Ten Hag ziet vooruitgang in zonedekking Ajax

BartVeenstra, 02-07-2018 om 15:35, 15028 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag ziet dat zijn spelers steeds beter doorhebben hoe de zonedekking op een effectieve manier kan worden toegepast. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. Tijdens het trainingskamp in Duitsland is hier door de Amsterdammers verder aan gewerkt.

'Er zit zeker vooruitgang in. De momenten dat het weg is, of minder gaat, nemen steeds verder af', vertelt de trainer, die vindt dat er vanuit de zonedekking momenten moeten komen waarin Ajax vooruit kan stappen om zo druk te zetten met het gewenste rendement. 'Die ontwikkeling willen we nu gaan zetten, maar dat gaat niet van de ene op de andere dag. Dat moet er echt in worden geslepen, en daarom is het prettig dat je nu een voorbereiding hebt om daaraan te werken.'

De trainer is bovendien blij dat hij nu een lange voorbereiding heeft om zijn spelsystemen in de ploeg te slijpen. 'Afgelopen halfjaar hebben we doordeweeks ook kansen gehad om dingen al trainbaar te maken, dus het is niet zo dat we vanaf nul beginnen. Dat is nu ook het voordeel. Alleen nu kunnen we het vanaf de start onder uitstekende omstandigheden verder aanscherpen en dat is belangrijk. In de eerste seizoenshelft van een voetbaljaar wordt in mijn ogen de basis gelegd, in het tweede deel van het seizoen kan je meer op de details werken.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Pep ten Hag - precies dat wat Ajax nodig heeft. #charlatan
0 -3
jackwolf
Ik vind het wel een beetje vreemd dat Ajax nu pas aan zone dekking gaat doen. Ik dacht dat dat al lang het geval was. De hele wereld speelt toch al jaren zo? Wij wel in ieder geval met ons vrienden team.
4 0
Ozymandias
Bijna geen enkele Nederlandse club doet aan zone dekking. Alleen in Nederland zien ze nog niet in dat ze tactisch enorm achterlopen (zeker in vergelijking met de Bundesliga). In Nederland spelen ze nog jaren '90 voetbal. En als iemand als Ten Hag of Lijnders het iets anders wil gaan doen wordt hij uitgelachen.
3 0
ajaxcied4life
Dat niet alleen, vervolgens zit het hele journaille op het vinkentouw om als eerste het nieuws te kunnen brengen dat zulke vakmannen zijn ontslagen. Ga er maar aan staan. Jongetjes die hun hele leven bij Ajax man-to-man hebben verdedigd in een winter- en zomerstopje zonedekking bijbrengen, terwijl ze nooit anders hebben gespeeld. We mogen blij zijn met Ten Hag. Ik las onlangs dat jeugdtrainers bij Ajax erg benieuwd zijn naar de inzichten van Alfred Schreuder. Dat lijkt me een goede zaak. Ik zeg niet dat alles wat die Nagelsmann uitspookt goud is, maar ik denk wel dat Schreuder in zijn tijd als assistent van deze man veel nieuwe inzichten heeft gekregen die hij wat mij betreft zo mag overbrengen op de jeugdtrainers van Ajax.
2 0
EVH
... Zucht ,... ik weet het niet jongens ,.... ik moet nog overtuigt worden.

Psv heeft met V Bommel een nieuw elan gekregen.

Aan de andere kant, wij hebben een veel talentvoller selectie.
2 -6
ST
Hahaha nieuw elan bij Pisvee? Wij hebben Tadic... Een trainer is zo goed als zijn materiaal.
3 -1
Rene1990
Ajax zou wel moeten er staat nu wel heel veel druk op, 4 jaar geen prijs plus veel kritiek op bestuur en staf die elke x wisseld, onvrede bij spelers en plubliek. En ook nog eens in een land waar je fan moet zijn van ajax om ajax wat te gunnen want iedereen wil van ajax winnen het is altijd de wedstrijd van het jaar voor elke club. En alle andere suporters van clubs zijn tegen ons.

Ben blij dat ajax het geld eens goed gebruikt met de aanstaande transfers word tijd dat we iedereen de mond snoeren. Ben dat helemaal niks in amsterdam wel aardig zat
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik ben er ook wel blij om, als ajax het maar houd bij 2 van dit soort aankopen die iig een titel kan opleveren.
we zijn natuurlijk financieel erg afhankelijk van onze jeugdspelers, laten we gewoo. aankopen waar we tekort komen.

het begint er trouwens wel wat zoniger uit te zien kwa selectie. we hebben er iig een speler bij met een assist. van bande verwacht ik 0,0 maar we hebben een goede backup daarnaast aangetrokken.
0 0