AD: 'Transfer De Ligt moet vrijdag worden beklonken'

BVeenstra, 12-07-2019 om 07:55, 38495 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Het Algemeen Dagblad meldt dat de transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus vandaag (vrijdag) eindelijk moet worden beklonken. De krant schrijft dat beide partijen in de laatste fase van de onderhandelingen zitten.

De Ligt zelf is al wekenlang akkoord met Juventus over een contract voor vijf jaar. Het eerste bod van de Italiaanse club - 65 miljoen euro waarvan 50 miljoen euro vast en 15 miljoen euro aan bonussen - werd door Ajax direct afgeslagen. In de afgelopen dagen kroop Juventus steeds meer richting het door Ajax gewenste bedrag van 75 miljoen euro toe.

Een jaar geleden deed Ajax een toezegging aan De Ligt om als club mee te werken aan een transfer in ruil voor nog een seizoen Ajax. Op basis van die afspraak zet Ajax nu niet in op de hoofdprijs, al wil men wel een realistisch en marktconforme transfersom ontvangen.

Voor beide partijen is een snelle transfer gewenst, omdat Ajax zaterdag naar Oostenrijk vertrekt voor een trainingskamp. Juventus gaat in de komende week op trainingskamp in Azië. Wanneer De Ligt vertrekt wil Ajax zoals bekend snel doorschakelen. Men heeft nog altijd het streven om Edson Álvarez, die vijftien miljoen euro moet kosten, over te nemen van Club America.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Prima nieuws, astronomisch bedrag (ook al is het in deze bizarre markt simpelweg te weinig).

Belangrijkste is dat alle partijen hier vrede mee kunnen hebben: Matthijs gaat de komende jaren echt om de treble spelen bij een coach die hem in zijn kracht gaat laten spelen, Ajax ontvangt een geweldig bedrag en Juve heeft gewoon een topspeler gehaald. En fijn dat dit achter de rug is, de hele soap duurde veel te lang.
0 0
RJB1979
Het is rond aldus lul Verweij.
0 0
MankeNelis
De frikandel
0 -1
AFCA-B93
Rond volgens Mikey.
0 0
DeWijsneus
Yes zie het nu ook op Twitter.
0 0
JOHANisGOD
De ligt niet mee naar Oostenrijk.
0 0
DeWijsneus
Hoe weet je dat?
0 0
AJAIXIXIXI
De enige echte Mike
0 0
JohnnyD
Pfff, nog niets?
0 0
witchmaster11
Ik begrijp volkomen dat de supporters het langzamerhand een soap aan het worden is , maar vergeet niet dat Ajax een beurs genoteerd bedrijf is en dat nooit van te voren bekent zal worden gemaakt hoe en wat zelfs de hoogte van de transfer zal niet bekent worden gemaakt eer de bankgarantie en de handtekening binnen is daar naast zitten we ook nog met een C.V die ook nog eens zal beslissen het is nooit mark Overmars alleen die een beslissing kan en mag nemen hoewel hij wel het laatste woord heeft zal dit ten alle tijden voor de C.V worden voorgelegd en als de firma zegt 75 miljoen is de grens dan zal dat ook de grens zijn tevens is het nog maar de vraag of juve het voor elkaar krijgt om de geld schieter zover te krijgen bij juve gaat men er nogal snel van uit dat Clubs als Ajax wel makkelijk te paaien is maar die is zoals de uitspraak enkele weken geleden voorbij het is alles of niets het stadium van de Aldi is allang gepaseerd
1 0
ajaxdordtt
Fijn die komma aan het begin, maakt het goed leesbaar.
5 -1
witchmaster11
zal er wat meer aandacht moeten geven ik weet maar ben dan ook bijna 60 jaar van school af , maar ik doe me best en reageren en verbeteren mag dan ook
4 0
Ajax27
Yes, yes, yes, eindelijk iemand die zegt dat we hem mogen verbeteren. Ok komt ie: bekend met een 'd'; daarnaast = 1 woord; RvC (Raad van Commissarissen i.p.v. C.V; Marc met een 'c'; geldschieter = 1 woord; clubs is meervoud, dus 'zijn' makkelijk te paaien, niet 'is';

Het stadium van de Aldi... het erge is dat ik precies weet wat je probeert te vertellen maar je vertelt het in zo'n kromme zin.

Laat staan alle punten, komma's, taal- en stijlfouten. De volgende na mij mag een poging doen om voor meneer zijn stukje nog een keer te typen.
1 0
ajaxdordtt
Haha grapje joh, uw verhaal ben ik het wel mee eens!
1 0
waayop
Afronden op 70 miljoen dus en nog wat met een bonus.
0 0
GvanderK
Eerlijkgezegd hoop ik dat de transfer vandaag rond komt. Dan kunnen beide partijen verder. Dan zal Alvarez ook sneller komen om te wennen voordat de serieuze duels beginnen.
1 -1
Unuvar1980
Onterecht gemind..ben het helemaal met je eens
0 0
AJAIXIXIXI
Wordt de selectie voor het trainingskamp niet bekendgemaakt vandaag? Ben benieuwd of De Ligt daar bij zit.
0 0
Web
En bewust geen persconferentie van Ten Hag?
0 0
Redrum
Aftikken of bijslikken.
0 0
Web
Ik heb het idee dat ik wat mis hier?
Discussie met Reinburg over Overmars
Of was het een ander forum?
2 0
ajaxdordtt
Hij is gebanned. Compleet onterecht vind ik, maar goed. Hij lulde compleet uit zijn nek maar een andere mening mag lijkt mij.

De moderators zijn een beetje de weg kwijt, in mijn comments voegen ze ook telkens vervelende dingen toe.
1 -2
Web
Ok alles verwijdert
Ook wel jammer, hij is emotioneel heel erg met Ajax betrokken
0 0
Murtagh
Duurt wel lang zeg halve dag al om
0 0
MPAjax
moet helemaal niks! het. geboden. bedrag. is. te. laag, ze bedonderen de boel net als in 1996, met mafia moet je nooit zaken doen, lager transferbedrag dan de jong is niet mogelijk en anders switchen ze maar naar een andere verdediger die dat bedrag waard is

andere CL clubs houden hun poot stijf en krijgen het bedrag dat de speler waard is plus nog veel meer, de ligt hoefde niet verkocht te worden, zijn zaakwaarnemer loopt de boel te pushen met als dreigement dat wat nu als hij geblesseerd raakt en via de media de prijs te drukken voor zn italiaanse vriendjes, man man man

juventus is geen stap vooruit
1 0
Bensco
heeft het vriendinnetje van De Ligt de transfer nu verraden?
0 0
GvanderK
Hoezo?
0 0
Bensco
zou een afscheidsfeestje hebben gehad

https://sportnieuws.nl/voetbal/binnenland/afscheidsfoto-vriendin-matthijs-ligt-online-gezet-zo-dom-plaatst/
2 0
Babangida83
Is ook een kwestie van tijd, toch? Verder wordt je er ook niet wijzer van, behalve dan dat zij zwart gekleed is en hij in t wit ;-)
0 0
GvanderK
Dat is stom jeetje :)
0 0
FollowAjax1
Hartstikke slim, toch? Alles voor de volgers en Anneke ziet ze straks toch niet meer.
0 0
AltijdGelijk
Als Overmars geen 100 miljoen weet binnen te halen dan is het een faal, De Ligt is binnen 2 jaar de beste verdediger ter wereld en is dan pas 22!

Hij is de Mbappe van de vededigers, overal basisspeler en de beste cv!!!
1 -4
Leviathan
100 mil had ook op zijn plaats geweest, maar Ajax met een beter beleid kan met 70 mil heel veel. De ligt heeft ook niets gekost buiten opleiding en salaris.. stel dat hij bij united speelde en er werd 100 mil betaald werd het geld waarschijnlijk veel dommer besteed dusja... Uiteindelijk jammet dat hij al vertrekt maar 4 jaar geleden lachte iedereen je uit als je zei dat hij voor 70 mil weg zou gaan
0 0
Knalpot
De ligt is 19 en er valt nog geen reet over te zeggen of die echte europese top wordt en blijft.
0 -2
JOHANisGOD
Neeeeeeee, niet weer.

Het houdt niet op, niet vanzelf.
4 -2
Tyronetjonaloi
Wat voor deal er uiteindelijk ook uitkomt, ik heb vertrouwen dat Overmars er het beste voor de club uit probeert te halen. #inmarcwetrust
5 -1
afcasven1995
Precies. Marc heeft ook De Ligt vorig jaar overgehaald om nog een seizoen te blijven.
0 0
Web
Exact, en dat jaar heeft Ajax heel veel opgeleverd.
2 0
DT10
In Turijn zul je inmiddels toch geen hand meer voor ogen zien, met al die witte rook...
1 0
AFCACBS1900
75 miljoen is nog steeds belachelijk weinig voor het grootste talent ter wereld. Jao Felix ging voor 120 miljoen weg en die heeft nog niet eens 30 wedstrijden in zijn carriere gespeeld.
7 -3
ajaxdordtt
Gelimiteerde afkoopsom, aanvaller, langer contract etc.

Neemt niet weg dat er meer inzat maar Marc en Ajax zijn gewoon gegijzeld door kamp de Ligt. Vind dat ze er goed rustig onder zijn gebleven.
1 -3
MPAjax
nou en, die felix is het niet waard en de ligt wel of begrijp je dat nogsteeds niet
1 0
Saanchez
Begrijp jij dan nog steeds niet dat er veel meer factoren meespelen in een transfersom dan of mensen vinden of iemand dat waard is?
Stel de absolute opvolger van Messi speelt ergens in Kazachstan ofzo, die verdiend dan een transfersom van meer dan 100 miljoen maar zou natuurlijk nooit zulke sommen opleveren.
0 0
AFCACBS1900
Bij Jao Felix heb je geen garantie dat het daadwerkelijk zo'n topper wordt als zijn transfersom doet vermoeden. Bij de Ligt weet je zeker dat ie de komende 15 naar nog op topniveau gaat presteren. 75 miljoen is echt een koopje.
0 0
ajaxdordtt
Sterke argumenten.
0 0
JOHANisGOD
Oh krijgen we dit verhaal weer.
2 -2
NelsonAFCA
Echt absurd idd.
0 -1
DeWijsneus
Haha Reinburg, lees je nog wel mee!?
2 -1
MarcelvTol1971
Ik denk dat ie aan z’n huiswerk zit ..
0 0
pizzapunt
Wat is daar het verhaal achter? :)
0 0
ajaxdordtt
Je kunt er wel lacherig over doen, puberaal mannetje, maar hij was de enige die echt wist waarover hij sprak.
1 0
DeWijsneus
Ja dat is eigenlijk wel zo, je hebt wel gelijk. #freerijnburg
0 0
Rentokill
Ik weet ook echt waarover ik spreek.
1 -3
Simon1
Hahahahahahahaha, het feest gaat door, en anders herken ik even geen cynisme.

Denken we nou werkelijk dat als Ajax zich als "harde werkgever" gaat opstellen dat we er beter van worden en in de toekomst talenten nog graag naar Ajax toe willen, het zogenoemde uitstralingseffect? Overmars heeft aangegeven mee te werken aan een transfer. Dat ze een marktconforme prijs willen is logisch. Nu wordt er onderhandeld over een marktconforme prijs en zie je dat alle partijen ieder hun belang hier hebben. Het mediacircus is daar onlosmakelijke mee verbonden, helaas. Laten we gewoon rustig afwachten, want dit soort mediaberichten zijn onderdeel van dat proces.
4 -2
DeWijsneus
Reinburg verdwenen!?
0 -4
MarcelvTol1971
Komt vast via ander accountje terug wees maar niet bang
0 0
Simon1
Jammer, ik begon hem net te liken. Duimpje omlaag was van mij, moest duimpje omhoog zijn. xD Vooral zijn doortastendheid, kennis van onderhandelen en hoe bewaar je de lieve vrede op aarde, waren van hoog niveau. Zo hoog dat mogelijk niemand dat kon herkennen.
1 -1
Clarence
Jammer, wilde m net iets vragen. Zijn onmetelijke wijsheid was een bron van inspiratie
0 0
Nosky
Balen. Begon net vermakelijk te worden.
0 0
ajaxdordtt
Never forget.
1 0
AFCA-B93
Never baguette
0 0
SonsOfGod
Marcie laat zich toch piepelen. Wordt gewoon iets van 65 miljoen cash (over 5 jaar natuurlijk) en 10 miljoen bonussen. Wanneer wordt Ajax eens een volwassen maar vooral zakelijk. Nul ruggegraat en meteen overstag als er iemand langs komt met een doosje met kralen en glitters. Had echt meer van Overmars verwacht.
3 -4
JOHANisGOD
OMG

Zucht
3 -2
Nosky
Maak even de balans op van Ajax' transferinkomsten en -uitgaven van de afgelopen 5 jaar, en probeer dan nogmaals te stellen wat je hier stelt.
4 -1
afcasven1995
Gezellig hier beneden.
1 -1
AFCA-B93
Waarom sommigen hier toch zo op oorlogspad zijn is mij echt een raadsel..
3 0
Simon1
Het heeft ook z'n charme. Beetje leven in de brouwerij is altijd leuk. Nu alleen nog een biertje en nootjes.
0 0
altijdwelwat
Al sinds januari hoor je allerlei verhalen , maar deze week hebben ze opeens haast omdat er een training begint. Gewoon wachten tot het juiste bedrag word betaald , trainen kan Matthijs ook prima bij ons.
2 0
Jelephi
Als je dacht dat Frenkie de Jong een soap was, wat is dit dan in godsnaam. Ben heel blij als dit straks achter de rug is. Voor Matthijs en voor Ajax beiden een streep onder een geweldige samenwerking.
1 0
Nosky
Als ik Overmars was zou ik - puur om Juve en Raiola te zieken - nu de TD van Barca bellen, en hem een 'korting' op De Ligt aanbieden, zodat zij in staat zijn eenzelfde salarisvoorstel te doen.
Gewoon, omdat het kan.
5 0
Rentokill
Dat mag niet van Raiola
0 0
Nosky
God, er is inmiddels een bijbel aan hoeveelheid geschreven over De Ligt.
Ben echt benieuwd hoeveel er van de hele zooi waar is, 5% ofzo?

Het zal mij benieuwen. Ik zie hem toch het liefst naar Barca gaan, en bij voorkeur vanaf volgend seizoen.
2 0
Simon1
Net zoveel als van de bijbel?
1 0
Nosky
Haha, scherp.
0 0
ajaxdordtt
Toen hij net 18 was wilde hij eigenlijk het liefst al weg, maar door een belofte dat hij na 1 jaar eindelijk weg mocht besloot hij over zijn hart te strijken en nog 1 jaar beneden zijn stand te leven.
Ik krijg er bijn tranen van in mijn ogen, wat een mooi verhaal. Zo zie je ze weinig, een echte Ajacied.
2 -7
Ruff Rhythim
Volgens mij moet er helemaal niks!!
2 0
Web
Overmars ( Ajax ) hebben een bedrag in het hoofd, en daar moeten ze op uit komen, dan nog maar een week. De rust bewaren
1 -2
trainerdv
Dé grootste uitdaging voor ons is om dit soort unieke spelers te behouden. Het klinkt alsof Ajax er alles aan doet.. Tot het gaatje in de onderhandelingen, goed salaris, supergoede prestaties. (Matthijs heeft finale EL en halve finale CL gespeeld). Op een gegeven moment kan je dan niets meer doen. Als iemand dan,om wat voor reden dan ook nog wel wilt, moet je gewoon meewerken. Ik vind het doodzonde, ik vind 21 a 22 jaar een heel jonge, maar wel realistische leeftijd om te vertrekken als topspeler, maar dit is gewoon te jong en irrationeel. Als Matthijs aangeeft dat 'nog' een jaar Ajax echt geen optie is, dan moet hij inderdaad vertrekken en is het voor de voorbereidingen van beide clubs beter als dat inderdaad snel gebeurt.
4 -1
Saanchez
Precies, 19 jaar is nog heel jong. maar de Ligt is dan ook héél goed voor zijn leeftijd. Nu al een van de beste verdedigers vd wereld denk ik. Die zijn nu eenmaal niet zo lang te behouden voor een club uit NL. Ik ben allang blij dat we afgelopen seizoen nog van hem hebben kunnen genieten, in deze markt had het niet vreemd geweest al was hij vorig jaar vertrokken.
4 -1
Pure
Hoeveel riola spelers hebben we hierna nog?
1 -3
talent020
De Ligt is gewoon op het trainingsveld, dus het lijkt er niet op dat die transfer in de eindfase zit
1 0
Gecko
Die is gewoon weg dit weekend. Voor een vriendenprijsje
Alvarez komt en de defensie is een zeef
Trots op Ajax. Vorig seizoen dan
2 -4
Aspers73
Beetje zoals Ajax de laatste 50 jaar is doorgekomen. Wel opletten.
1 0
Pure
Hahaha geen vertrouwen in Ajax dus? Die tijd dat ik spelers heel erg belangrijk vind is wel een beetje voorbij. Alle spelers zijn vervangbaar. Spelers zijn maar een nummertje. Het kan best zijn dat de verdediging in het begin wat moeite gaat hebben maar ik heb er wel vertrouwen in dat De Ligt binnen no time vergeten is. Hoevaak dat niet is gebeurd de afgelopen jaren. Hoevaak mensen niet hebben gezegd nou nu Suarez weg is stort het helemaal in. Nu Eriksen/Vertonghen weg zijn etc.....
We zijn nu verder dan toen in ieder geval.
1 -1
3sterren
Voetbal kan soms grote risico’s brengen voor de gezondheid van spelers, denk o.a. aan Nico Reinders, Robbie de Wit in het verleden, en Abdelhak Nouri in het heden.
Is het dan zo vreemd dat jeugdige talenten zich zo snel als mogelijk financieel onafhankelijk willen spelen?
Niet dat ze zich met een grote hoeveelheid geld kunnen vrijwaren van eventueel leed, maar de gevolgen van onheil, waarbij de kans op overleving nog wel aanwezig is, kun je beter managen. En dat gun ik iedereen ...
1 -8
Aspers73
De Ligt is al financieel onafhankelijk lijkt mij.
0 0
Babangida83
Denk wel dat De Ligt al redelijk onafhankelijk is, hoor, na afgelopen jaar. Ajax betaalt bovendien een relatief groot deel uit op basis van sportieve variabelen.
1 0
3sterren
Dat is precies zoals ik dat graag zie, loon naar prestatie ...
1 0
DrD3k
Gaat het wel goed met je?
0 0
3sterren
Uitstekend, bedankt voor je interesse ...
0 0
DrD3k
Gelukkig!
Ergens heb je wel gelijk maar noem dan een ernstige kruisbandblessure ofzo.
Ik word bijna zelf depressief hiervan. ;p
0 0
MickS
Heel jammer dat hij naar Juventus gaat, ik heb werkelijk helemaal niets met die club. Maar ik snap het vanuit hem wel aangezien hij zijn hele leven al Ronaldofan is en dus graag de kans neemt om nog met hem samen te spelen. Beetje net als dat geldt voor Frenkie met Messie wat dat betreft.

Maar goed, wel een grote club natuurlijk, en in Italie, met hun type voetbal, zit hij als verdediger natuurlijk op zich wel goed voor zijn ontwikkeling. Als spits zou het een compleet ander verhaal zijn.

Mocht hij toch nog gewoon een seizoen hier blijven lig ik in een deuk.
1 0
JanTa
Hij gaat dan in een zwaar overschatte competitie spelen dat voor een neutrale kijken niet om aan te zien is en door Raiola die richting is ingeduwd.
2 0
MickS
dat is ook volledig mijn beeld.
1 0
DT10
Dat verhaal van witte rook kennen we inmiddels wel, Matthijs gaat morgen gewoon mee op trainingskamp naar Oostenrijk.
1 0
gebruikersnaam
misschien een idee als AS gewoon een De Ligt topic start waar alle berichten mbt De Ligt steeds in worden gezet als update. Het lijkt hier ondertussen bijna De Ligt Showtime te worden met 3x per dag "medium a: Transfer bijna rond" medium b: "transfer bijna rond" etc
2 -1
Nummer16
Meer artikelen = meer inkomsten
2 0
TimAFCA
Jep, dit bericht heb ik afgelopen maanden al 10x voorbij zien komen. We horen het wel via de officiële kanalen.
0 0
AJAIXIXIXI
Zware bevalling was dit zeg.
0 -1
Starkoo
Geloof er niks van, 75 miljoen in een keer anders op krassen, doorkoop clausule van 25%! De ligt is 120 miljoen waar minimaal!
0 -2
Matzet
Hoeveel aannames worden er wel niet gedaan rondom deze transfer?
- De Ligt is een geldwolf. Bron: Franse Journalist/PSG
- Ajax wil 75 miljoen. Bron: AD/Telegraaf
- De Ligt is persoonlijk akkoord met Juventus.
- Ajax komt mondelinge afspraken niet na.

We hebben niks gehoord van Ajax, Overmars, de Ligt en Raiola. Weet iemand nog de roddels rondom Frenkie? Aan het eind van de rit was de transfersom veel hoger dan de geruchten waren en ging hij naar een andere club dan bleek uit de geruchten.

Al dit gelul is van onzekere journalisten die graag een primeurtje willen scoren of een gefrustreerde PSG die weer een speler misloopt. Matthijs traint gewoon mee bij Ajax, Raiola schopt geen stennis in de media zoals normaal. Dus rustig afwachten en kappen met het gezeik op Overmars.
3 0
Liam
Raiola heeft onder zijn AKA 'Mike Verweij' wel degelijk van zich laten horen hoor.
0 0
Matzet
Hij heeft een keer gebabbeld met Verweij en iets gezegd over een zogenaamde mondelinge afspraak. Dat noem ik niks in vergelijking met de soaps die hij normaalgesproken organiseert. Matthijs heeft geen interviews gehouden waaruit blijkt dat hij weg wil, komt keurig opdagen op de training, geen gedragingen op en rond het veld waardoor Matthijs zich onmogelijk maakt.

Niks van dat alles. Probleem voor alle clubs en voor Matthijs is dat hij zo goed is, dat hij een wereldbedrag moet kosten en clubs Ajax niet meer af kunnen schepen met een fooi zoals vroeger. Ajax heeft geld genoeg en hoeft hem niet te verkopen. Overmars doet het enige juiste. Stil zijn en lekker achterover leunen.
0 0
Liam
Hij heeft niet zomaar met Mike gebabbeld. Hij heeft hem gebruikt om Ajax onder druk te zetten en de publieke opinie te beinvloeden.
0 0
AlexIbarra
Precies, gewoon kedoeld haben..

Liever volgend maand voor 90 of volgende week voor 80 dan vandaag voor 70 mln een deal maken.
0 0
BrandjeXL
Raiola is toch echt diegene die met die afspraak bij de TG ging huilen.
2 0
talent020
67 miljoen, had toch wel verwacht dat Ajax zijn poot stijf zou houden, en vast zou houden aan 75 miljoen + bonussen,
0 0
mallerd
Blijft het apart vinden. Je bent 19 jaar en speelt al bijna je hele leven bij Ajax, ook dit seizoen ga je hoogstwaarschijnlijk weer CL spelen met een sterke selectie en in de zomer het EK. Waarom moet je dan per se weg, verleng gewoon je contract en ga dan na het EK pas weg.
2 -1
Rentokill
12 Miljoen. Zou ik ook doen.
0 0
BrandjeXL
Hij wilde vorig jaar al weg op 18 jarige leeftijd.
1 0
Patrick78
Omdat zijn persoonlijke pizzabakker is een gierige rat.
0 -1
Rentokill
Het is wat het is. Ajax heeft inderdaad toegezegd mee te willen werken. Hierdoor is hij niet alleen een jaar langer gebleven, ook is hij meer waard geworden. Ik denk dat 70 miljoen inc bonussen de eindprijs wordt. Niet slecht voor een verdediger uit de eredivisie.

Juve zit in een luxepositie omdat Raiola de concurrentie op een dusdanige manier heeft afgewimpeld dat een terugweg (bij in ieder geval PSG) niet meer mogelijk is.
1 0
Joseph
70 miljoen incl bonussen is al afgewezen, die 5 miljoen extra gaan het verschil niet maken.

Er kan zomaar een andere club uit rollen als Juventus niet betaald. De afspraak met de Ligt is niet dat Ajax mee hoeft te werken als een andere club meer biedt.
0 0
Rentokill
Maar wat als de Ligt niet naar een andere club (als Juve) wil? Wat wil Ajax op dat moment? De Ligt nog een jaar? of 70M?
0 0
Arie Vink
Laat het maar snel klaar zijn. Tijd om door te schakelen en verder te gaan met de jongens die zich voorbereiden op dit seizoen.
0 0
HenryVakH1972
En 75 miljoen én een contract van 12 miljoen. En dan wil Rioola ook nog 20 miljoen.

Mooie deal!
0 0
Babangida83
Hoop dat Overmars geleerd heeft van deze soap. Je moet zo'n speler in zo'n geval goed mentaal prepareren als je het proces omkeert. Dwz eerst de speler zijn club laat kiezen en daarna pas onderhandelt over de transfersom. Dat maakt je onderhandelingspositie als club namelijk knap lastiger, en dus zul je je harder op moeten stellen.

Ajax had die Alvarez allang moeten aankopen, dan hadden ze nu rustiger kunnen afwachten. Juventus heeft nu toch een korting van een aantal miljoenen gekregen, zo lijkt t. En als ik iets niet gun aan die clubs met rijke eigenaren is het korting, bedongen bij zwakkere clubs als Ajax. En indirect heeft Raiola daar ook nog invloed op gehad. Het zou mij niet verbazen als dit een opgezet plan tussen Raiola en Juve is, zodat Raiola met een mooi salaris voor De Ligt naar buiten kwam. Ondertussen heeft Raiola Ajax ook onder druk gezet door het woord 'arbitragezaak' te laten vallen en daarmee dus te zeggen dat het allemaal aan Ajax ligt. De vraag is hoe De Ligt hier mee omgaan en wat zijn indruk is geweest van het verloop en de rol van Ajax hierin.

Ajax moet gewoon z'n poot stijf houden als het nog kan. Anders blijft Matthijs gewoon nog een seizoen hier en gaat Raiola maar een ander baantje zoeken.
0 0
Web
Overmars hier van geleerd?
De Ligt is in het belang van Ajax gebleven, zonder De Ligt had Ajax nooit zover gekomen in de CL. Ajax heeft enorm veel verdiend aan de CL
Dus Overmars heeft het heel goed gedaan, ook als daardoor de Ligt wat minder opbrengt
Er zullen afspraken zijn gemaakt in die tijd?
Nu een kwestie van onderhandelen, niks meer en minder.
Als ze nu de vervanger al binnen hebben, word het alleen maar lastiger voor Overmars zijn ondehanderlings positie
Wij doen mee aan deze soap
Een vriend van mij kijkt hier helemaal niet, die zegt je hoort van zelf wanneer het rond is
Allemaal geruchten meer niet.

Ik hoop dat Ajax mee werkt, en een voorbeeld stelt voor de toekomstige jeugdspelers die beseffen dat Ajax een springplank is ( en dat blijft zoals altijd ) zodat ze Ajax nog als tussen station zien, vooruit denken
1 0
Babangida83
Ik refereerde niet aan die afspraak van vorig jaar. Die lijkt me inderdaad heel verstandig.

Meer aan hoe hij nu Juve en Raiola de kans geeft om de druk op te hogen. Dat is slecht voor je onderhandelingspositie. Hoe je het ook wendt of keert. Ajax heeft nu geluk dat De Ligt een slimme speler is en zich niet helemaal laat gek maken door Raiola. Maar goed, dat kan altijd nog gebeuren.

Ik hoop ook dat Ajax meewerkt. Maar Ajax heeft ook heel duidelijk een minimumprijs in gedachten. En daar lijkt t nu langzamerhand onder te gaan zitten. Had Juve eerst met Ajax een akkoord moeten sluiten, dan had Ajax er zonder te veel moeite wat meer uit kunnen krijgen. En wie weet zelfs die Keane wel.

Koop je Alvarez alvast, heb je een luxepositie net zoals met Ziyech vorig jaar. Ik bedoel, dat De Ligt weggaat is een kwestie van tijd en dat hij veel op gaat leveren is zeker. Dus die kun je rustig al binnenhalen. Mocht De Ligt plots vertrekken, dan heb je wel een goed centrum staan. En een goed centrum kan je CL miljoenen veilig stellen. Snel terugverdiend en is er geen man overboord als die onderhandelingen lang duren. We hebben vorig jaar met Blind gezien hoe belangrijk de factor tijd is voor je onderhandelingspositie.
0 0
Web
Ik denk dat Ajax plan b al lang rond heeft.
Het is bij De Ligt het maximale er uit halen nu, en dan schakelen ze direct door denk
0 0
Babangida83
Laten we het hopen Web, maar dat is inmiddels al zo vaak fout gegaan...
Ik had m sowieso al wel graag op t trainingsveld zien staan, dan kan hij alvast wennen aan t team en vice versa.
0 0
louis60
Ik had die Edson allang gekocht. Of beter Sanchez terughalen van Spurs. Wat als die Edson tegenvalt? Ben je te laat voor plan B. Voor de mensen van de statistieken: tel het punten verlies bij elkaar op, toen de Ligt door blessure en/of schorsing niet in de basis stond. We hebben gewoon een goede, grote cv nodig.
2 -1
Web
En daar zijn ze niet mee bezig denk jij?
Wil Sanchez terug naar Ajax?
Was het allemaal maar zo makkelijk.
Waar is Ajax groot door geworden?
Talenten er in gooien, en nu is de routine er ook nog eens
0 0
Ajax114
Klopt helemaal. Ze onderschatten de situatie volledig bij Ajax. We waren bijzonder kwetsbaar die paar wedstrijden zonder De Ligt. Alvarez lijkt mij niet de topper die de leegte gaat opvullen. Langzame speler die al tijden geen CV meer heeft gespeeld.
0 -1
Neressie
Een andere club meer laten verdienen aan je eigen product dan dat je zelf doet is in dit geval gwn slecht. ben blij als ie opgerot is
1 -3
Robeerke
Waarom in godsnaam die toezegging..
0 -1
Bky
Omdat de Ligt anders was vertrokken, Magallan in de zomer al was gehaald en we met hem hadden gespeeld.

Had jij wel gewild zeker? Want waarom in "godsnaam die toezegging" toch?
0 0
Saanchez
Omdat hij anders vorig jaar zomer al was vertrokken. En gezien we op dat moment uit een van onze slechtste seizoenen kwamen, hadden we toen no way meer dan 60m voor hem gekregen. Nu hebben we een seizoen langer van hem kunnen genieten en is zijn waarde inmiddels flink gestegen. Daarom krijgt Ajax er alsnog een stuk meer voor dan vorig jaar zomer, maar gezien de mondelinge afspraak misschien niet het alleronderste uit de kan.

In principe is het dus een ruildeal geweest met een seizoen langer onze beste verdediger houden voor wat minder winst (wat dus zeker mogelijk nog minder zou zijn geweest vorig seizoen)
0 0
Web
Zo is het
En zonder De Ligt was Ajax niet zo ver gekomen in de CL
Dus heb je daar zowel sportief als financieel heel veel baat van gehad.
0 0
BrandjeXL
Voor de zoveelste keer. Ajax heeft vorig seizoen ook al 65 miljoen op De Ligt afgewezen.
0 0
Web
Dat hebben ze dan heel goed gedaan
Nu rond de 70 miljoen beuren, dat is 5 miljoen meer.
En daar komen dan nog eens de miljoenen bij van de CL, want zonder De Ligt had je NOOIT zo ver gekomen
En dan praat ik nog niet over het sportieve succes
0 0
Saanchez
Gebaseerd op een gerucht. En zelfs al is dat zo, denk je echt dat Ajax zo'n bod kon weigeren als ze geen afspraak hadden gemaakt met de Ligt dat hij nog een jaar zou blijven in ruil voor een coulante houding deze zomer?
0 0
BrandjeXL
Komt van Freek Jansen en die slingert nooit zomaar iets naar buiten.
0 0
gebruikersnaam
hij zit er wel verdacht vaak naast
0 0
Saanchez
Ik vind Freek Jansen ook een van de meest betrouwbare bronnen maar ook hij is niet het orakel. Het zijn en blijven geruchten. En net wat ik zei, ookal is dat bedrag inderdaad geboden, dan had Matthijs vorig jaar niet meer voor Ajax gespeeld en hadden we echt niet zo'n wonderseizoen gehad.
0 0
Web
Zo is het.
0 0
BrandjeXL
Beetje de trend op AS. "Slechte" berichten niet geloven.
0 0
GvanAchteren
Zo is het.
0 0
Bjorn
Anders was Mathijs al in de zomer van 2018 vertrokken wellicht. Dan was vorig seizoen ondenkbaar.
2 0
ajaxxcied4life
En dan had je hooguit 40 mln gekregen
0 0
BrandjeXL
Nee hoor want vorig jaar is er ook 65 miljoen op De Ligt geboden.
0 0
TOOL
De Ligt zelf wilt het onderste uit de kan qua salaris dus waarom Ajax biet?
6 0
kampioen0809
Ben er eerlijk gezegd wel beetje klaar mee. Zo klaar dat ik 67 miljoen (exclusief dikke bonusen) wel prima vind eigenlijk. Tijd voor duidelijkheid nu.
0 -1
Toon meer reacties