Ten Hag bevestigt: 'Varela keept tegen Getafe'

ThijsZwagerman, 16-02-2020 om 16:50, 15514 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft na afloop van Ajax - RKC Waalwijk bevestigd dat Bruno Varela donderdag tegen Getafe onder de lat staat. De Portugese doelman zal dan de geschorste André Onana vervangen.

Na Varela’s geblunder in de wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax was dat lang geen uitgemaakte zaak, maar tegenover FOX Sports heeft Ten Hag bevestigd dat Varela tegen Getafe speelt. ‘Varela keept. Hoe je in Jong speelt zegt mij niks. Hij weet dat dat niet goed was en kan op een veel hoger niveau keepen. Dat gaat hij donderdag ook doen. Hij heeft het vertrouwen van ons en dat hebben we ook in hem uitgesproken’, is de trainer helder.

Ten Hag gaat na afloop van Ajax - RKC Waalwijk ook in op het met 3-0 gewonnen Eredivisie-duel. De Ajax-trainer is, ondanks de overwinning, niet bepaald tevreden. ‘De wedstrijd was niet hoogstaand, verre van dat. Uiteindelijk is het een verdiende overwinning, maar dat wij beter moeten spelen is duidelijk. Het is simpel: we moeten in de goede veldbezetting komen en dat kwamen we vaak niet. Dan worden we slordig en kan de tegenstander, zonder gevaarlijk te worden, een paar uitbreken. Daarnaast creëren we zelf ook te weinig en dat is jammer. We willen het publiek vermaken, maar uiteindelijk is de overwinning het belangrijkste. We hebben de drie punten en nu moeten we verder’, luidt de analyse van de Ajax-trainer, die weet dat Ajax donderdag tegen Getafe beter voor de dag zal moeten komen.

‘We zullen veel beter moeten spelen om met een goed resultaat uit Getafe weg te komen. Het is een geduchte tegenstander die niet voor niets derde staat in La Liga. We zullen heel erg goed moeten zijn en als we dat zijn kunnen we daar een resultaat halen’, besluit Ten Hag.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Varela is waar we het mee moeten doen, Scherpen en Kotarski zijn niet echt beter maar missen ook alle internationale ervaring.
Niet leuk maar het zij zo.
0 0
Babayaka
Onana keept ook pas goed sinds hij in ajax 1 staat.
Daarvoor kon hij er niks van zei men.
0 0
ZwartNazareth
Na deze wedstrijd zal niemand Ten Hag nog serieus nemen. Wat een idioot. Denkt hij dat Getafe die wedstrijd van jong niet heeft gezien. Complete zelfmoord om Varela op te stellen.
0 0
Web
De rest staat ook stijf van de zenuwen
Zou je Scherpen voor de leeuwen gooien, is de afbraak kans ook heel groot?
Het beste maar van hopen
0 0
Babayaka
Alsof het aan de keeper gaat liggen.
0 0
Eastwood
Blijkbaar nog te vroeg voor Scherpen, de toekomstig keeper van het Nederlands elftal.
0 0
je
Kan Van De Sar een nieuwe Keeper scouten want de laatste 20 jaar hadden we 1 Goede keeper Cillessen en 1 wereldkeeper Ooooonnnnnnaaaannnnnaaaaaaa.
Stekelenburg zit nu te schuilen op een bank je in Liverpool en is Zijn bank rekening aan het vullen hij is zo bang voor hoge ballen had nooit een bal vast.in 9 jaar tijd 1 kampioenschap en dat kwam nog door Bogdan Lebont 25 wedstrijden op de goal stond .En steek kon nog niet eens de schaal in Zijn handen houden die lied hij nog uit zijn klauwen vallen Natte Krant dat was steek.
0 -4
Rik428
Was een ok keeper vond ik bij Ajax. Niet bijzonder maar zeker verdienstelijk. Je hekel lijkt wel persoonlijk. Lobont was in 2011 trouwens ruimschoots vertrokken, net als de leestekens op je toetsenbord.
3 0
Steeph
Het is triest, maar er is simpelweg geen alternatief. Als Varela faalt is dat alleen te wijten aan de technische directie. En dat met een voormalig topkeeper in de directie, het moet toch niet gekker worden.
3 -2
MosesD
Wat een onzin, een tweede keeper bij Ajax kan nooit een absolute topper zijn. In het verleden hadden we Pizza Verhoeven en die kleine Griek. Varela is echt geen verkeerde keeper. Vertrouwen is belangrijk. Scherpen maakt ook (nog) verschrikkelijke fouten, bovendien heeft die nog 0 ervaring op het hoogste niveau.
3 -1
ghouleseddik
Haha, we hebben weleens Lobont, Didulica en Stekelenburg als 1-2-3 gehad.
0 0
MosesD
Haha, dat is bijna 20 jaar geleden.
1 0
Ajax27
Want? Er moeten twee CL waardige keepers in de selectie zitten die om en om doen keepen? Of waarvan er eentje op de bank zit te verpieteren en na een half jaar weg is? Er staat een potentiele wereldkeepr op doel. Dat die zo dom is dat ie teveel gele kaarten pakt waardoor ie nu geschorst is, daar kan niemand in de staf van Ajax wat aan doen. Onana kan net zoals Ramos vorig seizoen nog wel eens een cruciale fout hebben gemaakt... al was die van Ramos gewoon nog dommer en bewust.
0 0
Sterspeler
Heeft Ajax van der Sar niet stiekem ingeschreven?
2 0
je
Hij is leuk was het maar waar.
Alle drie de vervangers is het nog niks zeker niet Ajax 1 waardig.
0 -1
Radie125
Jezus laatste uitwedstrijd voor Ziyech Europees bij Ajax dus.
4 -5
Ajaxxxisdebeste
Trol
2 -2
Van Reenen
Je moet wel beseffen dat tegen Utreg het hele elftal een wanprestatieheeft geleverd. Dan kan je toch niet van deze keeper verwachten dat hij een wereld wedstrijd keept? Als je een heel seizoen bij Benfica onder de laat staat, kan je dus keepen. Ook speelt mee dat Varela nu echte verdedigers voor zich heeft staan. Dus we zullen het zien. Huilen is te laat en kost teveel energie.
5 -1
Sterspeler
Zaten individuele fouten tussen. Hoe hij die ene bal inlevert bij het aanspelen van een verdediger kan echt niet. Zelfs niet bij de amateurs.

Ik hoop dat het een eenmalig slippertje was.
1 0
Ajax27
Een veldspeler vergelijken met een keeper.... en toen hield ik op met lezen. Man man man... niveautje hier op AS.
0 -3
Middenweg401
Hoezo? Dat staat toch los van elkaar? Hij had het daardoor drukker, maar je kunt hem toch gewoon op zijn acties beoordelen? Ik heb hem niet veel andere wedstrijden gezien, dus ik hoop dat het een off day was.
2 0
Cupmetgroteoren
Het gaat erom dat je als trainer de juiste keuze maakt. Als je Varela opstelt en hij maakt een blunder, heb je een verkeerde beslissing genomen als trainer. Stel je Scherpen op en hij houdt je met een aantal reddingen in de wedstrijd, dan heb je als trainer een goede beslissing genomen. Het wordt tijd dat trainers gewoon puur op beslissingen worden beoordeeld en afgerekend. Wat mij betreft geldt 'we zullen zien' niet voor een trainer. Die wordt geacht beslissingen te nemen op basis van een hoger inzicht
en betere intuïtie dan die van ons.
0 -2
FreddyAX
Zo te lezen heb jij je oordeel al klaar, zelfs in je eigen redenatie ga je uit van een blunderende Varela en een Scherpen die ons redt.
Dan lijkt me dat jij ook niet objectief bent en Ten Hag heeft er gegarandeerd meer verstand van als jij en ik samen.

Op voorhand kunnen voorspellen hoe het gaat lopen is onmogelijk ook niet wat de rol van een individu daarin is.
0 0
Holleeder87
Stel je Scherpen op en hij maakt n blunder zit je met n afgeschreven talent. Die jongen nog maar even in bescherming nemen.
3 0
Cupmetgroteoren
Ja, en Ten Hag wordt geacht om dat te zien. Hij is daar immers trainer voor.
0 -1
Drukwerk1968
Een trainer kan blunders meestal niet zien aankomen wijsneus
2 0
Cupmetgroteoren
Dus of ten hag nu de beslissing neemt om varela of scherpen op te stellen, doet er niet toe, want je kan blunders toch niet zien aankomen. Met andere woorden, of ten hag nou de beslissing neemt, of dat je een computer neerzet die random beslissingen neemt, maakt niet uit.

Op basis van een sterke intuïtie dient een trainer de juiste spelers op te stellen en de juiste wissels toe te passen. Als ten hag besluit Varela op te stellen en Varela keept matig, dan heeft ten hag een verkeerde beslissing genomen. Als we trainers niet eens meer op beslissingen momegen beoordelen, waarop moeten we ze dan beoordelen?
0 -3
Drukwerk1968
Nee, jij redeneert zo om ten Hag altijd de schuld te kunnen geven.
2 -1
FreddyAX
Precies zo.
0 0
je
Scouting is hier debet aan .
Punt uit.
Punt.
En dit is voor onze Leraar Rik 428.
0 0
milanoajaxpiet
als ik iedereen zo hoor kunnen we donderdag beter schriftelijk afdoen.komop jongens wij zijn ajax en toch geen angsthazen
8 -3
PetrusKeizer
ik doe t anders toch echt in mn broek, hoor. van de lach. Varela op doel, wie heeft t bedacht. Max Tailleur?
2 -6
Cupmetgroteoren
Ik denk dat het onmogelijk is voor Ajax om een club uit de top 8 van de liga of de premier league uit te schakelen. Daarvoor is het kwaliteitsverschil gewoon te groot. Uiteraard zal ik hier minnetjes voor krijgen, maar ik heb nog nooit een verkeerde analyse geplaatst.
0 -14
afcsja
Je moet gewoon voor 010 worden, dan wordt je pessimisme vanzelf realistisch
0 0
FreddyAX
Ik heb jou nog nooit betrapt op een juiste analyse!
1 0
ram
Dude... vrijwel alles wat jij zegt is verkeerd. Altijd.
11 -1
Cupmetgroteoren
??? Hele vreemde opmerking.
0 -2
PetrusKeizer
hoeveel tijd denk je nodig te hebben om erachter te komen dat t n hele rake opmerking is? kortom, ga ns n cursusje zelfkennis doen.
0 0
MarLuuk76
Nogal Narcistisch trekje, bah.
4 -1
Labrador
Omdat je een kakkerlak bent met een PSV sjaaltje om. We kennen jou streken inmiddels
6 -1
PetrusKeizer
hehehehe. dat is dan n hele grote kakkerlak. of n heel klein sjaaltje. ik denk t laatste :))
0 0
talent020
Vorig seizoen heeft gewoon aangetoond dat het kan, toen hadden we Frenkie en De Ligt nog weliswaar maar het is gewoon mogelijk zeker als je Real en Juventus eruit knikkert dan kan dat ook tegen Getafe. Maar wel een beetje hoogheidswaanzin hoor, dat je nog nooit een verkeerde analyse heb gegeven,
0 0
Cupmetgroteoren
Gaat om dit seizoen. Vorig seizoen heeft niks met dit seizoen te maken.
0 -2
talent020
ebruari 2020 om 19:35

Ook dit seizoen win je toch van Valencia uit en hoor je gewoon Chelsea uit te winnen? ( klote Rocchi) Chelsea kwam pas echt op stoom tegen 9 man, daarvoor hadden ze ook een licht overwicht maar kwam Ajax nog niet in grote problemen. Ajax kan in 2 wedstrijden zeker doorkomen, wel heb je wat geluk nodig en moet je gewoon 100% zijn.
1 0
Cupmetgroteoren
Chelsea kwam op stoom vanaf de eerste minuut van de tweede helft, ruim voor de rode kaarten. De rode kaarten waren een gevolg van het op stoom komen van Chelsea, Ajax moest onder leiding van Veltman aan alle handremmen trekken. Remember de rush van Zouma? Ruim voor de rode kaarten. Over twee wedstrijden gezien was Chelsea gewoon de betere partij. In de Arena domineerde Chelsea de hele wedstrijd.
0 -3
FreddyAX
Jij bent de enige die dat vindt,het slaat als een pik op een trommel man.
Ajax is in de uit-wedstrijd gewoon genaaid door de scheids, zelfs de scheidrechtersbijeenkomst neemt dit als voorbeeld voor hoe het niet moet.
En Jij mijn beste zuurpruim weet het weer eens beter.

Ajax was een klasse beter dan Chelsea tot dat fatale moment , gek.
0 0
Middenweg401
Het was onmogelijk van Chelsea te winnen?
Ik vind het eerder een wonder (noem het pech) dat het niet zo was.
1 -1
Cupmetgroteoren
Ik heb het over uitschakeling. Daarnaast is er alsnog niet van Chelsea gewonnen. Chelsea was een stuk beter in de Arena en veel beter in de tweede helft op Stamford Bridge. Ajax domineerde één helft van de vier helften. Het is dan ook onbegrijplijk dat men zo hoog opgeeft van de CL campagne hier. Men lijdt tevens aan een selectief geheugen, door de wedstrijd tegen Chelsea in de Arena, waarin Chelsea beter was, gewoon uit te wissen.
1 -3
FreddyAX
Nee hoor, Ajax was over de hele wedstrijd zeker niet minder , heeft een goal onterecht zien afkeuren en was in de laatste tien minuten inderdaad leeggespeeld..
Uit waren we beter tot aan minuut 67 waar de scheidsrechter opzichtig en overduidelijk in de fout gaat en ons daarmee zwaar dupeerde.

Jouw geheugen is wel goed ?
Dat gemekker van je raakt kant nog wal .
0 0
MarkAFCA
Alleen al op basis van de resultaten dit seizoen kunnen we zeggen dat je analyse mank gaat...
1 -1
Cupmetgroteoren
Welke PL of LL club heeft Ajax uitgeschakeld dan?

Getafe is overigens in handen van Dubai. Die zijn bijna net zo rijk als Manchester City.
0 0
Van Reenen
Is dat wel zo? Als dat waar is, Waarom kopen ze dan slagers ipv voetballers.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik moet dat nog maar zien in de wedstrijd tegen Ajax, of ze daadwerkelijk slagersvoetbal gaan spelen of gewoon verzorgd Spaans voetbal.
0 0
DT10
Welterusten!
0 0
Cupmetgroteoren
Nou, geef eens antwoord.
0 -2
Middenweg401
Je haalt wat begrippen door elkaar.
0 0
DT10
“Getafe is bijna net zo rijk als Manchester City”.. moet ik daar op antwoorden?
0 0
Cupmetgroteoren
" The Emirates Group has a turnover of approximately US$27.9 billion and employs over 103,000 employees across all its business units and associated firms, making it one of the biggest employers in the Middle East."
0 -2
Cupmetgroteoren
Kijk eens even naar de cijfers van Royal Emirates Group uit Dubai. Getafe is in hun bezit.
0 -1
FreddyAX
Dat zegt niets ; Getafe heeft een begroting van 63 miljoen wijsneus.
0 0
Ajax#1900
Haha gekkie toch
4 0
PetrusKeizer
3-0 dus maar omdat we gelukkig niet vergeten te scoren wordt t 3-1 en pakken we ze thuis met 2-0. Varela gaat deze keer 2 maal in de fout, 1x bij n corner.
0 -2
DeBaarsjes
Van je fouten leer je, mooi moment om een goede pot neer te zetten bij 1 van de zwaarste Spaanse tegenstanders op dit moment.
4 0
Joseph
Scheelt natuurlijk ook dat de verdediging van jong Ajax ruk is, maar Varela kon zich geen moment onderscheiden als goede keeper. Ik zou in dit geval voor Scherpen gaan, die zich bij jong Ajax wel goed heeft laten zien. Maar het was te verwachten dat ten Hag voor leeftijd zou kiezen.
0 -3
appeltje
Varela heeft ook gewoon goede dingen gedaan die wedstrijd. En waarom Scherpen en niet Kotarski?
1 0
PetrusKeizer
heeft-ie ook goede dingen gedaan? nee, je meent het! laat-ie daar nou toevallig voor ingehuurd zijn, dus dat is nou niet wat je noemt bijzonder! en hij is niet ingehuurd om n btje te staan blunderen, want dan kunnen ze net zo goed jou of mij nemen, denk je ook niet?
0 0
Concrete
0-3
0 -1
AFCA1510
Kan iemand me ff zeggen wat voor fouten Varela allemaal maakte bij Jong die ene wedstrijd. Die blunder heb ik gezien, verder ben ik niet echt op de hoogte.
0 -2
AFCA1510
Nouja, wss waren het dus meerdere blunders :'(
1 0
Dazoo
Stuk of 7.....
1 -1
IboAFCA
Scherpen kan in de 1e minuut al warm lopen
1 -3
Radie125
foutje bedankt
1 -1
RaynoFischer
Nou grote kans dan dat we de return in de Arena eigenlijk niet eens meer hoeven te spelen.....
2 -5
Radie125
0-4
2 -2
PJK54
En dan zet je vandaag Onana op de goal ??!! Typisch weer onze professor
3 -6
PetrusKeizer
heel slim van ten Hag. Getafe vooral zo min mogelijk de kans geven om te beseffen hoe slecht die Varela is.
2 -1
maikelklaassen
Competitie is het belangrijkst
1 -1
mickey2602
Dat vandaag Onana op goal stond en niet de vervanger van hem,of dat nou Scherpen of Varela is,vind ik best te begrijpen.
Ga maar eens na welke tegenstander we vandaag hadden,de nummer laatst uit de competitie. Is het dan te verwachten dat welke keeper er ook staat,dat die veel te doen krijgt? En dus wedstrijdritme krijgt of een binding met de verdediging voor hem?
Dan was het logischer geweest om afgelopen woensdag een andere keeper te laten spelen tegen Vitesse,van zo'n wedstrijd wordt meer verwacht dat de keeper wat te doen krijgt.
0 0
Babayaka
Competitie is belangrijker el win je to h niet
1 -2
Minsc
En je verspeelt punten met Varela tegen RKC?
1 0
Cupmetgroteoren
Heeft Getafe zwakke posities? Ajax heeft diverse zwakke plekken deze wedstrijd: keeper, centraal achterin, middenveld, linksbuiten, en van dest ben ik ook nog niet volledig overtuigd.
0 -3
PetrusKeizer
dit is waarschijnlijk 1 van die ontelbare analyses van je waarmee je er nog nooit naastgezeten hebt? hehehehe
2 0
ajax4ever01
Joepie, hopelijk herpakt hij zich door een geweldige pot te keepen.
0 0
TusanDadic
Weinig andere smaken. Hij heeft het vertrouwen nodig en hij moet gewoon volledige support krijgen. Het is niet anders. Go Bruno! Barthez was ook altijd een clown en met regelmaat ook in het veld. Nou, jij hebt ook weer een potje clownesk gedrag vertoond en nu tijd om Pennywise te zijn en ze goed bang te maken.
1 0
PetrusKeizer
als n mus die vogelverschrikker Varela in t vizier krijgt ligt t beessie dubbel van de lach. Hopelijk is dat bij de voorhoede van Getafe ook t geval, dan vergeten ze dr misschien bij te scoren.
0 0
DaNaRWaL
Hahaha, mooie beeldspraak! Zie het helemaal voor me, hij kan het volgens mij best dus maak ze bang idd! You want a balloon?
1 0
TusanDadic
Die wedstrijd was gewoon een incident. Werd teveel opgeblazen. Nu inderdaad tijd dat hij wat ballonnen op gaat blazen.;)
0 0
mickey2602
We all float down here,we allllll floattttt
0 0
Ajax1969
Mag Varela vanwege de afwijkende regels voor keepers komende maandag meedoen met jong Ajax?
Weet iemand dat?
0 0
ajax4ever01
Scherpen speelt ditkeer maandag bij JA
0 0
Caparzo
Nee hij is niet speelgerechtigd voor JA.
Tegen JU was uitzondering daar ook een "Jong" team.
2 0
Ajaxbrl
Kan Edwin niet keepen?
0 0
Piejotter
Daar krijgt Ten Hag spijt van. Varela is echt een ramp voor Ajax. Snel terugsturen. Ajax heeft Scherpen achter de hand en ook Kotarski. Zeg niet dat deze twee al super zijn maar altijd beter dan de te vaak blunderende Varela, die ook zelfvertrouwen mist. Ook al voor de wedstrijd tegen jong Utrecht maakte hij bij mij een onzekere indruk in de goal.
1 -5
PetrusKeizer
t interesseert me geen hol waar ten Hag allemaal spijt van krijgt. Hij moet die vogelverschrikker niet opstellen, maar dat doet hij dus wel.
0 0
Cupmetgroteoren
Zo werkt het niet. Er worden beloftes aan spelers gedaan.
1 0
tonny
dat is een drama
0 -3
Ajaxbrl
Ben bang dat ons avontuur al snel voorbij is in de EL..
0 -3
Bky
Het is over twee wedstrijden he.
2 -1
Caparzo
Bewijzen dat het een knullig incident was. We zullen het er mee moeten doen, het is wat het is.

Kan men voor Onana trouwens niet een fatsoenlijk keepersshirt met korte mouwen bestellen? Hij liep met afgeknipte lange mouwen nu, en rafelig nogal.. :)
2 0
PetrusKeizer
ja, ja. stuur Varela maar gekleed in n tuxedo t veld in, wie weet helpt dat nog.
0 0
RN
Scherpen kan er ook geen hout van.. laten we Varela steunen mannen..
4 -3
PetrusKeizer
ik doe niks anders, mn vrouw vraagt me de hele tijd wat ik toch zit te steunen sinds ik vernomen heb dat Varela speelt.
0 0
Markopantelic007
Stiekem hoop je op het bericht "Neres fit voor Getafe' wanneer je Ajax showtime opent.

Weet iemand wanneer hij er weer is? Duurt lang!
1 0
Labrador
Al dat geroeptoeter op basis van 1 hele slechte pot.
6 0
PetrusKeizer
je hebt gelijk. de meesten zien pas na 2 slechte potten t licht. See you next friday....
0 -2
ajaxxcied4life
Ten Hag ons Koppighoofd
0 -3
036AFCA97
Mooi kut.
1 -3
NotForSale
Ik hou m'n hart al vast
1 -3
PetrusKeizer
helpt niet. je kan beter Spoedopname inseinen.
0 0