Captain Taylor genoot: 'Tranen van geluk'

JesseTH, 21-05-2019 om 20:10, 3843 views, Ajax |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voor de jeugdopleiding van Ajax zit er een bijzonder succesvol EK Onder 17 op. Oranje Onder 17 wist de finale te winnen met maar liefst acht Ajacieden in de gelederen. Captain Kenneth Taylor leidde zijn ploeg naar de eindzege én maakte zijn verjaardag mee in Ierland, dus voor de jongeling kon zijn geluk niet op.

'Ik denk direct terug aan de halve finale tegen Spanje, op mijn verjaardag', spreekt Taylor op de website van Ajax. 'In de ochtend moest ik op een stoel gaan staan en werd er voor mij gezongen. De boys zeiden voor de wedstrijd in de kleedkamer: "We gaan je een mooi cadeau geven." Het werd een zware wedstrijd, maar Mohamed Taabouni scoorde in blessuretijd de winnende treffer. Ik had de tranen van geluk in mijn ogen staan.'

Wanneer Brian Brobbey vervolgens terugkijkt op het toernooi, komt hij met een hoogtepunt dat goed bij hem past. 'Ik vond de wedstrijd in de groepsfase tegen Engeland de leukste. We kwamen 2 keer op achterstand, maar uiteindelijk wonnen we met 5-2. Ik speelde een goede wedstrijd en scoorde 2 keer. Ik was balvast en vond het wel lekker om tegen die Engelsen te spelen, omdat ze fysiek groot en sterk waren. Dat betekende dat ik lekker duels kon spelen. Zij waren heel sterk, maar ik natuurlijk sterker, haha.'

Voor Naci Ünüvar, pas vijftien jaar, betekende het EK Onder 17 een record. 'Ik viel in de 69e minuut in en scoorde binnen een minuut. Na zo’n doelpunt zie ik niks meer voor mij. In de avonduren kreeg ik van mijn vader en neef te horen dat ik de jongste doelpuntenmaker in een EK O17-finale was. Dat ik mocht spelen vond ik mooi. En dat ik achteraf nog een record heb verbroken, daar was ik wel even trots op.'

Team van het Toernooi

Tot slot spreekt ook Sontje Hansen. Hij maakte een goal in de finale en eindigde op drie treffers en één assist. De aanvaller is blij met zijn verkiezing. 'Toen ik het op Instagram zag, ging ik gelijk naar mijn teamgenoten die er ook in stonden. Melayro (Bogarde, red.) was heel blij en gaf me gelijk een boks. Ki-Jana (Hoever, red.) bleef rustig en keek direct naar alle spelers. Ik vind dat ook Brian Brobbey erbij had moeten staan.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AnsB
Ik heb Sontje Hansen nu een paar keer zien spelen (nooit een hele wedstrijd overigens) en ben erg gecharmeerd van hem. Snel, handig (prima techniek) en met overzicht.
Zijn die kwalificaties representatief voor zijn spel & kwaliteiten en hoe schatten jullie zijn kansen in om Ajax 1 te halen?

Ik weet dat hij oorspronkelijk in de spits stond, maar nu niet meer. Is voor mij niet helemaal duidelijk waar hij nu speelt en op welke plek(ken) hij het best tot zijn recht komt.
Ik hoor graag meningen.
3 0
Bedero
Ik heb hem toch al heel vaak zien spelen inmiddels en ben er van overtuigd dat hij het eerste niet gaat halen. Hij heeft klasse momenten en acties die hij met veel flair uitvoert maar hij is ook vaak verantwoordelijk voor slordige passes en onnodig balverlies. Hij heeft ook niet één heel groot wapen waarmee hij zich kan onderscheiden.

Ik ben niet zo lyrisch als de algemene commentaren over hem zijn, maar ben benieuwd hoe hij zich ontwikkelt de laatste jaren van zijn jeugdopleiding.
3 -2
AnsB
Dank je. Ik ben benieuwd idd naar zijn verdere ontwikkeling.
Het blijft altijd moeilijk te voorspellen, soms ontwikkelt iemand zich ineens als een speer, anderen gaan juist tegenvallen.

Ik heb b.v. twijfels over Gravenberch, maar dat komt puur door het interview met zijn vader en die twijfel (over het mentale aspect) wordt af en toe gevoed door anderen die hem wel zien spelen (ik woon niet meer in Amsterdam).
Met talent alleen kom je er evenmin persé, maar dat maakt voetbal ook allemaal extra spannend. Is gewoon leuk om hoge verwachtingen te hebben van spelers. (Zolang je ze maar niet afschiet als het dan tegenvalt; daar hou ik niet zo van omdat het niet iedereen gegeven is in alles goed te zijn - persoonlijke ervaringen, thuissituatie etc. zijn ook van grote invloed ).
1 0