TG: 'Nunnely vertrekt naar Willem II'

GinoHaverkamp, 18-06-2019 om 07:10, 9893 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Het lijkt erop dat Ché Nunnely Ajax binnenkort verruilt voor Willem II. Volgens De Telegraaf is het 'zo goed als zeker' dat de speler van Jong Ajax zijn carrière in Tilburg vervolgt. Beide clubs zouden al akkoord zijn over een transfer.

Volgens de krant wordt de transfer officieel bekendgemaakt als Nunnely de medische keuring heeft doorlopen. Hij zou een contract tekenen dat hem voor drie seizoenen aan de verliezend bekerfinalist van afgelopen seizoen verbindt. Hoeveel Willem II zou betalen, is niet bekend.

De twintigjarige Nunnely speelt sinds de zomer van 2012 in de jeugdopleiding van Ajax, maar heeft tot op heden nog niet zijn debuut gemaakt in het eerste elftal. Wel kwam de rappe vleugelaanvaller in actie voor Jong Ajax. In drie seizoenen in de Jupiler League en Keuken Kampioen Divisie kwam hij tot 42 wedstrijden in het rood-wit. Daarin was hij goed voor tien goals en zes assists. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Ik zag hem wel slagen. Maar goed, ik weet niks van voetbal.
1 0
De_Realist
Wat is er met deze jongen gebeurd? Van wat ik destijds altijd las was dit toch wel één van de talentvollere buitenspelers die wij hadden in de jeugd.
0 0
Ajax#1900
Is gewoon een soort Menig/Becker. Werd echt niet als toptalent gezien door de jeugdwatchers hoor. Is te veel afhankelijk van z'n snelheid.
0 -2
Vertonghen
Succes Ché, sympatieke gozer!
Jammer dat je niet bent doorgebroken, wie weet bij Willem 2 meer geluk.
1 0
Ajaxbrl
Kan hij eventueel altijd nog bij de Roy Donders shop gaan werken, mocht het niet lukken bij Willemll..
0 0
altijdwelwat
One-Trick-Pony.....komt voetballend vermogen, spelintelligentie, overzicht en handelingssnelheid tekort. Kan op een lager niveau door zijn snelheid best nog een leuke carrière maken.
0 0
afcasven1995
Was in de onderbouw een toptalent, daarna niet goed ontwikkeld.
0 -2
Ozymandias
Hij kwam pas in de middenbouw naar Ajax. As eerstejaars B-junior stak hij kwalitatief boven zijn leeftijdsgenoten uit (hij was beter dan Kluivert) maar hij kwam geheel stil te staan in zijn ontwikkeling toen ze hem in de loop van dat seizoen naar de o19 doorschoven. Nunnely is het perfecte voorbeeld dat het vervroegd doorschuiven van een talent niet altijd positief is voor diens ontwikkeling.
1 0
trodat4030
Volgens mij zit je een lichting te hoog, als ik het me goed herinner was zijn seizoen als 1e jaars B in de B1 het jaar waar hij stil kwam te staan.
1 0
Ozymandias
Ik kan het fout hebben maar hij werd toch als eerstejaars B-junior naar de (toen nog) A1 doorgeschoven?
0 0
geDaante
Ik denk dat ie gewoon totdie tijd vooral teerde op zijn enorme (start)snelheid en het redelijk kunnen voetballen. Maar dat redelijk kunnen voetballen was al zo’n beetje zijn max. Bij het meer wegvallen van het fysieke voordeel en wat compacter spelende tegenstanders, valt hij gewoon door de mand.

Je ziet wel vaker bij enorm snelle spelers dat ze verfijndheid missen, techniek. Ze doen van jongs af aan veel op snelheid, en missen zo de finesse als het even niet op snelheid kan. Ze worden dan ook minder uitgedaagd tactisch slimmer en creatiever te worden, ze sprinten er gewoon langs. Een actie wordt zo ook minder ontwikkelt, want is niet echt nodig.

Ik denk dus dat vervroegd doorschuiven niet het probleem is geweest, dan had ie bij vlagen echt wel meer potentie moeten laten doorschemeren. Door het vervroegddoorschuiven is gewoon eerder gebleken dat het te matig is. Door vervroegd doorschuiven kon hij minder teren op zijn snelheid, dat was dus een goede keuze wat mij betreft.

Wel een les voor Ajax dit soort spelers juist meer te laten doen vanuit stilstand/langzamer tempo. Een tijdje op het middenveld spelen was goed geweest voor Nunnely.
3 -1
Ozymandias
Nee joh, hij teerde zeker niet op zijn snelheid. Hij had juist een geweldige dribbel en kon zowel binnendoor als buitenom een tegenstander passeren. Zijn voetballend vermogen deed niet onder voor die van Malen of Kluivert.
1 -1
geDaante
Niet mee eens, Kluiverts techniek, beweeglijkheid en balbehandeling en ook creativiteit is van een heel andere orde. Dat verschil kan niet in de laatste paar jaartjes zijn ontstaan. Dat verschil wordt steeds duidelijker zodra de weerstand toeneemt, en de ruimtes kleiner.
1 0
FlyingDutchMan
Wat een onzin, net als Donny heeft Justin in de B pas voor eerst dusdanig uitgeblonken en is het verschil gaan maken. Daarvoor waren het onzichtbare talentjes waarvan onzeker was of ze weggestuurd zouden worden.
0 0
Web
Dit zul je altijd houden, de een maakt wel de laatste stap en de ander niet. Net wat todat4030 zegt, traditionele buitenspelers is voor bij
Moderne back van maken, maar ook dan weet je het niet

Kan gek klinken maar ik ben blij dat deze spelers het proberen een treetje lager, banken is funest op deze leeftijd, je moet spelen
Ik gun iedere speler het beste, en is Ajax te hoog gegrepen? Dan maar ergens anders, en er zullen altijd weer spelers zijn waar je van zegt, hadden ze die maar niet verkocht, maar uitgeleend.
Ook dat kun je altijd niet voor wezen, je kan nu eenmaal niet alles onder contract houden
0 0
trodat4030
Was in de C gewoon technisch dik in orde, had op topsnelheid een buitengewone controle over de bal en kon echt op hoge snelheid van richting veranderen waardoor hij vaak ongrijpbaar was. Was met Malen en Kluivert gewoon een zeer gevaarlijk trio in dat elftal. Teren op zijn snelheid kan hij vandaag de dag nog steeds, want hij is nog steeds flink sneller dan 99 procent van de spelers, maar zijn controle over de bal is minder geworden. Waarschijnlijk omdat hij in de jaren gewoon nog sneller is geworden en zijn handelingssnelheid achter is gebleven. Is daardoor niet meer zo wendbaar op topsnelheid, maar zeggen dat hij enkel teerde op die snelheid is niet waar.

Verder is dit typisch een klassieke rechtsbuiten met een (aardige, maar niet buitengewone) voorzet en das een uitstervend ras tegenwoordig. Rechtspoten staan tegenwoordig op links om voor eigen succes te gaan ipv voorzetten te geven op goalgetter-spitsen. Dekker heeft hetzelfde probleem, hebben nooit geleerd om zelf van de 'andere kant' naar binnen te trekken en een neusje voor de goal te creëren. Zij zijn klassieke buitenspelers gebleven en die passen tegenwoordig niet meer zo goed in het hedendaagse voetbal. Ja, bij PSV met een Luuk de Jong in het centrum, daar zouden dit soort spelers hun ei goed kwijt kunnen, maar die ploegen en spitsen worden met het jaar zeldzamer. Had misschien 3 jaar geleden (ofzo) omgeturnd moeten worden tot back, dan had hij met zijn snelheid en voorzet beter uit de verf kunnen komen.
1 0
geDaante
Ik zeg ook dat hij daarbij redelijk kon voetballen, maar ik had in zijn tijd bij Utrecht al twijfels daarover. Hij is echt niet structureel minder geworden, dat bestaat niet, tenzij er sprake is geweest van een blessure. Het is de verhoogde weerstand en niveau waar hij niet bij aan wist te haken in mijn ogen. Voor dat niveau voetballend en tactisch gewoon te matig. Kluiverts bewegen, motoriek, techniek, behendigheid, balbehandeling en ook creativiteit is van een heel andere orde.

Wel helemaal eens met je laatste alinea.
0 0
AFCA-B93
Nooit wat gevonden, zal het nooit wat vinden. Zoals gezegd: kan in de categorie Lukoki en De Sa. Evengoed succes Ché!
2 -3
Knalpot
Dat was Che zeker niet, Che was eerder een type Roy dan die jij noemt alleen hij was niet erg consistent, als ie een keer een 8 scoorde dan was het daarna vaak weken achter elkaar een een 4'tje of een 5'je.
0 0
mgtow
Hier het bewijs dat ons succes de eredivisie niet kapot maakt maar juist verstevigd omdat allerlei clubs heel goedkoop versterking kunnen aanschaffen bij ons.
0 0
heinp
Had ik nooit verkocht , is echt een topspeler voor willem 2 dadelijk .
Razend snel en doelgericht.
3 -4
EricAjax1
Haha
2 -2
iammike
Logisch dat die verstrekt. Kan in de categorie De Sa, Lukoki en komt te kort voor Ajax.
1 -1
mgtow
Respectievelijk clubloos en het Bulgaarse Ludogorets. Oeioeioei
0 0
xstaniox
Jammer van zijn ontwikkeling. Was toch wel echt een groot talent.
1 -1
Harrie Nak
Blijkbaar niet groot genoeg.
1 -1