[Update] UEFA onderzoekt ook Bayern-thuis

FinnDekker, 13-12-2018 om 17:10, 13013 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De tuchtcommissie van de UEFA buigt zich donderdag over de ongeregeldheden die plaatsvonden tijdens het Champions League-duel tussen AEK Athene en Ajax, zo schrijft onder meer De Telegraaf. Twee weken geleden ging het behoorlijk mis op de tribunes in het Griekse stadion.

Fans van AEK Athene gooiden op de bewuste wedstrijddag zwaar vuurwerk en voorwerpen in het bezoekersvak waar zo'n 1200 Ajax-fans aanwezig waren. De aanwezige mobiele eenheid greep nauwelijks in tegen de Griekse fans. Voor AEK dreigt nu een zware straf, maar de UEFA gaat ook bepalen of Ajax een straf verdient. Er zou namelijk door supporters vuurwerk zijn teruggegooid.

Na de uitwedstrijd tegen Benfica kreeg Ajax een voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder publiek opgelegd vanwege wangedrag van de eigen supporters. Die voorwaardelijke straf heeft een looptijd van een jaar. Het is hierdoor nu mogelijk dat Ajax in de uitwedstrijd in de achtste finales geen uitfans mag meenemen. Bij een mogelijke straf kan Ajax wel in beroep gaan.

Update - 17.10 uur (13 december 2018) - UEFA onderzoekt ook Bayern-thuis

De UEFA gaat ook het gedrag van Ajax-fans bij de thuiswedstrijd tegen Bayern München analyseren. Dit meldt onder andere FOX Sports. 'De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond is een onderzoek gestart omdat fans van de Amsterdamse club woensdag voorwerpen op het veld zouden hebben gegooid.' Bayern moet op zijn beurt ook vrezen voor een straf, aangezien uitsupporters vuurwerk afstaken in de Johan Cruijff ArenA. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stamhoofd
Ze zijn er maar druk mee
0 0
meerzicht
Onderzoek ? Ow, ik dacht nl dat biergooien gebruikelijk was bij een doelpunt van Bayern .
0 0
meerzicht
Misschien gelijk ook ff die bayern spelers aanspreken op ( wat de uefa zo hoog in het vaandel zegt te hebben staan) fair play en niet zo provoceren na een doelpunt. Typisch moffen gedrag .
1 0
Dennis1964
Bayern München vuile rot Moffen zijn het. Al vanaf de afscheidswedstrijd van Cruyff haat ik ze. Door de jaren heen verwaterde dat maar na gisteravond weet ik het zeker. Weltmeister Matennaaiers.
3 -1
Dennis1964
Ajax supporters gooien ook eens wat. Elke wedstrijd waar ook ter wereld waar Ajax scoort worden onze spelers bekogeld. Begrijp mij goed ik ben tegen rotzooi op het veld gooien maar voetbal is emotie. Bayern spelers spelen theater net als Benfica spelers. Doe daar eens wat aan. Uitlokken mag, reageren wordt bestraft. Maar wie wij ook loten we gaan toch. Dan maar alleen de stad in daar. Een dag of 3.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
UEFA politie
0 0
Mikee
Ik zat helemaal vooraan daar in die hoek. Er werd idd paar bekertjes en 2 of 3 aanstekers gegooid veld op gegooid. Hoe vervolgens die rafinha als een zuiger eerste klas verder uitdaagt en acteert slaat écht helemaal nergens op.

Het volgende doelpunt vervolgens weer op dezelfde plek vieren en weer uitdagen door die engnek van een Rafinha en die alcantara is echt kansloos.
2 0
Cello
Wat echt nergens op slaat is dat ookal wanneer een tegenstander uitdagend staat te juichen je dan van alles het veld op gaat gooien. Hier hoor je boven te staan!.
En dan nog....na jaren, wat zeg ik decennia, mag het kwartje toch wel eens gevallen zijn, dat de enige die je ermee benadeelt je eigen club is....want die krijgt weer eens een boete. DAT slaat pas nergens op!.
Volwassen kerels die reageren als kleine kinderen die zich geprovoceerd voelen.....pffff.
2 -4
meerzicht
Ach joh schei nou toch ff uit alsjeblieft. Uiteraard zijn er grenzen maar die zelfde geld verslindende uefa doet zelf helemaal niets aan het supportersgedrag te verbeteren dan alleen ondrrzoek en boetes. Laten ze eerst maar eens in de spiegel kijken
0 -2
Babangida83
Dat is altijd met die Turpin. Alsof hij zelf wat geld van de UEFA krijgt als hij ervoor zorgt dat de club waar hij fluit een boete krijgt. Ik heb dat incident gezien op tv. Was echt helemaal niets aan de hand. Werd een biertje gegooid tijdens dat Bayern hun doelpunt vierde en misschien nog wat kleins. Weer een hoop heisa om niks...
0 0
TontoKarnaggel
Ok, er had niet met spullen gegooid mogen worden, maar als wij onderzocht worden bekijk dan ook gelijk even het gedrag van vooral die ene mafklapper (rafinha geloof ik) die het nodig vond om bijna een volle minuut lang het publiek opzichtig te provoceren.
0 0
Joodhannus73
Die vuile nummer 6 van Bayern (Thiago Alcántara) stak het vuurtje letterlijk op. Hij ging provoceren bij die goal. Daarna ging hij nog terug, pakte een aansteker op en ging die demonstratief voor de pers (die op een paar meter daar vandaan zaten achter de reclameborden met hun camera's) steeds weer aan en uitsteken. Zodat het mooi vastgelegd kon worden. Heb nog nooit zo'n matenaaier meegemaakt. Eerst zelf uitlokken en dan de schuld aan de Ajax supporters geven. Hem moeten ze onderzoeken, niet Ajax.
3 0
Cello
Had dan niet die aansteker gegooid dan had ie ook niet opzichtig een demo kunnen geven aan de verzamelde pers. Degene die gooien zijn dom...en Rafinha die maakt er handig gebruik van, die is slimmer dan de meesten van ons. En hij kan nooit een matennaaier zijn, want dan zou hij één van ons moeten zijn, die de boel verraad.

Je geeft iemand een stok om jou ermee te slaan....das toch dom?. De stok in deze is dus de aansteker. En dan achteraf klagen dat hij er gebruik van maakt met zijn demo?.
1 -2
Murph
Hij wilde het vuurtje aanwakkeren toch.
Ja dan krijg je een aansteker.
0 0
DaniAjax
Je kunt ook balen van de tegengoal en Ajax meteen aanmoedigen ipv shit op het veld gooien. Het is maar wat je zelf wil natuurlijk.
2 -2
Murph
Er werd echt geen shit gegooid hoor
Dat zou pas smerig zijn terwijl hij het wel verdiende.
0 0
Murph
Voortaan gaan we wel applaudisseren wanneer tegenstander scoort en als een achterlijke idioot voor je komt staan te provoceren.
4 -1
Cello
Je kunt het ook negeren hè...en daarna nog harder Ajax aanmoedigen en steunen!.
1 -4
Murph
Nog harder
0 0
Mikee
Was Rafinha als eerste. Die begon met zuigen en uitlokken. Begrijp echt niet waarvoor het nodig is om dat te doen.
2 0
TontoKarnaggel
Was nr. 13 toch? ben van nature niet agresief aangelegd, maar die gast moest ik gisteren niet tegenkomen :) Wat een eerste klas engnek.
2 0
Babayaka
Ajax supporters zijn de liefste zonen van de wereld, op een uitzondering na Dan.
0 0
Hagmag
Iedereen weet dat UEFA met argusogen naar wedstrijden kijkt.
Er wordt een plastic glas bier ri. veld gegooid.
Ook 2 plastic flesjes op het veld, die niet mee naar binnen mogen.
Wat heeft dit voor zin ?
Kost Ajax alleen maar geld en die goal is al gemaakt, wordt geteld veranderd niets aan.
Ajacieden vieren ook een doelpunt in een uitwedstrijd.
Het enige wat je kan aanvoeren is waarom die spelers van BM dichtbij een tribune dit gaan vieren. Het antwoord laat zich raden, Duitse geldingsdrang, waarvan wij Hollanders ook weten hoe je zoiets moet doen.
Gewoon accepteren en je zelf gedragen.
1 -2
Ajax#1900
Plastic glas. Oké. ;)
0 0
ajax2004
Een glas kan ook van kunststof worden gemaakt. Maar worden meestal bekers genoemd, maar ik heb nog nooit een beker bier bestelt
1 0
Aeter
Hij begrijpt gewoon het onderscheid tussen een glas als gebruiksvoorwerp en glas als materiaal niet. Ach ja, we kunnen niet allemaal even snugger zijn. ;-)
1 0
31xAjax
En dan sommigen hier het vreemd dat Ajax "supporters" in Rotterdam, Den Haag en Utrecht....
0 -1
Bocarra
Zou de UEFA ook een onderzoek gaan instellen naar de wedstrijdleiding...???
2 -1
onderkantlat
Ik vond het zelf provocerend gedrag van die Duitsers
3 0
Hobbemastraat
Gaan ze dan ook een onderzoek starten naar de provocatie van de Bayernspelers? Stond zelf in het vak en zag dat ze echt uit waren op een reactie van het publiek. Gaan juichen voor het vak en oogcontact zoeken met de supporters. Die getatoeëerde tuinkabouter spande de kroon.
3 -2
Babayaka
Blablabla
0 -1
niquedegraaff
We liggen onder een vergrootglas. Elk kuchje zal worden aangegrepen. Maar in Griekenland mag men gewoon bommen richting het uitvak smijten..
1 0
dimi1976
Jari Held, waar heb jij het over. Iedereen mag voetbal wedstrijden bezoeken. Dus ga je als ludieke Actie. Bedrijfsuitje 300 man, voetbal club uitje 300 man, mannen weekend etc. Wees eens ern beetje creatief. Of vindt jij dat de Uefa gelijk heeft, en als ze zeggen je mag niet , ga je niet ,....... Zeker nu we de volgende ronde hebben gehaald.
succes
0 0
Jari_held
Dat kun je idd niet verbieden... maar het risico dat het dan mis gaat en dat de uefa ajax nog harder straft is groot. Ik vind niet dat ajax gestraft moet worden voor aek; de aanstekers van gisteren was echter niet handig. Er ligt ook een verantwoordelijkheid bij de supporters
1 0
NotForSale
Wat een communistische praktijken van de uemaffia
0 0
xstaniox
Straks moeten we de achtste finales nog op neutraal terrein spelen, net zoals bij de Copa Libertadores...
0 0
TheTruth
Mafia
0 0
EricAjax1
Uefa is echt een lachwekkende organisatie aan het worden..
2 0
Labrador
Tja handig is het niet. Juichen voor een Ajaxvak. Maar dan nog moet je als fan beter beten. Dom dom dom dom
1 -1
Obnoxious
Iedere Champions League wedstrijd wordt tegenwoordig vervolg gegeven met een mooi onderzoek?
2 0
talent020
UEFA Maffia! als het niet hierom was geweest hadden ze wel weer een onderzoek gestart naar bezette trappen of iets dergelijks, zolang hun kas maar gespekt word,
2 0
Mikey Stormram
Ik snap de emotie en frustratie van sommige supporters na die goal van Bayern, maar om jezelf dan zo uit de tent te laten lokken door zo’n backie van Bayern is totaal onnodig. Als je dan ook nog allemaal rotzooi gaat gooien terwijl je als supporter zijnde weet dat Je cluppie na de incidenten in Athene al onder een vergrootglas ligt, ben je wel heel erg kortzichtig. Ik zat zelf in het stadion en iedereen om me heen riep gelijk al dat de UEFA dit wel zal gaan afstraffen. Dat zou zonde zijn want onze uitsupporters verdienen namelijk wel een mooie awayday na alle steun tot dus ver.
3 -5
ajaxro
Houd toch op! Ik stond er iets boven, wat verwacht je dan? Dat ze daar zo uitdagend hun feestje kunnen vieren? En dan vooral die ene gast van Bayern, die perse het gegooide voorwerp helemaal hoogstpersoonlijk over de reclame borden heen terug wou leggen. Als jij niet beseft dat mensen dan alleen maar bozer worden dan kunnen we er beter maar geen woorden meer aan vuil maken.
0 0
MPAjax
aek behoort bestraft te worden voor het geweldadige optreden eigen supporters en het af laten weten van bescherming voor het uitpubliek, waar blijft het nieuws daarover ?
2 0
RedFeather
Dit gebeurt wekelijks op ieder veld alleen die pauper fransman moet het weer raporteren.
Net als Feyenoord Roma. We worden genaaid.
2 -1
FrietvanPiet
Alleen de eerste twee wedstrijden in deze poule verliepen zonder incidenten.
0 -1
dimi1976
Ook al die reacties hier . . . pfgff
We halen sinds lange tijd de 1/8 finale Champions league. Wat nou geen uitsupporters mee, . . gewoon massaal afreizen. Kaarten voor de thuisvakken kopen en klaar. Waar is de tijd gebleven zeg. . . Ajax is van ons. Tegenwoordig is het van jullie mogen niet, o dan gaan we niet. Barca uit . . . zat kaarten te koop daar. Dus mocht de Uefa dat besluiten, dan krijgt Ajax geen kaarten voor de uitwedstrijd. Wil niet zeggen dat we nergens heen mogen ( stedentrip) Laat je niet afschepen, gewoon massaal gaan, kijken wat ze dan ter plaatse doen.
7 -3
Dick
Jij snapt, maar als 76 je geboorte jaar is, dan is die tijd (jaren 90) moeilijk uit te leggen aan iemand die in de jaren 90 of later is geboren....
0 0
deeftherave
Nog een leukere dag ook, zonder verplichte kaartwissel, verplichte fanzone en onder begeleiding van agenten die thuis niks te vertellen hebben.
0 0
Jari_held
Precies gewoon lekker doen en een jaartje uitgesloten worden van europees voetbal. Daar zal je die kut uefa mee hebben.
0 -1
Bjorn
Daar kon je op wachten nadat er van alles op het veld kwam. UEFA start underzoeken om het minste en geringste.
0 0
Ferd
Je zegt het zelf al "nadat er van alles op het veld kwam".... dus is het terecht dat de UEFA onderzoek doet.
0 -2
smokum
Toepasselijk om dat vandaag om 13-12 te doen
4 0
Labrador
Dat gelul dat Ajax zich in het stadion ook heeft misdragen is idioot. Ajax gooide terug wat AEK gooide. Ik heb mij zelden zo bedreigd gevoeld in een stadion. Nog nooit eigenlijk. Dat was de eerste keer
3 0
Redrum
Lijkt me ook dat Ajax daarmee een goede motivatie heeft voor een beroep. Want je voelt alweer aankomen dat Ajax ook gestraft wordt.
0 0
Bloedgezellig
Tis te hopen dat de CAPO DI TUTTI CAPI van de UEFA nog een keer zijn hand over zijn hart strijkt
0 0
Bobbaasje
AEK Athene moet je zwaar straffen.
0 0
Loungie
"De UEFA gaat ook bepalen of Ajax een straf verdiend. Er zou namelijk door supporters vuurwerk zijn teruggegooid."
LMAO, blijkbaar hadden ze al het vuurwerk naast zich moeten laten ontploffen. Wat maakt een vingertje meer of minder aan je lichaam namelijk uit. Schandalig om vuurwerk uit het vak te gooien om jezelf te beschermen!
4 0
Labrador
AEK 5 jaar uitsluiten
2 0
Redrum
Veel langer, ik zat meer aan 30 jaar te denken.
1 0
Gerard36
daar tellen ze bij de rotzooi die een stelletje mafketels gisteren op het veld gooide, en je kan weer een flinke boete verwachten. gek he dat Rotterdam en den haag geen ajax supporters meer willen ontvangen, hoe dom kan je zijn.
0 -14
Kuningast
Mafketels, tuig en bla bla. Weer zon huilebalk..
1 -1
Gerard36
nog even dan gaan we het allemaal normaal vinden.
1 -5
Murph
In welke grot heb jij gezeten
0 0
AmsterdamFM
Een twaalfjaar durend uitsupporters wijten aan het gooien van bekers en bier en vlaggetjes....
3 0
Ajax#1900
Je snapt er ook helemaal niets van zeg
0 0
Murph
Nee die provocerende mafkees was lekker bezig bij Ajax publiek.
2 0
Koekepeer
Ja dan gooi je maar aanstekers naar zijn hoofd
1 -1
Murph
Hij wilde het vuurtje toch opstoken
En ja dan krijg je een aansteker.
1 0
Koekepeer
Haha
0 0
Ajax#1900
Mensen reageren uit emotie op zo'n moment. Zijn niet direct allemaal domme Tokkies oid. Dingen gooien bij een corner zoals mee Bazoer in Eindhoven slaat nergens op, maar hier was niks aan de hand verder hoor. Ook raar om zo het publiek te provoceren terwijl het publiek gewoon met Ajax bezig was. Als je nou als Bayern 90 minuten lang wordt uitgefloten zou ik het nog enihzins begrijpen. Nou moraalridders, kom er maar in met de minnetjes ;)
4 0
Ruff Rhythim
En dat 2x
2 0