De Ligt jongste speler ooit in Club van 100

door Gino Haverkamp 13

De Ligt jongste speler ooit in Club van 100

door Gino Haverkamp 13

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt mag zich sinds woensdagavond lid van de Club van 100 van Ajax noemen. Tegen Feyenoord kwam de jonge verdediger namelijk voor de honderdste keer in actie voor de Amsterdammers. Daarmee is hij gelijk ook de jongste Ajacied ooit die zijn honderdste duel heeft afgewerkt.

De Ligt was woensdag tot op de dag af 19 jaar en 199 dagen oud toen hij aan de aftrap stond in de Rotterdamse Kuip. Daarmee troeft de jongeling Gerald Vanenburg af. Hij was op 24 september 1983, in de wedstrijd tegen HFC Haarlem, 19 jaar en 203 dagen oud toen hij zijn honderdste duel voor Ajax speelde. De Ligt en Vanenburg zijn überhaupt de enige twee spelers die voor hun twintigste levensjaar al honderd wedstrijden erop hebben zitten.

De Club van 100 is een officieuze groep met Ajacieden die meer dan honderd duels voor Ajax gespeeld hebben. Het betreft honderd officiële wedstrijden en niet per se competitiewedstrijden. als daar naar wordt gekeken, heeft De Ligt 66 duels achter de rug. Hij heeft echter ook negen bekerwedstrijden en 25 Europese duels in de benen. Dat aantal bij elkaar opgeteld maakt honderd.

Van de huidige selectie is Lasse Schöne de Ajacied met de meeste wedstrijden voor de club. Hij speelde woensdagavond zijn 270e duel in het rood-wit en pakte daarmee een record. Geen enkele andere buitenlander heeft namelijk meer wedstrijden gespeeld voor de Amsterdammers dan de Deen.

De Ligt jongste speler ooit in Club van 100

De jongste spelers op het moment dat zij hun 100e officiële wedstrijd voor Ajax speelde. Onder een officiële wedstrijd verstaan we competitiewedstrijden, bekerwedstrijden, Europese wedstrijden en duels om de nationale super cup. Vriendschappelijke wedstrijden tellen in deze niet mee.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties