Veltman: 'Op plek De Ligt kan ik heerlijk spelen'

BartVeenstra, 29-06-2019 om 15:00, 21523 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman zou in het komende seizoen graag de plek willen overnemen van de waarschijnlijk vertrekkende Matthijs de Ligt. De verdediger speelde lange tijd als rechter centrale verdediger, maar in de afgelopen jaren kwam hij vooral uit als rechtsback.

De kans dat De Ligt vertrekt, lijkt groot en om die reden komt er binnenkort mogelijk een plekje vrij. En op die positie zou Veltman eveneens uit de voeten kunnen. 'Dat kan ook. Er wordt veel aan Matthijs getrokken. Op die plek kan ik heerlijk spelen, dus het is zeker een mogelijkheid. Natuurlijk houd je alle opties open', zegt hij bij Voetbal International.

En daarmee doelt hij ook op een vertrek van zichzelf, al lijkt de kans groot dat Veltman nu zijn laatste seizoen als Ajacied ingaat. 'Ajax wil niet verlengen, maar ze willen me wel houden voor een jaar. Ik heb er geen geheim van gemaakt dat ik naar het buitenland wil, dus we kijken wat er gaat gebeuren. Ze kunnen denken: we hebben je nog keihard nodig, dan mag je daarna transfervrij weg. Dat is ook optie en dat is de stand van zaken.'

Tot en met 31 augustus blijft het dan ook afwachten wie er bij Ajax blijven en wie er vertrekken. 'Als ik alles moet geloven, moeten we het met dit team (de selectie van De Lutte, red.) doen, hè', grapt Veltman. 'Op 31 augustus om twaalf uur 's nachts weet je pas wat het team is. Sommige jongens hebben de intentie om naar het buitenland te gaan. Pas als iemand een krabbel heeft gezet bij een andere club weet je hoe het zit. Of iedereen nog in de groepsapp zit? Zeker weten, zelfs Frenkie zit er volgens mij nog in.'

 

 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnTB
Kun je niet, ja in de 2e divisie maar niet bij Ajax.
4 -1
Flarkow
Kun je niet
4 0
ARUCAMBA
Dat hij dat wil kan ik me voorstellen, maar ik geloof niet dat hij de meest geschikte speler daar voor is, nooit geweest trouwens.
3 0
Santiago
Ik ook
1 0
AJAIXIXIXI
Alvarez gaat komen volgens Mexicaanse en Nederlandse media.
1 0
ajaxwestland09
Waar heb je dat gelezen
0 0
jeppas
Naast Blind moet er gewoon een killer staan. Die heb ik in Mallejan, Schuurs, Pierie en Veltman nog niet gezien.
4 -1
ST
Niet goed genoeg. Verliest teveel kopduels vóór en in de 16.
3 0
ajaxwestland09
schuurs komt daar gewoon te spelen en halen waarschijnlijk nog een extra verdediger
1 -1
ajaxwestland09
Dan zie ik daar liever Wesley hoedt of Stefan de vrij
0 -3
Ar
Tot de blessure van Tete heeft Veltman altijd prima gespeeld als CV en Oranje gehaald op die positie. Toen kwam Mike er te staan, en werd Joel rechtsback. Dat is ie gebleven omdat we vervolgens beschikten over Sanchez en De Ligt, die natuurlijk beter zijn. Maar als alternatief is Veltman momenteel wellicht de beste RCV in de selectie.
1 -3
Web
Daar ga je dan zwaar op inleveren. En dat doe ze sowieso, dat snap ik ook wel.
Veltman heeft het leuk in gevuld, zeker niet goed. Overal matig in, nergens goed
Ik kan jou er zo een Nederlander opnoemen die daar twee klassen beter is
De Vrij
0 0
Ar
De Vrij speelde bij Feyenoord onder Koeman rechtsback, omdat ie in het centrum geen zekerheidje was. Van Gaal ging naar 3 verdedigers, omdat bleek dat de verdediging met De Vrij in een tweemans centrale achterhoede lek bleek als een zeef, en ook daar was ie dus rechtsback. Ga eens even wat wedstrijden van Oranje en Feyenoord bekijken, en kom dan terug en durf het nog eens te zeggen. Want Hiddink ging na Van Gaal het ook weer doen met twee centrale verdedigers, waaronder De Vrij, en dat heeft ons heel wat punten gekost.
Ik zeg niet dat Veltman beter is dan De Vrij, maar De Boer hoefde niet zijn speelwijze aan te passen omdat de centrale verdediging zo labiel bleek.
Veltman durft daarnaast ook vooruit te verdedigen, en dat is afgelopen seizoen vaak de grote kracht geweest van Ajax. En met Blind heeft ie al eerder het centrum gevormd.

Maar goed, misschien moet je het gaan invullen met Veltman, Schuurs, Blind. Dan kan Maz naar het middenveld en kan je heerlijk schuiven. Veltman rechts, Schuurs, Blind centraal. Maz rechts, Veltman, Schuurs centraal en Blind ervoor.
1 0
4-3-3
Jammer dat De Ligt zo'n haast heeft om weg te komen. Volgens mij is hij nog niet uitgeleerd in Amsterdam. De alternatieven voor hem binnen de selectie hebben nog niet echt kunnen overtuigen. Dat is zo overduidelijk dat zelfs Veltman de stoute schoenen aan durft te trekken. Maar ik ga er van uit dat Veltman geen serieuze optie voor het centrum is voor Ten Hag. Als Schuurs er nog niet klaar voor blijkt te zijn, dan heeft Ajax echt een groot probleem wanneer De Ligt ervandoor gaat deze zomer. Hetzelfde geldt helaas voor Van de Beek. Ik hoop daarom ook echt dat ze nog een jaartje blijven om Ajax sterk te houden terwijl hun vervangers worden klaargestoomd.
2 0
unis
Lekker Veltman! Dat je heerlijk kan spelen maar er wordt iets mee gevraagd, je snapt toch ook wel dat we iets anders nodig hebben voor die positie?!

Blijf maar gewoon lekker op die back positie dartelen.
2 0
FrankBeton
Wanneer zowel F de Jong als ook De Ligt, Van de Beek en Ziyech vertrekken, doen we wel een enorme stap terug hoor pfoehhh

Gaat Ajax niet zomaar even goed invullen.
2 -1
louis60
Kan je rekenen? Reken er dan maar niet op!
2 -1
Trainer21
Nee dan zie ik liever Oleguer terug keren. Magallan doet me wel aan hem denken
0 0
lauw
Joel doe maar niet. Altijd een echte godenzoon geweest maar de club heeft grote stappen gezet en Joel kan die helaas niet maken. Gun hem een leuke suptopper in bv Duitsland
0 0
Bimzz
Veltmam is niet meer dan een nuttige cv of rechtsback hij maakt rare overtredingen heb jullie je ooit afgevraagd wat zijn volgende club word
0 0
Michels
Wat een boel mensen die vanuit het Bosz tijdperk (of later) hier zijn gekomen! Veltman geen centrale verdediger?! Die jongen is altijd een centrale verdediger geweest! Ja, totdat die kale Feyenoord hier coach werd. Heb hem altijd een betere cv gevonden dan rechtsback. Zeggen dat Veltman geen gif heeft, of te lief noemen, is echt een beetje dom. Die jongen is spijker hard! Het is echter niet de beste speler die we hebben, dat is waar. Maar geen cv en niet hard genoeg? Laat me niet lachen!
3 -3
Web
Gif hebben is leuk, maar wel handig als je ook kan voetballen op die positie
Dan zijn er veel betere alternatieven
1 0
Leviathan
Nee een hoop mensen met kijk op voetbal. Als je Onana in de spits gooit dan wilt dat nog niet zeggen dat hij een echte spits is. Veltman laat als laatste man veel te vaak steken vallen of maakt weet een domme overtreding. Komt bij Ajax echt tekort als cv.
2 -1
Pheadrus
Het is wel zo, als Schuurs, Magallan enz, niet beter zijn dan Veltman dan staat hij er. Schuurs vind ik niet beter en Magalan heb ik nog niet overtuigend zien spelen.
0 0
Noxin
Ik vind Veltman een prima rechtsback, maar als centrale verdediger weet ik het niet. Aan de andere kant is hij waarschijnlijk een betere optie dan Magallan, Pierie en Schuurs. Conclusie; er is geen goede opvolger voor De Ligt.
3 0
Ginoajax1
Veltman is geen centrale verdediger. Dan overschat hij zichzelf. Als rechtsback is hij zeker een belangrijke waarde. Dat is in het verleden wel gebleken. Maar geen speler midden achterin. Daarvoor moet je een meedogenloze speler zoals de Ligt hebben. En dat is Veltman niet.
2 -2
Yeshyeshyall
Sympathieke vent en bijzonder goed teruggekomen maar lijkt me niet de gewenste opvolger van de Ligt
2 0
trooop
Op dit moment kwalitatief de beste optie in de selectie. Magallan kan er geen ene sodemieter van, schuurs is nog niet ver genoeg. Veltman is wéér beter geworden, voor zo’n beetje het 10e jaar op rij. Een kwaliteit op zich.
Het is alleen nog steeds niet genoeg om de ligt waardig te vervangen.
3 -5
Web
Schuurs niet ver genoeg?
In het verleden wel vaker jonge spelers voor de leeuwen gegooid. Des Ajax
Ik denk dat hij het wel kan, vertrouwen heeft hij nodig, heeft het in het begin erg moeilijk gehad, wennen aan Ajax, andere intensieve tijd, andere omgeving.
Maar gaat steeds beter, was de laatste maanden in Jong Ajax al te zien

Veltman is allemaal net niet.
0 0
trooop
Hij heeft zich zeker verbeterd maar ik vind hem nog steeds passief en een weifelaar. Ik voorzie een klein foutenfestijn als hij nu al in de basis komt. Hij wacht alleen maar tot de aanvaller een fout maakt, maar als je die fout als aanvaller zijnde niet maakt kun je hem heel simpel kloppen. Als we ons niveau enigszins willen vasthouden zouden we eigenlijk een nieuwe speler voor die positie moeten halen.
Z'n inspeelpass is trouwens wel echt genieten.
0 0
Web
Wij zullen het zien, zekerheid heb je nooit
Dat passieve heeft denk ik ook te maken met zelfvertrouwen?
Dat moeten wij niet onderschatten.
Zijn inspeelpass is zelfs beter dan De Ligt
Misschien komt er nog iemand die verder is.
0 0
Matts
Vind niet dat hij ieder jaar beter is geworden, sterker nog: hij maakte nog vaak dezelfde fouten die hij ook op zijn 21e al maakte. Na zijn blessure vorig seizoen speelde hij echter prima, dat moet je hem nageven.

Op basis van de afgelopen 5, 6 seizoenen vind ik niet dat hij vast in de basis zou moeten staan. Goeie gast (ik gun het hem ook wel), prima back-up, maar niet meer dan dat. Mits hij zich kan schikken in een rol als 12e, 13e man zou ik hem graag behouden, maar als hij dat niet wil is doorselecteren de beste optie.
3 0
trooop
Die foutjes zal hij altijd wel blijven maken. Dat bewijst niet dat hij niet steeds beter is geworden. Dat is hij wel, in hele kleine stapjes. Je hebt heel veel prima spelers die altijd hun foutjes zullen houden.
Ik vind gezien ons niveau van afgelopen seizoen ook niet dat hij in de basis hoort, maar afgezet tegen z'n concurrenten is hij momenteel de beste optie. We hebben kortom een nieuwe rcv nodig.
0 0
Gajes
De cv die naast Blind komt te staan moet complementair aan hem zijn, het liefst heb je daarom dus een snelle kopsterke speler staan. Schuurs mist startsnelheid maar is in de huidige selectie dan de beste optie (ervanuitgaande dat De Ligt naar Barca vertrekt) . Aankoopbeleid kan mijns inzien nog altijd beter, Pierie is een slechtere versie van Blind. Magallan zou bij Psv prima in de Schwaab rol uit de voeten kunnen maar heeft bij Ajax niks te zoeken. Veltman is gewoon een degelijke back maar zou samen met Blind als cv vaak geklopt worden op snelheid en daarnaast in de lucht.
0 0
MarcelvTol1971
Veltman is een best ventje en hij is er na zijn blessure niet slechter op geworden maar centraal achterin asjeblieft niet.
5 0
GvanderK
Ik wil het salaris van Veltman! Gaat alleen niet gebeuren...
0 -1
Bky
Kan wel, maar gaat niet gebeuren gelukkig.
1 0
Joseph
Man, lijkt mij ook heerlijk om centraal achterin te staan bij Ajax.. Zo zijn er wel meer dingen onverstandig.

Veltman moet zich neerleggen bij een reserve rol, of keihard knokken om Mazraoui uit de basis te spelen.
4 0
insectenverdelg
Veltman en ablind kan niet. Er moet een grotere naast ablind staan. Ik wil volgende week blind en schuurs wel samen aan het werk zien
2 -1
Rdk1983
Hij ziet Magallan en Schuurs en Pierie, en denkt ik doe t minimaal even goed. Gelijk heeft ie gek genoeg. Hoewel ik Schuurs en Pierie al beter vond dan eerste wedstrijd.
6 -1
ambtenaar
Goeie reactie, zo had ik het nog niet gezien.
1 0
RedFeather
Zelfkennis nog niet echt toegenomen he. Train je jaren met de Ligt, kom je tot zon uitspraak.
3 0
036AFCA97
Off-topic: Als Wan-Bissaka voor 56 miljoen gaat met 70 wedstrijden minder dan De Ligt en 2 jaar ouder, kan ik die 65 miljoen nóg slechter begrijpen. Hopelijk komt straks het bericht dat er ongeveer 90 miljoen wordt betaald, 65 miljoen + Kean of dat Matthijs (heel onwaarschijnlijk) lekker blijft.
6 -3
Nicoonzeredder
PL onderling betalen elkaar altijd veel meer dan bij transfers tussen verschillende competities
4 -1
fc Barcelona_ke
hij speelt jarenlang in Premier League terwijl de Ligt in de mickey mouse competitie speelt
1 -4
Joseph
Jij hebt alleen de teletekst pagina van de eredivisie bekeken afgelopen seizoenen?
3 0
Juichtoon
Halve finale CL....heb je wat aantal wedstrijden gemist?
1 0
036AFCA97
De Ligt heeft zich toch in Oranje en in de EL en CL ook al bewezen?
1 0
BrandjeXL
Gelukkig was de ligt er niet bij tijdens de CL campagne
1 0
Golberg
Jarenlang? heeft pas 35 wedstrijden gespeeld in de PL.
5 0
Chesterson93
35 wedstrijden PL is toch veel meer dan 1 of 2 seizoenen Eredivisie. En alles spelen, van begin tot eind.
1 0
ram
Sorry Joel maar dat lijkt me geen optie.. Prima back-up voor Mazraoui, wat mij betreft, dat wel!
2 0
Vincenzo3
Inderdaad. In het centrum komt hij zwaar tekort. Heeft afgelopen 2 seizoenen daar een handje vol wedstrijden gespeeld. Zeker 3x geklopt in de lucht en tegengoal.
0 0
Lane 8
Als je magallan ziet zou ik hem zeker als backup cv/rb houden. Ja oke dest valt nu positief op maar ik moet het nog zien.
2 0
Kaito
Nop! Dat kan je helemaal niet. Daarvoor mis je echt van alles. Lengte, kracht, snelheid, voetbal intelligentie, een goede pass. Blijf maar lekker op Rechtsback staan Joel, dat kan je wel redelijk.. soort van.
1 -1
Afc22
Als rechtsback heeft hij het zeker aan het eind van het seizoen erg goed gedaan, maar ik vind hem helemaal niks als cv. Daarnaast moet er naast Blind iemand staan die fysiek sterker is om het centrum in evenwicht te houden.
2 0
ajaxwestland09
Mee eens denk dat per schuurs hierin geschikt is
2 -1
Afc22
Schuurs heeft de lengte, maar hij moet fysiek nog een enorme stap maken. Als hij daar dit jaar aan werkt zou het de ideale verdediger zijn naast een type Blind.
5 0
gusanito
Maar dan wel bij FC Groningen XD
3 0
Bramzel
Alsjeblieft niet! Rechtsback kan, maar voor centraal achterin ben je te slap Veltman. Dan heb ik persoonlijk nog liever Magallan daar. Maar Schuurs doet het tot nu toe goed dus die kan dat ook mooi opvullen.
2 -1
ajaxwestland09
Nee niet geschikt voor centraal in de verdediging geen lengte
0 0
036AFCA97
Veltman is even groot als Thiago Silva, Ramos, Otamendi. Lengte heeft niet veel met het zijn van een goeie verdediger te maken.
0 -1
Chesterson93
Je noemt ook even uitzonderingen.
1 0
Afc22
De spelers die je opnoemt zijn wel allemaal een stuk atletischer dan Veltman. Die cv's die je opnoemd kunnen daarmee hun lengte tekort compenseren en brengen dus ook iets wat veel langere cv's niet kunnen brengen. Veltman heeft die een stuk minder, dus ondanks zijn lengte speelte hij als eem cv van 1,90.

Daarnaast zie je dat naast kleinere cv's bijna altijd een grotere staat voor het evenwicht.
1 0
Kaito
Die compenseren dat met een bovennatuurlijke gevoel voor ruimte, ongelofelijk veel voetbalintelligentie, hoge handelingssnelheid en een mooie techniek, waardoor ze altijd de baas zijn over de bal.
2 0
BrandjeXL
Precies.
0 0
MosesD
Idd dat lengte-geklets is Gijp prietpraat. Nergens op gebaseerd en gewoon dom napraten. De Boer, Blind, Baresi, Koeman, etc allemaal top centrumverdedigers die geen lantaarnpalen waren. Overigens was Veltman in de jeugd een uitstekende centrum verdediger. In ieder geval stuk beter dan als back. Dest manifesteert zich uitstekend, wellicht pak die zijn kans wel en gaat Mazra naar het middenveld.
0 -3
Jeugd
Wat en dom gelul. Lengte is natuurlijk niet zaligmakend maar met de beperkingen van Veltman zou lengte wel een toegevoegde waarde zijn.
Vergelijken met Baresi, de Boer, Koeman, lol
0 0
pettuh
Ja maar deze topverdedigers konden lengte compenseren met vele andere goede kwaliteiten die Veltman niet op dat niveau bezit! Laten we maar niet hopen dat Veltman de plaats van de Ligt gaat innemen..
2 0
BrandjeXL
Nee het is best dom om Velltman met deze spelers te vergelijken.
3 0
ajaxwestland09
Tegen een fysiek sterke lange spits heeft die wel problemen
1 0