Barca en Ajax bevestigen transfer De Jong

FinnDekker, 23-01-2019 om 18:15, 38890 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong is verkocht aan FC Barcelona. Zowel Ajax als FC Barcelona hebben dit nieuws bevestigd middels de officiële kanalen. De middenvelder vertrekt pas in de zomer en is zodoende per 1 juli 2019 speler van Barca.

De Jong heeft woensdag een contract getekend dat hem tot de zomer van 2024 verbindt aan de huidige koploper van de Spaanse La Liga. Paris Saint-Germain was ook in de race voor de handtekening van de talentvolle Ajacied, maar de club uit Parijs vist naast het net. In Amsterdam speelde de rechtspoot tot dusver 65 officiële duels in het eerste van Ajax. Vijf keer kwam De Jong tot scoren.  

Ajax ontvangt minimaal 75 miljoen euro van FC Barcelona. Dat bedrag kan nog oplopen tot maximaal 86 miljoen euro door bonussen. Geen enkele Ajacied leverde in het verleden meer op. Mochten alle bonussen worden betaald, dan wordt het ook de duurste Nederlandse transfer ooit. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
Vind je het gek dat ze tegen Heerenveen niet hele wedstrijd scherp waren. Veel te druk met transfer. En toen een voorsprong bij rust en denken ach, komt wel goed. Ik hoor dat donderdag Psg op bezoek is geweest en vrijdag Barca en nu vlak voor volgende wedstrijden de verdere afronding. Had prima in de winterstop geregeld kunnen worden. Hou maar op met die titelrace die is gelopen ben ik bang, wederom verliest Ajax van zichzelf.
2 -4
jo1
Niet beslissend in de Nederlandse competitie en dan naar de Spaanse. Zulke bedragen kan Ajax zeker niet weigeren. Ik ben wel benieuwd wat hij gaat brengen, je ziet net als afgelopen zondag als het niet loopt, is Frenkie ook niet degene die de kar trekt
0 -1
atouba19
Wat n prachtig bedrag. Groep bij elkaar proberen te houden. Natuurlijk zal helaas de Ligt en Ziyech nog zeker vertrekken. En Onana naar alle waarschijnlijkheid ook. Maar met al deze miljoenen kun je weer investeren in Pavon, Doan, Stengs en hopelijk Verthongen. Een goede back up voor Tagliafico halen en n goede killer spits.
En afscheid nemen van alle middelmaat!
0 -1
grannig mokum1
Ik hoop echt dat Frenkie het zal maken bij zijn nieuwe club en niet op de bank beland, met het EK voor de deur, want Nl elftal heeft Frenkie nodig....
0 0
ajacied017
Voor de mensen die het willen lezen..

Volgens de Telegraaf is Psg nu geïnteresseerd in Mathijs de Ligt.
Na het afketsen van de transfer van de jong naar Psg heeft de club zich nu gericht op Mathijs de Ligt.
Juventus en Psg zijn de ploegen die concrete interesse hebben.

Ook Donny van de Beek staat in de belangstelling van Psg, bedragen worden niet genoemd.

Telegraaf van donderdag
1 0
AFCA-B93
Zou de transfer van Frenkie juist een transfer van Matthijs naar Barca belemmeren of juist makkelijker maken? Weet niet zo goed hoe Barca financieel zit qua transferbudget. Zou hem het liefst bij City zien en anders Barca. Helemaal met zijn postuur moet hij gewoon kunnen heersen in de PL
0 0
jackwolf
En nu snel Stengs vastleggen!
3 0
Abu
Eens. En daarna zou je een serieuze poging moeten doen om Bergwijn bij Psv weg te halen. En dat meen ik serieus. Lukt het, dan heb je de gevaarlijkste aanvaller van je naaste concurrent te pakken, en hun gedroomde opvolger (Stengs) heb je al binnen. Lukt het niet, dan heb je in elk geval de poppen aan het dansen.
3 0
vdvaart23
Man, man, man, wat een zure bende hier zeg. Frenkie was niet te behouden. We krijgen er een ongelofelijk hoog bedrag voor, 75 miljoen + bonussen is krankzinnig, het maximaal haalbare. Vooral ook heel mooi voor die jongen, ik hoop en denk dat hij het gaat maken in de absplolute wereldtop. Laten we vooral trots zijn op deze speler en transfer, dat ben ik in ieder geval wel.
8 0
Peterv13
Vind dit natuurlijk erg jammer dat hij vertrekt, maar voor die jongen is dit een geweldige transfer en kans. Dit kan hij niet aan zich voorbij laten gaan. Ik zou het heel mooi vinden als hij het super goed gaat doen daar, uiteraard nadat hij hier die schaal boven zijn hoofd heeft gehouden. Die jongen verdient dat wel vind ik, lijkt mij een goed en verstandig ventje. Ik ben ook blij dat hij niet naar PSG is gegaan, Barca is als club vele malen mooier waar ook Nederlandse roots liggen.
2 0
Sterspeler
Weten we gelijk waarom die zo droevig speelde. Was er totaal niet bij met zn hoofd tegen Heerenveen.
2 -8
Ar
Te bizar.
Slechte zaak ook.
Trekt straks zijn voet terug voor 75 miljoen.
2 -10
Minsc
Zou als ik Marc was er na dit seizoen ook maar vandoor gaan, het wordt een onmogelijke job voor hem.
Talent kopen is leuk maar je wordt er geen kampioen mee, echte topspelers komen niet naar Nederland, en hoeveel meer spelers als Blind en Tadic zijn er te koop?
1 -1
jkh123
One soap ends, another will start soon: De Ligt
1 0
Gonzo
Frenkie is de 14e Ajacied die naar Barcelna gaat !
6 -2
de-Ajacied
Is toch wat anders dan die 13 miljoen voor Erikson
3 -4
Ajacied33
Jezelf de Ajacied noemen en dan met een naam komen die nog nooit voor Ajax gespeeld heeft??..
1 -1
GvanderK
Eriksen
0 0
MosesD
Erikson?
3 -1
mercurius3
Men stapt dus gewoon het vliegtuig in om een transfer te regelen, zoals het hoort, maar Ajax is te beroerd om het vliegtuig naar Mexico te pakken?
4 -3
3*stars*3
Appels en peren.
Sluit het Lainez hoofdstuk nou gewoon af.
Guardado was gewoon een belangrijke factor.
Lainez ziet en hoort nu ook overal dat een speler van Ajax, voor een mega bedrag naar een EU topclub gaat.
3 -2
aniel.rambharos
En Ajax zou nu al moeten handelen voor volgend jaar, want er dreigt, wat zeg ik, er komt een leegloop in de zomer. Een zeer leuke speler, waarvan ik denk, dat Ajax naar moet kijken, is Gonzalo Martinez (marktwaarde 20mlj, heeft nog een jaarcontract) van River Plate en Argentijns Elftal. Ik heb tijdens de Copa Libertadores genoten van deze jongen. Maar die Nicolas Benedeti (marktwaarde 2 mlj.) lijkt mij ook geen slechte optie. Een goeie voetballer. En Cristian Pavon halen, graag. Geld zat nu, dus je kunt jezelf alleen maar sterker maken. Een ding is zeker: op den duur heeft Ajax alleen maar buitenlanders in het elftal lopen.
1 -1
behangdelul
Benedetti gaat echt niet weg voor 2 mio. Denk dat minimaal 12 eerst komt. Wel een goede speler wat ik gezien heb tijdens de CL
1 0
Kilum
Benedetti speelt nog bij Deportivo Cali in Colombia. Ik denk dat je iemand anders in je hoofd hebt?
1 0
appeltje
Ajax was al eerder geïnteresseerd in Benedetti, maar heeft inmiddels slechte ervaringen met de aanwinsten uit Cali...

Benedetti heeft ook geen geweldig rendement.
0 0
aniel.rambharos
Nee, dat klopt. Het is alleen een marktwaarde. Ik denk ook in de buurt van 10mlj. Maar Ajax heeft nu geld zat. Dus, wat houdt ze tegen? . Kwaliteit moet op het veld staan, nietwaar?
0 0
mercurius3
Willem 2 krijgt 11 miljoen. Verdubbelen hiermee hun begroting.
1 -2
aniel.rambharos
Nee, Willem 2 krijgt 8,2 mlj. en RKC 5,2.
4 0
aniel.rambharos
Financieel natuurlijk een grote klapper voor Ajax, maar dit is veel te vroeg. Natuurlijk gun je hem een mooie transfer, maar de vraag is, of hij de komende jaar veel gaat spelen, want dat zal hij wel moeten, aangezien z'n plek in het Nederlands Elftal ook erg belangrijk. Ik ben bang dat hij daar veelvuldig op de bank terecht komt en wel invalbeurten zal hebben. Hier had hij z'n basisplek te pakken. De man van 90mlj op de bank?. Je zal er toch niet aan moeten denken. Laten we vanuit gaan dat hij nu al voor de toekomst gehaald is, want er lopen daar wat oudjes rond!. Busquets, Vidal, Rakitic, maar nog niet vervangbaar voor de eerst komende 3 jaar. Met pijn in mijn hart: succes, kerel. Laat zien dat je een exponent bent van ons Ajax.
3 -4
Remark
Bespaar me die in quasi-bezorgdheid verpakte kinnesinne en die obligate riedel over niet aan spelen toekomen. Frenkie kiest voor het avontuur en draagt het risico dat daarbij hoort. Op de bank belanden geldt voor iedereen, ook voor de man van 140 miljoen Coutinho, en zo hoort 't ook. Bij Ajax staat een aantal spelers op het veld dat eigenlijk op de bank hoort te zitten. Vul zelf maar in wie daarvoor in aanmerking komen. Onbedoeld grappig geformuleerd trouwens, 'de man van 90 miljoen op de bank', want naar ik heb begrepen krijgt Frenkie straks op een andere bank jaarlijks zo'n zestien miljoen gestort. En dat zou ie moeten laten schieten omwille van (eindelijk) een vaste basisplaats bij Ajax en een stel pseudo-deskundigen op een forumpje dat een betere inschatting van z'n capaciteiten denkt te kunnen maken dan de scouts van Bayern, Manchester City, PSG en Barcelona? Tsjonge jonge...
0 0
Sterspeler
Voor 90m koop je geen wisselspeler.
0 -1
TontoKarnaggel
Mooie club
Heerlijke stad
Prachtig bedrag

Succes Frenkie, het is je gegund
3 -1
Caparzo
Verstappen op Twitter: „Gefeliciteerd Frenkie! Een groot moment voor een grote speler. Ik had mijn eerste overwinning in Barcelona, ik hoop ook dat jij daar je eerste titel wint.”

Haha, wel humor Max, maar laten we maar z'n 2e doen.. :P
12 -4
Duif63
Mmhh, heeft die Verstappen niets beters te doen. Grind uit zijn auto vegen bijvoorbeeld.
0 -1
Caparzo
Euh, onder welke steen leef jij? De Verstappen die jij aanhaalt heeft tegenwoordig een zoon die het niet onaardig doet, koekoek!
1 0
GvanderK
Leuke humor :p
1 -2
Mario65
Het is Frenkie van harte gegund en gaat hij een geweldige carrière tegemoet.
Ook lucratief voor Ajax en hoop ik dat het geld naar de nodige versterking(en) gaat gezien er een uitverkoop dreigt.
1 -1
JJT86
Te vroeg weggegaan of stond die jongen veel te laat vast in Ajax1? Had 3 jaar geleden, een paar maanden na de transfer naar Ajax al in de basis moeten staan ala Eriksen. Speelden destijds met kneuzen als Gudelj, Klaassen en Bazoer. Terwijl Frenkie toen al bijna net zo goed was als nu. Hadden we nog langer kunnen genieten. Helaas worden het nu maar 1,5 jaar ipv 3,5 jaar. En dan ook nog eens als centrale verdediger en controleur. Bij Jong Ajax als linkshalf vaker genoten van hem dan in Ajax 1. Jammer dat ie in Ajax1 nooit die rol heeft gekregen of nog gaat krijgen. Speler van 86 mio moet bij Ajax in dienst spelen van Donny van de Beek. Hoe verzin je het!
4 -2
Remark
100 procent gelijk. What a waste of time and talent! Over een half jaar gaat het pas echt beginnen voor Frenkie. Wat een feest lijkt me dat: spelen met spelers die óók twee zetten vooruit denken en wél in de gaten duiken die jij ziet. Ik duim voor Frenkie, ga hem op de voet volgen en als 't meezit een paar keer live aanmoedigen.
0 0
amthree
https://twitter.com/voetbalflitsen/status/1088163531734814720

Mooi maar ook kut voor willem 2.
1 -1
behangdelul
Ach anders had ajax hem voor 5 mio gekocht, hebben ze nu een betere deal.
0 0
Leprechaun
Tja, het was destijds Streppel zelf die het onvoldoende in Frenkie zag zitten.
1 0
atalantanio
Leuke transfer voor Frenkie, je zou zeggen dat hij met zijn speelstijl goed past bij Barcelona, de tijd zal het uitwijzen.

Weet iemand wat die eventuele bonussen inhouden? Ik lees alleen dat Overmars zegt dat die ‘’vrij zeker zijn’’, maar eerder las ik ‘’bij winnen Champions League’’, dat lijkt me dan sterk.
1 -1
RedFeather
Maar Lainez was net 2 miljoen te duur.
2 -6
Ajacied33
Sluit het hoofdstuk Lainez nou af man. Opsouten met die gast. Iemand die niet het Ajax shirt wil dragen, terwijl hij daarvoor zo graag naar Ajax wilde, mag van mij lekker wegblijven. Wij hebben Neres
0 -1
aniel.rambharos
Ja, RedFeather. Desondanks had Lainez niet voor Ajax gekozen, ook al zouden ze meer bieden dan Betis. Deze lummel Lainez heeft allen ons voorgelogen, want in eerste instantie zegt hij, dat hij alleen naar Ajax wilde,ook toen Ajax hem volgde op het toernooi in Marbella 2 jaar geleden en vervolgens lult hij, dat de supporters en die etterbak van een Guardado een grote rol hebben gespeeld in z'n keus. Ik zeg: opgeruimd staat netjes, want er zijn meer goeie talenten op de markt. Kijk maar naar Pedrinho van Corinthians. Een geweldenaar. Die zou Ajax kunnen halen.
1 -1
ajax4lifebaby
Is toch goed, dat een TD als Overmars spelers op waarde schat en niet meteen al het geld over de balk gooit en de gekste deals maakt. Vertrouw Overmars 100% dat we volgend jaar een prachtige selectie hebben staan.
5 -3
ajaxwestland09
We kunnen nu ook wel pavon halen
4 -3
AFCAPurpleHaze043
daar hoop ik al 1,5 jaar op! zeer leuke vleugelspeler en kan links en rechts op de vleugel.Tevens hoopte ik ook altijd op die Argentijnse rechtsback Bustos
1 -1
Dennis1964
Tja de waarde van het Ajax shirt. Nog niet eens een heel seizoen in Ajax 1 gespeeld.
3 -2
GvanderK
Vraag me af of hij ook voor 86 miljoen was verkocht wanneer hij het PSV shirt had gedragen, ik denk het eerlijk gezegd niet. 40, misschien 50 miljoen?
0 -1
Jariiii
Geen vijftig. Echt niet.
2 -1
GvanderK
Vraag ik me ook af inderdaad, hoewel PSV wel bekend is bij Barca zal de band nooit zo goed zijn als met Ajax. Dat weegt nog is mee. En daarnaast is hun opleiding lang niet zo geweldig als op De Toekomst.
1 -1
3*stars*3
Max 50 idd.
Naam van Ajax drukt gewoon een dikke stempel.
Destijds was 17mil voor Babel ook een gigantisch bedrag en zoveel heeft hij niet laten zien want Ibra ging paar jaar eerder voor ongeveer zelfde bedrag weg.
Sanchez na 1 jaar Ajax voor 40mil etc.
Ajax is de juiste springplank en dit is weer een signaal.

Nadeel is wel dat basisklanten zo snel in de spotlights komen en dan vertrekken.
Want dit is 2e seizoen van Frenkie als basisklant.
4 -1
GvanderK
Ajax heeft in alles gewoon een betere uitstraling en dat zeg ik niet met Ajaxbril op maar omdat onze jeugdopleiding zeer hoog aangeschreven staat. Dit is niet alleen signaal dat wij een springplank zijn, maar ook een signaal richting de allergrootste talenten op deze aardbol.

Het grote nadeel is wat je zegt dat ze zo snel weer vertrekken, het liefs bouw je aan een team wat 4 a 5 samen blijft, maar dat lijkt me een onmogelijke zaak.
2 -1
3*stars*3
Klopt, een Ziyech is bijna 26 en Tagliafico ook.
Dat je zulke spelers max 2 jaar kan behouden ok.
Maar jonkies als Onana, De Ligt, Frenkie, wil je het liefst minimaal tot hun 23e houden maar dat gaat niet...
1 -1
NouriVandeBeek
Zonde om Frenkie te zien vertrekken, maar zeer blij met zijn keuze.
6 -2
ajaxwestland09
Past totaal bij Barcelona en het voetbal wat gespeeld wordt
3 -2
LouisVonGoal
Wie zien jullie als opvolger Frenkie?
1 0
Leprechaun
Blind doorschuiven en Vertonghen halen?
0 -2
Schwalbino
Vermeer maar dan als keeper achter Onana en dan als eerste keeper.
0 -6
GvanderK
Ik denk aan dit lijstje:

Shabani
Alena
Puig.
Oriol Busquets
Samper

Of Gravenberch
1 -2
ajaxwestland09
Shabani moet een goede zijn
0 0
GvanderK
Inderdaad die zie ik ook een liefst komen
0 0
joodje!
Mario Götze. Anders kijken of je Riqui Puig kan verleiden.
0 -2
ajaxwestland09
Valt me nog mee dat sommige hier niet zeggen siem de jong lol nee op termijn gravenbergh
1 -1
Bky
Dani de Wit.
1 -5
ajaxwestland09
Hahaha wat een grap
2 0
ajaxwestland09
Volgens vele hier sinkgraven
0 -4
Yeshyeshyall
En dan te bedenken dat Nouri als een nóg groter talent werd gezien..
Ik vind het jammer dat Frenkie gaat maar wel mooi dat hij naar Barcelona gaat en wat een bedrag! Hoop dat Gravenbergh door kan groeien en dat we Stengs halen (niet als vervanger maar ook heerlijk talent)
2 -2
ajaxwestland09
Gravenbergh voor de toekomst inderdaad
1 -1
ajaxwestland09
Leuk dat dit nieuws en leuk voor frenkie maar overschaduwt toch de wedstrijd van afgelopen zondag en onze 2de keeper. Het is nog geen roze geur en maneschijn. Ben nog steeds teleurgesteld in de spelers en staf
3 -3
JCr14
Hopelijk dat andere spelers nu ook gaan inzien dat je niet persee Raiola hoeft te hebben om een prachtige transfer te maken.
2 0
NR34
Zonde van zo'n goede speler, die kun je niet missen bij Ajax. Maar het zat er aan te komen... en als hij dan toch weg gaat, dan liever naar FC Barcelona dan naar Paris Saint Germain.
Succes frenkie! Je was geweldig, topper!
3 -1
TOOL
Voelt als een goede keuze! Hoop dat hij het daar heel goed gaat doen.
1 0
Cesc87
Hoe kan Ajax dit geld voor zich laten werken? Een erg lastige vraag..
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Je moet eens nadenken waar Ajax 10 jaar geleden stond, dik in het rood,
Ik ga niet alle credits aan Johan geven. Maar wie weet hoe het was afgelopen met Ten have etc. aan de macht. Is achteraf makkelijk praten. Maar leg het dan maar eens uit. Cruijff wilde Ajax weer naar de europese top brengen, EL finale is geen absolute top maar een stap. Hij wilde de opleiding naar een hoger niveau tillen. De jong en met name De ligt uit eigen jeugd die zo'n bedrag opbrengen, jammer dat Johan dit niet kan meemaken. Zijn club Ajax dat bijna 100 mil. krijgt van zijn andere club. De ene helpt de ander, met bijna een record. Zulke dingen zijn een hoofdprijs op zich.
Weet je wat de barca mensen tegen de Jong zeiden, pak strakjes Madrid en je kan helemaal niet meer stuk. Wetende dat hij volgend jaar bij Barca speelt heb je nu dus een net ff andere de Jong straks tegen Madrid. Weet hij toch ook dat bij wijze van de hele selectie van barca op hem let tijdens die wedstrijd. Vlammen straks en die voorzitter flink laten zweten.
5 -7
AjaxCitizen
Mooi dat hij bij zijn favoriete club kan spelen. Frenkie bij PSG. Allemaal en aardig dat die elk jaar kampioen worden, maar het niveau is er bagger. Bij Barca speelt hij lekker met de beste speler ter wereld, woont hij in een wereldstad met lekker klimaat en speelt hij in een competitie van een beter niveau dan de Franse waar hij zich echt kan ontwikkelen.

Frenkie is een nuchtere jongen die weet waar hij nog aan moet werken om in de top te slagen. Die gaat het wel halen. Gun hem die transfer echt.
2 -2
Mikee
Top transfer! Gelijk Frenkie instrueren om Suárez van de zomer in het vliegtuig naar Amsterdam te zetten.
3 -4
Youri08
Gaaf hoe ze het bij Barca brengen. Hele reportage op de website. Top. Goede keuze.
2 -2
JesperOlsen74
Zit hier een afgunstig kneusje te minnen. LOL
3 -4
JesperOlsen74
Overmars was vrij stellig dat die 86 miljoen eurootjes haast een zekerheidje zijn, dus geen al te gekke afspraken tav bonussen.
1 -1
Bjorn
Geweldig bedrag voor een speler met de potentie om uit te groeien tot een wereldtopper. Echter, nog geen enkele garantie. Dat maakt het bedrag des te knapper.

Nu is het zaak een of twee toppers terug te halen.
5 0
DiAngelo
En nu die helikopter van Feyenoord kopen, die hebben ze toch niet meer nodig...
8 -1
glob
Die is maar geleend hoor.
0 0
ST
Heel mooi bedrag voor een speler die voor een appel en een ei naar Ajax is gekomen een paar jaar geleden.
1 0
Rentokill
1 euro om precies te zijn.
0 -2
JCr14
Voor 1 € gekocht en Lucas Andersen uitgeleend meen ik.
2 0
3*stars*3
Na Heerenveen kreeg ook Overmars veel kritiek maar hij heeft weer top gehandeld.
Wereldwijd is dit groot nieuws en laat zien dat je via Ajax een mooie stap kan maken.
Denk dat Lainez toch ff achter zijn oren krabt, als hij ziet hoe Ajax een mooie springplank is richting de EU top.
8 -3
Joodhannus73
Wat is er zo goed gehandeld? De vraagprijs gezet op 75 miljoen? Als PSG niet had mee geboden, had Barcelona dat niet betaald. Daar heeft Overmars niets mee te maken. Kwalijker vind ik dat je Lainez voor een miljoen Euro verschil laat lopen... Stap in het vliegtuig, kom met en mooi verhaal en biedt meer dan Betis. Dit vind ik allemaal niet zo knap. Dank eerder de Telegraaf en de kranten in Frankrijk en Spanje. Die drijven de prijs op. De vraag kan eerder gesteld worden waarom het bedrag niet op 100 miljoen is gezet. Coutinho ging voor 120 miljoen Euro over en Dembele, inclusief bonussen, voor een kleine 150 miljoen naar Barcelona. Waarom is Frenkie minder? In Nederland staat iedereen nu op z'n kop, maar ik vraag me af of ze wel de kranten met overig transfer nieuws lezen. Een middelmatige keeper (!) van Atletico Bilbao ging deze zomer voor 80 miljoen naar Chelsea. Drie dagen geleden heeft Liverpool een eerste bod van 65 miljoen gedaan op de 19-jarige (!) Felix van Benfica. Kortom, Overmars zit toch nog te laag. Ook al is het bedrag absurd...
4 -3
NoPants
Pff.

1. Dan kan je nooit een uitgaande transfer toeschrijven aan overmars, het is namelijk altijd een spelletje van vraag en aanbod. Dat de prijs omhoog gaat als 2 zeer rijke clubs tegen elkaar bieden, klopt. Maar dat zegt niet dat overmars dit niet slim gespeelt heeft. Misschien was de prijs zonder overmars wel op 63 miljoen komen te liggen. (“Daar heeft overmars niks mee te maken” is hilarisch. Er is niemand met zo’n grote invloed op deze transfer als overmars.)

2. Lees eerst eens iets voor je zoiets zegt. Lainez is niet voor een miljoen laten lopen. Zijn club was akkoord met het geboden bedrag, waarom zou je dan meer bieden? Lainez wilde liever in spanje spelen, met een mexicaanse grootheid. Wellicht dat salaris een verschil kon maken, maar “een miljoen euro meer bieden” had niks uitgemaakt.

3. Coutinho was sterkhouder van een engels topteam, CL finale gestaan, brazilliaans. Dembele speelde bij een duits topteam, waardoor nationale wedstrijden wél tellen als ‘test’ zoals voor frenkie alleen de CL en interlands tellen, en is jonger dan de jong. Bovendien had barca net 220 miljoen binnen, waardoor clubs meer kunnen vragen.

3. Middelmatige keeper is erg subjectief. Sterkhouder in spanje en relatief jong.

4. Portugal is een sterker competitie, en die speler is jonger. Logisch dat daar flink voor betaald wordt.
1 -1
@Maar7en
Top prijs!! Super gedaan Overmars en Co!! Gigantisch bedrag voor een speler die nog niet geheel constant is maar zeker wel potentie heeft. Als hij toch niet te behouden is dan is dit echt de beste optie. Benieuwd of er geherinvesteerd wordt en wie de aankopen dan zullen zijn.
2 -1
X-RaY
Blij voor die jongen en voor de club.
Kan mooi nu weer de focus op Ajax want dat is het enige wat telt.
Hoop dat hij stevig in z'n schoenen staat.
1 0
Mocrodammerr
Overmars en co gaan die battras wel poppen vanavond
3 -7
rood-witte scha
Reactie sloeg op insectenverdelg...
0 0
insectenverdelg
welke reacrie?
0 0
Rentokill
leuke naam trouwens insectenverdelg... kan ik wel wat mee
0 0
X-RaY
Het voelde net of ik zelf de jackpot had gewonnen. Voor mijn gevoel had ik Porsche Amsterdam al gebeld om een autootje te bestellen. Helemaal in extase en opperste feeststemming. Bleek toch dat ik behoorlijk aan het dromen was onder het genot van m'n pizza.
4 -2
Bramzel
Zit niet te dromen jongen eet je pizza!
4 0
Toon meer reacties