Kemper verlengt contract met twee jaar

SJvanveen, 23-06-2017 om 12:38, 15126 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Boy Kemper heeft vrijdag zijn contract bij Ajax verlengd met twee seizoenen. Dit meldt de club via de officiële kanalen. De verdediger van het vlaggenschip van de opleiding ligt nu tot en met 2019 vast. 

Het talent kwam afgelopen seizoen over van FC Volendam, tekende een contract voor slechts één seizoen, maar hij heeft zich stormachtig ontwikkeld. Kemper speelde bijna alles centraal achterin of op de linksbackpositie en zijn progressie heeft Ajax nu ook ingezien.

Zijn goede seizoen heeft Kemper bij deze dus een contractverlenging van twee seizoenen opgeleverd. Ook mag hij mee naar het EK O19 in Georgië. Coach Maarten Stekelenburg heeft hem opgenomen in zijn selectie, waar nog vier andere Ajacieden bij zitten.  

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ozymandias
Ik hoop dat Kemper vervroegt naar Jong Ajax wordt doorgeschoven want hij is nu al beter dan talenten als Bergsma en Doekhi en Sidoel is te klein om ooit op Eredivisie niveau centraal achterin te kunnen spelen. Het zou mij niet verbazen als Veltman en Tete vertrekken, Zeefuik een basisplaats krijgt als rechtsback en Sidoel bij Jong Ajax op rechtsback komt te spelen. Ik hoop dat Reiziger volgend seizoen met het volgende basiselftal gaat spelen:

Van Bladeren; Sidoel, Bergsma, Kemper, Dekker; Lang, Eiting, Bijleveld; Mazraoui, Sierhuis, M. de Wit

Met Alblas, Schouten, Savastano, Boultam, D. de Wit, Clement en Flemming op de bank. Natuurlijk mist deze selectie de klasse van Nouri, Vd Beek, De Jong en Cerny maar Reiziger heeft toch een goede selectie ter beschikking. Het zou mij niet verbazen als Jong Ajax weer in de top 5 van de Jupiler League eindigt. Ik denk dat Bergsma, Mazraoui en Eiting volgend seizoen zullen opstaan als leiders en dat verder ook Sierhuis en Lang het komende seizoen zullen uitblinken bij Jong Ajax.
2 0
Babangida83
Mooi stuk. Maar iemand (Sidoel) afserveren op lengte vind ik echt veel te makkelijk.
Timing, slimmigheid en sprongkracht zijn minstens zo belangrijk als lengte. Frank de Boer en Vidal zijn topspelers, beiden vrij klein van stuk, maar absolute top in luchtduels. Dan hebben we ook nog de kleine keeper Jorge Campos die zeker niet onverdienstelijk was.

0 -1
Ozymandias
Timing en sprongkracht zijn belangrijker dan lengte maar als iemand onder de 1,80 meter lang is moet hij wel een hele goede timing en hele goede sprongkracht hebben om dat goed te maken. Iemand als Puyol had dat maar Sidoel heeft vooralsnog niet aangetoond daar in uit te blinken.
1 0
Babangida83
Je bedoelt dus dat hij slecht is in kopduels?
0 0
Ozymandias
Slecht is een te zware term maar tegen een lange spits heeft hij het op dat vlak zeker erg moeilijk.
0 0
gofee
Google maar even op Steward Holden 2010, verschrikkelijke overtreding. Ik zat in stadion en iedereen hoorde de knak en her gegil van die gozer. Echt bar! Zo'n speler wil je niet nooit meer in je stadion zien die dat gedaan heeft
0 0
Ozymandias
Natuurlijk was het een verschikkelijke overtreding (net als die op Ben Arfa) maar je heb gewoon geen gelijk dat De Jong vaak rood krijgt. Gemiddeld één rode kaart per 100 wedstrijden is heel normaal voor een verdedigende middenvelder.
0 0
gofee
Jullie zijn zeker vergeten dat De Jong ruim 6 jaar geleden in een vriendschappelijke wedstrijd een speler van USA kompleet invalide schopte, die gozer is nog azn het revalideren. Vriendschappelijk wedstrijd hè !!!!
1 -1
Panama
Dat is niet de reden dat hij nog aan het revalideren is. Leuk dat je er bij was maar lul geen onzin.
2 -1
NouriVandeBeek
Zeker terecht dit. Heeft zich heel goed aangepast in het team.
0 0
Wimmel
Goede beslissing om deze jongen een paar aar extra te geven. Zou best wel eens kunnen doorgroeien naar het eerste.
0 0
wolterx
Dekker heeft ook verlengd beweerde iemand net, kan iemand dit bevestigen?
0 0
wolterx
Ah zie het nu ook, NVM, is waar.
0 0
Ajaxamersfoort
ook een gerucht dat Ajax zich gemeld heeft voor haps...
0 -2
DaishRedan
Vindt hem veel beter dan een Bakboord of een Doekhi, is wel een Ajax 1 kandidaat
1 0
gofee
O My god, staat een gerucht dat Nigel de Jong terug keert. Kunnen net gebruiken zo' n onwijze schopper. Nou Marcel maar goed oefenen op 10 tegen 11. Want de meeste wedstrijden zullen we met 10 man eindigen.
0 -2
Ferd
Op onbetrouwbaar Turkse website
0 0
Ozymandias
In meer dan 500 wedstrijden heeft De Jong in totaal 5 rode kaarten (waarvan drie direct en twee na een tweede gele kaart) gekregen. Dat gelul van bepaalde mensen dat De Jong vaak rood krijgt begint een beetje zielig te worden.
0 0
wolterx
Gaat niet gebeuren, rustig maar.
1 0
OKP-AFCA
Laatst ook al zo'n grapjas die beweerde dat Nigel niets anders doet dan rode kaarten pakken.

Zijn rode kaarten zijn op 1 hand te tellen, over zijn hele carriere gezien zelfs.
1 0
Wimmel
Klopt, maar hij heeft wel een aantal gruwelijke overtredingen begaan welke je echt niet wilt zien bij Ajax.

Hij heeft in zijn carrière 3 rode kaarten gepakt, 1 x MLS, 1 x Serie A en eentje in de Duitse beker. Tevens is hij 2 keer uit het veld gestuurd met 2 x geel.

Echter hij heeft ook 110 x een gele kaart gepakt wat natuurlijk bizar veel is. Op zijn totaal van 506 wedstrijden betaald voetbal is dat 1 kaart per 4 a 5 wedstrijden.
0 0
Babangida83
Overtreding op Ben Arfa heeft hij dus geen rood voor gehad. Die Amerikaan die er een halfjaar/jaar uitlag door hem, kreeg hij ook geen rood voor en de overtreding op Xavi Alonso kreeg hij ook geen rood voor.
Ik denk dat het aantal gele en rode kaarten wel iets zegt, maar de beelden nog wel ietsje meer.
0 0
Ozymandias
110 gele kaarten in meer dan 500 wedstrijden is helemaal niet bizar veel. Van Bommel had er bijvoorbeeld 140 in meer dan 600 werdstrijden. Eén gele kaart elke vier/vijf wedstrijden is heel normaal voor een verdedigende middenvelder die als aanjager moet fungeren.
0 0
Myers
En Jantje Wouters? :p
0 0
wolterx
Sterker nog, vorig jaar Juli pakte hij pas zijn eerste rode kaart meen ik. Maar hij komt niet, rustig maar.
0 0
Myers
Doe niet zo dramatisch man.

Nigel de Jong zie ik ook niet zo zitten, puur omdat we een voetballend middenveld willen hebben, wat snel combineert. Nigel kun je wel goed gebruiken in wedstrijd waar je fysiek onder druk komt te staan, tegen goede ploegen. Maar 40 wedstrijden basis? Nee, op die gronden zou ik hem niet kopen, kan hij zich schikken in een bijrol ben ik wel 100% voor.
1 0
geDaante
Juist niet, als je onder druk komt te staan, moet je juiste voetballend en combinerend sterk zijn als team en individu, om je daar onder uit te voetballen. Juist techniek, handelingssnelheid, wendbaarheid en handigheid zijn daar voor nodig.

Je speelt je niet onder druk uit door te beuken.

Ik hoef niet iemand in het Ajaxshirt te zien die voetballend te matig is, en waar ploeggenoten in de VS zich voor schaamden mee samen te spelen, na de zoveelste schandalige actie.

Je hele sympathie als team gooi je weg met hem in het elftal.
0 -1
Jayq
Je kunt op 2 manieren onder druk staan.

1) In balbezit, bij de opbouw wordt je onder druk gezet/ afgejaagd.
2) Bij balbezit tegenstander teruggedrongen worden op eigen helft, omdat zij de bal makkelijk rondspelen en spel snel verleggen van links naar rechts zonder dat je er tussen weet te komen.

Bij punt 1 op jij gelijk. Bij punt 2 kan een speler als Nigel wel degelijk zinvol zijn. Maar punt 2 gaat bij Ajax niet heel vaak voorkomen, hoogstens een paar keer per jaar in Europa. Maar ik denk ook niet dat je De Jong moet halen voor 2 goed voetballende tegenstanders die je in Europa tegen gaat komen.
0 0
geDaante
Maar je zegt zelf bij punt 2 dat je dan niet aan de bal komt, doordat men de bal makkelijk rondspeelt. Dan kom je dus ook niet in de duels, en heb je niks aan dat fysiek van De Jong. Dan heb je wel wat aan fysiek in de centrale verdediging, om voorzetten weg te koppen. Ook is hij niet de jongste meer, dus zie hem dat niet belopen.
Als je overklast wordt, moet je denk ik compact blijven spelen, en toch blijven proberen goed collectief druk te zetten, en nog feller, daarin ook veel risico nemen, met vlotte, beweeglijke spelers die er snel en strak op kunnen zitten. Dan denk ik aan jonge gretige jongens die topfit zijn. Dan heb je een kans dat je het om kan draaien.

En eenmaal een keer in balbezit, wil je die rust en dat balbezit even, en ook wat met die bal kunnen doen. Met De Jong ben je hem weer te snel kwijt, waardoor je weer onder druk komt te staan.

Als je zó drukzet als onder Bosz, denk ik dat situatie 2 nauwelijks voor zal komen
0 0
Wimmel
Ik ben het niet vaak met je eens maar wel in dit geval.
0 0
Myers
In de CL hebben we niet echt de spelers om dat te doen denk ik, te jong nog. De potentie hebben ze zeker, alleen de ervaring en de kracht nog niet.
0 0
geDaante
Denk dat het puur met de juiste kwaliteiten te maken heeft, en met het spelletje snappen en daarin jaren gespeeld hebben, en weinig met ervaring, en niks met kracht.

Het is het beheersen van het positie- en het korte vlotte combinatiespel. Het goed en veelvuldig bewegen zonder bal, het aanbieden of juist even weglopen, het durven combineren in de kleine ruimte, ruimte voor individuele ingevingen en acties, het durven nemen van risico, de oplossing naar voren snel zien en daar naar handelen, elkaar aanvoelen, ingespeeld zijn, gewend zijn logisch en verzorgd op te bouwen, de voetballende oplossing vinden.

Dat zijn allemaal zaken waarin de aanstormende talenten zijn opgeleid, en ook qua types op zijn doorgeselecteerd. Het zijn jongens die bovenstaande kennen en kunnen, door hun opleiding en hun handelingssnelheid, techniek, creativiteit en handigheid.
0 0
Myers
Je doet net of die jongens al jaren samen spelen. Die luxe hebben we niet. Alleen Donny en Appie kennen elkaar door en door. Frenkie komt in principe net kijken. Ziyech ook. Daarom zeg ik, de potentie is er zeker, alleen nu zie ik dit middenveld niet alles domineren. In de eredivisie kom je een heel eind, ook tegen feyenoord, maar tegen psv krijg je het al lastig. Dat blijkt jaar in, jaar uit. Daar moeten we een keer van af. In de CL gaan we het niet redden met Schöne, Ziyech, van de Beek, de Jong en Nouri. Of Nigel daar bij moet? Alleen voor zware wedstrijden, dat gaat hij niet doen, dat gaat Ajax niet doen, dus eigenlijk een non discussie.
0 0
trodat4030
Hij doet me altijd denken aan Viergever. Zo 1 die je altijd in kan zetten, nooit grove fouten maakt, maar ook zelden geniale dingen ziet doen. Kent z'n beperkingen en z'n kwaliteiten en speelt daar op in. Vind deze verlenging ook niet meer dan terecht. Gefeliciteerd Boy!
2 0
Babangida83
Heeft een hele goede voorzet. Zeer effectief als back.
0 0
Panama
Zeker een speler die het waard om het nog 2 jaar te bekijken
0 0