Ajax speelt gelijk in oefenduel met Aalborg

BVeenstra, 29-06-2019 om 13:55, 54240 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax en Aalborg BK hebben elkaar in een oefenwedstrijd in evenwicht gehouden. In een zeer warm Oldenzaal, waar Ajax na rust met een vrijwel geheel ander elftal speelde, werd het 1-1. Namens Ajax was Danilo Pereira trefzeker. 

Ajax had vanaf het beginsignaal het balbezit en gedurende de eerste helft wist het enkele kansen te creëren. Écht heel gevaarlijk werden de Amsterdammers voor rust echter niet. Schoten van afstand misten vaak kracht en richting, terwijl voorzetten vaak te hard waren, zodat de aanvallers niet bereikt kon worden. De grootste Ajax-kans was voor Klaas-Jan Huntelaar. Een voorzet van Vaclav Cerny werd terug gekopt door Jurgen Ekkelenkamp, waarna de spits met een halve omhaal kon uithalen.

Aan de andere kant kwam Aalborg er af en toe uit en als het dat deed was het ook direct levensgevaarlijk. Het leverde het openingsdoelpunt op van Tom van Weert. De voormalig spits van FC Groningen en Excelsior kon vanaf de penaltystip - na een overtreding van Lisandro Magallán - ook zijn tweede maken, maar zijn inzet ging hoog over. Even later ging Magallán opnieuw in de fout, waarna oud-Ajacied Lucas Andersen op het Ajax-doel afging. Hij gunde zijn teamgenoot een niet te missen kans, maar het schot ging rakelings naast. Ook Andersen kreeg een goede kans op de 0-2, maar ook zijn inzet ging naast.

Na rust, toen Ajax met een vrijwel geheel ander elftal naar buiten kwam - alleen Dani de Wit bleef staan - was het al vrij snel 1-1. Nadat Danilo Pereira eerst nog een opgelegde kans wist te missen, was hij nog geen minuut later - op aangeven van Lassina Traoré - wel trefzeker.

In de fase daarna werd het tempo steeds lager en gebeurde er niet extreem veel. Toch kreeg Ajax af en toe nog weleens een kans. Zo gaf De Wit de bal met zijn hoofd panklaar voor Traoré, maar de Burkinees kon net niet bij de bal. Even later zette Dest een goede actie in, waarna de rechtsback met links kon uithalen. Helaas voor hem en Ajax kon de Aalborg-keeper redden. Aan de andere kant bleek Aalborg BK veel minder gevaarlijk dan voor rust, waardoor een nieuwe tegentreffer in de tweede helft eigenlijk nooit echt in de lucht hing.

Opstelling Ajax eerste helft:

Varela; Veltman, Magallán, Pierie, Martínez; De Wit, Jensen, Ekkelenkamp; Cerny, Huntelaar, Labyad.

Opstelling Ajax tweede helft:

Scherpen; Dest, Schuurs, Botman, J. Timber; De Wit (Ter Heide 62'), Lang, Q. Timber; Danilo, Traoré, Kühn.

Opstelling Aalborg BK:

Nog niet bekend.

Wissels Aalborg BK:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

0-1 Tom van Weert (17')
1-1 Danilo Pereira (49')

Bijzonderheden:

-

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Leuk om paar potjes te kijken in deze fase van het jaar, kunnen we meteen wat spelers aan het werk zien die we normaal minder tegenkomen. Ik heb toch best positieve aanknopingspunten kunnen waarnemen:
Sergino Dest: voor mij de revelatie van het moment. Zelden een back gezien met zoveel vertrouwen, tempo en gretigheid aan de bal. Zou Dani Alves zo ook zijn geweest toen hij nog een tiener was? Wat een heerlijk ventje, en wat een leuke speler. Hij is wat aan de kleine kant maar compenseert dit met bovenstaande kwaliteiten. Ik denk een jongen die binnen afzienbare tijd ook door het grote publiek in de armen zal worden gesloten.
Lassina Traore: die jongen wordt bijna met de minuut beter. Hij lijkt echt snel zijn kansen te gaan krijgen als spits in Ajax 1. Is oersterk maar kan ook in een hoog tempo combineren. Zoals hij die 1-1 tegen Aalborg voorbereidde verraadde dat. Is daarnaast ook nog lekker Afrikaans opportunistisch (leer hem dat niet af!). Ajax hoeft geen spits te halen in ieder geval want we bulken daar met hem en Dolberg van het talent en hebben ook nog Huntelaar achter de hand. En ook Tadic en Promes kunnen op die plek spelen.
Noa Lang: Heerlijke speler toch. Ten Hag heeft ook gezien dat deze jongen alles in huis heeft om een fabelachtige aanvallende middenvelder te worden. Het inspelen van de ballen, het wegdraaien, de blik naar voren, de buigende steekbal door de lucht...allemaal van een zeer hoog niveau. Natuurlijk, hij moet stabieler worden maar Noa komt er echt aan. Dat is wel duidelijk.
Lissandro Martinez: Uitstekende voetballer alleen vraag ik me af waarom hij nu al is gehaald. Of het moet zijn dat hij multifunctioneel is. Kan linksback spelen, linkshalf en ook op 6 denk ik. Heeft wel wat van Maxwell toch, mooie voetballer.
Kik Pieri: Love his attitude. Speelt de ballen hard en strak, heeft een goeie kop, Durft te voetballen en dekt ook goed door. Heeft alleen moeite met ruimte achter zich, wordt dan enorm kwetsbaar. Snap wel dat Ajax hem gehaald heeft. Zekerheidje? Nog niet.
Per Schuurs: Deze limburger is helemaal geintegreerd binnen Ajax en koos ons ook boven het veilige PSV. Dat zegt al veel over de intrinsieke wereld in zijn hoofd. Per is een winnaar. Vorig seizoen speelde hij in de luwte bij Jong Ajax terwijl hij als 18-jarige de grote man was bij Fortuna, de club die het vorig jaar leuk deed in de Eredivisie. Per bleef daar niet in hangen , hij wist op wat voor missie hij in Amsterdam was. Nu blijkt dat hij enorme stappen heeft gezet. Wij vergelijken hem met De ligt, een talent dat eens in de 200 jaar voorkomt. Sterker nog: nog nooit is er in de gehele wereld een verdediger geweest die op die leeftijd al zo goed was. Per met Mathijs vergelijken is daarom oneerlijk. Als je De Ligt wegdenkt en je zou dan een 19-jarige verdediger zo zien spelen als Per afgelopen week? Dan zou je toch erg blij worden. Aan de bal is hij zeer secuur, durft de ballen te spelen maar vergeet niet als verdediger te denken waardoor het risico beperkt blijft. Natuurlijk moet hij nog meer een killer worden, dat zegt hij zelf ook want als iemand zelfkritisch is dan is hij het wel.

Magallan: helaas weer door de mand gevallen. Ik denk dat hij in een verdedigend PSV of bij Feyenoord best meekan maar bij Ajax is hij echt op zijn plek. Sympathieke gast, dat zeker maar daar kopen we geen brood voor.
Labyad: Lijkt een speler die ritme nodig heeft en bij Ajax speelt hij nooit dus dat wordt niets meer vrees ik. Het is jammer voor hem want een topfitte Labyad zit kort achter de basis maar nu is hij 50% wedstrijdfit. Ook voor hem zou Feyenoord beter passen eigenlijk.

Ik ga nu niet alle spelers af maar al met al zie ik genoeg lichtpunten bij de groep achter de basis. Ook doelman Scherpen lijkt nu al een klasse beter dan bij FC Emmen. Er staat wel ' wat' in de goal zeg met die gozer.
5 -1
Pheadrus
Ik hoop dat je gelijk heb met Schuurs. Mentaliteit en instelling is top. Inspelen en cross-pas is top. Verdedigen, 1op1 duels.....ik ben nog niet overtuigd.
0 0
LL
100% eens. Inspeelpasses zijn echt ok. Verdedigend heb ik ook mijn twijfels. Dest zie ik trouwens wel doorbreken dit jaar.
0 0
Ajax1969
Van Pierie wordt vaak vergeten dat hij afgelopen seizoen nog mee mocht dien met de A-junioren. Hij wordt beoordeeld als een gearriveerde speler en dat is hij niet. Hopelijk kan hij het mentaal aan om van eredivisie de stap terug te doen naar de KK-competitie.
Wat betreft Schuurs hoop ik dat hij een kans gaat krijgen.
2 0
AjaxGLM
Vandaag bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn en er vielen me wat dingen op.
- magallan en pierie kan je echt moeilijk tevreden over zijn. Dat was gewoon dramatisch maar goed gun ze de tijd en vooral pierie is nog jong natuurlijk.
- schuurs daarintegen absoluut gegroeid. Aan de bal sterk, achterin sturend (ook aanvoerder 2e helft), zirt er sterk uit. Potentie is er.
- martinez absoluut een goeie aankoop en vond traore ook goed om te zien. Is enorm sterk, maar ook technisch en snel. Heeft voor mij wel iets van drogba weg eigenlijk.
- verder werd er bij vlagen toch wel mooi gecombineerd, maar was het spel vooral de 1e helft gewwon matig wat niet erg is in de voorbereiding.
- ten slotte heeft lang eigenlijk hetzelfde als ziyech. Eigenzinnig, gaat veel fout, maar dan uit t niets een heerlijke pass. Jongen heeft tijd en minuten nodig en dan kan het echt wel wat worden
5 0
Bimzz
MaximilianRosse de jeugd gaat geen kans meer krijgen. Ajax ziet nu ook dat met alleen talent je het niet ver gaat schoppen .de talenten moeten blij zijn dat ze op de bank mogen zitten en af en toe mogen opdraven voor de beker .
0 -1
Ajax1969
Dan is Ajax zijn miljoenen vlug weer kwijt. Tenzij ze beter gaan scouten dan alle Europese (sub)topclubs. Gezien het aantal aankopen die tegenvallen is dat een illusie. Ajax kan alleen renderen met een combi van eigen jeugd, jong aangekochte talenten (zoals Frenkie de Jong, Onana, David Neres) en gericht aangekochte versterkingen. De laatste categorie moet er gelijk staan en moeten niet voor de bank worden gekocht.
Ik mag hopen dat Ajax geen vreemdelingenlegioen wordt van spelers die het net niet zijn en het ook nooit zullen worden.
2 0
MaximilianRosse
Met alleen talent red je het inderdaad niet. Maar met een combinatie van ervaren spelers en spelers vanuit de eigen jeugd is er van alles mogelijk. We gaan zien welke talenten de lat hoog leggen en een behoorlijk niveau halen volgend jaar.
1 0
Babangida83
Die Dest is voor mij echt een openbaring. Had niet verwacht dat hij zo snel mee kon op dit niveau. Maar ergens verbaast het me ook weer niet, daar Ajax-talenten dit wel vaker laten zien. Vooral natuurlijk aan de bal erg sterk. Eerste wedstrijd zelfs twee assists (incl. versierde penalty). Kan verdedigend nog beter, maar dit was pas zijn tweede wedstrijd. Daar zit nog veel rek in.

Het centrum Magallan en Pierie niet in de buurt van het niveau dat voor Ajax vereist is. Ben benieuwd of daar nog rek in zit. Wat Pierie betreft, misschien heeft die net zoals Schuurs ook een aanpassingsjaar nodig.
5 0
MaximilianRosse
Qua doorstroom van talent zit het best prima bij Ajax. Ik vind Jensen een heerlijke technische speler die op mij echt een positieve indruk maakt. Dest is goeie back maar moet in verdedigend opzicht nog wel stappen maken. Gravenberch heeft de potentie om Ajax 1 te halen en is pas 17(!). Noa lang laat zich ook positief gelden. De Wit en Ekkelenkamp op het middenveld vind ik helemaal niks. Zijn geen jongens die Ajax naar een hoger niveau gaan tillen.
4 0
ajaxwestland09
Hahaha nu eerst marsman en nu mats seuntjes en luciano narsingh waar ze interesse in hebben kan je nagaan in wat voor vijver zij moeten vissen.
2 0
NouriVandeBeek
Ekkelenkamp en De Wit komen gewoon tekort. Kunnen niet opendraaien en linies doorbreken. Dat is al zolang bekend. Ik begin mij daaraan te irriteren. Totaal geen Ajax spelers. Zeker samen niet.

Lisandro Martinez lijkt technisch vaardig. Hij en Dest zullen een klein plusje achter zijn naam krijgen.
7 -1
SpursAjax
Ekkelenkamp komt wat lomp over maar dat vind ik toch wel echt een goede voetballer waar mensen zich snel in vergissen!
1 -1
Ozymandias
Inderdaad, Ekkelenkamp heeft een nogal vreemde motoriek (als een pasgeboren veulen) waardoor hij motorisch minder lijkt dan hij daadwerkelijk is. Daarnaast heeft hij geen fluwelen techniek waardoor hij technisch minder lijkt dan hij daadwerkelijk is. Zijn functionele techniek is redelijk en dat koppelt hij aan een grote spelintelligentie waardoor zijn handelingssnelheid hoog is en hij meestal een aanspeelpunt vooruit vindt. Ik vind Ekkelenkamp de meest onderschatte speler van Ajax maar daarmee wil ik niet zeggen dat ik denk dat hij bij Ajax zal slagen. Ik denk namelijk dat iemand als Quinten Timber hem voorbij zal streven.
1 0
altijdwelwat
Verbaas mij daar ook over, zelfs op KKD niveau krijgen die jongens het voetballend niet voor elkaar. En toch krijgen ze van alle jonge jongens veruit het meeste vertrouwen en het meeste speeltijd.
3 -1
Ajaxxxisdebeste
Noa Lang speelde goed! Veel diepgang en goeie insteek pases
5 -2
Pheadrus
Mooi word; insteek pas
0 0
altijdwelwat
Lang bracht lef en creativiteit op het middenveld, wat in de eerste helft helemaal op slot zat. Gaat echt nog wel eens iets mis , maar bijna elke bal is vooruit. Gewoon een mooie stijlvolle en brutale voetballer om naar te kijken, die komt er wel. Dest was ook uitstekend , en Schuurs was een verademing t.o.v. wat er in de eerste helft liep.
7 0
Ajaxxxisdebeste
Magallan lijkt een miskoop te gaan worden, laten we hopen... doen een jasje uit straks. Beter nu duidelijkheid dan straks.
6 -1
Rob1706
Gisteren hele wedstrijd in buitenland kunnen volgen maar man oh man wat is die Magallan slecht zeg. Weet niet wie hem gescout heeft maar past echt niet bij Ajax. Labyad viel ook niet echt op trouwens. Ik weet het, het was een oefenwedstrijd maar weinig spelers gezien die 1ste zullen/kunnen halen. Lisandro Martinez wel een goede voetballer.
0 0
Noxin
Je pakt de dubbel en staat op een haar na in de CL-finale. Nog geen twee maanden later speel je met een B-elftal een oefenwedstrijd gelijk en meteen is het allemaal niks meer en gaat Ajax naar de verdoemenis. De waanzin van de dag, zullen we maar zeggen.
35 -5
insectenverdelg
mag je niet benoemen wat niet goed is? Zoals je ook mag vrnoemen wat wel goed is. In t geheel 8s het positiefn maar Malagan?l, Labyad en Piere vallen t9ch trgen. Zeker de eerste 2 zouden meer moeten kunnen laten zien. Daarentegen vallen Martinez, Schuurs, Dest , atraore en Danilo wel positief op.
1 -5
Toeschouwer
Ter hag heeft oog voor talent !!!
Kristinsen
Labayd
Bande
Magalan
Pierie
schuurs
Ekkelenkamp
De Wit
Noah Lang
Met deze spelers ga je niks winnen.
Veel succes Ajax
5 -46
Knalpot
Jij hebt oog voor namen zie ik.

Als je dan toch zo'n betrokken Ajax fan bent doe dan in ieder geval nog een beetje de moeite om de spelersnamen goed te spellen.
8 0
Ajaxxxisdebeste
Hai trolletje!
5 -3
Bky
Inderdaad, die Ter Hag kan er niets van. Geen idee wie het is, maar het is een lul van een vent.
16 -5
Labrador
Lekker belangrijk zo'n oefenpotje. Maak je niet druk.
4 -1
AjaxDaniel
Had je deze mooie lijst niet een paar uur geleden ook al gepost?
6 0
GC
Noa Lang is dus echt wel goed, over de rest heb ik ook twijfels.
4 -5
Gecko
Wat is die magallan slecht!
Gaat punten kosten
6 -3
GC
Volgens mij heeft Magallan het zwaar. Hopelijk komt het goed met hem. Als dit zijn niveau is, is het zonde van de 9 miljoen euro.
10 0
036AFCA97
Zou toch heerlijk zijn als je hier op AS gewoon op één of andere manier zonder schuilnaam, maar gewoon alleen met een geverifieerde voor- en achternaam kon reageren. Kijken of iedereen dan nog zo’n grote mond zou hebben.
5 -15
ram
Dat zou helemaal niet mooi zijn. Dit soort opmerkingen komen alleen van mensen die "je wel even komen opzoeken".

Er zitten hier mensen die zelfs al flippen om een andere mening of gewoon stalken of letterlijk gestoord zijn. Dus nee... Geen goed idee.
6 0
AjaxDaniel
Nou er zijn al een aantal manieren om het tegen te gaan. Eerste maatregel kan zijn dat je op wedstrijddagen geen nieuw account kan maken. Dat zorgt ervoor dat impulsief getrol op wedstrijddagen zelf al beperkt wordt als er geen accounts van tevoren zijn aangemaakt.
4 -1
ram
Goed idee!
0 0
Ozymandias
Het zou al enorm helpen als AS een aantal moderators zou aanstellen die daadwerkelijk hier op AS actief zijn.
7 0
AjaxDaniel
Klopt. AS moet een paar leden die al jarenlang actief zijn op het forum moderator rechten geven. Ik wil het best doen hoor, hoef er niks voor terug.
4 0
Bky
Ik heb me ooit aangeboden maar waarschijnlijk dachten ze dat ik sarcastisch was.

(en alleen aangeboden om gewoon die spammers te bannen, er zijn waarschijnlijk teveel mensen hier die zich niet "veilig" voelen als ik die rechten zou hebben, dus daar wil ik me ook helemaal niet mee bemoeien).
6 0
AjaxDaniel
Klopt, gewoon die spamberichten verwijderen en de overduidelijke troll reacties en het zou al een hoop schelen.
2 0
Bky
Ja, Emma 27 is niet veilig met mij als mod, maar dat willen ze niet.
6 0
ram
Iemand een idee waarom AS daar niets tegen doet? Posten ze het zelf met het idee om er geld aan te verdienen? Ik kan het me bijna niet voorstellen maar het is ook bizar dat die accounts maar blijven posten.
2 0
ajacied pp
Ik mocht ook niet zeggen hier dat ze op de wallen thuis hoort!!!!
0 0
Bky
Het lijkt me toch aardig makkelijk om alle teksten die gepost worden met een erin .tk te declinen?

Of gewoon een post van Emma en al die andere bots te declinen als die site genoemd wordt. Uiteindelijk krijg je dan posts waar ze dingen moeten doen als:

"Hallo, mijn naam is bky69 en ga naar www.voor-beeld.t-k voor als je zin hebt in harde en goede voorbeelden (haal wel de - tussen voor en beeld weg en tussen t-k)".

Uiteindelijk gaat niemand meer naar die site vanaf Ajaxshowtime en hebben de Emma's geen rendement meer.
4 0
Bky
Hoi mevrouw Ollongren.

Wat je eigenlijk gewoon zegt is, ja als iedereen gewoon bekend was, dan gaat iedereen zich politiek correct gedragen en durft niemand meer zijn echte mening te geven. Wat een hele nare situatie is.
1 0
036AFCA97
Dus jij en de mensen in je referentiekader zijn zo? De mensen in mijn omgeving hebben wat meer het hart op de tong blijkbaar.
0 0
Bky
Ja, mensen houden zich over het algemeen in, zeker bij mensen die ze niet kennen, daarom is het internet een prachtige plek om te discussiëren. Je komt andere meningen tegen waar je op een rustige en gestructureerde manier mee in gesprek kan gaan. Je kan vrij zeggen wat je denkt en door je anonimiteit word je daar niet direct op afgerekend. Laten we dat concept vooral in stand houden in plaats van net te doen alsof het iets heel ergs is.
7 0
ram
Dit dus.
0 0
Ajax114
Oh ik wel hoor.Zou net zo kritisch zijn dan. Weten ze mij tenminste ook te vinden als opvolger van Overmars zodat wij als club structureel bij de beste 16 van europa zouden horen. Ik ben ook al financieel onafhankelijk en weet ook hoe je goed met geld moet omgaan.
3 -13
Knalpot
Je had beter fan van die boertjes kunnen worden, jouw kennis en creativiteit met geld wordt zeer op waarde geschat daar.
1 0
AjaxDaniel
Nou als ik financieel onafhankelijk zou zijn zou ik lekker van mijn geld genieten en niet elke dag zuur reageren op AS.
4 -1
ram
Dus jouw betrokkenheid bij Ajax hangt af van hoeveel geld je hebt? Apart...
1 -1
AjaxDaniel
Nee? Ik had het over AjaxShowtime en zuur reageren. Dat ik als ik veel geld had wat leuks er mee zou doen i.p.v. elke dag zure reacties te plaatsen. Ik had het niet over het niet met AjaxShowtime bezighouden en al helemaal niet over betrokkenheid bij Ajax.
0 0
Bramzel
Doe maar niet als ik zie wat jij steeds keer op keer voor onzin uit kraamt. Overmars doet het gewoon top! Maar jij bent gewoon een van die trollen op dit forum.
7 -2
Afc22
Dat is het hele probleem met het internet.
1 -1
Bky
Dat is het hele voordeel van het internet.
3 0
Gonzo
Echt ziek dat getrol
3 -1
flyingsoccer
Zeer teleurstellend resultaat
1 -3
Ar
Naar wat ik hier zo begrijp zijn slechts Veltman, Schuurs, Martinez, Cerny, Huntelaar serieus goed genoeg voor een basisplaats en zijn Traoré, Lang en Dest, Pierie potentieeltjes.
En dan hebben we nog Ekkelenkamp, Gravenberch (vandaag er niet bij) en Dani de Wit.
De Wit is een type Siem de Jong van het niveau Siem de Jong. Leuk voor erbij in de selectie, zal her en der eens zinvol zijn als invaller, en voegt iets toe (vechtlust of ervaring).
Gravenberch moet het als jongeling vooral van zijn fysieke ontwikkeling hebben, maar is lang niet zo ver als De Ligt op z’n 16/17de. Dat geeft natuurlijk niets, want Mathijs is de uitzonderlijkheid.
En kan iemand mij eens uitleggen wat Ekkelenkamp nu zo’n talent maakt?!
1 -3
Ozymandias
"En kan iemand mij eens uitleggen wat Ekkelenkamp nu zo’n talent maakt?!"

De sterke punten van Ekkelenkamp zijn z'n goede spelinzicht en zijn kwaliteit om (wanneer hij als opbouwende middenvelder speelt) bijna altijd het aanspeelpunt vooruit te zien en die (met zijn redelijke functionele techniek) dan ook te bereiken. Hij heeft ondanks dat hij geen fluwelen techniek heeft toch een hoge handelingssnelheid waarmee hij (wanneer hij bij Jong Ajax als rechtercentrale middenvelder speelde) de opbouw vaak versnelde.
7 -6
fritsus
A. Uitzonderlijkheid duidt op een curiositeit of een rariteit. Waarschijnlijk bedoel je "uitzondering". En dat is hij ook wel.
B. De kans dat je ooit iemand tegenkomt die van mening is dat Ekkelenkamp over een of ander voetballend talent beschikt, is minder dan het vinden van een speld in een hooiberg.
Meningen die "roze wolken navelstaarderij" of "blindheid vanwege gebrek aan kritisch oordeelsvermogen" vertegenwoordigen, tellen natuurlijk niet mee.
3 -4
Ar
Een plusje voor het lachen om B.
1 0
Jazzypazz
Dest was geweldig vandaag! Zowel verdedigend als aanvallend erg sterk.
5 0
DonQ
Mensen moeten niet vergeten dat deze wedstrijden er voornamelijk voor zijn om te bepalen wie straks de 1e wisselopties zijn. Wat dat betreft zie ik het positief in. Martinez, Traore, Dest en Lang kunnen zo meedraaien.
5 0
funnymountain
Gauw Lucas Andersen contracteren.
0 -1
fritsus
Gaat een mooi seizoen worden.
In de defensie voor en na rust alleen maar nijpaarden met en draaicirkel van hier tot Tokyo en schildpadden die zelfs in slow-motion nog stilstaande lantaarnpalen zijn.
1 -1
Raoul14
Dan hoop ik maar dat je een dierenliefhebber bent...
0 0
Ar
Eitingh?! Gravenberch?!
0 -1
Ozymandias
In het geval van Eiting willen ze hem (vanwege zijn blessure van vorig seizoen) eerst geheel optrainen voordat hij speeltijd zal krijgen. Gravenberch zal ook wel niet helemaal fit zijn geweest.
2 -1
Dexy
Eiting nog revaliderende van een zware knieblessure. Gravenberch schijnt vandaag ook licht geblesseerd geraakt te zijn, als ik het goed begrijp.
3 0
DrFootball
Er is op dit moment nog heel weinig over te zeggen, maar ik heb wat opvallende positieve zaken gezien... Traore, de vraag is niet of, maar wanneer hij de 1e spits is van Ajax. Dest heeft mij positief verrast, En Jensen heb ik een aantal leuke dingen zien doen. Cerny laat iig zien dat hij graag wil en werkt hard. Noa Lang lijkt te hebben geluisterd en zijn houding positief te hebben aangepast, voetballen kon hij altijd al. Martinez heeft dezelfde drang naar voren als Nico. Pierie durft in ieder geval zijn de middenvelders hard in te spelen. En dan heb je nog wat jongens waar je meer van mag verwachten gezien hun leeftijd. Magallan zal zijn best moeten doen om Ten Hag te overtuigen. En Labyad is een jaar bij Ajax. Voor hem begint de tijd nu echt te dringen om zich te laten zien, omdat we vorig jaar ook weinig van hem hebben gezien.
15 -2
Ozymandias
"Jensen heb ik een aantal leuke dingen zien doen. Cerny laat iig zien dat hij graag wil en werkt hard."

Bij Jensen heb ik het gevoel dat hij dezelde mentale ontwikkeling moet doormaken als Lang vorig seizoen heeft gedaan. Jensen kan duidelijk voetballen maar komt vaak pas in actie wanneer de bal bij hem in de buurt komt. Dat had Lang eerst ook en nu hij dat heeft afgeleerd is zijn impact op wedstrijden veel groter geworden. Trouwens is het mooi om inhoudelijke berichten van iemand als DrFootball, Tjpknge en een aantal andere hier vandaag te zien (dat soort inhoudelijke berichten zijn in de zomer jammer genoeg zeldzaam hier op AS).
5 -4
jollie18
Prima resultaat van de jeugd.
1 0
NelsonAFCA
Like: Ajax is klaar voor het nieuwe seizoen.

Min: Ajax is er nog niet klaar voor, er moeten nog wat kanonnen bij.
6 -10
Knalpot
Oh gaan we met Ajax B en C volgend jaar voetballen? In dat geval een Min.
0 0
Mentir
letterlijk geen 1 basis speler van vorig jaar stond er in.
enige wat we nu weten is hoe met de bank en jeugd is gesteld
2 0
ram
Min min min!
Paniek, paniek!!
4 -2
mgtow
Voor paniek moet je zijn bij de Paniek Sport Vereniging te Eindhoven.

Met als hoogtepunt de aankoop van een analfabeet met gedragsproblemen voor 15 miljoen, ene Bruma! Lol.
2 -3
Ozymandias
Zolang er behalve Ziyech, De Jong en De Ligt geen enkele basisspeler vertrekt denk ik dat Ajax geen extra aankopen hoeft te doen.
1 -6
AjaxDaniel
Nou voor minimaal 1 vd 3 mag wel een vervanger hoor. Als je het alleen maar met jeugd invult en je loopt dan CL mis zijn de rapen gaar.
4 -1
Ozymandias
Voor zowel Ziyech (Promes waarbij Neres op rechts komt te spelen) als De Jong (Marin) is al een vervanger aangetrokken.
2 0
NelsonAFCA
Precies mijn gedachte.

On: Ajax moet gewoon meer salaris geven aan Ziyech en De Ligt.
4 0
Ozymandias
Als ze één van die twee (of beide natuurlijk) langer kunnen behouden zou dat geweldig zijn maar ik durf er (nog) niet op te hopen.
2 -2
NelsonAFCA
Hoe serieus zijn de interesses van Juventus en Sevilla?

Laten we wel eerlijk zijn; Juventus bied 75 miljoen voor De Ligt en Sevilla bied 30 miljoen voor Ziyech. Dat moet Overmars toch per direct weigeren. Vooral als je ziet voor hoeveel Atlético Madrid voor João Félix bied 126 miljoen.
4 -4
ajacied pp
Geen anonieme minnetjes geven hier wees een vent en reageer met woorden en je naam lafaards!!!!
2 -1
Ozymandias
Ik ben er persoonlijk op tegen om spelers bij de club te houden als ze zelf willen vertrekken. Daarbij heeft Ajax vorig seizoen met Ziyech de afspraak gemaakt dat ze niet moeilijk zouden doen als hij deze zomer wil vertrekken en daar moet Ajax zich dan ook aan houden.

@ajacied pp
Het zou mooi zijn as AS het mogelijk maakt om te zien wie plusjes en minnetje geeft. Dan zal het ook direct duidelijker zijn welke accounts van mensen zijn die nog een aantal andere accounts hebben.
4 -2
ajacied pp
Helemaal mee eens OZYMANDIAS, ook bij jou berichten altijd heel veel lafaards, alles anoniem bah!!
1 0
mgtow
Waarom zou Ziyech in godsnaam willen ballen met Luuk de Jank?
2 0
433metdepuntnaarlinks
Veel geleerd van de oefenpot (die toch niets zeggen):

*Martinez kan wel wat!
*Het Ajax in de eerste helft leek nergens op (Andersen was de beste Ajacied de eerste helft)
*Het Ajax in de tweede helft vond ik erg sterk (Schuurs vs Magallan, dan weet ik wel wie ik opstel!)
6 -1
wendoo9
De waan van het negativiteitsdenken viert weer hoog tij bij sommigen hier !!!!!!!!
2 0
Ozymandias
Je moet begrijpen dat er één of twee mensen achter veel van de accounts die hier vandaag actief zijn zitten. Het aantal negatievelingen is dus veel kleiner dan het lijkt. Je moet maar een opletten, er zijn een aantal accounts wiens berichten na een paar minuten al 5/6 plusjes hebben. Dat is hier op AS meestal een duidelijk teken dat het iemand is die zichzelf veel plusjes geeft met verschillende accounts.
13 -1
Gronkjaer
He kerel.. daar ga je weer he, je begint gewoon: je moet begrijpen. Als je het nog niet snapt Ozymandias: die jongen moet helemaal niks. Snap je het nu? Of ga je weer boos worden dat sommige mensen jou niet zo leuk vinden? Je hebt een iets te hoog wijsneus en huilie-huilie gehalte om door mij serieus genomen te worden. Blijf vooral lekker happen Pacman.
0 -6
Elpistolero27
Je hebt al 5 plusjes, teken aan de wand? ;)
6 0
Ozymandias
Shhhht, wat niemand weet is dat ik eigenlijk ook Ajaciedvooraltij ben en als een vele jaren lopende grap mezelf troll. ;-)
8 -2
OKP-AFCA
En dan nog een eentje van JohnDylan, zo gaat het snel natuurlijk ;)
3 0
Ozymandias
Haha wow, jij moet hier ook al een behoorlijke tijd meelopen. Dat was inderdaad mijn oude account hier op AS. Die account bestaat al een tijdje niet meer (het was trouwens behoorlijk moeilijk om AS zo ver te krijgen om die account op non-actief te zetten, dat heeft met dus een email of zes/zeven gekost).
0 0
Rebi1968
En de mensen die deze wedstrijd kunnen beoordelen voor wat ie waard is, zullen ook niet de moeite nemen om veel te posten.
Deze wedstrijden hebben maar een doel; ritme opdoen.
4 0
Okocha078
Zou Schuurs echt al klaar zijn voor een basisplaats? Zou wel fijn zijn: 193 lang NL en jong. Ik heb zelf het idee dat hij nog wat hardheid mist, of zou hij het net als Blind op slimheid kunnen oplossen?
1 0
Tjpknge
Het was misschien niet allemaal even best, maar daar gaat het ook niet om. Het gaat om de ontwikkeling. Toch waren er wel een paar spelers, waar het talent vanaf spatte. En dat is mooi om te zien. Schuurs, Dest en Martinez vond ik een goede indruk maken, en denk dat Martinez en Schuurs al basis zouden kunnen spelen. Ook in de o19 zitten gelukkig een paar goede talenten wie de achtergebleven plekken de komende jaren ook weer kunnen invullen. Denk hierbij aan Rensch, Unuvar, Taylor en Salah-Eddine. En met een beetje mazzel ook nog Brobbey en Pynadath. Kortom: De toekomst ziet er rooskleurig uit.
0 0
Ozymandias
Vergeet ook vooral Hansen niet. Die is in mijn ogen na Gravenberch en Ünüvar het grootste talent van de 2001-2003 lichting.
3 -1
Tjpknge
Ik vergat Gravenberch inderdaad. Ik vond persoonlijk Hoogenwerf een groter talent, telkens als ik Hansen zag spelen was ik niet echt onder de indruk van hem. Maar ja, mischien keek ik wel de verkeerde wedstrijden...
0 0
Ozymandias
Ik ben een groot fan van Hansen. Hij is goed in de kleine ruimte en heeft een groot scorend vermogen. In mijn ogen is hij het beste als spits maar ook als buitenspeler heeft hij hele goede wedstrijden gespeeld. Hij is nog wel erg wisselvallig maar dat vind ik van elke speler van die leeftijd (bijvoorbeeld ook Ünüvar).
1 0
Ozymandias
Je kan aan de aanwezigheid van bepaalde leden hier op AS zien dat het zomer is. Gelukkig dat wanneer de schoolvakanties zijn afgelopen veel van dit soort figuren weer verdwijnen. Dat is elke voorbereiding weer hetzelfde.
8 -11
MarkGroothuis
Vakanties moeten nog beginnen, dus wordt nog veel erger.
1 0
Ozymandias
Really?! Oh nee!! Haha, ach het is elke zomer hetzelfde hier op AS.
0 0
Gronkjaer
Je moet eens stoppen met jezelf zo superieur voor de dag te laten komen. Jij bepaalt het niveau niet, laat mensen lekker reageren als ze dat willen.
11 -6
Ozymandias
Inderdaad, ik bepaal het niveau niet. Ik zeg ook niet dat ik het niveau bepaal en ik zeg ook niet dat deze mensen hier niet mogen reageren. Ik zeg alleen dat ik blij zal zijn wanneer ze na de zomer weer zijn opgehoepeld. Net zoals zij hier mogen schrijven wat ze willen mag ik hier ook schrijven wat ik wil.
5 -4
NelsonAFCA
Ik word ook schijtziek van die puistige pubers in de zomer.
3 0
HilversumNoord
Pieri is net zo’n flutaankoop als Sinkgraven. Dat zie je toch zo? Voegt niets toe. Maar dat vond ik bij Heerenveen ook al niet.
3 -10
AjaxBaggio
Had Wober liever gehouden. Vind Magellan geen goede indruk achterlaten.

Pierie ben ik ook niet echt van onder de indruk.

Dat is toch 15 miljoen weggegooid geld. Met die 15 mil had je Alvarez kunnen halen. Die nu waarschijnlijk naarr PSV of Wolverhampton gaat.

Marc heeft veel goede dingen gedaan. Maar dit mag ook wel gezegd worden.
9 -10
JanBiesbos
Allemaal tweede keus....
2 -5
NelsonAFCA
Nog steeds ongeslagen JAAAA

Vanavond weer dollen duik avond met Helene!
10 -2
ajax4ever01
Die wil jij wel een potje... he ;)
0 0
ChrisMokum
Haha jij wel kerel.
4 -2
Dexy
Magallan, Pierie, Ekkelenkamp, De Wit en Labyad vallen voorlopig tegen deze voorbereiding.

Martinez, Dest, Lang en Schuurs vallen tot nu toe positief op.
8 -8
SupporterAFCA
Lang is een prima speler
4 -6
Knalpot
Het ziet er allemaal leuk uit, maar het moet nog veel beter bij hem, nog steeds teveel balverlies, verkeerde keuzes in bbz, omschakeling etc. Maar goed.... als ie om het echie speelt met de jongens van het eerste dan zal ie dat snel wel afleren als Tadic, Blind of Schone ff een godver richting zijn kant laten gaan.
0 0
Minsc
Voor Jong Ajax, klopt.
0 0
fc Barcelona_ke
ik denk dat hij komende seizoen veel speelminuten krijgen als hij niet geblesureed is!
2 -5
036AFCA97
Is Schuurs volgens de kenners hier even goed als Fosuh Mensah?
2 -5
martijndepro
Schuurs heeft nu een redelijke oefenpot gespeeld, dus nu is hij qua potentieel net iets minder dan De Ligt.
Als de volgende oefenpot weer ietsje tegenvalt, is hij weer Perr Schuurs van Fortuna. We bekijken het per 10 minuten in een wedstrijd oke?
5 0
036AFCA97
Waarom krijg ik 5 minnetjes voor een normale vraag? Hahaha
0 0
Ozymandias
Ik acht mezelf geen kenner en ik ben een fan van Fosu-Mensah maar ik acht Schuurs minstens net zo goed. Fosu-Mensah heeft sinds hij bij Ajax is vertrokken bijna nooit meer als centrale verdediger gespeeld (in de jeugdopleiding van United speelde hij als middenvelder en daarna heeft hij vooral als rechtsback gespeeld) en daardoor is hij verdedigend gezien positioneel erg zwak. Als hij wordt gekocht moet Ajax hem dus eerst leren hoe hij zich verdedigend moet positioneren.
3 0
MosesD
Ik vond Schuurs prima spelen. Goede lange bal ook. Verdedigend vind ik duo Blind/Schuurs wellicht wat kwetsbaar, maar gewoon een kans geven. Magallan dan, ik vind dat de scouting eens heel goed in de spiegel moet kijken. Onvoorstelbaar dat daar 9 mio voor is betaald. Die jongen is heel uitvoerig gescout, op basis waarvan is die gehaald? Ik zou dat zo graag willen weten. Dest voor mij de beste man vandaag. Dat kan weleens de verrassing van het seizoen gaan worden.
3 0
DannTheDon020
Word beter, Schuurs - de Ligt toekomstige verdediging NL elftal
1 -1
DannTheDon020
Ten Hag wilt Andersen even terughalen ;p
2 -3
DaarHoordenZijEngelenZingen
Martinez lijkt me een goede aankoop. En Magallan valt tegen in deze 2 oefenwedstrijden. Hij heeft de draaicirkel van een cruiseschip.
7 -1
Dexy
Nog steeds ongeslagen ;)
0 -4
HilversumNoord
Wat een inspiratieloze spelers. Auww, dit doet pijn in de ogen. Weinig goeds wat Neres, Ziyech, de Jong, de Ligt en Donny ons moet doen vergeten. Ik mag hopen dat deze spelers ff mochten ruiken maar dat Overmars ook ziet dat hij flink aan de bak moet. Eigen jeugd is ruk
2 -17
Knalpot
Of de jonkies van Ajax (de 2e helft) speelden een prima wedstrijd tegen een club van het kaliber Groningen/Heerenveen.
0 0
AjaxDaniel
Hahahaha
2 -5
NelsonAFCA
Het zijn maar oefenwedstrijden, tjezus... sommigen zitten nu alweer aan de azijn.
6 -7
HilversumNoord
Dit zijn jongens die zich moeten bewijzen om in het eerste te mogen. Dit zijn reservere 1e elftal spelers. Anders neem je ze niet mee en stel je ze niet op. Maar fijn dat jij zo genoten hebt...
2 -5
fc Barcelona_ke
Ajax heeft natuurlijk veel spelers gemist, maar het is goed moment dat spelers, die afgelopen seizoen veel op het bank, een kans geven. helaas heeft Magallan tot nu niet goed gedaan, maar het is nog vroeg beoordeleren.
0 -1
fc Barcelona_ke
dest schuurs lang danilo verdienen bij de selectie blijven wanneer internationals terug van hun vakanties... ben wel benieuwd wie 1 keeper afvalt is? kotarski of van Leer??
2 -1
SupporterAFCA
Gewoon TFM halen
1 -13
fc Barcelona_ke
las afgelopen week dat hij geblesseerd is.. blessure aantrekken? niet slim. Next!
1 -1
Ozymandias
Waarom? Schuurs is niet minder en maakt tot nu toe deze voorbereiding een goede indruk.
3 -4
Rood Gevaar
ik vind Schuurs inderdaad wel zn kans pakken. Net als Dest trouwens
4 0
Ozymandias
Inderdaad, bij Dest denk ik dat hij verdedigend gezien positioneel nog te kwetsbaar is voor veel speeltijd maar als back-up van Mazraoui acht ik hem wel geschikt.
1 0
Ajax412
Bij Dest zie je ook echt dat hij er alles voor doet om te slagen. Gaat telkens volle bak, echte Amerikaanse sportmentaliteit.
5 0
ovdw
Wat heeft Ozymandias ooit die vreemde snuiter hier aangedaan? Wat een obsessie heeft die gast...
6 -1
Ozymandias
Ik heb hem een paar keer ontmaskerd (of wat het juiste woord daarvoor ook is) als iemand die meerdere accounts tegenlijkertijd heeft waarmee hij soms zelfs op zijn eigen accounts reageert of met meerdere accounts tegenlijkertijd met iemand in discussie gaat (en zichzelf vele plusjes geeft). Het leuke is dat hij af en toe vergeet op het juiste account in te loggen waarmee hij zichzelf weggeeft.
4 -1
036AFCA97
Onze eigen Ozyberto Stegemandias.
7 0
Ozymandias
Hahah, net als saaidnamyzO loop ik hier al vele jaren mee en daardoor weet ik precies welke grammaticale en spellingsfouten hij maak waardoor ik hem makkelijk kan herkennen. Zijn eerste troll account (althans de eerste waar ik vanaf weet) was BobStapleSpin en dat was meer dan vijf jaar geleden. Momenteel is hij hier ook actief onder de naam Pantelicheld en Basiselftal. Daarbij is er nog minstens één account waar ik van denk dat hij er achter zit maar daar ben ik nog niet geheel zeker van en die wil ik dus ook nog niet noemen.
0 -1
Trainer21
Ajax zal door moeten selecteren. Zeker als je kijkt naar de eerste helft
0 -2
Jojo14
Schuurs verrast mij weer positief vandaag zeg, misschien wel de beste opvolger van De Ligt! Doet geen gekke dingen, sterk aan de bal (goede crosspass) en kan zich goed ontwikkelen naast Blind. Bovendien ook weer een Nederlander die zich makkelijker inpast dan een Zuid Amerikaanse verassing die nog moet acclimatiseren.
8 -3
31xAjax
Heb ik al vaker gezegd, Schuurs kan er zo in.....
1 -3
AjaxDaniel
Ik wil hem eerst zien tegen sterkere tegenstanders. Aalborg is een ploeg niveau rechter rijtje.
3 -2
Toeschouwer
Ter hag heeft oog voor talent !!!
Kristinsen
Labayd
Bande
Magalan
Pierie
schuurs
Ekkelenkamp
De Wit
Noa Lang
Met deze spelers ga je niks winnen.
Veel succes Ajax
11 -15
Ajax_95
Lekker makkelijk en kortzichtig dit, laten we niet vergeten dat het de analyse van Ten Hag was na zijn eerste half jaar dat er spelers uit de categorie 24-30 jaar gehaald moesten worden. Tadic en Blind waren voltreffers die Ajax tientallen miljoenen hebben opgeleverd. Promes is van dezelfde orde (natuurlijk moet hij het nog wel gaan laten zien).
Dat er ook spelers zijn die uiteindelijk niet goed genoeg blijken te zijn is inherent aan het aankopen van spelers, een 100% score gaat wat dat betreft nooit gebeuren.
Natuurlijk zijn er ook spelers die nooit aangekocht hadden mogen worden (Labyad en Kristensen bijvoorbeeld) dus die kritiek is zeker terecht.

Daarnaast is er een speler verkocht met unieke kwaliteiten die eigenlijk niet te vervangen is, zelfs niet als je 30 miljoen gaat uitgeven. En zeer waarschijnlijk gaat het grootste verdedigende talent uit de Ajax opleiding ooit ook vertrekken, ook die is eigenlijk niet te vervangen.

Nogmaals, er zijn inderdaad een aantal spelers die niet goed genoeg zijn voor Ajax maar dat lijstje van jou bevat alleen maar spelers die vorig seizoen nauwelijks gespeeld hebben. Nogal makkelijk geoordeeld dus.
1 0
Tjpknge
Haha, en mensen dachten nog wel dat Lang in de basis kon spelen
1 -2
Ozymandias
Wie dacht dat Lang in de basis kan spelen? Ik heb alleen maar mensen gezien die denken dat Lang goed genoeg is om als back-up/wisselspeler te fungeren. Daar hoor ik zelf trouwens ook bij. In mijn ogen is Lang goed genoeg om vast in de wedstrijdselectie te worden opgenomen.
3 0
Raoul14
Een potje prozac helpt wellicht?
4 -1
AjaxDaniel
Schuurs en Noa Lang horen sowieso niet in dat rijtje thuis. Bande heeft een half uur gespeeld ofzo en is daarna zwaar geblesseerd geraakt doe normaal man.
6 -2
Ozymandias
Wat bedoel je hiermee?
3 -4
Trainer21
Vrouwen voetbal is hoger niveau. Oh nee wacht dat is nog erger
2 -1
Vlieske
Geef die schuurs gewoon de kans. De ligt is niet te vervangen. 1 van de top 5 verdedigers van de wereld op dit moment. Alles wat je er voor haalt is minder.
5 0
Ozymandias
Inderdaad, Alvarez (die hier vaak wordt genoemd) is maar iets beter en Schuurs heeft minstens net zo veel potentieel.
1 -4
Toon meer reacties