De Jong blijkt 'onvoldoende fit' om wedstrijden te spelen

JesseTH, 25-06-2019 om 22:10, 30656 views, Ajax Life |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Siem de Jong blijkt momenteel onvoldoende fit te zijn om wedstrijden te spelen. Erik ten Hag meent dat er geen blessureleed in het spel is bij de ervaren voetballer, maar het spelen van duels zit er dus nog niet in.

'Siem is op dit moment onvoldoende fit om wedstrijden te spelen en dus is hij niet met ons mee', spreekt de trainer tegenover Ajax Life, waarna wordt gevraagd of er geen sprake is van een blessure. Het antwoord daarop klinkt bekend: 'Onvoldoende fit om wedstrijden te spelen.'

Gedurende het voorgaande seizoen werd De Jong uitgeleend aan Sydney FC, de uiteindelijke kampioen van Australië. De middenvelder bleef niet vrij van blessures, maar kwam al met al toch tot een aantal van 21 wedstrijden in het shirt van de ploeg.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Siem de Jong is een held bij Ajax geweest. Iedereen weet dat ie bij Ajax nooit meer in actie gaat komen omdat het niveau enorm omhoog is gegaan. Maar zoals er nu met hem wordt omgegaan........Dit is verre van chique vind ik, zo ga je niet met clubhelden om. De supporters die Siem hier belachelijk maken, de leiding van Ajax had dit ook op een nette manier kunnen regelen en ook onze trainer die ff wil laten weten dat Siem niet aan zijn terecht hoge eisen voldoet. Dit had je ook binnenskamers kunnen houden en Siem naar de buitenwereld toe in zn waarde kunnen laten. Siem je bent en blijft een Ajax-held!
1 -3
VIPete
Belangrijke speler geweest in het eerste kampioenschap onder De Boer, maar clubheld? Alle respect voor Siem, maar clubheld vind ik wel wat ver gaan..
1 -2
martijndepro
Hem terughalen is onbegrijpelijk geweest. Het zat er nooit meer in, dus vanwaar ook 3 contractjaren? Pluspunt voor De Jong is dat hij dusdanig weinig in actie komt, dat deze 2e periode bij Ajax eigenlijk amper afdoet aan z'n legacy bij de club.

Siem staat voor mij symbool voor de periode begin dit decennium en natuurlijk zijn rol in de 3e ster. Heel Ajax straalde toen een soort van anonimiteit uit (in mijn herinnering). Lastig te omschrijven, maar het Ajax van toen was echt zo mijlenver verwijderd van het Ajax van nu. In alles, zelfs in beleving (van de fans en de vibe rondom de club). Het leeft nu zoveel meer. Logisch met de successen, maar Ajax straalt weer grootsheid uit.

Dit bedoel ik overigens totaal niet negatief richting de persoon De Jong.
0 -2
Ferd
Op dat moment zat er natuurlijk wel een idee achter zijn aantrekken. Siem de Jong is een lopende, diepgaande middenvelder. Davy Klaassen vertrok, Van der Beek was nog te jong. En dus moest er een lopende, diepgaande middenvelder worden vervangen. Als je dan een oude bekende, die in dat profiel past, terug kan halen en tegelijk een stukje internationale ervaring toe kunt voegen, dan is dat prima.

Helaas pakte het in de praktijk iets anders uit met Siem, hij was te broos en kon niet brengen wat van hem werd verwacht. Maar het idee achter de transfer klopte wel.
0 0
WeerDinges
Dit ligt veel genuanceerder dan het persbericht natuurlijk. Dacht eerst wat onprofessioneel van Siem, daarna dacht ik vreemd want volgens mij is het hele doel van de Lutte basisconditie opdoen aldus TH zelf en geld dit dus voor de hele of een groot gedeelte van de selectie lijkt mij. Siem heeft vorig jaar al te horen gekregen dat er geen plek meer is voor hem bij Ajax. Dat is nu echt niet veranderd. Denk dat dat het persbericht zou moeten zijn maar dat ze dat als een soort van diplomatiek gedoe niet naar buiten brengen.
1 0
AmsterdamseRaaf
Off topic. Kan ik nog kaarten krijgen voor Ajax aalborg van zaterdag in Oldenzaal? Zoja, moet je die daar (op de dag zelf) halen of kan dat online ergens?0
0 0
GvanderK
Contact met Fancare
https://www.ajax.nl/club/contact.htm
0 0
Ansjo
Volgens mij kwam alle narigheid na een klaplong te hebben gehad. Ik heb een tijdlang gedacht dat Siem de Jong wellicht de ultieme nr 9 zou zijn voor zelfs Oranje met vleugelspitsen als Depay en Robben die allebei naar binnen komen. Hij kan zich laten terug zakken, heeft een neus voor de goal, kan goed kaatsen, koppen, schieten en positioneren etc. Helaas sindsdien 20x geblesseerd geweest ofzo. Ben benieuwd of het nu ook een mentale kwestie is geworden.
1 -2
Lazell
Niet overdrijven. Siem vaste spits van Oranje zou een schande zijn, zeker na v Persie en Huntelaar.

Kaatsen, koppen, schieten en positioneren zou ik eerder 'aardig' noemen dan goed, het is niet dat hij daar echt in uitblinkt... Heeft een te lage handelingssnelheid, totaal niet behendig. Eigenlijk moet de bal precies goed komen, dan is hij nuttig met schoten, kaatsen en kopballen. Komt technisch (veel) te kort voor een spits en al zeker voor een middenvelder.
1 -1
Ajaxadept
Sympathieke speler, maar helaas niet meer geschikt voor het (huidige) niveau van Ajax 1! Wellicht iets voor Groningen of Heerenveen, niet meer voor Ajax 1!
2 0
TheRiviera
Schandalig om Siem een optie te noemen voor Groningen of Heerenveen. Ik zou Siem nooit willen zien spelen bij die clubs. En als er geen rol meer voor hem is weggelegd bij Ajax dan kan hij beter ergens gaan cashen. Ook moet je niet te hoog spreken over ''HET NIVEAU'' van Ajax. Zoals je weet kan het niveau van een elftal per seizoen makkelijk veranderen. Het vertrekt van Frenkie en eventuele vertrek van De Ligt, Ziyech, Vd Beek en Neres zal het niveau zwaar laten dalen als het zover komt.

En of eventuele aankopen zoals Promes dat weer op peil zou houden dat valt nog te bezien. Dus je moet niet praten over het niveau van Ajax alsof we nu ineens wereldtop zijn. Blijf realistisch.
0 -1
SnifferClarke
Heel rijk worden met niet fit zijn. Ook een optie.
2 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
bizarre cariere.
0 -1
Lazell
Als het niet door een blessure komt, weet iemand waar het dan wel door komt? Snap niet dat iemand die voor zijn laatste kans vecht niet 'wedstrijdfit' genoeg is om een halve wedstrijd te spelen tegen amateurs.
2 0
EricAjax1
Geen topsportlichaam denk ik dan. Toch jammer voor hem lijkt me ongelooflijk frustrerend als het gewoon niet meer wil. Voor altijd een held voor mij
0 -1
Lazell
Held van toen ja. Maar het gaat om nu. Had meer van Siem verwacht, hij lijkt het wel oké te vinden zo...
0 0
EricAjax1
Ik zeg toch ook nergens dat hij het nu fantastisch doet? Met je belerende toontje dat het om nu gaat.. Dat snap ik zelf ook wel.
0 0
ram
Tsja... Siem vaker niet fit; dat is dan niet eens zo'n groot probleem. Maar hij heeft het niveau gewoon niet. Ik zou hem ruilen voor het beste talent van de Graafschap. Iedereen blij.
1 0
Web
Eriksen maakte Siem beter
Siem ging diep en wist dat de pass van Eriksen kwam, blindelings aan voelen. In de lucht fantastisch, maar ook over de grond altijd scoren
Eriksen ging vertrekken, en Ajax haalde Duarte.
Duarte kon zich zelf al niet staande houden, laat staan Siem in zijn sterkte laten
Toen kwam nog eens die klaplong er bij en vele andere kleine blessures, en het is over met Siem.
Die vrije trap heeft hij nog wel, ook de rust voor de goal met scoren, denk maar eens terug aan de wedstrijd Ajax- PSV in de Johan Cruijff Arena, de aanname en rust die hij had met scoren, echt knap.
Daar kon je zien dat zijn functionele techniek best goed is
1 -2
Rentokill
Vond m 2 jaar geleden bij PSV nog redelijk meekunnen maar ik denk niet dat hij nog iets kan toevoegen bij Ajax. Ik zou t wel leuk vinden als hij nog bij AZ of Heerenveen oid mee kan doen.
0 0
Bean
Ik denk dat hij inderdaad beter ergens in china kan gaan voetballen
Ik denk niet dat Siem nog op het niveau van Ajax 1 komt
1 0
GvanderK
Lekker bij Sydney voetballen of misschien dat er een Chinese club is die gek genoeg is een goed salaris te betalen. Als ik hem was zou ik lekker op avontuur gaan en de herinneringen bij Ajax koesteren.
2 0
Liam
Toen Siem topfit was was hij zeker een bruikbare speler. Alleen De Boer maakte de fout hem op het middenveld te zetten nadat hij had bewezen dat hij als spits het beste rendeerde. Op een gegeven moment begon Siem echter spierblessures te krijgen en dat ging maar door en door. Nooit is hij meer echt fit geweest. Misschien wel vijf seizoenen lang is hij van de ene in de andere spierblessure gevallen en tussendoor was er nog een klaplong. Dat is voor geen enkele speler op te vangen vandaar dat Siem niet meer in de top meekan. Dat is jammer voor Siem maar het is niet anders. Hij heeft een leuke loopbaan gehad en aardig wat centen verdient. We hoeven dus geen medelijden te hebben.
Ajax zou er goed aan doen om hem nu op chique wijze een vrije transfer te gunnen naar welke club dan ook. Misschien dat hij nog een paar jaartjes in de middenmoot van der Eredivisie ergens kan ballen.
0 -3
Web
De combinatie Eriksen met Siem op het middenveld vond ik ook goed
In de spits deed hij het goed in de Tadic rol, altijd aanspeelbaar, bal vast houden, zo kwam je aan voetballen toe
2 0
Babayaka
Dat die nog een prof contract heeft is mijn een raadsel.
3 -5
Web
Heel veel goeds gedaan voor Ajax, vergeet niet dat Ajax hem gratis heeft opgehaald bij de Graafschap, in de tijd met Eriksen heel veel gescoord, ook heel vaak tegen Feyenoord. Mooie transfer opgeleverd voor Ajax
Terug halen geen succes, kan gebeuren.
Ik snap wel dat hij een prof contract heeft
2 -2
TheRiviera
Zo te zien zijn wij twee van die weinige die het snappen waarom hij nog een prof contract heeft. Persoonlijk denk ik dat Siem mits fit en blessure vrij in sommige situaties nog van waarde kan zijn. Met de juiste spelers om hem heen zou hij een Schöne rol kunnen vervullen. En eerlijk gezegd zou ik dat ook wel willen. Het zou zo heerlijk zijn als Siem de mond snoeit van als die respectloze ''Supporters'' hier op AS.

Zodra een speler die veel heeft betekend voor Ajax terugkomt en niet meer van waarde kan zijn valt al het respect en waardering weg bij 9 van de 10 ''Supporters'' en moet de speler ze spullen pakken en oprotten.
1 0
martijndepro
Je geeft zelf al aan waarom het uiterst opmerkelijk is dat hij een contract voor 3 jaar heeft gekregen. Siem de Jong is namelijk niet fit en/of blessurevrij. Zijn tijd zit erop en hij hoort geen actief lid van Ajax 1 meer te zijn. Da's een feitelijke conclusie, ook al klinkt het bot.

Doet niets af aan zijn waarde voor Ajax in het verleden en dat hij altijd omarmt dient te worden door supporters. Men mag alleen wel zo vrij zijn om uit te spreken geen vertrouwen in voetballer Siem de Jong te hebben.
0 0
mvdk
Toch eigenlijk bizar hoe het sinds de 3e ster met hem is gegaan. Dat hij de top niet zou halen wist iedereen, maar zo ernstig als dit? Ik had toch wel een Werder Bremen ofzo verwacht of een mooie carrière bij Newcastle. Echter mag hij nu blij zijn als FC Emmen ofzo nog interesse zou tonen. Misschien is zoiets wel het beste voor hem. Anders vrees ik echt einde carrière.
0 0
Pierre Heno
Deze 'Tikkie Breed, Tikkie terug' speler s.v.p. z.s.m. een vrije transfer aanbieden. Gaat hem echt niet meer worden bij de huidige Ajax ambities.
1 -5
Ferd
Dat hij het niet meer gaat worden bij het huidige Ajax, volkomen mee eens. Dat Ajax hem vanwege bewezen diensten transfervrij moet laten gaan, ook volkomen mee eens. Maar de zeikerige, respectloze toon over deze godenzoon, die is weer typisch niveautje Pierre Azijnzeik Heno.
1 0
Web
Zo ga hij om met Siem, iemand die er altijd voor 100 procent stond, heel veel ( en mooi ) gescoord voor Ajax, goed koppel met Eriksen
Echte Ajacied, nooit moeilijk doen. Nu is het op
En dan komen met tikkie breed terug enz
Beetje trieste opmerking
1 -1
Finidi en Nwanko
Onterecht denigrerend dit na wat hij voor ons heeft betekend.
5 0
TheRiviera
Welkom op AS waar spelers die ooit veel hebben betekend voor Ajax op 0,0% respect en waardering kunnen rekenen zodra ze niet meer goed genoeg zijn voor het huidige Ajax in hun ogen.

Het zijn ''Supporters'' zoals Pierre Heno die Ajax vaak een slechte naam bezorgen.
1 0
Litmanen85
Altijd respect voor wat ie voor ons betekend heeft maar op deze manier kan het niet doorgaan..
4 0
onderkantlat
Flikker toch op, altijd hetzelfde liedje. Hij is geweldig geweest voor ons maar het is klaar. Zit alleen maar anderen in de weg
6 -2
Ferd
En dat moet je op zo'n respectloze manier zeggen? Flikker toch op lul.
2 -1
JariHeijden
Hij zit anderen helemaal niet in de weg. Daar is toch zijn dooddoener. De beste speelt, Siem is dat allang niet meer. Weet Ajax ook. Dus hij is voor 1 september elders. Wellicht dat hij het toch wil proberen, om zich een plaatje te veroveren in de selectie met uitzicht op speeltijd, maar realistisch is dat niet.

Er wordt wel een nette oplossing gevonden.
0 0
Ajaxbrl
Misschien wat voor Sparta?
1 -1
Vincenzo3
Kneiter veel respect voor Siem 1.0. Veel aan hem te danken.
Door blessures en niet doorgroeien plus hoger niveau Ajax werd 2.0 het ook niet, geen probleem. 1.0 weegt voor mij persoonlijk zwaarder.
Maar ga mij niet vertellen dat Siem 3.0 in een nog betere selectie nog maar enige kans maakt op maar 1 minuut speeltijd dan ook. Hij moet weg om 1.0 te beschermen.
6 0
MichelBoerebach
Wat is die jongen de laatste jaren ver weggezakt, zeg. Was in Frank de Boer's tijd een dragende kracht. Ajax was toen kwalitatief wel een stuk minder. Dat moet gezegd worden.
1 -1
jaribombari
PSV zal hem wel ophalen.
5 -1
Flarkow
Mss kunnen we hem gebruiken als extra speler voor bergwijn haha
0 0
Ferd
ook daar kon hij twee jaar geleden al niet meer mee.
0 -1
Rdk1983
Lijkt niet meer de Siem van voorheen. Was destijds een v mn favorieten. Hoop voor hem dat ie nog ergens gaat draaien weer, maar zie hem nu voor Ajax niet veel toevoegen.
3 0
Ozymandias
Tot hij in zijn eerste periode bij Ajax een klaplong kreeg was Siem de Jong zo goed als altijd fit maar sinds die klaplong is hij vaker geblesseerd dan fit geweest.
2 0
Web
Dat Hij zon eikel van een broer heeft
Siem is zo sympathiek, maar het word hem niet meer.
Om de tafel zitten en een goede oplossing zoeken, waar beide partijen gelukkig van worden
Siem weet ook echt wel dat hij het niet meer heeft
7 0
Doink
Geruchten worden sterker dat hij terug gaat naar de graafschap. Mooi om daar af te bouwen waar hij vandaan komt
3 0
Web
Dat zou echt top zijn, Ajax blij en Siem ook
0 0
MankeNelis
Misschien een club als Heerenveen of Groningen is prima voor Siem ***
1 0
036AFCA97
Zal Siem voor altijd dankbaar zijn voor die 3e ster. Had gehoopt dat hij was geslaagd in het buitenland en had het hem ook gegund lekker te gaan cashen in Amerika ofzo. Jammer om zo’n jongen dan af te zien glijden bij Ajax, geen eervol einde.
9 0
Schwalbino
Eervol is voor mijn gevoel niet het juiste woord. Het is heel jammer dat zijn carriere zoveel door blessures getekende dalen heeft gekend.
5 0
Jarl1989
Oftewel gewoon niet goed genoeg. Als je al niet mee kan hobbelen tegen een amateur ploeg om juist wedstrijd ritme op te doen. Maar netjes verwoord.
8 0
RedFeather
Dat contract
Was Marc op vakantie?
2 0
talent020
ik heb een klein beetje de indruk dat Ten Hag zo op een nette manier aangeeft dat De Jong het niet meer kan bijbenen bij Ajax,
14 0
foensai
helaas voor Siem, Ajax is door gegroeid. Ons collectief is vanuit de kern internationaal gegroeid en hij past hier niet meer in. spijtig voor hem, een beste vent maar dit is het wel. Ik gun hem dan ook een leuke club maar niet meer bij Ajax.
11 0
Joseph
Onvoldoende kwaliteit, maar vriendelijk van Ajax dat ze het als fitheid naar buiten brengen.
7 0
Ajax0317
Zit toch wel in een hopeloze situatie. Het is een sympathieke jongen, dus hopelijk wil een AZ of Groningen hem oppikken!
9 0