beetje vreemd voor een topclub als Ajax, .... toch Erik? Het missen van een paar spelers mag niet zo'n vrije val veroorzaken. En daarbij, het is niet van vandaag of vorige week. Ten Hag maakt wederom geen sterke beurt. Ik begrijp best dat je de vuile was niet buiten wilt hangen, maar je mag best een keer een man en een paard noemen. Of je hebt gewoon geen idee als trainer, dat kan ook.

Het is een schande dat je met zo'n omzet en zelfs met zo'n selectie het jezelf (en vooral de supporters) zo ellendig maakt. Je moet eigenlijk met twee vingers in je neus kampioen worden.
4 0
Lewis Hamilton
Eerst was het hier en daar een verliespartij, maar inmiddels kunnen we geen uitwedstrijd meer winnend afsluiten. Ook thuis tegen RKC was het helemaal niet zo goed als de stand deed vermoeden. Je speelt feitelijk als een degradatiekandidaat nu in uitwedstrijden qua resultaten.
1 0
Boer Gijs
Met dit spel is het voor de supporters al maanden crisis.
1 0
Bazenvan95
Tot Utrecht thuis was het hosanna en behoorden we tot de beste van de wereld volgens alle analisten, niets bleek minder waar na de blessuregolf.
0 0
ajaxwestland09
Ja gewoon pure armoede, met dit materiaal hoor je straatlengte voor te staan op de rest.
3 0
ajax4ever01
Als je europees wilt aanhaken zal Ajax toch heel anders moeten spelen en beter inkopen.
0 0
Boer Gijs
We missen sterkhouders. Sorry Erik, de enige waardige Ajax-basisspelers die je mist zijn Neres en Promes. Dat zijn er slechts 2. Dat je Ziyech vandaag mist, komt omdat je hem spaart voor de kansloze missie tegen Getafe. Je zag donderdag hoe geweldig dat met Hakim ging. Je had vandaag voor het resultaat moet zorgen. En dan niet door koppig Tadic op rechtsbuiten te blijven zetten omdat Babel alles mag blijven verkloten op linksbuiten.
0 0
PierreHeno
Even AZ, Feyenoord en PSV terug in het zadel helpen....toptactiekje weer Erik!
1 0
PierreHeno
Ik ben bang dat we die tijd helemaal niet zullen krijgen maar dar we nu vooral de rekening gepresenteerd krijgen van een gebrek aan pro-actie beleid. Zo lopen blijven aanmodderen met de opvolging van De Ligt is lachwekkend en heeft ons inmiddels al heel wat meer gekost dan enkel puntverlies. Gaan we er nu ook nog de titel aan geven door dit wanbeleid? Bij een druk programma kun je halverwege het seizoen nu eenmasl blessures verwachten...zorg dus dat je een volwaardige bank hebt en dank niet zo makkelijk de ervaren Lasse af. En wat moeten we in hemelsnaam met Marin ren Babel?....Ekkelenkamp, Eiting en Grabenberch zakken tegen Heracles door het ijs.....een ploeg die in 2020 pas 5 punten heeft gepakt...1 meer dan RKC !!!. En Sevilla staat bij Getafe al gemakkelijk met 0-2 voor......goed we hebben blessures....veel sterkhouders...maar misschien hebben we tegelijkertijd ook wel een hele slechte coach...een coach die Tadic maar niet in de spits durft te zetten.....omdat Dusan het daar vorig seizoen zo goed gedaan heeft midschien?.Niemand die dit soort van opstellingen tegen een degradatiekandidaat nog begrijpt. En die tijd Erik...die heb je helemaal niet.
2 0
MarcelvTol1971
Babel is echt een baggeraankoop. Elke bal springt van z’n poten. Zit niks in. Noa Lang is niet slechter. Je kunt iemand met zo’n kapsel ook niet serieus nemen. Net een wijf, en zo speelt ie ook.
En dan ten Hag die weer een eeuwigheid wacht met wisselen, Babel had na 10 min al naar de bank gekund. Dit wordt nog wat. Alle sterkhouders laten het afweten, Tadic, Huntelaar en vd Beek is helemaal dramatisch. Die raakt ook geen bal meer.
Komend weekend moet het echt gebeuren
2 0
Ajax75Amsterdam
We missen een aantal belangrijke spelers ! dat is een feit !
En de meeste daarvan kunnen geen 2 wedstrijden per week spelen , plus het noodgedwongen wisselen momenteel is ook niet wenselijk . Mocht het donderdag mis gaan wat ik zeker niet hoop , maar er wel inzit met een niet fitte selectie dan is het kampioenschap een must ! Volgens mij hebben we ook nog een wedstrijd meer te spelen ? Van 2 weken geleden !! Het is gewoon een samenloop van omstandigheden !!!
1 -1
Gecko
Hoe kan het omslaan hier. Veel geroepen over aankopen en dan kreeg je minnetjes
Nu verlies je twee keer. Kloppen de aankopen niet. Ten Hag moet weg. Idem voor Overmars
Verleden jaar waren ze de helden.
Wees eens realistisch. Verleden jaar was een uitzondering. Of denk je ieder jaar juve en Real Madrid weg te kunnen spelen. Echte toppers komen niet naar de Nld competitie. Niveau Neres en wellicht Anthony is het maximum. Deal with it
0 -3
Minsc
Verleden jaar was een uitzondering en daarom was Overmars dus vorig jaar absoluut geen held. En we hebben het niet over Real wegspelen maar winnen van Heracles.
1 0
ajaxdordtt
Overmars heeft de lat weer hoog gelegd door een EL finale en CL finale te halen en ons weer een rijke club te maken. Als dat geen held is, weet ik het ook niet meer.
3 -3
Minsc
Overmars heeft Ajax niet rijk gemaakt, vriend. Hij maakt Ajax nu wel een stuk minder rijk.
2 0
ajaxxcied4life
Zuiver. Helaas is het maar een mens en daarvan is bekend dat die in de regel niet ALLES goed kunnen doen.
1 -1
BrandjeXL
Tsja, de zogenaamde supporters hier zijn meer boekhouders dan liefhebbers. Krijgen allemaal een hard plassertje omdat Overmars zo ongeloof goed verkoopt. Maar maak voor de gein eens een lijstje met miskopen tov voltreffers. Dat is waar het om gaat en niet om hoeveel winst je maakt. Sterker nog, had hij beter ingekocht dan waren we nog veel rijker geweest.
0 0
ajaxdordtt
Uiteraard maakt ook hij genoeg fouten.
0 0
Duif63
2 keer verliezen? Ik tel al 6 nederlagen sinds begin december!
4 0
ajax4ever01
Ten Hag is sws geen coach voor Ajax, hij is te eigenwijs doet maar wat qua wisselbeleid
1 -1
Babangida83
Stronteigenwijze coaches zijn in het verleden bij Ajax eerder een voorwaarde voor succes gebleken dan omgekeerd.
0 0
31xAjax
Stronteigenwijs is het probleem niet. Hij is tactisch zwaar onvoldoende onderlegd en kan geen jeugd begeleiden/inpassen....
0 0
Gecko
Wel halve finale Cl.
0 -3
ajax4ever01
Dat was niet dankzij Ten Hag.
2 0
ajaxdordtt
De koffiejuffrouw ook.
0 0
Eastwood
We staan nog steeds bovenaan en doen nog mee in de EuropaLeague. Stel je niet aan man.
2 -1
Joseph
Babel terughalen was het eerste signaal van de crisis. Er is een goedkope oplossing gezocht om 2 blessures op te vangen, dat kan niet voor een topclub als Ajax.

Er had een talentvolle speler gekocht moeten worden en Lang had je niet moeten laten gaan.
5 -1
Duif63
Precies, en toen op de laatste transferdag bleek dat Neres er nog langer uit zou liggen werd Overmars wakker en wilde hij halsoverkop wel iemand kopen. Regeren is vooruitzien, maar dat weten Overmars en Ten Hag niet.
3 0
ajaxdordtt
Het is juist vooruitzien om geen dure speler te halen voor op de bank. We zijn City of Juve niet.
0 -2
Duif63
Het hoeft ook geen dure te zijn, maar een goeie vervanger on iedere linie erbij was toen al hard nodig.
0 0
DS
Alles hangt nu af aan de thuis wedstrijd tegen die Spaanse theater club. Hopelijk kunnen ze donderdag het sentiment draaien.
2 -1
Spectre
Dat zou mooi zijn en gelijk een boost kunnen geven aan het moraal
0 0
036AFCA97
Morgen wordt Giovanni gecontracteerd of wordt er iemand verlengd en is iedereen weer blij.

Als we AZ verliezen en thuis weer kansloos onderuit gaan tegen Getafe moet de directie bij Ajax maar even goed in de spiegel kijken.
3 -1
ajax4ever01
Zo gaat het vaak wel ja
1 -1
Toon meer reacties