Babel vindt Oranje nu veel meer een team

DouwedeVries96, 10-09-2019 om 09:00, 3583 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ryan Babel vindt het Nederlands elftal 'een hechter team' dan in 2008 en 2010. Dat zei de oud-Ajacied maandagavond tegenover De Telegraaf in Tallinn. Na Estland-Nederland uitte de speler van Galatasaray zijn kritiek op de 'Grote Vier' van het EK 2008 en WK 2010. 

De ruim zestigvoudig international doelt met de grote vier op Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Rafael van der Vaart. Zij zouden het 'groepsproces' hebben verstoord tijdens de desbetreffende eindtoernooien. 'Je had toen de strijd tussen de Grote Vier, die naar mijn beleving allemaal de nummer één wilden zijn.'

'Misschien was dat net het kleine stukje, die vijf procent, die ons in Zuid-Afrika geen wereldkampioen maakte', vervolgt de spits, die tegen Estland twee keer scoorde. Babel prijst het groepsgevoel van het huidige Oranje. 'Dit is veel meer een team dan in 2008 of 2010.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxbrl
Leuke ploeg inderdaad en Ryan heeft gelijk, op WK2014 was dat ego gedoe ook nog steeds overduidelijk aanwezig met Robben en v.Persie..
0 0
Cupmetgroteoren
Wat babel zegt is gewoon de waarheid. Vloeiend combinatiespel was er nooit bij die generatie omdat het individualisme hoogtij vierde. Maatschappij is ook veranderd, individualisme wordt er bij voetbalclubs tegenwoordig uitgesloopt.
0 -2
Lorenzo010
Sowieso is het al een schande dat er eentje met roze haar international is bij het Nederlands elftal. Optreden tegen dit soort acties.
Vervolgens nog een microfoon onder zn neus douwen, dan krijg je zulke clowneske uitspraken.

van Gaal heeft heel goed een team weten te maken met de grote 4/5 in 2014, waar Babel niet bij zat omdat hij in de zandbak voetbalde.

Babel moet lekker voetballen, de perschef van Oranje moet ook elke camera onder zijn neus wegduwen en hem eerst meenemen naar de plaatselijke kapper.

Niet meer oproepen wanneer hij zich op deze manier presenteert als speler van het NL elftal, dit is nog erger dan die Emma Wortelboer bij het songfestival.
1 -4
Spitz
Wat ben jij voor een flapdrol. Ik wil jou wel es zien. Want verstand heb je niet bij je geboorte meegekregen!
1 -1
Lorenzo010
Goed inhoudelijk gereageerd. Jouw laatste zin is algemeen en niet op mij gericht vanwege je gebrekkige zinsopbouw, familie van Babel soms?
Ik hoef mezelf niet te verdedigen maar als je me wilt zien zoek je even een aflevering (20-25 ergens)van de zwakste schakel op waar ik in de finale stond.

Wanneer jij vind dat Babel er representatief uitziet als vertegenwoordiger van het Nederlands elftal heb jij weinig van huis uit meegekregen.
0 0
Cupmetgroteoren
Idioot. Babel komt uitstekend over in interviews. Gek.
3 0
Jariiii
Raar verhaal over Robben, zeker ook over die gemiste kans in de finale.
En laten we wel wezen, zonder Robben had Nederland diie finale überhaupt nooit gehaald.
1 -1
Schip
Dat klinkt inderdaad niet erg overtuigend, maar dat maakt zijn inschatting niet onjuist. Hij voelde dat de ego strijd tussen de 4 ten koste ging van het collectieve belang.

Je zag op het EK 2012 toch hoe verrot verdeeld de groep was. Persie met retejong Afellay, VdV, Sneijder, Hunter, allemaal groepjes en eilandjes. In 2008 hebben Sneijder en VdV zich volledig weggecijferd in het systeem van van Basten, in 2010 vond Sneijder dat wel genoeg. En met een glansrol in de CL finale had hij bragging rights. VdV was toch het kind van de rekening daardoor, terwijl je VdV nodig had om van Persie te laten renderen. Sneijder kon Robben a la E'to makkelijk wegsteken. Maar in een dominant team de echte tien uithangen, kon Sneijder niet, Raf wel.

Het is geen echte veroordeling, het is veel meer een feitelijke analyse. Dat team kwam dichtbij, maar verloor terecht vond ik. Controle voetbal pur sang, Spanje was net wat beter.

Leuk dat Babel zichzelf opnieuw heeft uitgevonden en tenminste een authentiek geluid geeft in zijn interviews. Hopelijk trekt hij zijn keutel niet in nu en staat hij achter zijn woorden.
0 0
Schip
Klopt 100%. Dat maakt zo'n Frenkie ook uniek. Zoveel talent, maar een echte teamspeler die nuchter en bescheiden is. Van Dijk volgens mij ook, De Ligt is ook een nuchtere gast. Depay kan ik moeilijk plaatsen, maar die voelt zich als een vis in het water bij deze groep. Wijnaldum is altijd bescheiden etc.

Weet nog wel dat er tussen Raf en Persie al vanaf de jeugd een prestigestrijd was over vrije trappen en aanvoerderschap in vertegenwoordigende elftallen. Dan komt die bijdehante Sneijder opzetten en heb je fenomeen, maar wel een met oogkleppen jarenlang, Robben nog.

Op zich hebben ze altijd voor elkaar gewerkt, maar Persie en Sneijder vonden elkaar niet heel makkelijk in het veld, VdV en Persie wel, maar vaak speelde VdV niet en Sneijder wel en Robben heeft zich nooit van iemand wat aangetrokken.

Maar goed, loop tegen een sof aan op het EK en niemand is nog geïnteresseerd in dit verhaal.
1 0
Hollister
Kan me heel goed voorstellen wat hij bedoeld... Depay zou ook zou speler kunnen zijn maar is ook compleet aan het veranderen, de andere 3 zijn de bescheidenheid ten top.. Wijnaldum, Donny, Propper, Cilessen, Babel ook.. dan heb je nog wat jonkies die sowieso zich graag ondergeschikt maken en een trainer die heel normaal blijft doen wanneer het slecht en of heel goed gaat. Rust maar wel autoriteit uitstraalt.... nu nog proberen jongens als Dest en Ihatarren erbij te krijgen.
Dan staat er een prima team... en wie weet kunnen jongens als Strootman, Veltman, Dumfries, Berghuis, Vilhena, de Rhoon, Van Anholt de komende jaar/jaren nog vervangen worden door Stengs, Gakpo, Bergwijn, Unuvar, Taylor, Schuurs, Ihatarren, Dest, Boadu, Redan, enz
0 0
Aad82
Hahahaha, damn!
0 0
Schwalbino
Verklaard veel. De vloeiende combinaties zoals we die rondom het strafschopgebied bij Ajax zien en af en toe ook bij het huidige Oranje zag je destijds nauwelijks. Die mannen konden dat ook maar het kwam er zelden uit.
0 0
trainerdv
Dit is een impliciete sneer naar van Marwijk, die hij absoluut niet verdient. Zonder het niveau van met name Sneijder dat jaar had Oranje nooit een finale gehaald. In een hecht team kan ook enorme frictie zijn en dat hoeft niet altijd verkeerd te zijn. Ik denk dat Babel vooral zijn eigen beleving van het groepsgevoel nu beter vindt dan 10 jaar geleden, maar dat zouden anderen misschien weer heel anders kunnen zien.
0 -2
Schip
Dit is toch geen nieuws? VdV kon als enige middenvelder van Persie bereiken in 2010, omdat hij een combinatiespeler was. Sneijder deed alles lager op het veld en speelde meer het Inter spel.

VdV speelde echter niet, omdat Van Marwijk dan geen twee slopers op het middenveld kwijt kon.

Zelfs Elia speelde niet, die in vorm was. Alles voor de balans.
1 0
Stamhoofd
van Marwijk ook zwaar overrated als trainer. Had het beste materiaal van de afgelopen jaren.
1 0
Ronaldinho020
Dat zij zich individueel allemaal de beste/belangrijkste vonden geloof ik meteen. Tegelijk was je zonder hun klasse nooit zover gekomen. Zonde dat er dan blijkbaar niet ècht een leider was die het voortouw nam in het groepsproces. Vergelijking met bijv. Johan gaat zo niet op, die had dat wel.
2 0
PetrusKeizer
Ryan heeft hier natuurlijk t nodige over gehoord van andere Oranjespelers dan de grote 4, uit die periode. Hij zuigt dit niet uit zn duim. Hij is n rustige jongen, die zich kennelijk ergert aan spelers die zichzelf belangrijk maken. Ik moet eigenlijk meteen denken aan Johan Cruijff. Een absolute leider, die echter helemaal niet in n concurrentiestrijd met medespelers zat. En zichzelf niet belangrijk maakte. Johan (en van Hanegem) wisten juist heel goed van de groep n hecht team te maken, bijv. door te regelen dat de premiepot gelijk over alle spelers verdeeld werd.
2 -1
Ferd
Johan Cruijff? Google even "Jan van Beveren vs Cruijff".
2 0
ram
Damn... flinke uitspraken.

Misschien heeft hij ergens wel een punt. Maar zonder die 4 was je nooit zover gekomen natuurlijk. Dus beetje dubbel.
3 0
Liam
Zal best een kern van waarheid inzitten maar nooit slim om zoiets negen jaar later nog naar buiten te brengen.
2 -1
Schwalbino
Waarom niet slim?
0 0