De Ligt jongste speler ooit in Club van 100

GinoHaverkamp, 28-02-2019 om 15:20, 7154 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt mag zich sinds woensdagavond lid van de Club van 100 van Ajax noemen. Tegen Feyenoord kwam de jonge verdediger namelijk voor de honderdste keer in actie voor de Amsterdammers. Daarmee is hij gelijk ook de jongste Ajacied ooit die zijn honderdste duel heeft afgewerkt.

De Ligt was woensdag tot op de dag af 19 jaar en 199 dagen oud toen hij aan de aftrap stond in de Rotterdamse Kuip. Daarmee troeft de jongeling Gerald Vanenburg af. Hij was op 24 september 1983, in de wedstrijd tegen HFC Haarlem, 19 jaar en 203 dagen oud toen hij zijn honderdste duel voor Ajax speelde. De Ligt en Vanenburg zijn überhaupt de enige twee spelers die voor hun twintigste levensjaar al honderd wedstrijden erop hebben zitten.

De Club van 100 is een officieuze groep met Ajacieden die meer dan honderd duels voor Ajax gespeeld hebben. Het betreft honderd officiële wedstrijden en niet per se competitiewedstrijden. als daar naar wordt gekeken, heeft De Ligt 66 duels achter de rug. Hij heeft echter ook negen bekerwedstrijden en 25 Europese duels in de benen. Dat aantal bij elkaar opgeteld maakt honderd.

Van de huidige selectie is Lasse Schöne de Ajacied met de meeste wedstrijden voor de club. Hij speelde woensdagavond zijn 270e duel in het rood-wit en pakte daarmee een record. Geen enkele andere buitenlander heeft namelijk meer wedstrijden gespeeld voor de Amsterdammers dan de Deen.

De jongste spelers op het moment dat zij hun 100e officiële wedstrijd voor Ajax speelde. Onder een officiële wedstrijd verstaan we competitiewedstrijden, bekerwedstrijden, Europese wedstrijden en duels om de nationale super cup. Vriendschappelijke wedstrijden tellen in deze niet mee.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
The Kaiser
En nog steeds geen twintig jaar oud hè?! Kijk die biceps en die bovenbenen op die foto!! Wát een beest!! Is over drie jaar de beste CV ter wereld. Heeft nog zoveel tijd om zich te ontwikkelen. Absolute hoofdprijs cashen deze zomer: 100 miljoen!
0 0
Hagmag
Matthijs gefeliciteerd.
Je was gisterenavond een lichtend voorbeeld voor je team.
Je staat bovenaan in een rijtje met niet de eerste de beste.
1 0
Danos
Klinkt maybe gek maar ik had Seedorf verwacht maar die komt maar tot 90 wedstrijden.
1 0
MPAjax
Seedorf is maar tot 65 wedstrijden in Ajax 1 gekomen

Hij is alleen bij Real en Milan in de club van 100 terecht gekomen

Heeft zelfs meer wedstrijden dan Schöne voor Ajax bij Milan gespeeld, 300 om precies te zijn

Seedorf is dus mr Milan
1 0
Danos
Volgens mij heeft hij in
92/93 17 wedstrijden gespeeld
93/94 24 wedstrijden gespeeld
94/95 49 wedstrijden gespeeld

Maar hij is zeker mister Milan
1 0
MPAjax
kijk maar op zn wiki, hoef je niet te raden
0 0
Ajax#1900
Lekker betrouwbaar
0 0
AFCAwooz
Ongelofelijk eigenlijk. Volgens mij is het overgrote deel ook wedstrijden waarin hij in de basis startte.

Christian Eriksen blijft ook ontzettend knap; als buitenlkandse speler zoveel wedstrijden spelen op zo'n jonge leeftijd.
1 0
RaynoFischer
Matthijs is verruit de beste speler vanuit de eigen jeugd die ik tot nu toe meegemaakt heb, die ik ook al in de jeugd heb zien spelen :)
In de tijd van Vd Vaart en Sneijder begon ik het net een beetje te volgen.

Zowel qua voetballer als mens een eindbaas en dat al op deze leeftijd :)
1 0
DS
Wat een beest!
Ze vergelijken frenkie weleens kwa voetbal met Cruijff, maar kwa grootheid gaat De Ligt veel dichterbij hem komen dat weet ik zeker.
4 0
SuperJ00d
Dit is toch wel ongekend hoor! Op deze leeftijd al zoveel wedstrijden en ooknog vreselijk constant qua niveau. Welke verdediger was nou al zo goed op deze leeftijd? Ik denk ook echt dat er niemand aan twijfelt dat de Ligt een van de beste verdedigers en misschien de de beste verdediger ter wereld gaat worden.
3 0
RaynoFischer
Ik kan echt niemand opnoemen haha...
Virgil Van Dijk is ook pas de afgelopen jaren echt doorgebroken en Jaap Stam was ook al ergens midden 20 volgens mij om maar ff Nederlandse top voorbeelden te noemen
2 0
henwildie
Als je dat rijtje ziet is het dus een garantie dat het topspeler gaat worden. Zon gozer moet elke europese topclub toch willen halen, wat het ook kost? Komende 12 jaar wereldtopper in huis
2 0