AD: 'Transfer De Ligt moet vrijdag worden beklonken'

BartVeenstra, 12-07-2019 om 07:55, 40850 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Algemeen Dagblad meldt dat de transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus vandaag (vrijdag) eindelijk moet worden beklonken. De krant schrijft dat beide partijen in de laatste fase van de onderhandelingen zitten.

De Ligt zelf is al wekenlang akkoord met Juventus over een contract voor vijf jaar. Het eerste bod van de Italiaanse club - 65 miljoen euro waarvan 50 miljoen euro vast en 15 miljoen euro aan bonussen - werd door Ajax direct afgeslagen. In de afgelopen dagen kroop Juventus steeds meer richting het door Ajax gewenste bedrag van 75 miljoen euro toe.

Een jaar geleden deed Ajax een toezegging aan De Ligt om als club mee te werken aan een transfer in ruil voor nog een seizoen Ajax. Op basis van die afspraak zet Ajax nu niet in op de hoofdprijs, al wil men wel een realistisch en marktconforme transfersom ontvangen.

Voor beide partijen is een snelle transfer gewenst, omdat Ajax zaterdag naar Oostenrijk vertrekt voor een trainingskamp. Juventus gaat in de komende week op trainingskamp in Azië. Wanneer De Ligt vertrekt wil Ajax zoals bekend snel doorschakelen. Men heeft nog altijd het streven om Edson Álvarez, die vijftien miljoen euro moet kosten, over te nemen van Club America.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
433metdepuntnaarlinks
Prima nieuws, astronomisch bedrag (ook al is het in deze bizarre markt simpelweg te weinig).

Belangrijkste is dat alle partijen hier vrede mee kunnen hebben: Matthijs gaat de komende jaren echt om de treble spelen bij een coach die hem in zijn kracht gaat laten spelen, Ajax ontvangt een geweldig bedrag en Juve heeft gewoon een topspeler gehaald. En fijn dat dit achter de rug is, de hele soap duurde veel te lang.
0 0
RJB1979
Het is rond aldus lul Verweij.
0 0
MankeNelis
De frikandel
0 -1
AFCA-B93
Rond volgens Mikey.
0 0
JOHANisGOD
De ligt niet mee naar Oostenrijk.
0 0
JohnnyD
Pfff, nog niets?
0 0
witchmaster11
Ik begrijp volkomen dat de supporters het langzamerhand een soap aan het worden is , maar vergeet niet dat Ajax een beurs genoteerd bedrijf is en dat nooit van te voren bekent zal worden gemaakt hoe en wat zelfs de hoogte van de transfer zal niet bekent worden gemaakt eer de bankgarantie en de handtekening binnen is daar naast zitten we ook nog met een C.V die ook nog eens zal beslissen het is nooit mark Overmars alleen die een beslissing kan en mag nemen hoewel hij wel het laatste woord heeft zal dit ten alle tijden voor de C.V worden voorgelegd en als de firma zegt 75 miljoen is de grens dan zal dat ook de grens zijn tevens is het nog maar de vraag of juve het voor elkaar krijgt om de geld schieter zover te krijgen bij juve gaat men er nogal snel van uit dat Clubs als Ajax wel makkelijk te paaien is maar die is zoals de uitspraak enkele weken geleden voorbij het is alles of niets het stadium van de Aldi is allang gepaseerd
1 0
waayop
Afronden op 70 miljoen dus en nog wat met een bonus.
0 0
GvanderK
Eerlijkgezegd hoop ik dat de transfer vandaag rond komt. Dan kunnen beide partijen verder. Dan zal Alvarez ook sneller komen om te wennen voordat de serieuze duels beginnen.
1 -1
Unuvar1980
Onterecht gemind..ben het helemaal met je eens
0 0
AJAIXIXIXI
Wordt de selectie voor het trainingskamp niet bekendgemaakt vandaag? Ben benieuwd of De Ligt daar bij zit.
0 0
Web
En bewust geen persconferentie van Ten Hag?
0 0
Redrum
Aftikken of bijslikken.
0 0
Web
Ik heb het idee dat ik wat mis hier?
Discussie met Reinburg over Overmars
Of was het een ander forum?
2 0
Murtagh
Duurt wel lang zeg halve dag al om
0 0
MPAjax
moet helemaal niks! het. geboden. bedrag. is. te. laag, ze bedonderen de boel net als in 1996, met mafia moet je nooit zaken doen, lager transferbedrag dan de jong is niet mogelijk en anders switchen ze maar naar een andere verdediger die dat bedrag waard is

andere CL clubs houden hun poot stijf en krijgen het bedrag dat de speler waard is plus nog veel meer, de ligt hoefde niet verkocht te worden, zijn zaakwaarnemer loopt de boel te pushen met als dreigement dat wat nu als hij geblesseerd raakt en via de media de prijs te drukken voor zn italiaanse vriendjes, man man man

juventus is geen stap vooruit
1 0
Bensco
heeft het vriendinnetje van De Ligt de transfer nu verraden?
0 0
GvanderK
Hoezo?
0 0
Bensco
zou een afscheidsfeestje hebben gehad

https://sportnieuws.nl/voetbal/binnenland/afscheidsfoto-vriendin-matthijs-ligt-online-gezet-zo-dom-plaatst/
2 0
Babangida83
Is ook een kwestie van tijd, toch? Verder wordt je er ook niet wijzer van, behalve dan dat zij zwart gekleed is en hij in t wit ;-)
0 0
GvanderK
Dat is stom jeetje :)
0 0
FollowAjax1
Hartstikke slim, toch? Alles voor de volgers en Anneke ziet ze straks toch niet meer.
0 0
AltijdGelijk
Als Overmars geen 100 miljoen weet binnen te halen dan is het een faal, De Ligt is binnen 2 jaar de beste verdediger ter wereld en is dan pas 22!

Hij is de Mbappe van de vededigers, overal basisspeler en de beste cv!!!
1 -4
Leviathan
100 mil had ook op zijn plaats geweest, maar Ajax met een beter beleid kan met 70 mil heel veel. De ligt heeft ook niets gekost buiten opleiding en salaris.. stel dat hij bij united speelde en er werd 100 mil betaald werd het geld waarschijnlijk veel dommer besteed dusja... Uiteindelijk jammet dat hij al vertrekt maar 4 jaar geleden lachte iedereen je uit als je zei dat hij voor 70 mil weg zou gaan
0 0
Knalpot
De ligt is 19 en er valt nog geen reet over te zeggen of die echte europese top wordt en blijft.
0 -2
JOHANisGOD
Neeeeeeee, niet weer.

Het houdt niet op, niet vanzelf.
4 -2
Tyronetjonaloi
Wat voor deal er uiteindelijk ook uitkomt, ik heb vertrouwen dat Overmars er het beste voor de club uit probeert te halen. #inmarcwetrust
5 -1
DT10
In Turijn zul je inmiddels toch geen hand meer voor ogen zien, met al die witte rook...
1 0
AFCACBS1900
75 miljoen is nog steeds belachelijk weinig voor het grootste talent ter wereld. Jao Felix ging voor 120 miljoen weg en die heeft nog niet eens 30 wedstrijden in zijn carriere gespeeld.
7 -3
JOHANisGOD
Oh krijgen we dit verhaal weer.
2 -2
SonsOfGod
Marcie laat zich toch piepelen. Wordt gewoon iets van 65 miljoen cash (over 5 jaar natuurlijk) en 10 miljoen bonussen. Wanneer wordt Ajax eens een volwassen maar vooral zakelijk. Nul ruggegraat en meteen overstag als er iemand langs komt met een doosje met kralen en glitters. Had echt meer van Overmars verwacht.
3 -4
JOHANisGOD
OMG

Zucht
3 -2
Nosky
Maak even de balans op van Ajax' transferinkomsten en -uitgaven van de afgelopen 5 jaar, en probeer dan nogmaals te stellen wat je hier stelt.
4 -1
altijdwelwat
Al sinds januari hoor je allerlei verhalen , maar deze week hebben ze opeens haast omdat er een training begint. Gewoon wachten tot het juiste bedrag word betaald , trainen kan Matthijs ook prima bij ons.
2 0
Nosky
Als ik Overmars was zou ik - puur om Juve en Raiola te zieken - nu de TD van Barca bellen, en hem een 'korting' op De Ligt aanbieden, zodat zij in staat zijn eenzelfde salarisvoorstel te doen.
Gewoon, omdat het kan.
5 0
Rentokill
Dat mag niet van Raiola
0 0
Nosky
God, er is inmiddels een bijbel aan hoeveelheid geschreven over De Ligt.
Ben echt benieuwd hoeveel er van de hele zooi waar is, 5% ofzo?

Het zal mij benieuwen. Ik zie hem toch het liefst naar Barca gaan, en bij voorkeur vanaf volgend seizoen.
2 0
Simon1
Net zoveel als van de bijbel?
1 0
Nosky
Haha, scherp.
0 0
RuffRhythim
Volgens mij moet er helemaal niks!!
2 0
Web
Overmars ( Ajax ) hebben een bedrag in het hoofd, en daar moeten ze op uit komen, dan nog maar een week. De rust bewaren
1 -2
trainerdv
Dé grootste uitdaging voor ons is om dit soort unieke spelers te behouden. Het klinkt alsof Ajax er alles aan doet.. Tot het gaatje in de onderhandelingen, goed salaris, supergoede prestaties. (Matthijs heeft finale EL en halve finale CL gespeeld). Op een gegeven moment kan je dan niets meer doen. Als iemand dan,om wat voor reden dan ook nog wel wilt, moet je gewoon meewerken. Ik vind het doodzonde, ik vind 21 a 22 jaar een heel jonge, maar wel realistische leeftijd om te vertrekken als topspeler, maar dit is gewoon te jong en irrationeel. Als Matthijs aangeeft dat 'nog' een jaar Ajax echt geen optie is, dan moet hij inderdaad vertrekken en is het voor de voorbereidingen van beide clubs beter als dat inderdaad snel gebeurt.
4 -1
Saanchez
Precies, 19 jaar is nog heel jong. maar de Ligt is dan ook héél goed voor zijn leeftijd. Nu al een van de beste verdedigers vd wereld denk ik. Die zijn nu eenmaal niet zo lang te behouden voor een club uit NL. Ik ben allang blij dat we afgelopen seizoen nog van hem hebben kunnen genieten, in deze markt had het niet vreemd geweest al was hij vorig jaar vertrokken.
4 -1
Pure
Hoeveel riola spelers hebben we hierna nog?
1 -3
talent020
De Ligt is gewoon op het trainingsveld, dus het lijkt er niet op dat die transfer in de eindfase zit
1 0
Gecko
Die is gewoon weg dit weekend. Voor een vriendenprijsje
Alvarez komt en de defensie is een zeef
Trots op Ajax. Vorig seizoen dan
2 -4
Aspers73
Beetje zoals Ajax de laatste 50 jaar is doorgekomen. Wel opletten.
1 0
Pure
Hahaha geen vertrouwen in Ajax dus? Die tijd dat ik spelers heel erg belangrijk vind is wel een beetje voorbij. Alle spelers zijn vervangbaar. Spelers zijn maar een nummertje. Het kan best zijn dat de verdediging in het begin wat moeite gaat hebben maar ik heb er wel vertrouwen in dat De Ligt binnen no time vergeten is. Hoevaak dat niet is gebeurd de afgelopen jaren. Hoevaak mensen niet hebben gezegd nou nu Suarez weg is stort het helemaal in. Nu Eriksen/Vertonghen weg zijn etc.....
We zijn nu verder dan toen in ieder geval.
1 -1
3sterren
Voetbal kan soms grote risico’s brengen voor de gezondheid van spelers, denk o.a. aan Nico Reinders, Robbie de Wit in het verleden, en Abdelhak Nouri in het heden.
Is het dan zo vreemd dat jeugdige talenten zich zo snel als mogelijk financieel onafhankelijk willen spelen?
Niet dat ze zich met een grote hoeveelheid geld kunnen vrijwaren van eventueel leed, maar de gevolgen van onheil, waarbij de kans op overleving nog wel aanwezig is, kun je beter managen. En dat gun ik iedereen ...
1 -8
Aspers73
De Ligt is al financieel onafhankelijk lijkt mij.
0 0
Babangida83
Denk wel dat De Ligt al redelijk onafhankelijk is, hoor, na afgelopen jaar. Ajax betaalt bovendien een relatief groot deel uit op basis van sportieve variabelen.
1 0
3sterren
Dat is precies zoals ik dat graag zie, loon naar prestatie ...
1 0
DrD3k
Gaat het wel goed met je?
0 0
3sterren
Uitstekend, bedankt voor je interesse ...
0 0
DrD3k
Gelukkig!
Ergens heb je wel gelijk maar noem dan een ernstige kruisbandblessure ofzo.
Ik word bijna zelf depressief hiervan. ;p
0 0
MickS
Heel jammer dat hij naar Juventus gaat, ik heb werkelijk helemaal niets met die club. Maar ik snap het vanuit hem wel aangezien hij zijn hele leven al Ronaldofan is en dus graag de kans neemt om nog met hem samen te spelen. Beetje net als dat geldt voor Frenkie met Messie wat dat betreft.

Maar goed, wel een grote club natuurlijk, en in Italie, met hun type voetbal, zit hij als verdediger natuurlijk op zich wel goed voor zijn ontwikkeling. Als spits zou het een compleet ander verhaal zijn.

Mocht hij toch nog gewoon een seizoen hier blijven lig ik in een deuk.
1 0
JanTa
Hij gaat dan in een zwaar overschatte competitie spelen dat voor een neutrale kijken niet om aan te zien is en door Raiola die richting is ingeduwd.
2 0
MickS
dat is ook volledig mijn beeld.
1 0
DT10
Dat verhaal van witte rook kennen we inmiddels wel, Matthijs gaat morgen gewoon mee op trainingskamp naar Oostenrijk.
1 0
gebruikersnaam
misschien een idee als AS gewoon een De Ligt topic start waar alle berichten mbt De Ligt steeds in worden gezet als update. Het lijkt hier ondertussen bijna De Ligt Showtime te worden met 3x per dag "medium a: Transfer bijna rond" medium b: "transfer bijna rond" etc
2 -1
Nummer16
Meer artikelen = meer inkomsten
2 0
TimAFCA
Jep, dit bericht heb ik afgelopen maanden al 10x voorbij zien komen. We horen het wel via de officiële kanalen.
0 0
AJAIXIXIXI
Zware bevalling was dit zeg.
0 -1
Starkoo
Geloof er niks van, 75 miljoen in een keer anders op krassen, doorkoop clausule van 25%! De ligt is 120 miljoen waar minimaal!
0 -2
Matzet
Hoeveel aannames worden er wel niet gedaan rondom deze transfer?
- De Ligt is een geldwolf. Bron: Franse Journalist/PSG
- Ajax wil 75 miljoen. Bron: AD/Telegraaf
- De Ligt is persoonlijk akkoord met Juventus.
- Ajax komt mondelinge afspraken niet na.

We hebben niks gehoord van Ajax, Overmars, de Ligt en Raiola. Weet iemand nog de roddels rondom Frenkie? Aan het eind van de rit was de transfersom veel hoger dan de geruchten waren en ging hij naar een andere club dan bleek uit de geruchten.

Al dit gelul is van onzekere journalisten die graag een primeurtje willen scoren of een gefrustreerde PSG die weer een speler misloopt. Matthijs traint gewoon mee bij Ajax, Raiola schopt geen stennis in de media zoals normaal. Dus rustig afwachten en kappen met het gezeik op Overmars.
3 0
Liam
Raiola heeft onder zijn AKA 'Mike Verweij' wel degelijk van zich laten horen hoor.
0 0
Matzet
Hij heeft een keer gebabbeld met Verweij en iets gezegd over een zogenaamde mondelinge afspraak. Dat noem ik niks in vergelijking met de soaps die hij normaalgesproken organiseert. Matthijs heeft geen interviews gehouden waaruit blijkt dat hij weg wil, komt keurig opdagen op de training, geen gedragingen op en rond het veld waardoor Matthijs zich onmogelijk maakt.

Niks van dat alles. Probleem voor alle clubs en voor Matthijs is dat hij zo goed is, dat hij een wereldbedrag moet kosten en clubs Ajax niet meer af kunnen schepen met een fooi zoals vroeger. Ajax heeft geld genoeg en hoeft hem niet te verkopen. Overmars doet het enige juiste. Stil zijn en lekker achterover leunen.
0 0
Liam
Hij heeft niet zomaar met Mike gebabbeld. Hij heeft hem gebruikt om Ajax onder druk te zetten en de publieke opinie te beinvloeden.
0 0
AlexIbarra
Precies, gewoon kedoeld haben..

Liever volgend maand voor 90 of volgende week voor 80 dan vandaag voor 70 mln een deal maken.
0 0
BrandjeXL
Raiola is toch echt diegene die met die afspraak bij de TG ging huilen.
2 0
talent020
67 miljoen, had toch wel verwacht dat Ajax zijn poot stijf zou houden, en vast zou houden aan 75 miljoen + bonussen,
0 0
mallerd
Blijft het apart vinden. Je bent 19 jaar en speelt al bijna je hele leven bij Ajax, ook dit seizoen ga je hoogstwaarschijnlijk weer CL spelen met een sterke selectie en in de zomer het EK. Waarom moet je dan per se weg, verleng gewoon je contract en ga dan na het EK pas weg.
2 -1
Rentokill
12 Miljoen. Zou ik ook doen.
0 0
BrandjeXL
Hij wilde vorig jaar al weg op 18 jarige leeftijd.
1 0
Rentokill
Het is wat het is. Ajax heeft inderdaad toegezegd mee te willen werken. Hierdoor is hij niet alleen een jaar langer gebleven, ook is hij meer waard geworden. Ik denk dat 70 miljoen inc bonussen de eindprijs wordt. Niet slecht voor een verdediger uit de eredivisie.

Juve zit in een luxepositie omdat Raiola de concurrentie op een dusdanige manier heeft afgewimpeld dat een terugweg (bij in ieder geval PSG) niet meer mogelijk is.
1 0
Joseph
70 miljoen incl bonussen is al afgewezen, die 5 miljoen extra gaan het verschil niet maken.

Er kan zomaar een andere club uit rollen als Juventus niet betaald. De afspraak met de Ligt is niet dat Ajax mee hoeft te werken als een andere club meer biedt.
0 0
Rentokill
Maar wat als de Ligt niet naar een andere club (als Juve) wil? Wat wil Ajax op dat moment? De Ligt nog een jaar? of 70M?
0 0
Arie Vink
Laat het maar snel klaar zijn. Tijd om door te schakelen en verder te gaan met de jongens die zich voorbereiden op dit seizoen.
0 0
HenryVakH1972
En 75 miljoen én een contract van 12 miljoen. En dan wil Rioola ook nog 20 miljoen.

Mooie deal!
0 0
Babangida83
Hoop dat Overmars geleerd heeft van deze soap. Je moet zo'n speler in zo'n geval goed mentaal prepareren als je het proces omkeert. Dwz eerst de speler zijn club laat kiezen en daarna pas onderhandelt over de transfersom. Dat maakt je onderhandelingspositie als club namelijk knap lastiger, en dus zul je je harder op moeten stellen.

Ajax had die Alvarez allang moeten aankopen, dan hadden ze nu rustiger kunnen afwachten. Juventus heeft nu toch een korting van een aantal miljoenen gekregen, zo lijkt t. En als ik iets niet gun aan die clubs met rijke eigenaren is het korting, bedongen bij zwakkere clubs als Ajax. En indirect heeft Raiola daar ook nog invloed op gehad. Het zou mij niet verbazen als dit een opgezet plan tussen Raiola en Juve is, zodat Raiola met een mooi salaris voor De Ligt naar buiten kwam. Ondertussen heeft Raiola Ajax ook onder druk gezet door het woord 'arbitragezaak' te laten vallen en daarmee dus te zeggen dat het allemaal aan Ajax ligt. De vraag is hoe De Ligt hier mee omgaan en wat zijn indruk is geweest van het verloop en de rol van Ajax hierin.

Ajax moet gewoon z'n poot stijf houden als het nog kan. Anders blijft Matthijs gewoon nog een seizoen hier en gaat Raiola maar een ander baantje zoeken.
0 0
Web
Overmars hier van geleerd?
De Ligt is in het belang van Ajax gebleven, zonder De Ligt had Ajax nooit zover gekomen in de CL. Ajax heeft enorm veel verdiend aan de CL
Dus Overmars heeft het heel goed gedaan, ook als daardoor de Ligt wat minder opbrengt
Er zullen afspraken zijn gemaakt in die tijd?
Nu een kwestie van onderhandelen, niks meer en minder.
Als ze nu de vervanger al binnen hebben, word het alleen maar lastiger voor Overmars zijn ondehanderlings positie
Wij doen mee aan deze soap
Een vriend van mij kijkt hier helemaal niet, die zegt je hoort van zelf wanneer het rond is
Allemaal geruchten meer niet.

Ik hoop dat Ajax mee werkt, en een voorbeeld stelt voor de toekomstige jeugdspelers die beseffen dat Ajax een springplank is ( en dat blijft zoals altijd ) zodat ze Ajax nog als tussen station zien, vooruit denken
1 0
Babangida83
Ik refereerde niet aan die afspraak van vorig jaar. Die lijkt me inderdaad heel verstandig.

Meer aan hoe hij nu Juve en Raiola de kans geeft om de druk op te hogen. Dat is slecht voor je onderhandelingspositie. Hoe je het ook wendt of keert. Ajax heeft nu geluk dat De Ligt een slimme speler is en zich niet helemaal laat gek maken door Raiola. Maar goed, dat kan altijd nog gebeuren.

Ik hoop ook dat Ajax meewerkt. Maar Ajax heeft ook heel duidelijk een minimumprijs in gedachten. En daar lijkt t nu langzamerhand onder te gaan zitten. Had Juve eerst met Ajax een akkoord moeten sluiten, dan had Ajax er zonder te veel moeite wat meer uit kunnen krijgen. En wie weet zelfs die Keane wel.

Koop je Alvarez alvast, heb je een luxepositie net zoals met Ziyech vorig jaar. Ik bedoel, dat De Ligt weggaat is een kwestie van tijd en dat hij veel op gaat leveren is zeker. Dus die kun je rustig al binnenhalen. Mocht De Ligt plots vertrekken, dan heb je wel een goed centrum staan. En een goed centrum kan je CL miljoenen veilig stellen. Snel terugverdiend en is er geen man overboord als die onderhandelingen lang duren. We hebben vorig jaar met Blind gezien hoe belangrijk de factor tijd is voor je onderhandelingspositie.
0 0
Web
Ik denk dat Ajax plan b al lang rond heeft.
Het is bij De Ligt het maximale er uit halen nu, en dan schakelen ze direct door denk
0 0
Babangida83
Laten we het hopen Web, maar dat is inmiddels al zo vaak fout gegaan...
Ik had m sowieso al wel graag op t trainingsveld zien staan, dan kan hij alvast wennen aan t team en vice versa.
0 0
louis60
Ik had die Edson allang gekocht. Of beter Sanchez terughalen van Spurs. Wat als die Edson tegenvalt? Ben je te laat voor plan B. Voor de mensen van de statistieken: tel het punten verlies bij elkaar op, toen de Ligt door blessure en/of schorsing niet in de basis stond. We hebben gewoon een goede, grote cv nodig.
2 -1
Web
En daar zijn ze niet mee bezig denk jij?
Wil Sanchez terug naar Ajax?
Was het allemaal maar zo makkelijk.
Waar is Ajax groot door geworden?
Talenten er in gooien, en nu is de routine er ook nog eens
0 0
Ajax114
Klopt helemaal. Ze onderschatten de situatie volledig bij Ajax. We waren bijzonder kwetsbaar die paar wedstrijden zonder De Ligt. Alvarez lijkt mij niet de topper die de leegte gaat opvullen. Langzame speler die al tijden geen CV meer heeft gespeeld.
0 -1
Neressie
Een andere club meer laten verdienen aan je eigen product dan dat je zelf doet is in dit geval gwn slecht. ben blij als ie opgerot is
1 -3
Robeerke
Waarom in godsnaam die toezegging..
0 -1
Bky
Omdat de Ligt anders was vertrokken, Magallan in de zomer al was gehaald en we met hem hadden gespeeld.

Had jij wel gewild zeker? Want waarom in "godsnaam die toezegging" toch?
0 0
Saanchez
Omdat hij anders vorig jaar zomer al was vertrokken. En gezien we op dat moment uit een van onze slechtste seizoenen kwamen, hadden we toen no way meer dan 60m voor hem gekregen. Nu hebben we een seizoen langer van hem kunnen genieten en is zijn waarde inmiddels flink gestegen. Daarom krijgt Ajax er alsnog een stuk meer voor dan vorig jaar zomer, maar gezien de mondelinge afspraak misschien niet het alleronderste uit de kan.

In principe is het dus een ruildeal geweest met een seizoen langer onze beste verdediger houden voor wat minder winst (wat dus zeker mogelijk nog minder zou zijn geweest vorig seizoen)
0 0
Web
Zo is het
En zonder De Ligt was Ajax niet zo ver gekomen in de CL
Dus heb je daar zowel sportief als financieel heel veel baat van gehad.
0 0
BrandjeXL
Voor de zoveelste keer. Ajax heeft vorig seizoen ook al 65 miljoen op De Ligt afgewezen.
0 0
Web
Dat hebben ze dan heel goed gedaan
Nu rond de 70 miljoen beuren, dat is 5 miljoen meer.
En daar komen dan nog eens de miljoenen bij van de CL, want zonder De Ligt had je NOOIT zo ver gekomen
En dan praat ik nog niet over het sportieve succes
0 0
Saanchez
Gebaseerd op een gerucht. En zelfs al is dat zo, denk je echt dat Ajax zo'n bod kon weigeren als ze geen afspraak hadden gemaakt met de Ligt dat hij nog een jaar zou blijven in ruil voor een coulante houding deze zomer?
0 0
BrandjeXL
Komt van Freek Jansen en die slingert nooit zomaar iets naar buiten.
0 0
gebruikersnaam
hij zit er wel verdacht vaak naast
0 0
Saanchez
Ik vind Freek Jansen ook een van de meest betrouwbare bronnen maar ook hij is niet het orakel. Het zijn en blijven geruchten. En net wat ik zei, ookal is dat bedrag inderdaad geboden, dan had Matthijs vorig jaar niet meer voor Ajax gespeeld en hadden we echt niet zo'n wonderseizoen gehad.
0 0
Web
Zo is het.
0 0
BrandjeXL
Beetje de trend op AS. "Slechte" berichten niet geloven.
0 0
GvanAchteren
Zo is het.
0 0
Bjorn
Anders was Mathijs al in de zomer van 2018 vertrokken wellicht. Dan was vorig seizoen ondenkbaar.
2 0
ajaxxcied4life
En dan had je hooguit 40 mln gekregen
0 0
BrandjeXL
Nee hoor want vorig jaar is er ook 65 miljoen op De Ligt geboden.
0 0
TOOL
De Ligt zelf wilt het onderste uit de kan qua salaris dus waarom Ajax biet?
6 0
kampioen0809
Ben er eerlijk gezegd wel beetje klaar mee. Zo klaar dat ik 67 miljoen (exclusief dikke bonusen) wel prima vind eigenlijk. Tijd voor duidelijkheid nu.
0 -1
3sterren
Ik lees reacties van mensen die zo ’verbolgen’ zijn over het gerucht dat zij ’slechts’ 67 miljoen euro zouden kunnen vangen voor hun grote talent, dat de vergelijking bij mij opkomt van een jochie in de peuterklas die op weg naar school beroofd wordt van zijn boterham met pindakaas, door de grootste bullebak uit groep 9.
Iedere transfer van een Ajax-speler zien zij als een persoonlijke zaak, die hen diep in hun ziel raakt.
Merkwaardig ...
4 -2
Saanchez
Helemaal mee eens. Alsof ze het verschil uit eigen portemonnee moeten betalen. Ajax krijgt alsof een bedrag dat bijna een tweevoud is van onze recordtransfer tot een half jaar geleden. 1 seizoen goed presteren in de CL maakt ons nog niet meteen wereldtop, hoe graag sommigen dat ook denken.
1 0
JOHANisGOD
Merkwaardig?

Misschien gewoon eng.
2 0
AFCAjaxMidNineties
Zou een belachelijk laag bedrag zijn en zeer slecht uitonderhandeld door Ajax. Zodra hij verkocht is zetten ze zijn waarde op 150- 200 miljoen. En alchen ze je vierkant uit. Weer genaaid door Juve.. Enige optie bij zo'n laag bedrag is 20/30% doorverkoop percentage erbij.
2 -1
alex1987
Schei uit man. 75 miljoen een laag bedrag noemen, waar zijn wij beland.
Hij wil graag naar Juventus, je houdt er een prachtig bedrag aan over. Tijd om door te schakelen.
3 -2
AFCAjaxMidNineties
Leef je onder een steen? We zijn beland in 2019. In de voetballerij. Kijk eens om je heen. Speler van die leeftijd, uniek/zeer gewild, ontzettend grote restwaarde, nu al flinke ervaring, captain, halve finale CL, Finale EL, vaste internatiobal, Golden Boy.. transferwindow is al een tijdje onderweg dus vervangers halen op tijd wordt steeds lastiger. Grootste verdedigende talent van de club deze eeuw. 100 miljoen is een schijntje. Juve zet hem meteen op 150- 200 miljoen na de transfer. Dat lieten ze al doorschemeren. Does it ring a bell? 75 miljoen sta je voor lul. Door Juve. Alweer..
0 0
Saanchez
Je vergeet dat de Ligt vorig jaar net zo makkelijk kon vertrekken, voor een stuk minder geld. Ajax heeft toen met hem een deal gesloten om nog een seizoen te blijven in ruil voor een meer coulante houding in de transferonderhandelingen deze zomer. Nu kunnen we er pak m beet 75 miljoen voor ontvangen terwijl dat echt geen optie was een jaar geleden. Plus dat we samen met Matthijs een geweldig seizoen konden beleven dat niet mogelijk was zonder hem. En 75 miljoen is voor NL bergrippen nog altijd een monsterbedrag he.
Tuurlijk zou je er zonder afspraak nu meer aan hebben verdiend, maar de kans was waarschijnlijk groot dat Raiola hem vorig jaar al elders zou hebben gestald zonder die afspraak en dan hadden én geen halve finale gehaald én minder geld verdiend.
Naar mijn mening heeft Ajax hier prima gehandeld.
0 -1
AFCAjaxMidNineties
Mondeling akkoord. 0 bewijs voor. 0 waarde dus. Zeker niet met die laaielichter van een Raiola. Daarnaast is zijn waarde aantoonbaar ontzettend gestegen dit jaar. Wat telt is op papier. Of wil je voor 20/30 miljoen minder de eerlijkste van de klas zijn? Not. Non argument. Zeker juridisch. Dit is gewoon weer een vies spelletje.
0 0
Saanchez
Mondeling is niet tastbaar nee, maar wat denk je dat er gebeurd als Ajax lekker afspraken maakt met spelers en ze die massaal niet nakomen vervolgens? Dan verlies je al je geloofwaardigheid. Ja zijn waarde is gestegen dit jaar, absoluut! Maar zijn contract loopt ook een jaar minder lang, wat ook behoorlijk scheelt. Daarnaast moeten we eerlijk toe kunnen geven dat een verdediger van zijn kaliber nu eenmaal bij de absolute top moet spelen. En hoeveel pijn het ook doet, dat is Ajax allang niet meer. Daarom is het knap dat we Matthijs afgelopen seizoen konden behouden, want een jaar geleden was hij al veel te goed voor de eredivisie en het niveau waar Ajax op dat moment op stond.

Heeft niks te maken met de eerlijkste vd klas zijn of wat dan ook, het heeft te maken met dat we als club onze talenten op 1 hebben staan en als we dan weer een wereldtalent hebben opgeleid, we die ook zijn volgende stap gunnen. En die Football Manager-praat dat zoveel mensen hier loslaten is gewoon vaak onrealistisch. In transfer- en contractonderhandelingen komt nog zoveel meer kijken dan wij hier allemaal weet van hebben.
0 -1
AFCAjaxMidNineties
Gelul. PSG wilde 80 in 1 klap betalen, City 85. Als ze tegen elkaar op waren gaan bieden was het tegen de 95/100 aangekomen. Dit is gewoon een vies spelletje van Raiola om alle pijlen naar Juve te richten met bizar hoge salariseisen zodat de rest afhaakte. Bij Juve krijgt Raiola nl. een exorbitant hoge fee. That's it.
0 0
Liam
Ben bang dat je gelijk hebt. En dan NOG zijn er mensen die Raiola verdedigen...met gelul als 'ja, aan ieder verhaal zitten twee kanten.....'
Daar word ik zo ontzettend moe van. Ga rechten studeren zou ik zeggen dan...kun je Willem H proberen vrij te krijgen.
1 0
Saanchez
Dat staat toch compleet los van wat ik zeg? Dat Raiola een vuil sspelletje speelt o, zijn eigen zakken verder te vullen geloof ik ook wel! Maar de speler en zijn zaakwaarnemer hebben nu eenmaal ook wel wat te zeggen over zijn transfer. Als Raiola de Ligt helemaal warm heeft gemaakt voor Juventus, kan Ajax daar niks aan doen toch?
Echter, als Raiola toch alleen maar leer geld wilt verdienen, waarom dan niet in zee gaan met een City of PSG als die toch zoveel meer bieden? Daarom lijkt het mij dat die geruchten bullshit zijn. Ook die clubs proberen zo weinig mogelijk geld uit te geven en zouden echt niet zomaar even 15-20 miljoen meer bieden dan blijkbaar nodig is.
0 0
Hollister
Ik hoop dat Overmars nu een keertje geleerd heeft van deze situatie... nooit meer zomaar iets toezeggen, er kan in een jaar heel veel gebeuren.. en zeker als er onderhandeld moet worden met Raiola, heel helder van te voren aangeven wat Ajax minimaal wil hebben... vind het ook echt bijna niet te geloven dat men eerst de speler laat onderhandelen terwijl blijkbaar niet heel helder de kaders worden aangegeven wat Ajax minimaal aan deze transfer wil overhouden...
2 -1
Saanchez
Hoezo zomaar iets toezeggen? Had je liever gehad dat de Ligt vorig jaar was vertrokken voor miljoen en we daardoor waarschijnlijk geen halve finale CL hadden gehaald?

Vroeger verkocht Ajax zijn beste spelers te snel voor te weinig geld (oa Eriksen en Suarez) maar nu slagen we erin onze beste spelers een jaartje langer vast te houden. Kijk nu ook weer naar Nico, Onana, Tadic en mogelijk Neres en Ziyech. Een jaar of geleden zaten we vorig jaar als zonder de Ligt, Ziyech en Frenkie denk ik.
0 0
Vertonghen
Dat klopt inderdaad, hoewel er misschien geen bedragen aan gehangen moeten worden (Sanchez destijds en nu bij Ziyech ook), mits de naar buiten gekomen verhalen kloppen.
Het blijft voor m’n gevoel overigens wel vreemd dat de Ligt vorig jaar al weg wou... op basis waarvan?
Dit mooie doorbraak jaar heeft hij ergens ook aan Ajax te danken, als het aan hem had gelegen was hij vorige zomer al verkast.
Wie weet hoe het dan bij hem gelopen was, in ieder geval had hij dan geen basisplek gekregen bij bijvoorbeeld een Juve.

Dat geld is allang niet meer relevant 67, 70M het zal wel, het is vooral weer dat spel van Raiola.
Waarom kiest een pure kwaliteit speler voor een Raiola?
Ik vind dat meer iets voor de ‘probleem’ spelers als Balotelli.
Hoewel ik vind dat bijvoorbeeld een Frenkie niet lang genoeg basis klant is geweest in Ajax 1 heeft hij het met zijn transfer keurig geregeld.
Als je zo exeptioneel goed bent heb je toch ook geen maffia zaakwaarnemer nodig?
Zeker in het geval van de Ligt, keurige familie & schoonvader is advocaat... ik vind hetveen vreemde keuze.
0 0
BrandjeXL
Man, waar hebben we het over!! Een 18 jarig knulletje die even gaat eisen dat hij weg wil en alleen blijft met de toezegging dat Ajax zich het jaar erop flexibel op stelt?! Die 67 miljoen is een aardig bedrag maar mensen hier moeten wel hun oogkleppen afdoen als het om MDL gaat. Het is iemand die zsm zijn zakken wil vullen en net als Kluivert het liefst op 18 jarige leeftijd al wilde vetrekken. Kluivert wilde niet verlengen en werd verketterd, MDL wilde alleen blijven met die toezegging en wordt als held gezien.
0 0
Liam
Overmars is langzaam maar zeker toch bezig om een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen bij de spelers van Ajax. Als je goed hebt opgelet zie je dat Onana, Tagliafico, Tadic al langer blijven. Dat was een tijdje terug ondenkbaar. En waarschijnlijk gaan Neres, Van de Beek en zelfs Hakim ook nog langer blijven. Petje af want wat was het een duiventil altijd. Beperkte spelers als bazoer, Tete wilden ook al snel weg, kun je nagaan. Ook een jairo....

IK ben een fan van Marc.
0 0
Ajax114
Ik denk het niet, begon al bij Sanchez.
0 0
PJSM
Hopen dat vandaag rond komt. Helemaal klaar met deze soap. Kunnen we eindelijk door.
1 0
Bjorn
Wat een geld voor 'slechts' twee spelers. Natuurlijk, beiden kunnen wereldtop worden als ze dat al niet zijn en hadden in theorie nog meer op kunnen leveren, maar dit is geld waarmee Ajax zich definitief kan verzekeren tot alleenheerschappij in Nederland en wellicht structurele aansluiting bij de Europese subtop.
0 -1
Ajax114
Niet als je het geld uitgeeft aan middelmaat als Alvarez en Promes. Hoppa, 30 M bij elkaar wat we weer kunnen afschrijven .
1 -1
Babangida83
En het is ook niet 150 miljoen in de pocket. Daar gaat nog een hoop van af. En aan het eind van het jaar ook nog winstbelasting.
0 0
Bjorn
Dat is afwachten. Maar feit is dat je voorzichtig moet omspringen met dit kapitaal. Ik vind dat Promes alle ruimte verdient om zich te bewijzen.
0 0
Toon meer reacties