#RoadtoFutureCup 1: Debuut voor Gorski

BvdPloeg, 10-04-2017 om 12:00, 14311 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

15, 16 en 17 april staat op De Toekomst de zevende editie van de ABN Amro Future Cup gepland. Getalenteerde O17-teams van topclubs over heel de wereld gaan in drie dagen de strijd met elkaar aan. Ajax Showtime blikt deze week in vier delen '#RoadtoFutureCup' vooruit op het toernooi van Ajax O17. Vandaag: de keepers.

Ik schreef er al eens over in een 'Ajax’ Kweekvijver'; Gery Vink heeft veel te kiezen als het gaat om doelmannen in de categorie O16 en O17. Ajax haalde afgelopen zomer met Daan Reiziger een keeper van FC Groningen en met Terence Meuwese en Jord Ruijgrok had het al twee getalenteerde doelmannen rondlopen. Het Paasweekend staat wat betreft de keepers echter toch vooral in het teken van het debuut van Mateusz Gorski (foto links). De Pool tekende eind januari een driejarig contract in Amsterdam, waar hij na zes weken training eindelijk mag spelen.

Het debuut van Gorski wordt mede mogelijk gemaakt door blessureleed bij Meuwese en Ruijgrok, die allebei de Future Cup missen. Meuwese kampt met een lieskwetsuur, waar hij net niet op tijd van hersteld is. Ruijgrok heeft een gebroken pink en waar dat voor een speler geen probleem zou zijn, betekent dat voor een keeper tegenslag. Een grote tegenslag, want voor beide doelmannen gaat er een kruis door één van de hoogtepunten van het seizoen voor Ajax O17. Gorski en Reiziger staan op De Toekomst onder de lat.

Mateusz Gorski (17, tweedejaars)
Gorski, die op 7 februari zeventien jaar werd, acclimatiseert momenteel in Amsterdam, waar hij volgend seizoen zeer waarschijnlijk de stap zal maken naar Ajax O19. Hij mag nog geen officiële wedstrijden spelen voor O17 en O19 en dus traint hij bij beide elftallen volle bak mee. Een lastige periode voor een jong talent in een vreemde omgeving.

De Future Cup is voor hem dan ook een ideaal moment om zich voor het eerst te tonen. Het Amsterdamse publiek zal ook razend benieuwd zijn naar de ogenschijnlijk lange en atletische goalie, die toch niet voor niets voor drie jaar werd vastgelegd. De Future Cup was in het verleden al een mooi podium voor bijvoorbeeld talenten als Vaclav Cerny en Riechedly Bazoer om zich voor het eerst te tonen, Gorski zou zich graag bij hen aansluiten.

Daan Reiziger (15, eerstejaars)
Daan Reiziger zal ook zijn minuten gaan maken tijdens het Paasweekend en dat is een mooie beloning voor een goed debuutseizoen van hem. Van Groningen naar Amsterdam, dat is geen kleine stap, maar Reiziger voelde zich vanaf dag één thuis. Hij zette vanaf de eerste wedstrijd zijn defensies neer alsof hij al jaren het Ajax-shirt droeg en hij viel op door zijn rust en goede reddingen.

Bij afwezigheid van Meuwese en Ruijgrok speelde hij al regelmatig voor Ajax O17 en ook daar viel hij allerminst door de mand. Reiziger is nog maar een eerstejaars B-junior, hij mag nog niet eens scooter rijden, maar hij heeft in zijn eerste seizoen al aan meer mogen ruiken dan hij op voorhand waarschijnlijk gedacht had. De Future Cup is een prachtig podium om zijn goede ontwikkeling een volgende boost te geven.

 

Koop hier jouw tickets voor de ABN Amro Future Cup!

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Ajax tv! ;)
0 0
Mikes
Het komt op foxsports toch?
0 0
BvdPloeg
Jep, het hele weekend, net als anders jaren. Kanalen 1 en 3. https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list
0 0
FlyingDutchMan
Zou ook kunnen nou je het zegt, of ziggo sport hmm..
0 0
Mikes
Ben erg benieuwd naar Gorski, overigens vind ik het wel apart dat deze geen jeugdinternational is bij Polen. Verder heb ik wel goede verhalen gehoord.
Wanneer wordt de selectie bekendgemaakt van de future cup?
0 0
BvdPloeg
Meestal vrijdag.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Denk je dat Horvath al fit genoeg is om mee te kunnen doen?
0 0
BvdPloeg
Nee, voor hem is het einde seizoen. Maar er doen nog wel wat leuke spelers mee, maar daarvoor verwijs ik je naar deel 2, 3 en 4 van RoadtoFutureCup op dinsdag, woensdag en donderdag op de site ;-)
0 0
wolterx
Zijn erg eigenlijk ook spelers uitgenodigd als een soort stage? ( Die jongen uit Afrika bijvoorbeeld ) Hier zou hij toch wel mogen spelen dan toch of vergis ik me hierin?
1 0
Mikes
Erg benieuwd, weet jij misschien wat de reden is dat ajax eigenlijk de gehele 1ste seizoenshelft en begin van 2de seizoenshelft is gestopt met het uitzenden van jeugdwedstrijden? Ze zijn nu sinds 2 week eindelijk weer begonnen het met uitzenden, maar zou graag meer zien. Heb jij hier enig idee van?
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ah dat is balen, gelukkig is er nog genoeg te genieten met Zamani, Gravenberch, Szabolcs, De la Vega en Bakker (als hij meedoet).

Top kijk er naar uit Bram ;)
1 0