VI: 'Keizer wilde Kristensen al begin dit seizoen'

giobelloni, 23-01-2018 om 15:05, 34324 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Volgens Freek Jansen wilde Marcel Keizer de Deen Rasmus Nissen Kristensen aan het begin van dit seizoen naar Ajax halen. Dat schrijft de journalist dinsdagmiddag op Voetbal International. Marc Overmars is sindsdien een andere koers gaan varen en is afgestapt van de Marc Netto-titel.

Marcel Keizer werd door Overmars onbewust meegenomen in een nieuwe organisatie waarin de directeur actiever wilde gaan handelen op de transfermarkt. 'De voormalig trainer van Ajax zou begin vorig seizoen al de voorkeur hebben gegeven voor Rasmus Nissen Kristensen boven Luis Orejuela, maar uiteindelijk werd laatstgenoemde door de directeur spelersbeleid naar Amsterdam gehaald' aldus Jansen. Nu lijkt Overmars dus te zien dat hij het over een andere boeg moet gooien.

De drang om nieuwe spelers aan te kopen wijst volgens Jansen op de nieuwe weg die de directeur spelersbeleid in slaat. 'Het is hoogstnoodzakelijk, zowel voor Overmars als Ajax dat er dit jaar weer prijzen worden gepakt. Maar voordat de directeur zijn gang kon gaan moesten eerst Dennis Bergkamp en RvC-lid Theo van Duivenbode aan de kant worden gezet. Daar is Keizer onbewust verzeild in geraakt.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GvanderK
Heb nog steeds te doen met Keizer, misselijke streek. Ze zouden hem een nieuwe functie moeten aanbieden, maar kan begrijpen als hij dat zelf even niet meer ziet zitten. Je merkt trouwens wel dat Ajax nu echt loskomt op de markt nu Bergkamp en Van Duivenbode weg zijn.
0 0
Ajaxtrouw
En toch moet dat laatste niet ons doel zijn.
0 -1
jackwolf
Inhaalslag
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
YWe zijn afhankelijk van psv, niettemin denk ik dat ajax vanaf nu iedereen gaat oprollen. De zwakheid van ajax was positie dijks waardoor ajax minimaal 4 wedstrijden punten heeft laten liggen. Dat is nu opgelost(ga ik vanuit). Enige zwakheid blijft rechts achterin, maar in de nederlandse competitie zal dit meevallen. Het zou helemaal mooi zijn als er op het middenveld een bewustwording onstaat dat een tegenstander niet het middenveld mag overlopen. Dan word ajax gewoon onverslaanbaar.

We hebben sowieso een heel sterk elftal, ga maar na halverwege 54 goals, dat is een gemiddelde van 3 goals per wedstrijd!!! Als je dan ook nog eens bedenkt dat er van die 18 tegengoals heel veel puntenverlies tussen zat, weet je dat dit het grote probleem van dit ajax is. 18 tegengoals is veel te hoog halverwege het seizoen. We moeten streven naar 9 goals tegen in een seizoens helft, dan ga je kans maken op internationaal succes. Vorig jaar kon je die cijfers aflezen halverwege. De voedingsbodem voor een succesvol elftal blijft een verdediging. Ajax heeft prachtige aanvallers, als je daar met goed verstand en investering een goed blok achter zet, zet je dezelfde lijnen uit als in de jaren 70\90

In de cl kan je nu al voorspellen wie er kans maken. Manchester city of barca
0 -1
Ajaxtrouw
Wel sneu voor Marcel
1 0
eros
Nou hopen dat Labyad niet komt! Momenteel hebben we hem (nog) niet nodig op zowel het middenveld niet, als op de flank niet,... maar ook in de zomer niet.
Nu hebben we Younes, Kluivert en Johnson voor de flank,... in de zomer komt daar in ieder geval Bande ook nog bij.
Op het midden hebben we ook genoeg opties,... zelfs bij een vertrek van Ziyech.
0 -2
iammike
Ik zou nu Kristensen binnen is Zeefuik verhuren aan een club waar die alles speelt. Voor anderhalf seizoen, liefst in de Eredivisie. Orejuela zou ik alle wedstrijden in Jong als rechts back laten spelen om aan jet systeem te wennen. Dan heb je volgend seizoen als Veltman weg gaat 2 goede opties met Kristensen en Orejuela. Als Orejuela echt door de mand valt zou je Mazraoui zoals Sinkgraven ook als back kunnen gebruiken.
2 0
Bensco
Het probleem was dat Keizer begin Juli al riep dat zijn selectie compleet was terwijl Tete en Riedewald al in vergevorderd stadium van onderhandelingen waren. Pas toen het te laat was begon Keizer te roepen om versterkingen maar toen dreigde Europese uitschakeling al en moest de rem op de uitgaven. Ik weet niet wie hem dat heeft ingefluisterd maar ik denk dat de club veels te naïef heeft gehandeld afgelopen zomer. Gelukkig anticiperen ze nu beter door zich o.a in de winter te versterken en al spelers te tekenen voor de zomer. Overigens was dat niet geheel zoals gepland maar inm Bandé (lees KV Mechelen) en Schuurs wilden niet eerder.
2 0
Wereld
Begin dit seizoen vroeg hij wel om aankopen (vooral om backs geloof ik).
Dus dit zou wel kunnen kloppen, al denk ik vooral dat ie een linksback wilde.
0 0
jackwolf
' De voormalig trainer van Ajax zou begin vorig seizoen al de voorkeur hebben gegeven...' Toen was Keizer nog trainer van JA. Vaag stukje..
1 0
Afca85meer
Dit bericht is toch niet zo vreemd? Iedereen wist toch allang dat we op linksback niet sterk bezet waren? Ik had het juist vreemd gevonden als Keizer juist geen nieuwe linksback had gewild.
0 0
ST
Je kunt moeilijk verwachten dat Overmars altijd gelijk heeft. Dat heeft niemand. In dit geval gaat hij vooral uit van de scoutingsrapporten van Veldmate en Olsen. Daarnaast wilde Midjylandt hem niet gaan en schakelden ze daarom door naar Orejuela. Denk dat niemand, ook wij niet, dat hij zo zou tegenvallen. Misschien kan hij gewoon niet aarden in NL en is hij diep ongelukkig. Dat kun je niet voorspellen als scout.
2 -1
Jornnn
Sánchez, Cassierra, Neres, Wober, Orejuela was toch al de nieuwe koers? Of is deze koest pas afgelopen maand in gang gezet? Ik snap er niks meer van.
3 -1
Ajaxvooraltijd
Oh volgens Freek de Duimzuiger. Next! Hij was toen gewoon nog niet haalbaar, maar je kunt het natuurlijk altijd zo negatief uitleggen dat het meer publiciteit en clicks produceert en krantjes verkoopt. Alweer een complottheorie van Freekje zonder bewijzen of bronnen.
0 -2
theflyingdutchm
De visie is simpel: Als Ajax op een positie geen eigen talent heeft wordt er gekocht. Lijkt mij vrij verstandig.
12 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik heb ook nooit begrepen, waarom dit niet als vizie cruijff werd gezien.
Cruijff deed dit ook in al zijn elftallen, zijn elftallen bestonden voornamelijk uit 4 spelers uit eigen kweek die al een aantal jaar speelde, 1 a 2 nieuwe jeugd spelers, voor de rest aangekocht. Er is niet echt afgeweken van die vizie, enige wat ontbreekt was dat ajax gewoon shit aankopen deed ivm cruijff, die had er veel meer kijk op. Net als van gaal, die wist precies wat ajax nodig had en miste.
Frank de boer had klasse spelers, maar haalde gewoon shitzooi waardoor zijn elftal er nooit beter op werd.

Trouwens in toplanden is dit ook gebruikelijk, daar worden er uit grote lichtingen maar een paar spelers gehaald, wij denken Hier dat je alles maar kan neerpleuren.
In het buitenland stroomt alleen uitzonderlijke klasse door, niet de net niet spelers.
Uit bv jong ajax valt weinig meer te plukken, wat ons beter maakt, op dit moment is ajax perfect doorgeselecteerd. Je zou sierhuijs kunnen proberen, of die noah maar je moet niet overdrijven.
0 0
Duif63
Precies. En dat is juist waar Cruijff ook altijd voor gepleit heeft.
9 0
Sallons@AS
En dan word er in de media gedaan alsof dit niet de visie van Cruijff is. Volgens mij is het nooit een visie van Cruijff geweest om eerst te verkopen en dan te kopen met nog 2 weken te gaan in de transferperiode. Cruijff wilde inderdaad dat er gekocht werd waar de jeugd er nog niet klaar voor is. Linksback was/is een zorgenpunt, op rechtsback is er geanticipeerd op een eventueel danwel zeker vertrek van Veltman, met een back-up want Zeefuik, met zijn contract tot 2019, zal wel richting de uitgang lopen in de zomer. Perr Schuurs is aangetrokken vanwege een eventueel vertrek van Viergever. En Magallan staat op pole position om het gat achter de Ligt te dichten. Een vertrek van Younes deze maand kan voorlopig worden ingevuld door Johnsen waarna Bandé die taak overneemt in de zomer. Ajax, de spelers en de supporters weten wat er gaat komen aankomend seizoen. Zo de zomer in gaan is toch heerlijk?
2 0
Raikkonen94
Dat is dan jammer voor Keizer. Sinds hij Zeefuik erin bracht en Veltman als verdedigende middenvelder opstelde tegen Rosenborg was die man al ongeschikt verklaard voor mij. Ook met Kristensen had hij niet meer punten gepakt.
5 -2
Shardo
Ik wordt zo moe van al die verhalen, heb in mijn vriendenkring ook een paar keizer aanhangers die overal een complot in zien.
Ben zelf goed te spreken over de nieuwe koers die Overmars volgt.
3 0
kiekerjan191
Wie is toch die Keizer waar iedereen het de hele tijd over heeft?
2 -3
Moozz03
Ben ik de enige die dit echt totaal niet gelooft?
De scouts en Overmars kijken toch wie goed genoeg is? Hoe weet Keizer nou dat Kristensen beter zou zijn dan Orejuela? Hij heeft iig Orejuela nooit zien spelen en Kristensen vast en zeker ook niet. Waarom zou hij ook maar enige zeggenschap hebben in deze beslissing?
Lijk mij stemmingmakerij van VI to be honest!

Desalniettemin heeft Keizer wel een kutkaart toegespeeld gekregen dat hij met matige backs zat opgescheept terwijl hij duidelijk had aangegeven aanvallende backs te willen. Daarentegen heeft hij gewoon zijn eigen graf gegraven door zich niet te kwalificeren voor de EL. Hij wist zelf ook dat Dijks ver onder Ajax-niveau zat en dat hij hem dan opstelt was gewoon heel dom. We hebben en hadden toen ook de kwaliteiten om met een 4mans middenveld en 3 mans verdediging Rosenbork en/of Nice weg te spelen.
Ik ben iig blij met de huidige ontwikkelingen en ik hoop dat Overmars snapt dat wij hem 100% steunen dus dat als we geen kampioen worden dit jaar dat hij zeker aanblijft als TD en de koers blijft bepalen :).
4 -1
3sterren
Hij moest het toen doen met Dijks omdat er dan wellicht nog kopers zouden melden voor hem. Commerciële beslissing van de Directie van Ajax, die verkeerd is uitgepakt ...
3 -5
Moozz03
Wat een onzin zeg. Met zoveel op de bank heeft Ajax er echt geen baat bij dat Dijks voor 1 miljoen meer of minder wordt verkocht; dat geld is/was totaal niet belangrijk op t grote plaatje. Daarnaast heeft de directie echt geen invloed op de opstellingen van Ajax 1, we zijn geen Oost-europees kutclubje of zo hoor. Nee dat was 100% Bergkamp en Keizer
3 0
Champy
Het klinkt dan ook een stuk spannender dan het is.
De trainer zal wel video's van beide spelers gezien hebben, en op basis daarvan zegt ie iets. In dit geval krijgt hij de speler die z'n tweede keuze was. Kan altijd gebeuren.

Op basis van het weinige had ik wrs ook ja gezegd bij Kristensen.
2 0
GerardAjax26
Tja, denk dat Keizer ook wel een linksback had gewild ipv met Dijks (met aller respect) te spelen. Dit soort nieuws vind ik ook niet zo interessant, blijkbaar kan Overmars nu pas zijn gang gaan wat betreft aankopen. Ik ben erg benieuwd naar Keizer zijn kant van het verhaal. Ik ben een vrij frequente bezoeker van deze website, maar ik heb nog geen enkele uitspraak van hem zelf gelezen na zijn ontslag.
2 0
3sterren
Zal hem wel een spreekverbod zijn opgelegd, hangende zijn ontslagprocedure ...
1 -1
derby_aj
Hhhhhhh gaan we nu dit soort nieuws krijgen?
0 0
DS
Ik vond Orejeula het helemaal niet slecht doen in de wedstrijden die hij in het eerste mee gedaan heeft.
Snelheid en felheid zit er in ieder geval genoeg in.
4 -2
Piejotter
Heb je ze gisteravond zien spelen? Ik bedoel Zeefuik en Orejuela? Mij konden ze wederom niet bekoren. Van Orejuela kun je zeggen dat hij heel aanvallend is ingesteld maar er gaat veel mis. En hij loopt vaak uit positie waardoor zijn directe tegenstander veel ruimte krijgt om goede voorzetten af te leveren.
2 -2
DS
Nee heb gister avond niet gezien, gebaseerd op zijn werdstrijden in het eerste zoals in mijn bericht staat.
0 0
Michelinho
Hij heeft ook in Portugal met het eerste meegespeeld en dat was ook niet echt indrukwekkend.
0 0
Ozymandias
Je moet Zeefuik niet beoordelen op wedstrijden die hij als centrale verdediger speelt. Hij speelt daar namelijk alleen om hem verdedigend positioneel beter te maken. Hij komt op die positie totaal niet tot zijn recht en presteert daardoor altijd minder als hij daar staat. Als rechtsback heeft Zeefuik met Jong Ajax in de Jupiler League veel goede wedstrijden gespeeld.

Hij is namelijk alleen kwalitatief maar ook vooral mentaal nog niet klaar voor het eerste maar hij is ook pas 19 jaar oud. We moeten ophouden met talenten zo vroeg af te schrijven aangezien de meeste niet net als De Ligt op hele jonge leeftijd al klaar zijn voor het eerste. Ik zou Zeefuik een tijdje verhuren en kijken of hij wat rustiger in zijn spel wordt namate hij meer ervaring opdoet.
4 -2
Alexander40
Jij bent zo een beetje de enige hier die nog in Zeefuik gelooft. Deze jongen komt echter zwaar tekort. Altijd blunders, geen voetbal iq en dat kan je nauwelijks bijleren. 100% zeke dat het niks was niks is en niks wordt. Jupiler league is zijn top. Afwachten tot hij ouder wordt heeft in zijn geval dan ook geen enkele zin
1 -1
Ozymandias
Op Jupiler League niveau heeft hij alleen blunders gemaakt als centrale verdediger. Dat hij op Eredivisie niveau wel blundert komt volgens mij vooral doordat hij mentaal nog niet klaar is voor het eerste van Ajax. Hij is als hij met het eerste meedoet namelijk geen schim van de speler die hij is als hij als rechtsback met Jong Ajax in de Jupiler League meedoet.

Dat hij geen grote spelintelligentie heeft klopt niet helemaal. Hij is verdedigend positioneel slecht (ze laten hem dan ook regelmatig als centrale verdediger spelen zodat hij verdedigend positioneel beter wordt) maar aanvallend maakt hij juist vaak goede keuzes.

Zeggen dat de Jupiler League zijn top is vind ik ronduit belachelijk. Hij was vorig seizoen als tweedejaars A-junior al één van de betere spelers in de Jupiler League. Nu is hij iets minder maar dat komt doordat hij nauwelijks op zijn eigen positie speelt en relatief weinig spelritme heeft (doordat hij vaak bij het eerste op de bank zit).
0 0
Champy
Je moet het geluk soms hebben, en hij heeft met z'n debuut z'n kans zeker niet gegrepen.
Hij zal nu 2x zo hard moeten werken, en met de komst van Kristensen, zijn z'n kansen weer sterk gezakt.

Als we Zeefuik een beetje analyseren, is dat hij wel redelijk allround is, maar nergens in uitblinkt. Z'n sterkste eigenschap is z'n wedstrijdmentaliteit en als je zegt dat die mentaal nog niet klaar is voor het eerste, is z'n wedstrijdmentaliteit misschien ook niet zo goed als wij dachten. En hij is qua talent eigenlijk ook niet zo heel veel beter dan de rbs van de afgelopen jaren die niet wisten door te breken. Kan een leuke speler worden voor een klein Eredivisieclubje.
0 0
Ozymandias
Zijn felheid is zijn sterkste kracht maar zijn grootste zwakte is zijn onrustigheid. Beide vallen onder mentaliteit maar zijn totaal verschillende aspecten daarvan. Zijn felheid heeft hij ook als hij in het eerste speelt maar zijn onrustigheid is dan een stuk groter, waarschijnlijk door zenuwen.

Zeefuik verdedigt door zijn felheid goed vooruit en dat is in het spel van Ajax belangrijker voor een back dan zijn verdedigende positionele kwaliteiten. Daarnaast heeft hij vorig seizoen onder Keizer laten zien het loopvermogen en de drang naar voren te hebben die nodig is om de gehele flank te bespelen.

Ik zou Zeefuik deze winter voor anderhalf seizoen aan een club in de Eredivisie of de Belgische Jupiler Pro League verhuren. Hij kan het niveau namelijk zeker al aan maar moet eerst bij een wat kleinere club ervaring opdoen en zich op een hoger niveau verder ontwikkelen. Dan kan hij daarna misschien met Kristensen de concurrentie aangaan.
0 0
Youri08
It's all politics
0 0
Montana
Ondanks dat Orejuela nog niet brengt wat er verwacht wordt vind ik het niet erg dat Overmars eerst Orejuela heeft gehaald. De afgelopen jaren hebben we veel scandinaviers gehad maar alleen Eriksen en Schone hebben echt meerwaarde gebracht. De rest was vaak leuk maar konden niet 'doorbreken' als een vaste meerwaarde. Lees: Fischer, Andersen, Boilessen, Toivomaki, Sana, Zimling etc.

Deze Zuid-amerikaanse tour van Overmars bevalt me wel en is denk ik ook belangrijk voor het NL voetbal qua aanzien.
2 0
DavidFerr
Vergeet Dolberg niet.
1 0
JanTa
Ik schrijf Orejuela nog steeds niet af, de ene speler heeft wat meer aanpassingsproblemen dan de ander.
1 0
Piejotter
Denk niet dat Ajax hem snel afschrijft, heeft tenslotte toch een paar miljoen gekost. Maar het word moeilijk voor hem met de concurrentie .
1 0
Ozymandias
Inderdaad, misschien zit hij gewoon heel erg slecht in zijn vel en kan hij veel beter. Ik zou hem dan ook nog niet verkopen of verhuren maar volgend seizoen als back-up van Kristensen (ervan uitgaande dat Veltman vertrekt) gebruiken. Dan kan Zeefuik deze winter al voor anderhalf seizoen worden verhuurt aan een club in de Eredivisie of de Belgische Jupiler Pro League.
1 -1
wladimir
Boilesen heeft het geschopt tot aanvoerder. De enige reden waardoor hij via de achterdeur is vertrokken komt omdat hij niet wilde bijtekenen. Fischer heeft een serieus transferbedrag opgeleverd. De rest viel inderdaad tegen.

Sanchez is een prima aankoop geweest. Neres was aan de prijs, maar doet het niet onaardig. Cassierra is een dure speler voor Jong Ajax. Aan alles blijkt dat Orejuela een miskoop is.
2 -1
Ozymandias
De belangrijke rol die Vd Sar nu heeft is dat hij ervoor moet zorgen dat Overmars niet* in zijn ijverigheid doorslaat en de talenten in Jong Ajax en de bovenbouw van de jeugdopleiding over het hoofd gaat zien. Ik zeg niet dat dit nu het geval is maar het vinden van de juiste balans is niet makkelijk en kan al snel de verkeerde kant op gaan. Ik verwacht dat Labyad er nog bij zal komen (om na dit seizoen Ziyech op te volgen als linkshalf) maar dat moet dan ook wel de laatste transfer voor het seizoen 2018/19 zijn tenzij er basisspelers vertrekken die niet intern kunnen worden opgevolgd met een basiswaardige speler (mocht Neres vertrekken dan moet er bijvoorbeeld wel een rechtsbuiten worden aangetrokken).
2 -1
Champy
Je bent wel een paar belangrijke woorden vergeten in je eerste zin ;)

Ik stel je nog eens de vraag waar je nog steeds niet op hebt geantwoord: van waar denk je dat Labyad gehaald wordt als "linkshalf"?
1 0
Ozymandias
Hahaha, woeps, ja het woordje 'niet' was toch van enorm belang in deze zin. Ik denk dat Labyad als toekomstige vervanger van Ziyech wordt gezien omdat mij dat de meest logische verklaring voor de interesse van Ajax in Labyad lijkt. Labyad speelt bij FC Utrecht, inderdaad, vaker als aanvaller dan als middenvelder maar Ziyech speelde bij FC Twente ook vaker als aanvaller dan als middenvelder.

Net zoals Ziyech is Labyad van nature een '10' maar net zoals Ziyech zich goed aan de half positie heeft aangepast denk ik dat Labyad dit ook kan. Onder Ten Hag is hij bij FC Utrecht al uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het drukzetten. Bij FC Utrecht zijn het meestal Ayoub en Labyad die beginnen met het drukzetten en de rest dat met zich meekrijgen. Sowieso heeft hij onder Ten Hag een enorme tactische ontwikkeling doorgemaakt.
2 0
3sterren
Om maar eens te spreken met de woorden van wijlen Johan Cruijff: ”een goede voetballer kan op iedere positie uit de voeten” (vrij vertaald).

Vraag blijft, is hij wel de goede voetballer voor Ajax. Of denkt Ten Hag door hem te halen dat hij door het vuur zal gaan voor hem? ...
0 0
Champy
Ziyech was een 10 die op rechtsbuiten werd gezet.
Labyad is een aanvaller die op 10 is gezet.
Een wezenlijk verschil lijkt me.

Het geld wat je betaalt voor Labyad is voor z'n prestatie als aanvaller/10, terwijl jij wil dat ie als linkshalf komt spelen. Ik vind dat niet te verantwoorden. Overigens is ie voetballend ook niet het niveau wat je moet nastreven. Erg leuk voor de subtop, maar voor de ambitie van Ajax komt hij toch wat tekort. Overigens schat je voetballers altijd wel wat hoger in dan dat ze zijn. Je bent beter in het categoriseren van spelers, in wat voor type ze zijn.

Ik ben trouwens benieuwd wat het plan met Sinkgraven is. Hij zal niet veel kansen gaan krijgen komende zomer. Vertegenwoordigt toch een aanzienlijk kapitaal om zomaar links te laten liggen.
0 -1
Ozymandias
Labyad is helemaal geen aanvaller die op '10' is gezet. Hij was in de jeugd van PSV een '10' maar is als aanvaller doorgebroken. Eén van de redenen dat hij PSV verliet was ook omdat hij als middenvelder wilde spelen.

Waarom zou Ziyech wel van een '10' een half gemaakt kunnen worden maar Labyad niet? Labyad doet bij FC Utrecht meer werk zonder de bal dan Ziyech bij FC Twente deed. Zo'n groot verschil zit er niet tussen een '10' en de meest aanvallend half.
1 0
Champy
Het gaat mij erom dat ze in hem toch meer een aanvaller zien, ook al was ie een mv in de jeugd.
Het was ook een verrassing dat Ziyech het ging redden op de half, puur door de arbeid die hij destijds leverde.

Maar als je naar het type voetballer kijkt vind ik Labyad geen middenvelder voor Ajax. Ook bij z'n vorige clubs is er nooit die zekerheid van hem op het middenveld. Ofwel waren er betere keuzes op het middenveld, ofwel is hij beter als aanvaller.
0 0
Ozymandias
We zullen zien, ik zie geen enkele reden waarom Labyad geen goede linkshalf kan worden. Bij FC Utrecht heeft hij onder Ten Hag laten dat hij in een korte periode tactisch veel kan leren en ook over de werklust beschikt die nodig is voor zo'n tactische aanpassing.
0 0
Champy
Ik ben vooral benieuwd naar de transfersom.

Ajax betaalde in 2015 nog 6 miljoen voor Gudelj, en ik schat beide spelers op hetzelfde niveau in: beiden in de subtop van Nederland, belangrijk in goals en assists, 2-jarig contract over,.. ongeveer dezelfde leeftijd.. Gudelj had volgens mij een gelimiteerde transfersom.

Als Ajax nog 6m moet betalen voor Labyad zou ik dat echt veel te veel vinden.
0 0
PuurGeluk
Prijzen 5 noodzakelijk idd maar we zijn toch weer door het slappe begin afhankelijk van PSV. Stel we winnen van PSV en verder winnen zij alles worden we GEEN kampioen!
1 0
Voetbalverstand
Nu pas kan Overmars daadwerkelijk doorpakken.
1 0
3sterren
Heeft er alle schijn van dat Overmars Keizer bewust heeft gesaboteerd ...
2 -12
RusselWestbrook
Staat je goed, zo'n aluminiumfolie hoedje.
1 -4
3sterren
Ja hoor, daar hebben we de basketballiefhebbende allesweter weer.
Is het niet een beetje te koud om in je hemdje rond te lopen betwetertje?
De kou kan zomaar omhoog trekken naar je hersentjes, en je weet wat ze zeggen: bij 18 graden werken ze het best, maar als de temperatuur daaronder komt ga je hallucineren ...
3 -4
RusselWestbrook
Veel te koud, daarom heb ik ook gewoon een jas aan buiten.

Diegene die dat zeggen snappen er trouwens bar weinig van, want je hersenen werken voor geen meter bij 18 graden (of nouja, je bent in ieder geval niet meer bij bewustzijn). Die zijn gewoon net zo warm, of zelfs iets warmer, dan de rest van je lichaam.
0 0
Sjaakvaak
Juist, expres zijn eigen reputatie verpesten door 1 slechte aankoop te doen zodat Keizer zou mislukken. Mag ik je eraan herinneren dat Orejuela bijna niet heeft meegespeeld en daarom heel weinig invloed heeft gehad op de resultaten dit seizoen?

Daarnaast betreft het de rechtsback positie waar Veltman met stipt de nummer 1 is. En dat doet hij niet onverdienstelijk. Het lek onder Keizer zat hem dus niet in de RB positie dus kulverhaal.
2 -1
3sterren
Mij hoor je niets zeggen over een miskoop of zoals jij het formuleert ”1 slechte aankoop”. Je leest zinnen die jijzelf al in je hoofd hebt gevormd.
Ik plaats slechts een kanttekening bij het ’negeren’ van het verzoek van Keizer destijds. Nu voor Ten Hag pakt hij wel door. En kom niet aan dat zijn vorige club hem toen niet wilde laten gaan ...
0 -4
Michelinho
Waarom mag dat laatste geen argument zijn? Past niet in je straatje?
1 0
Ozymandias
Inderdaad, een geweldig plan van Overmars die zijn eigen reputatie te grabbel gooit door een miskoop (Orejuela) te doen zodat Keizer niet zou slagen en Ajax geen Europees voetbal zou spelen en het kampioenschap misschien zou mislopen zodat hij Bergkamp weg kan krijgen... Iets te veel Machiavelli gelezen de laatste tijd 3sterren?
3 -3
3sterren
Heerlijk hoe gemakkelijk men overstapt van ”Marcie Netto” naar ”Marc Tovermars”. Jullie verontwaardige reacties zeggen veel over het opportunistisme dat heerst onder veel supporters. Laat maar lekker rollen het geld, dan is Overmars onze held ... Dat hij daarbij over ’lijken’ gaat laat iedereen koud. ”Ach dat hoort nu eenmaal bij voetbal” is een vaak gehoord argument ....
0 -2
DavidFerr
Pas in november hebben Overmars, van der Sar en RVC besloten om voortaan de selectie veel eerder op orde te hebben. Om sneller ook vervangers te kopen ipv voornamelijk op de jeugd te rekenen.

Lees dit artikel anders.
https://www.ajaxlife.nl/updates/ajax-wil-selectie-in-2018-supersnel-op-orde-hebben

Deze beleidsverandering is Overmars nu dus aan het uitvoeren.
3 0
Champy
Werd ook gezegd vooraf 15/16 toen Ajax in juni de selectie nagenoeg rond had met het aantrekken van Gudelj, Heitinga, Younes en Milik koop.
3 0
3sterren
Younes en Milik vond ik zo slecht nog niet. De eerstgenoemde in zijn eerste twee seizoen goed tot zeer goed en de laatste, voor wat betreft het financiële gedeelte zeker, durf ik zelfs te duiden als topperrrrr ...
1 -1
Champy
Wou ermee zeggen dat dit niet de eerste keer is dat ze er vroeg bij zijn.
1 0
Ozymandias
Ten eerste heb ik Overmars nooit "Netto" genoemd omdat ik vond dat het feitelijk onzin was dat hij weinig geld uit gaf. Wel heb ik kritiek gehad op zijn transferbeleid van de eerste seizoenen. Alleen schrijf ik al jaren dat ik het gevoel heb dat De Boer lange tijd het hoogste woord had en dat Overmars zijn oren te veel naar De Boer liet hangen.

Zo wilde De Boer graag Vd Hoorn terwijl Jonk en Bergkamp liever Van Dijk wilde halen. Ook was bijvoorbeeld Zimling een wens van De Boer nadat Olsen (de voormalig bondscoach) hem bij De Boer had aangeraden voordat Ajax toen Poulsen haalde. Ook iemand als Gudelj was duidelijk een De Boer aankoop.

Sinds De Boer is vertrokken is er weinig af te dingen op het transferbeleid van Ajax. Natuurlijk worden er nog fouten gemaakt (het kopen van Orejuela, het transfervrij aantrekken van Westermann en het huren van Krul) maar welke technisch directeur maakt niet met enige regelmaat zo'n fout?

Ook kan je niet zeggen dat Overmars de (eigen) jeugd uit het oog is verloren. Sinds het vertrek van De Boer zijn spelers als Vd Beek (1997), De Jong (1997), Kluivert (1999) en De Ligt (1999) zijn namelijk doorgebroken en dat er momenteel niemand op doorbreken staat komt voornamelijk doordat Ajax toen Jonk nog hoofd jeugdopleiding was veel grote talenten uit de 1998 en 1999 lichtingen is kwijtgeraakt.
3 0
3sterren
Overmars heeft wat mij betreft zijn reputatie te grabbel gegooid toen hij als een laffe aasgier heeft zitten wachten op een ’misstap’ van Keizer, die niet eens als misstap mag worden gezien. Een gemiste pingel van een 18-jarig talent heeft hem de das omgedaan. Maar dat laatste geloof je toch zelf niet.

Je haalt er zaken bij die totaal niet relevant zijn als reactie op mijn post. Nergens beweer ik dat Overmars de jeugd uit het oog is verloren. Sterker nog, ik heb hem op dit forum met hand en tand verdedigd.

Ik schreef ”Het heeft er alle schijn van ... etc” daarmee beweer ik niet dat het zo is. Ik wilde een discussie op gang brengen.

Maar met de hemdjes dragende lulhannesen van deze wereld krijg je die moeilijk op gang, op dit verder overigens prachtige forum.

Het zit mij nog steeds dwars hoe onmenselijk, zonder enig greintje empathie, Overmars Keizer heeft ’weggerukt’ uit zijn functie. De selectie in volle verbazing achterlatend.

Jij neemt tenminste de moeite om meer dan een ’grappige’ one liner te plaatsen. Gezien het, in mijn ogen, laakbare contact met Ten Hag, vlak na de uitschakeling Europees, waarvan we toch allemaal weten wat de werkelijke oorzaak daarvan was, is mijnheer Overmars ernstig in mijn achting gedaald. Toen kon Ten Hag nog niet worden gehaald. Er moest eerst nog wat obstakels worden geruimd. Ten Hag ken ik niet, maar ik kan je verzekeren dat ook hij mijn volledige support krijgt. Ik ben per slot van rekening Ajacied, en hij nu ook.

Ik ga het drama hier niet eens meer benoemen, maar ik ben het in ieder geval nog niet vergeten ...
0 -1
Bocarra
midtjylland wou niet verkopen en het TH wou ook niet meewerken. Alles is nu anders en elke vergelijking met het verleden is dus onzin.
4 0
VIPete
Tsja, ik ben persoonlijk blij dat we van Keizer af zijn. Had weinig met zijn selectie te maken en ik geloof er zeker in dat hij een uistekende assistent voor t eerste kan zijn, want hij lag prima in de groep. Echter, het lezen van de wedstrijd was waar t aan schortte bij hem. In het half jaar dat hij er zat meerdere malen de wedstrijd uit handen weten te geven door onlogische wissels te maken. Wissels die er voor zorgde dat spelers hun taken niet meer begrepen en de tegenstander terug in de wedstrijd kon komen. Met Ten Hag heb je dan een betere coach in handen..
9 0
Ozymandias
Ik hoop nog steeds dat Ajax en Keizer tot een regeling komen dat hij als assistent trainer van Ten Hag bij de club blijft. Alleen zal Ajax dat waarschijnlijk niet doen omdat ze dan nog minder reden hebben om Bergkamp wel te ontslaan en dat onhandig is met betrekking tot de rechtzaak tussen Ajax en Bergkamp.

Keizer is een tactisch goede trainer maar had een enorme pech met drama van Nouri (waardoor de seizoensstart natuurlijk tot een mislukking zou uitlopen, zelfs Guardiola had daar niets aan kunnen doen) en daardoor werden direct zijn zwaktes blood gesteld. Hij was gewoonweg nog niet klaar voor de rol van hoofdtrainer.
2 -3
3sterren
Door te stellen dat door dat drama direct zijn zwaktes werden blootgelegd is een conclusie die ik niet deel.
Kan het niet zo zijn geweest dat enkele spelers dusdanig van slag waren dat Keizer bepaalde keuzes ’gedwongen’ moest maken die hij anders niet zou hebben gemaakt.
Hier overweegt men het niet eens om die gedachte meer dan vijf seconden aandacht te schenken.
Verwijten Keizer gebrek aan personality. Waarop zij dat baseren mag Joost weten. Vinden hem schichtig om zich heen kijken en concluderen dan dat hij niet weet wat hij zondags moet doen. Idioten die de diverse media na kakelen.
Ben benieuwd hoe lang het gaat duren voordat ze het accent van onze nieuwe trainer –dat meer wegheeft van het knarsende geluid van steen op steen–, een vorm van tactische onkundigheid gaan noemen. Rene van der Gijp maakte hem immers al gedurende de uitzending van afgelopen vrijdag meermalen belachelijk.
En of hij niet klaar was zullen we nooit te weten komen dankzij het mes in zijn rug, door Overmars daar ingestoken ...
0 -2
Ozymandias
Wat knap dat jij mijn gedachten kan lezen en dus als feit kan vertegenwoordigen dat ik heb nog niet eens heb overwogen om "die gedachte meer dan vijf seconden aandacht te schenken".
0 -1
Champy
Naieve gedachte, vind je zelf niet?
1 -2
Ozymandias
Naive hoop bedoel je waarschijnlijk, toch? In dat geval, zeker! Ik weet dat het niet gaat gebeuren maar hoop is niet altijd rationeel (sterker nog het is vaak niet rationeel).
1 -1
klompv
Younes!
0 -1
fc Barcelona_ke
Volgens mij klopt iets niet.
Kristensen was idd eerst keus maar fc midtjylland wilde toen niet meewerken aan verkoop, daarom keek ajax naar b plan (orejuela dus).
3 0
insectenverdelg
Je bedoelt dat Ajax niet t gewenste bedrag op tafel wilde leggen. Je kan mij niet vertellen dat hij niet los te weken was voor pak m weg 7 miljoen. Had je nog steeds bespaard tov Orjuela.
3 -1
Ozymandias
Maar dat Ajax niet het gewenste bedrag voor hem op tafel wilde leggen kan je Overmars ook niet geheel aanrekenen omdat hij nog steeds met het technische hart te maken kreeg.
1 0
insectenverdelg
Niet alleen t tv, maar ook de tbc en dan voornamelijk van Duivebode. Vraag is dan wel waarom Orejuela wel. Dat heeft Overmars er uiteindelijk ook doorheen gedrukt. Iig lijkt er geleerd te zijn van fouten want dit is al de 5e aankoop. Alleen t verlengen van Justin laat op zich wachten.
0 0
Ozymandias
Van Duivebode was toen toch al vertrokken? Orejuela was misschien wat goedkoper? Dat het verlengen van Kluivert op zich laat wachten komt waarschijnlijk doordat Raiola het al een tijdje erg druk heeft met (voor hem) belangrijkere spelers (i.e. Mkhitaryan).
0 0
PuurGeluk
De Ligt mag van ook ook een vernieuwd en verlengd contract krijgen!
1 0
Redrum
Tja, Keizer is niet bepaald met een complete selectie opgezadeld nee. Daar heeft Ajax hem absoluut niet voldoende mee geholpen. Maar goed, Keizer heeft zichzelf ook niet bepaald geholpen door de meest krankzinnige wissels toe te passen die ik ooit gezien heb bij Ajax. Het is in ieder geval duidelijk dat het roer om is bij Ajax en dat is mooi. Voor Keizer vind ik de gang van zaken bijzonder lullig, maar ik denk toch niet dat hij de juiste man was voor Ajax 1.
6 0
Champy
Begin dit seizoen zullen ze wel bedoelen.
6 0
RaynoFischer
Overmars zei al dat ze langer geïnteresseerd waren in hem, maar de club hem niet liet gaan.
Zou dus zomaar kunnen dat Orejuela 2de keus was omdat ze eigenlijk Kristensen al meteen wouden.
5 0
Ozymandias
Inderdaad, het lijkt er dan ook een beetje op dat Ajax op dat moment geen goede tweede keuze had. Ze hebben toen in de voorbereiding namelijk eerst Zeefuik een kans gegeven. Wat niet vreemd was aangezien Zeefuik onder Keizer heel goed speelde in Jong Ajax. Alleen toen Zeefuik niet goed genoeg bleek en Kristensen dus onhaalbaar bleek hebben ze de verkeerde keuze gemaakt om Orejuela aan te schaffen. Er gingen al geruchten dat de scouts vonden dat Orejuela al een tijdje stil stonden in hun ontwikkeling en het lijkt dus dat Overmars een beetje paniekerig hem toen wel heeft gehaald.

Dat is een fout, maar dat is niet zo erg aangezien alle technisch directeuren met enige regelmaat een miskoop doen en dat dit vaak door paniek (of druk van buitenaf) gebeurd. Overmars moet er van leren en volgende keer dan maar even wachten tot er wel een goede optie is gevonden of de eerste optie haalbaar is geworden. Ik denk dat Barac ook zo'n fout was geworden maar gelukkig heeft Ajax toen toch op Wober gewacht. Mede vanwege de hartafwijking van Barac, al was dat volgens mij vooral een smoes omdat Wober (doordat Sánchez vertrok) toch naar Ajax wilde komen en duidelijk de eerste keus van Overmars was.
2 0
Michelinho
Kom op, je denkt toch niet dat een speler zijn carrière laat verwoesten omdat Ajax een excuus nodig heeft he?
0 0
RaynoFischer
Nah dat over Barac was al bekend en het was net na Appie he, denk gewoon dat ze geen onnodig risico wilden lopen op nog zo'n situatie, denk niet dat ze daar een "smoes" van gaan maken
Buiten dat denk ik ook dat Barac tekort zou zijn gekomenht
0 0