Van de Beek: 'Mensen lopen te hard van stapel'

BartVeenstra, 02-08-2019 om 13:45, 16843 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek heeft voor de camera's van FOX Sports bevestigd dat er inderdaad interesse is van Real Madrid in zijn persoon. Toch is niet alles wat over hem geschreven wordt waar, zo zegt hij er wel bij. Wat er wel en niet waar is, laat Van de Beek in het midden.

Vrijdagochtend had Van de Beek een hoofdrol in de Spaanse pers en dat heeft hij zelf ook meegekregen. 'Ja, dat is altijd leuk', zegt hij erover. De middenvelder gaat vervolgens in op de geruchten. 'Weet je...ik heb er wel meer over gezegd. Er staan steeds weer nieuwe dingen. Natuurlijk is er interesse, maar mensen lopen te hard van stapel.'

In Spanje wordt geschreven dat Paul Pogba de eerste optie van Real Madrid zou zijn, maar nu de Fransman niet lijkt te komen, richt men zich op Van de Beek. 'Dat zijn dingen - en dat meen ik echt - waar ik niets over heb gehoord. Het zou kunnen, maar we gaan het over morgen hebben toch?'

Zaterdag speelt Ajax op bezoek bij Vitesse en Van de Beek zegt dat hij nu op dat duel gefocust is. Toch blijven de vragen over Real Madrid het onderwerp van gesprek. 'Je moet niet alles geloven wat er staat. Er staat zoveel onzin ook. Ik hoef niet te zeggen wat wel waar en wat niet waar is. Ik ga me focussen op morgen', aldus Van de Beek, die wel snel duidelijk hoopt te hebben. 'Dat is altijd goed, dat je snel duidelijkheid hebt. Maar dat heb je niet altijd zo snel.'

Denk jij dat Ajax met een 0-2 zege bij Vitesse aan het seizoen begint? Zet in en krijg 7,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ryadmahrez
Gun het donny wel. Hopelijk kan hij mensen verrassen en zich doorontwikkelen.

Maar mocht ie weggaan zouden ze kamada van eintracht frankfurt moeten halen. Onbekende speler nog. Maar Een hele talentvolle japanner, zeer technisch, goeie dribbelaar, intelligent en creatief. Maakte vorig jaar indruk in belgie op huurbasis en maakt nu indruk in de voorbereiding bij frankfurt. Zal wel de kans krijgen bij hun dit jaar, maar zal alsnog wel redelijk makkelijk te halen moeten zijn.
0 -1
HilversumNoord
Hij heeft een nieuw contract afgewezen. Thanks Donny, snel duidelijkheid, wegwezen, verpieteren in Madrid en wij zo snel mogelijk een nieuwe Donny neerzetten. Sorry, maar zo zakelijk is voetbal tegenwoordig. Daar zit geen clubliefde meer in. En geef ze ongelijk met dit geld.
1 0
JOHANisGOD
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/889359/-van-de-beek-wees-nieuw-ajax-contract-uit-moreel-oogpunt-af-club-zit-in-spagaat-.html
0 0
MankeNelis
Fox roept transfer nieuws uit Amsterdam, het zal wel rond zijn
0 0
Schwalbino
Donny heeft gezien dat je een carriere niet kunt plannen. Hij gaat ervoor en zoals Cruijff zei 'je bent waard wat je waagt'.

Wordt niet meteen basis maar zal toch speelminuten krijgen. Dan is hij wel weer bij Koeman in beeld als dat regelmatig is. Misschien groeit hij daar nog wel meer door. En als het geen succes wodt kan hij op zijn 23ste of 24ste nog altijd naar een andere topploeg zoals we dat deze transferzomer zo vaak zien (spelers van enige naam die van de ene grote club naar een andere gaan).
0 -1
HilversumNoord
Hij gaat het niet redden...
1 0
Babangida83
Donny heeft in Madrid indruk gemaakt met zijn optredens tegen Madrid, Juve en Spurs. Wordt zwaar, maar lijkt me niet onmogelijk dat hij wordt gehaald voor de basis (voor zover je daar over kunt spreken).
0 -1
Ron75
Laat ik voorop stellen dat ik Donny een geweldige speler/persoon vindt en ik hoop dat hij blijft, maar........ Aan het begin van het vorige seizoen was hij niet eens een vaste basis speler en er zijn ook genoeg wedstrijden geweest waarin hij onzichtbaar was. Hij heeft zich dan wel geweldig ontwikkeld, maar ik denk niet dat hij basismateriaal voor Real is met al die grootte namen en al helemaal niet als ze evt ook nogsteeds Pogba willen halen.
3 0
PJSM
Titel zou beter kunnen zijn: Van basis naar bank/tribune.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
de kans op speeltijd bij real is gewoon erg klein, waarom zou je er dan heen gaan? om lekker op de bank te zitten in een negatieve beklemmende sfeer.
spelers die ruzie maken, trainer die loopt te gillen.
want dit gaat gebeuren bij real het aankomende seizoen.

je weet dat daar vervelende dingen staan te gebeuren, en dat de club roerige tijden meemaakt, een trainers wissel en real saneert een compleet elftal, dat hebben ze vaker gedaan.
3 0
HilversumNoord
Inderdaad. Echt oerdom. Klaassen 2.0. Ongelooflijk!
0 0
AjaxSXM
Zou niet slim zijn van Donny om nu te gaan omdat:

1. Je dit seizoen alle wedstrijden (tenzij de trainer je een wedstrijd spaart) van Ajax als basisspeler start.

2. Je daardoor sowieso mee gaat naar EK volgende zomer (gaan ervan uit dat NL zich plaatst).

3. Met (weer) een goed seizoen bij Ajax je een grote kans hebt om basisspeler op EK te worden.

4. Hierdoor met weer meer interlands en een EK achter je naam, je de (grote) clubs voor het uitkiezen hebt i.p.v. 1 grote club nu (die in een chaos verkeerd!).

5. Real Madrid je goedkoop acht dus je net zo makkelijk naast Bale op de bank zet, als de wind even van de andere kant waait.

6. Zidane nog maar moet zien of hij de winterstop haalt door slechte prestaties RM tot nu toe (nog geen 1 match gewonnen in pre-season!!) en dus grote kans dat bijv. Mourinho of een andere (behoudende coach) wordt aangetrokken met alle mogelijke gevolgen vandien voor Donny. Je denkt toch niet dat Donny speelt als Mourinho coach is?

7. Gezien alle bovenstaande punten, het echt het beste is voor je carriere om nog 1 jaar bij Ajax te vlammen en daarna staan ALLE poorten voor je open! 

8. We allemaal het BESTE met je voor hebben en op basis van bovenstaande dat nogmaals blijkt.

Je bent nog jong Donny, kijk naar Eriksen: zo'n weg is prima voor jou!
2 0
Ajax34
Donny kan beter nog een jaar bij Ajax blijven. Overmars niet meer als 2 goede jeugd (basis) spelers per jaar verkopen. Anders kun je Europees proberen aanhaken vergeten.
4 0
Cupmetgroteoren
Zou een slechte aankoop van Real zijn. Van de beek is een leuke speler en scoort zijn doelpunten, maar komt toch echt tekort voor een club als Real.
3 0
Leviathan
Op dit moment zeker. Zou een doodsteek voor zijn carrière zijn, maar niet voor zijn bankrekening. Jaartje blijven en uitgroeien tot een topper bij Ajax en dan verder kijken zou wijzer zijn maarja...
3 0
Gajes
Zonde dat hij vertrekt en een bedrag tussen de 60 en 70 miljoen vind ik voor onze best scorende middenvelder ook te weinig. 120 miljoen had ik marktconform gevonden. 1 goed seizoen en ze zijn weg
2 -2
OKP-AFCA
120!?

Ben je gek geworden?

Minstens 200 miljoen natuurlijk.
0 0
Schwalbino
Alsof we dit nooit eerder hebben meegemaakt. De grote vis eet de kleine vis. Dit is de reden dat we niet te snel moeten roepen dat we structureel bij de Europese top kunnen aanhaken. Zodra je sportief zou kunnen oogsten worden je pareltjes weggekocht en kun je opnieuw beginnen te bouwen.
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
real is geen kattepis mensen. historisch gezien het allerhoogst haalbare voor een speler.

echter de sfeer die daar heerst is verschrikkelijk op dit moment. en het team is niet best.
je gaat er ook vanuit dat er op de aankoop van van de beek noet veel gaat veranderen, en dan weet je ook dat dit een vervelend zwart jaar gaat worden voor de koninklijken.

als zidane word ontslagen zit het er dik in dat donny ook zijn spullen kan pakken, je moet gewoon naar real gaan als er goed plan ligt en de sfeer goed is.
hij kan beter wachten totdat real wat mutaties doorvoert.
1 0
Ajax1969
Ik las ergens dat Zidane Donny niet wil....
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
nou, dat maakt het nog erger.

helemaal niet heengaan dus
1 0
Ajax95Duivendrecht
Wat me wel teleurstelt, is dat juist de jongens uit onze eigen jeugd (Matthijs, Donny, Frenkie als je dat zo wilt bestempelen, Kluivert) hem het snelst peren.

Daarentegen lijken de meeste aankopen van dit moment (Tadic, Ziyech, Tagliafico, Huntelaar, Schöne, Marin) juist echt trots te zijn om in het Ajax-shirt te mogen spelen.

Je zou eerder verwachten dat het andersom is, maar blijkbaar hebben de zelf opgeleide spelers dus minder clubgevoel dan de aankopen.
5 -3
Cupmetgroteoren
Voor de jong, van de beek en de ligt kwamen de grootste clubs. Als Bayern voor Ziyech komt is ie ook weg. Al moet ik ook zeggen dat de specifieke zaakwaarnemers ook een rol spelen.
0 0
Schwalbino
Dat komt omdat de jongens die je noemt al een hele carriere achter de rug hebben en de jongens die vertrekken hebben die nog voor de boeg.
1 -1
Ozymandias
Dat komt denk ik deels omdat Nederlanders enorm zeiken op het niveau van de Eredivisie. Nederlandse talenten worden geïndoctrineerd met de gedachte dat ze Nederland zo snel mogelijk moeten verlaten omdat de Eredivisie niets voorsteld. Dat is totaal iets anders dan in bijvoorbeeld Portugal waar jonge Portugese talenten juist wordt aangeraden pas de overstap naar het buitenland te maken wanneer ze in Portugal zijn uitgeleerd. Dat betekent niet dat er geen jonge Portugese talenten vertrekken maar gemiddeld blijven talenten van de topclubs langer bij hun club.
3 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
@ozymandias

je zegt echt zinnige dingen, helemaal mee eens
0 -1
Ajax1969
Matthijs en Frenkie waren toch wel aardig uitgeleerd in Nederland. Justin niet en Donny heb ik mijn twijfels over.
3 -1
Ozymandias
Ik denk dat ook De Jong en De Ligt nog niet waren uitgeleerd bij Ajax. De Jong kan zijn passing nog verbeteren en De Ligt maakt nog steeds kleine fouten waar hij bij een Europese topclub meer op wordt beoordeeld. Ze kunnen het niveau van de Europese top wel aan maar dat betekent niet dat ze bij Ajax waren uitgeleerd.
5 -2
jarenfan
Straks Ziyech weg,......seizoen al weg voor het begonnen is,,,l,,
0 -5
Ozymandias
Zelfs zonder Ziyech en Vd Beek kan Ajax alsnog een geweldig basiselftal neerzetten met Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Marin, Tadic, Martínez; Neres, Dolberg en Promes. Dat is zeker een beter basiselftal dan wat PSV op kan stellen.
3 -1
Ajax34
Maar dan moet je geen blessures of schorsingen krijgen want dan blijft er niet veel meer over.
1 0
AlexIbarra
Toch niet zo moeilijk om met 60 miljoen op zak een beetje aardige vervanger aan te trekken?
0 0
noahdepoah
Zo leuk die transfer periode. Weg prima maar hoezo als Europees en competitie al begonnen is. Het is pure competitievervalsing en verlakkerij van seizoenkaarthouders etc. Het zou Ajax sieren om eens namens de supporters een statement te maken:” We zijn begonnen en de basis gaat niet weg.”
3 0
MankeNelis
Zodra de echte top clubs niet meer in de rij staan voor Ajax spelers dan pas moet je jezelf ongerust gaan maken.
1 0
Cupmetgroteoren
Neres ook op weg naar de uitgang. En straks komt op het laatste moment een club voor Ziyech, dan kun je opnieuw bouwen met een tussenjaar.
0 -3
Schwalbino
Eerder 2 of 3 tusssenjaren. In jouw scenario moeten 5 sleutelspelers adequaat vervangen worden.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Waar ze je eerst op een schilt binnen dragen, kotst Real je net zo makkelijk weer uit de week erna. Om vervolgens je bij het tweede te plaatsen om de druk erop te zetten dat je snel oprot. Lekker nog flink wat centjes binnen harken bij Ajax, want het is niet zo dat hij van water en brood moet leven en wordt op handen gedragen. Nog minstens 1 seizoen!
0 0
mickey2602
Als hij dan toch gaat,dan maar na de voorrondes. Mag hij Ajax nog even naar de groepsfase schieten en dan een verdiende transfer;-)
0 0
AltijdGelijk
Donny Van de Beek is een europees toptalent.

Eerste seizoen Real 15-20 wedstrijden, daarna knallen in de basis!!!
0 0
Redrum
Het is niet dat ik onze Donny geen transfer gun, maar ga godverdomme niet naar Real man. Die club heeft nul komma nul respect voor zijn spelers. Donny zit daar binnen no time weg te kwijnen op de bank.
6 0
Spitz
Ik lees hier een stel kleine kinderen die grotendeels zitten te jammeren om spelers die in de belangstelling staan van de grote internationale ploegen. Donny is ook een product van Ajax. Iedere grote club heeft Ajax onder het vergrootglas liggen. Real Madrid is niet zomaar een club he! De beste club die er bestaat over de hele wereld. Maar het zal altijd zo blijven dat Ajax zijn spelers kwijt raakt. Hoe rot dat ook is voor de club en de supporters. Maar gelukkig gaat Donny niet over een nacht ijs. Een verstandige knaap die best weg wil, maar wel naar een club met toekomstperspectief. Anders blijft hij echt wel. Maar vooruitzien is regeren bij Overmars, ten Hag en de staf. Men houdt rekening met scenario's. Daar zal het vertrek van Donny echt bij zitten. Als het nu niet is, dan wordt het volgend jaar. Voor meer dan de genoemde 60 miljoen.
2 -7
Redrum
Ok volwassen knaap. Jij trapt hier even een stuk of 10 open deuren in, dat is een prestatie op zich. Letterlijk alles wat je hier zegt hadden alle kinderen hier allang begrepen hoor, maar fijn dat jij het ons nog even wilde uitleggen. Het gaat ons niet zozeer om het mogelijke vertrek van Donny, maar het gaat ons om het feit dat hij dan naar Real zou gaan. Bij Real gaat Donny niet spelen. Of begrijpen wij kindertjes dat verkeerd en denk jij volwassen knaap daar anders over?
3 -2
Schwalbino
Ik gun het hem. Of het niet te vroeg is? Als je de stap nu niet zet, vraag je je achteraf misschien wel af 'had je niet toch ja moeten zeggen?'
0 0
mickey2602
Of het andere scenario,hij zit daar op de bank en denkt,had ik niet toch beter een jaar kunnen blijven. Als hij naar Madrid gaat en als hij op de bank komt komt Oranje ook in gevaar voor hem.
0 0
Schwalbino
Tuurlijk. Net zo goed mogelijk.
0 0
VoorOnzePloeg
Je moet hem gewoon die droomtransfer gunnen. Voor hetzelfde geld breekt hij halverwege het seizoen een been en kan hij nooit meer op topniveau voetballen. Dan heeft hij nooit voor real madrid kunnen voetballen.
0 0
Markopantelic007
Die heeft z'n koffers al ingepakt, das duidelijk. Kutvoetbal kutgeld. Lijkt tegenwoordig wel een straf voor die gasten om bij Ajax te spelen.
3 0
Mocrodammerr
die is weg
2 -3
apeldoorner
Vrees dat hij op de bank komt. En dan komt een EK met nederlands elftal ook wel erg in gevaar... welke afwegingen maak je he... hoop nog jaartje Ajax, en mooi EK en dan eventueel..maar goed, dat is vanaf de zijkant en niet voor zo'n keus zelf staan
0 0
Cruijff72
Dat wordt helemaal niks bij real.
4 -1
Suarez16_
Stuur Isco dan maar de andere kant op.
1 0
grannig mokum1
Dat wordt banken zelfs een middenvelder isco zet ze op de bank of het duurste speler op de bank en vergeleken met Donny is Donny niks... Maar ik hoop van harte dat ik mis heb
0 0
AFCAMSTERDAM
Hopelijk blijft hij! Anders moeten we maar eens een goede vervanger halen. Sabitzer van leipzig of Olmo van Zagreb iets?
0 -1
Ozymandias
Waarom moet Ajax een vervanger halen? Heeft Ajax met Tadic, Promes, Ziyech, Neres en Lang niet genoeg opties voor de drie posities rondom de spits? Promes werd gehaald met de gedachte dat Ziyech en/of Neres zou vertrekken. Zolang die blijven kan Ajax het vertrek van Vd Beek daardoor makkelijk opvangen.
2 -1
DT10
Ok Donny.. Loop niet te hard van stapel, blijf nog een jaartje!

Bij Ajax word je komend seizoen een van de belangrijkste spelers en hier ben je de absolute publiekslieveling.

Bij Real is de concurrentie op het middenveld moordend, speel je daar 2 slechte wedstrijden, zit je de rest van het seizoen op de bank.
1 0
RaynoFischer
Die is weg dus, merk je aan zijn houdig....

Net een half jaartje constant gepresteerd, veel succes op de bank van Real...
3 -9
Redrum
Zo simpel is het wel. Donny heeft echt helemaal niets bij Real te zoeken. Als hij serieus denkt daar te kunnen slagen, vind ik dat eigenlijk iets heel treurigs hebben. Die jongen is binnen een paar weken afgeserveerd. Hij heeft werkelijk geen idee waar hij aan begint als hij naar Real gaat.
5 -5
RaynoFischer
Precies, hij kan nu beter gewoon kiezen voor zekerheid
Kijk een De Ligt was de Eredivisie al ontgroeid, zelfs hij krijgt het nog wel lastig genoeg bij Juve.
2 -3
GvanderK
Hij kan beter bij Ajax blijven of naar een andere topclub gaan. Bij Real vrees ik voor hetzelfde scenario als met Vd Vaart en Sneijder destijds. Het is niet zo'n warme club als Ajax, Barca etc
1 0
noppenkoning
Wie moet hem vervangen? Ga je missen Donny!
0 -2
Bky
Super lelijk als hij vertrekt maar 60 miljoen is een belachelijk bedrag voor Donny imo, dus dan moet je het zeker doen.
2 -4
arigold
Veel te weinig
0 -1
ajax4ever01
Ok Donny vertrekt dat voel ik aan de manier hoe hij erover praat.
0 0
SkilledAtSoccer
Donny gun ik absoluut een transfer, al houd ik hem liever voor altijd bij Ajax.
Ik ben alleen bang dat als hij die stap naar Real zou maken dat hij totaal niet uit de verf komt daar.
0 0
AFC34
Dan zijn alle 3 de jonge nederlandse toptalenten ook direct weg.. Zou ik als Ajax zijnde niet doen, hebben ook geen vervanger lopen in de jeugd die het direct kan oppakken.
1 0
31xAjax
Als hij zegt dat hij blijft heeft ie heel snel duidelijkheid.....maar dat zegt ie niet.......
2 0
Ajaxfan16
Ik snap Donny echt niet, bij Real komt die sowieso op de bank en er is daar nu veel gezeik. Verder als die een paar wedstrijden kut speelt ben je gewoon klaar daar en wordt je verhuurd aan een Spaanse degradatie kandidaat of middenmoter.
4 -3
JordanAFCA
Wat zou jij doen als je een aanbieding krijgt van een bedrijf die je graag wilt hebben waar je het dubbele kan verdienen?
1 -2
JordanAFCA
60 miljoen is een prima bedrag voor hem. Bedenk wel dat hij pas een half seizoen heeft laten zien wat hij kan en dat hij dit jaar misschien wel uit vorm is net als de afgelopen jaren.
0 -1
Schip
Hij was onder Bosz al indrukwekkend als debutant. Blink uit in Europese uitwedstrijden in Griekenland en tegen Standard.

Viel vaak uitstekend in voor Schone in Europees verband. Sterker nog, Ajax kreeg dan vaak weer grip op het middenveld.

Was vorig jaar ook in het begin goed genoeg voor de basis, maar in de tweede seizoenshelft was hij gewoon on fire. Sommigen zien het gewoon niet en dus kiezen ze voor het geld. Voor de duidelijkheid, dan heb ik het over supporters, niet over spelers.

Donny is een aanjager net als Ziyech. Die zijn goud waard. Gewoon houden en volgend jaar kijken of koopclubs als Real dan nog interesse hebben. Dan weet je pas of er een gedachte achter zit.
4 0
JordanAFCA
Ja oke, maar een standard of een Paok is wel wat anders dan tegen een Real of Bayern. Overigens heb ik zijn talent ook wel elke keer ontdekt en gewaardeerd over zijn inzicht en inzet. Alleen 60 miljoen voor Donny vind ik wel een goed bedrag voor een eigen opgeleiden speler. Daar kan je weer een ervaren speler voor terughalen die dat inzicht ook heeft net zoals hem.
0 -1
JordanAFCA
Hoeveel Nederlanders hou je nog over?
1 0
Schwalbino
17 miljoen.
3 -2
Ajax1969
Alleen de meeste daarvan voetballen niet bij Ajax
0 0
koenos1
Minimaal 60 miljoen. Smijten met geld zullen ze
2 0
Labrador
Donny heeft zijn missie volbracht. Nummer 34 winnen voor zijn allerbeste maatje, Appie. Als het eenmaal zo ver is dan Ik gun hem van harte een transfer naar Real. Succes Don!
11 0
Redrum
Tja, als Real echt serieus is dan is Donny pleite. Dat proef je wel uit zijn woorden.
0 0