[Update II] 'Waarschijnlijk klaar om te spelen'

FinnDekker, 11-12-2018 om 15:25, 38350 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag lijkt tegen Bayern München toch te kunnen beschikken over André Onana. De doelman liep afgelopen weekend een spierblessure op tegen PEC Zwolle, maar kan woensdagavond mogelijk alsnog onder de lat staan in de Champions League.

'De schade valt mee en de keeper ligt op schema om de kraker in de Champions League tóch te halen. Al blijft het een race tegen de klok', schrijft De Telegraaf, die niet met zekerheid kan zeggen of Onana het daadwerkelijk haalt. Wel heeft de ochtendkrant ander goed nieuws. 'Hakim Ziyech is volledig fit.'

Verder kan Ten Hag woensdagavond naar alle waarschijnlijkheid gewoon een beroep doen op Donny van de Beek, die eveneens uitviel in Zwolle. Tot slot is het meespelen van Kasper Dolberg nog onzeker. 'Achter de naam van Kasper Dolberg, die vrijdag de training met lichte knieklachten verliet, staat nog een groot vraagteken.'

Update - 12.15 uur (11 december 2018) - Onana aanwezig bij persconferentie

André Onana vergezelt Erik ten Hag dinsdagmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met Bayern München. Daardoor lijkt het erop dat de keeper woensdagavond aanwezig is tijdens het cruciale duel in de Champions League.

Of Onana er definitief bij is, zal dinsdagmiddag om 15.15 uur blijken, als de persconferentie daadwerkelijk start en die is hier live te volgen!

Update II - 15.25 uur (11 december 2018) - Onana: 'Waarschijnlijk klaar om te spelen'

De kans dat André Onana speelt tegen Bayern München woensdagavond is heel groot. Dat blijkt uit zijn woorden op de persconferentie van dinsdag. 'Vanavond wordt mijn eerste training, daarna ga ik overleggen met de technische- en medische staf. Waarschijnlijk ben ik klaar om te spelen', aldus de doelman van Ajax, die het kunstgras niet als schuldige wil aanwijzen. 'Ik wil niet zeggen dat het kwam door het kunstgras.'

Onana heeft veel zin in de ontmoeting met Bayern München. Winnen en daarmee de eerste plek bemachtigen zou een nieuwe mijlpaal betekenen. 'We willen iets voor deze club doen. Het liefst winnen we alles.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
16 x thuis tegen Duitsers, 14 x winst en 1x gelijk. Dat zijn cijfers! Klaarblijkelijk is er iets, dat ze het tegen Ajax allemaal moeilijk hebben. Maakt niet uit in welk decennium je kijkt, tot nu toe gewoon altijd. En morgen zal niet anders zijn. :)
5 0
Dexy
Hoopvol bericht!
1 0
Frank1978
Niet te vroeg juichen, maar dit klinkt goed!
0 0
GvanderK
Misschien is het een optie om Stekelenburg terug te halen als 2e keeper?
1 -4
trainerdv
Dit geeft toch wel de zere plek aan. Ajax zou zich eigenlijk niet druk hoeven maken als de eerste keeper uitvalt.
2 -1
Redrum
Ja dat blijft altijd lastig met keepers. Als tweede keeper weet je dat je normaal gesproken gewoon bijna niet speelt in een seizoen. Dan is het niet makkelijk om er eentje te vinden die heel goed is en er vrede mee heeft om een jaar voor lul te zitten op de bank. Dat zijn dan toch de net-niet keepers of de ouwe rotten die je op de bank hebt. Een paar jaar Stekelenburg als back-up zou natuurlijk wel mooi zijn.
2 -2
Ozymandias
Stekelenburg komt regelmatig te laat op trainingen. Is veel in het nachtleven van Liverpool te vinden. Oh en hij rookt. Geweldig voorbeeld voor de jongere spelers van Ajax...
1 0
Mocrodammerr
spuit onana vol met verdoving. zondag verlof geven.
0 -1
X-RaY
Beste nieuws van de dag.
2 0
Web
Heel verstandig dat Ajax in de wedstrijd direct Onana en Donny wisselt, geen enkel risco genomen.
Nu kunnen ze waarschijnlijk allebei weer spelen.
Goed bezig, de samenwerking tussen de technische en medische staf, lijkt mij heel goed.
Volgens mij loopt alles binnen Ajax nu heel goed.
5 -2
Labrador
Onana is wel een pracht gozer hoor.
2 0
Mathobo
Mooi nieuws! Ze nemen sowieso geen onnodig risico met hem dus hij moet wel 100% fit zijn. Zal wel een verrekking zijn geweest
3 0
AjaxBaggio
Die Duitsers geen cm geven morgen.
0 0
insectenverdelg
Daar moeten we in t stadion aan bijdragen.
0 0
Habalaski
Iedereen waarschijnlijk fit aldus TH!
0 0
Sampaoli
Ten Hag heeft goede hoop dat iedereen fit is. Dus Onana, Ziyech, Van de Beek én Dolberg fit.
1 0
Gajes
Het is toch ongelofelijk dat we in onze hoogste divisie clubs met kunstgras hebben. Blessures komen gewoon veel vaker voor, er word gespeeld met spelers die miljoenen waard zijn. Wat nou als bijv Frenkie een knieblessure oploopt op zo'n klere veld.
3 0
AFCAjax
Dat kunstgras is de grootste reden voor spelers om niet naar de eredivisie te komen en om eerder weg te gaan.. Een grotere reden als het niveau van de eredivisie.
5 -2
Ozymandias
Wat een onzin. Het zal voor sommige (zeker de oudere) spelers een extra reden kunnen zijn maar het niveau van de Eredivisie is toch echt dé reden voor voetballers om niet (of wel) voor de Eredivisie te kiezen.
0 0
MisterAFCA
Waar haal jij die wijsheid vandaan dan? Iets bestempelen als onzin met een mening ipv van feiten is ook niet echt zinnig toch?
0 0
AjaxPassion
Hahaha, bron?
0 -1
Web
Ik denk dat Robben zijn laatste jaartje niet op kunstgras wil spelen.
Zou het ook heel verstandig vinden
1 0
AjaxPassion
Daarom, tijd voor een BeNeLiga, zodat al die kunstgrasclubs een divisie lager kunnen gaan spelen...
2 -3
Amsterdam Loyals
Fuck the BeNe liga... Wangedrocht... Gewoon NL blijven aub...
Trouwens, ik ga paar keer paar jaar naar Anderlecht, maar dat gaat allemaal niets toevoegen joh
1 -1
AjaxPassion
Je gebruikersnaam verraad al dat je erg chauvinistisch bent, dit werkt bangheid voor verandering in de hand.

Heb je verder ook een goede reden waarom je een Beneliga een wangedrocht vindt? Ik zie namelijk alleen maar voordelen.

Anderlecht voegt niks toe t.o.v. de Graafschap en Fortuna? Hmmkay...
0 0
Adios
Precies! Kan Heracles kampioen worden van de Kunstgras Kampioen Divisie
3 0
Ruff Rhythim
Ja, en dan zeker promoveren met dat kkgras...? :-P
0 -1
AjaxPassion
Nee, dat neem je dan natuurlijk op in het reglement van die BeNeLiga...
0 0
Gajes
Het is toch ongelofelijk dat we in onze hoogste divisie clubs met kunstgras hebben. Blessures komen gewoon veel vaker voor, er word gespeeld met spelers die miljoenen waard zijn. Wat nou als bijv Frenkie een knieblessure oploopt op zo'n klere veld.
1 0
Ajaxvooraltijd
Aanpakken die Duitsers! Winnen is het enige wat telt, al is het maar als wraak op die 0-8. Niet alleen de eerste plaats staat op het spel maar ook de eer van de club en de vernedering van Bayern die ze nog van ons tegoed hebben.
0 0
Suhusu89
Gelukkig, zit ik morgen toch een stuk lekkerder. Straalt ook meer vertrouwen uit naar de rest van de verdediging, gaat iedereen beter van spelen.
5 0
louis60
Helemaal mee eens. Juist een betrouwbare keeper brengt rust en zelfvertrouwen voor alle spelers. En het is ook beter voor mijn hart. Maar please; zorg voor een betere, lees ook langere 2e keeper . Kan ie rustig wennen bij Ajax en er volgend seizoen een eventuele verkochte Onana opvangen.
0 0
atalantanio
Je gaat toch geen risico’s nemen met Onana in een potje dat alleen nog om de eerste plaats gaat? Lamprou, die gehaald is voor potjes zoals komende zondag (Graafschap thuis) zou ik ook lekker op de bank laten. Geef Kotarski de kans, de toekomstige ‘’opvolger van Onana’’.
0 -13
Stone020island
De eerste plek is super belangrijk. Je ontloopt daarmee wss ploegen als barcelona, psg, juve en madrid
0 0
TontoKarnaggel
Ik zit daar morgenavond met ruim 54 duizend anderen in het stadion. Je vindt het toch niet erg als ze hun best gaan doen en proberen te winnen hoop ik?
1 -1
Ajaxvooraltijd
Wat een losers gelul. Dan kunnen we de 8ste finales ook wel schriftelijk af gaan doen op voorhand.
2 0
Suhusu89
De wedstrijd van morgen kan een grote rol spelen of je nog een ronde verder komt. Wat mij betreft dus een hele belangrijke wedstrijd. Enige verschil is dat we niet zoveel te verliezen hebben, lekker dus!
3 0
RaynoFischer
Andre zit straks naast Ten Hag bij de persconferentie, dan lijkt het me dat hij gewoon kan spelen gelukkig ;)
0 0
NegentigMinutenLang
inderdaad, wat een opluchting zeg!
0 0
Ajacied33
Pfff zeg dat wel. Scheelt gewoon een flinke slok op een borrel of Onana wel of niet speelt
1 0
RaynoFischer
Een hele fles als je dan Lamprou als vervanger hebt.... :P
0 0
Bloedgezellig
Er moet gewoon een volwaardige keeper bij in de winterstop ben je wakker marcie
1 -1
witchmaster11
Ik wist op het moment dat onana werd gewisseld dat hij gewoon kon spelen woensdag a.s dit was gewoon een voorzorg al greep hij naar de hamstring toch viel het reuze mee , was hij echt door de hamstring gegaan dan liep hij kreupel van het veld , hier voor de compl voor de medici staf snel wisselen scheelt zo veel
1 0
AjaxPassion
Wie mist Bayern allemaal?
0 0
TheUnexpected
In ieder geval nog geen James en Robben ook niet bij de selectie. Tolisso is er ook al lang uit. Voor de rest behoorlijk compleet volgens mij.
2 0
AjaxPassion
Scheelt al een aardige slok op een borrel.
0 0
unis
Op schema? Het is morgen al! Dus hoe kan je dit roepen? 3 dagen “rust” wil niet zeggen dat je fit bent! Weten niets over de blessure... dus ik ga er maar vanuit dat die dwerg gaat keepen...
0 -5
Kikke
Wat een ongelooflijke watjes zijn voetballers toch, haal in godsnaam dat medisch team af van deze voetballers... werkelijk belachelijk met elk klein pijntje hoe voorzichtig ze zijn... zoals Cruijff ook al aangaf en sommige voetballers naar Barca haalde, echt zie nergens anders geblesseerden er zo lang uitvallen.. zoals Dolberg en sinkgraven...
0 -20
Jaridebeste
Wat een bullshit.
0 0
Rockpotje
Heb je er bij stil gestaan dat het de blessure van Onana enorm had kunnen verergeren als hij doorgespeeld had? Nu werd hij op tijd gewisseld, win je alsnog van PEC en heb je hem er tegen Bayern weer bij.
0 0
OKP-AFCA
Hoe simpel kun je zijn, onvoorstelbaar sommigen mensen.
3 0
trainerdv
Voetbal is een erg technische sport, maar ook een contactsport: Je gebruikt al je spieren en gewrichten. Als je bepaalde handelingen niet 100% uit kan voeren (blessure), ben je gewoon minder van waarde: Anders dan bij een (individuele) marathonloper die prima met schouderpijn kan rennen, of een bokser die met een knieblessure nog gewoon lijf-aan-lijf kan staan.
1 -1
Sampaoli
Jij hebt duidelijk geen verstand van topsport.
10 0
Mi-leak
Heb jij kennis van de blessures?
8 0
Ajaxxxisdebeste
Onana is belangrijkste, Van Beek ook maar heb liever een fitte Onana eerst.
1 0
kaashaas
TG .. die roepen weer eens wat.
0 0
jollie18
Idd tegenstrijdig bericht hij ligt op schema maar het is nog wel een race tegen de klok
0 0
LS16
Onana
Nous - De Ligt - Wober - Nico
Blind - Schone
De Jong
Ziyech - Tadic - Neres

Ik zou morgen denk ik zo gaan spelen. Of je maakt van De Jong een controleur en zet Ziyech op 10 zodat je met Huntelaar een echte spits hebt.
1 0
NaarCLbeker5
Leuk als experiment, goed voor de ontwikkeling van Frenkie, en het zou na wat oefenen ook best kunnen werken.
Maar oefenen en experimenteren met Frenkie op 10 kan beter in de eredivisie, niet in de CL.
0 0
Sampaoli
Als van de Beek fit is zou ik hem in deze opstelling graag op de plek van Schöne zien.
0 -1
Joseph
Schone gaat in de problemen komen zonder Frenkie er naast. Blind kan het wel een beetje ontzien maar niet zoals Frenkie.

Ik zou met Blind op 6 spelen en Donny en Frenkie er naast.
1 0
SpursAjax
Wie weet waar je tickets voor de Youth League kan kopen? Kan niks vinden op de site?
1 0
de-Ajacied
Zou geweldig zijn.
0 0
Dexy
Geen risico nemen met Onana als Bayern een race tegen de klok voor hem wordt.

De Eredivisie is momenteel even belangrijker. De 1e plaats in de CL-poule is leuk, maar stel dat je hem opstelt en hij nog verder geblesseerd raakt... Dan ben je verder van huis en mis je hem misschien velen weken. Niet gunstig met Utrecht-uit en Feyenoord-uit in het vooruitzicht.

Dan maar Lamprou morgen laten keepen. Ja, het is een verzwakking, maar het risico dat Onana bij meespelen nog zwaarder geblesseerd raakt is reëel.
3 -6
goajaxgo
Mwoah... Er komt ook nog een winterstop om eventueel te kunnen herstellen. Utrecht uit wordt zeker moeilijk, maar ook met Lamprou moet dat kunnen. Het is een klein ventje maar hij kan het heus wel een beetje.
0 0
goajaxgo
Mwoah... Er komt ook nog een winterstop om eventueel te kunnen herstellen. Utrecht uit wordt zeker moeilijk, maar ook met Lamprou moet dat kunnen. Het is een klein ventje maar hij kan het heus wel een beetje.
0 0
mvdk
Niet zo overdrijven.
1 0
Labrador
Opgelucht
1 0
mgtow
Gelukkig is onze ziekenboeg niet zo vol als dat van Feyenoord terwijl zij maar een keer per week een beetje een balletje trappen en erachteraan sjokken.

Nu echt kappen met dat kunstgras. We worden in het buitenland vierkant uitgelachen. We zijn toch geen Scandinavië waar gras de helft van het jaar heel moeilijk goed te krijgen is? Nou dan.
2 0
Stroeve
Beste nieuws van de ochtend. Overigens zou ik liever met Onana spelen in deze wedstrijd in plaats van de resterende wedstrijden in de eredivisie. Die winnen we toch wel, zelfs met dwerg op doel. Dan heeft Onana in de winterstop voldoende tijd om weer helemaal fit te worden. Verder komen in de Champions League is in mijn ogen misschien nog wel belangrijker dan het kampioenschap.
3 -4
gi0vanni
Wat geld misschien wel ja maar een prijs winnen zou toch mooier zijn kampioen te worden. Verder kun je als je te ver komt in de zomer alle topspelers te gelijk uitzwaaien. Een elftal zonder Onana, de Ligt, Ziyech, de Jong, Blind, Tagliafico en zelfs eventueel is Tadic zelfs met veel geld niet op te vangen.
0 -1
ETM
Champions league is een veel hoger podium dan de Eredivsie. En een podium waar veel meer mensen naar kijken. Daar wil ik Ajax zo lang mogelijk zien.
En natuurlijk hecht ik veel waarde aan kampioen worden, maar mooie Europese campagnes doen me uiteindelijk meer.
Denk trouwens dat Onana zich in CL meer kan onderscheiden van Lamprou dan in de eredivisie. In de eredivisie hier en daar een goaltje meer tegen kan Ajax makkelijker compenseren dan in de CL.
3 -1
jaribombari
Dus je komt liever niet al te ver in de CL omdat je dan vreest voor een leegloop?

RaaaAaArrrRrrr!!!!
2 -1
3*stars*3
Ik moest laatst denken aan Monaco van een paar jaar geleden, volgens mij 15/16 of 16/17.
Een goed CL seizoen levert veel geld op maar de kapers komen dan graag shoppen.
Monaco haalde dat seizoen zelfs halve finale CL maar daarna begon uitloop.
En zijn ze binnen 2 jaar bijna een heel elftal kwijtgeraakt.

Wel veel geld op de bank maar de club staat er momenteel beroerd voor.
Goed voorbeeld van hoe het niet moet.
0 0
goajaxgo
Alles hangt af van de beleidsbepalers. Mijn vertrouwen daarin is niet al te groot, maar als we mazzel hebben doen ze het beter dan bij Monaco.
0 0
Jos1983
Dat zal bij AJAX ook wel gebeuren, zoals elke 2 jaar, maar zover afzakken zie ik Nationaal nooit gebeuren omdat onze jeugdopleiding veel beter is dan Monaco en daarbij de competitie vele malen zwakker.
0 0
Marcw1972
daar ben ik het toch niet mee eens. het kampioenschap is belangrijker, we moeten echt weer eens kampioen worden. de CL is de slagroom op de taart, iets moois erbij.
3 0
Kesjax
Eens, kampioen worden is vele malen belangrijker dan ver komen in de Champions League. Of je moet de Champions League kunnen winnen, maar dat is totaal niet realistisch. Voor CL geldt: meedoen is belangrijker dan winnen.
1 0
3*stars*3
Zou mooi zijn maar als het risicovol is om met hem te spelen en het kan verergeren, kan je beter met Lamprou beginnen.
Laatste Eredivisiepot van et jaar is belangrijk en dan moet hij erbij zijn en na de winterstop staat Fey ook op het programma.
1 -3