Til: 'Ben niet veel minder dan Donny'

TZwagerman, 04-08-2018 om 18:25, 27102 views, FOX Sports |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

AZ-middenvelder Guus Til vindt zichzelf niet veel minder dan Donny van de Beek. Til, die deze zomer tot aanvoerder van AZ werd benoemd, beleefde vorig seizoen zijn definitieve doorbraak en denkt niet heel veel onder te doen voor Ajax-middenvelder Van de Beek.

'Ik denk niet dat ik veel minder ben dan Donny (van de Beek, red.), maar hij speelt bij Ajax en laat het in grote wedstrijden ook gewoon zien. Dat is het verschil. Ik denk dat als ik die stap maak en ook dominanter word in topwedstrijden, ik niet of nauwelijks voor hem onderdoe,' zo zegt Til in gesprek met FOX Sports.

De AZ-speler weet wel waarom het voor hem moeilijker is om in de grote wedstrijden beslissend te zijn dan dat dat voor Van de Beek is: 'Dat komt omdat wij in die wedstrijden (wedstrijden tegen de traditionele top drie, red.) minder dominant zijn. Als wij de bovenliggende partij zijn kan ik natuurlijk heel vaak worden weggestoken, maar dat kan niet in die wedstrijden. Dan hebben wij het altijd lastig en moeten we vooral verdedigen. Het is nu de kunst om die wedstrijden dominanter te worden, waardoor ik ook meer tot mijn recht kom.'

Hoewel Til dus inziet dat het bij Ajax makkelijker is om beslissend te zijn, lijkt een overstap naar de Amsterdammers er niet in te zitten. Eerder gaf de middenvelder, die opgroeide in de Bijlmer, namelijk al aan dat overstappen naar Ajax 'weinig zin heeft'.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Postmus
Til is een goede speler, maar is natuurlijk veel minder ver dan Donny van de Beek. Ik vind het eigenlijk ook geen soortgelijke spelers. Til vind ik meer een regisseur en Donny een all-round/box-to-box middenvelder.
0 0
grannig mokum1
Precies D, maar een goede speler? Daar zet ik mijn vraag teken bij,... Laats met voorronde Europa League was Til zwak aan spelen...
0 0
Mr-MZ
Ik heb het niet allemaal meegekregen, maar kom op zeg. Waarschijnlijk vragen ze hem er specifiek naar of hij vind dat ie onderdoet voor vd Beek. Zitten niet zo ver uit elkaar dus snap zijn reactie wel.
1 0
munser
haha Til... wat een knuppel! paar leuke wedstrijden gespeeld... vond het een leuke knul, nu niet meer zo
0 -2
Ozymandias
Til is een goede speler voor AZ maar nog niet goed genoeg om een dragende speler te zijn. Vd Beek heeft een veel groter voetballend vermogen en qua spelinzicht doen ze niet voor elkaar onder. Koopmeiners vind ik persoonlijk een groter talent dan Til en had ik graag naar Ajax zien komen ware het niet dat Ajax met Eiting een vergelijkbaar type heeft met meer potentieel. AZ heeft een goede jeugdopleiding en een redelijk beleid maar spelers als Til overschatten zich enorm als ze denken dat ze bijna gelijkwaardig zijn aan welke basisspeler van Ajax dan ook.
0 0
altijdwelwat
Eiting meer potentieel dat Koopmeiners is zeer discutabel. Ik denk dat Eiting iets creatiever is en beter in het kortere werk, maar op alle andere punten felheid, duelkracht, snelheid, sprongkracht, anticiperen, koppen, passing, leiderschap, uithoudingsvermogen, versnelling, traptechniek gaat hij er dik af tegen Koopmeiners. Is daardoor veel meer geschikt voor de top dan Eiting in mijn optiek. Til versus vd Beek vind ik geen discussie dan kies ik voor Donny.
0 -1
Ozymandias
Het spelinzicht en de anticipatie van Eiting zijn juist (veel) beter dan die van Koopmeiners. De pass- en traptechniek van Eiting is ook zeker beter. Koopmeiners is qua atletisch vermogen voornamelijk beter maar aan de bal vind ik Eiting zeker verder.
0 0
Maxwell5
Passing en traptechniek echt niet, vriend! Koopmeiners is vooral fysiek verder, en daar is in principe alles mee gezegd. Ik vind 'm overall nergens specifiek in uitblinken. Maar goed, voetballen doe je met je hoofd en niet met je benen. In die zin zie ik in Eiting meer potentie dan een Koopmeiners.
1 0
altijdwelwat
Dan heb je Koopmeiners niet veel in actie gezien , veel hardere inspeelpass dan Eiting , veel betere lange pass en hoekschoppen . Wat ik zeg Eiting creatiever en fijner in de korte passes. Maar hij heeft niet de traptechniek van Koopmeiners, voor wat betreft het hoofd zijn het allebei vwo jongens zit bij beide goed. Fysiek is in de top doorslaggevend, Eiting krijgt het dit seizoen zelfs in de Nederlandse competitie op dat gebied nog lastig.
0 -1
Michelinho
Ik vermoed en hoop van harte voor hem dat deze uitspraak was van vóór de uitschakeling door FC Borat.
0 -1
komopajax777
Ik ben niet onder de indruk van Til.Vooral in de topwedstrijden en in de wedstrijd in de voorronde van de EL viel hij niet mee.Donny is tot nu toe veel beter gebleken al speelt ook hij momenteel niet zijn beste wedstrijden.
0 0
Babayaka
Deze gast gaat elk jaar dommer praten, raakt gefrustreerder en gefrustreerder. 2 jaar terug was die bij Ziggo nog nederig
Nu lijkt het wel of hij teleurgesteld is dat de top 1 nog niet achter hem aan zit.
0 -1
altijdwelwat
Ach wat zegt die jongen nou helemaal verkeerd , ik heb gister de documentaire op Foxsports gekeken. Er werd hem gevraagd of hij zijn stap tussen Jong Oranje en Oranje groot vond, en uiteindelijk maakte hij deze vergelijking. Het verschil tussen beide is ook niet zo groot , het zijn beide jonge voetballers die nog heel veel te verbeteren en bewijzen hebben. Waarbij Donny momenteel iets verder is in zijn ontwikkeling , verder niks spannends vind Til en ook Koopmeiners wel goed overkomen gewoon goede gasten. En ook nog eens Amsterdammers , dan heb je bij mij de gunfactor automatisch.
2 0
ETM
Ik vind bij Guus Til echt het begrip 'vreemde vogel' enorm toepasbaar. Dat is overigens niet negatief of positief, perse. Ik ken de speler niet zo goed. De keren dat ik hem zag spelen deed hij me qua type voetballer meer aan Klaassen denken dan aan Donny.
Wat hij aanhaalt is een onmogelijke discussie. Betere spelers spelen doorgaans bij betere teams waar enerzijds het makkelijker voetballen is en anderzijds moeilijker omdat de concurrentie beter is en ook de verwachtingen hoger zijn. Ik denk ook dat het type voetbal dat Ajax speelt meer eisen stelt aan de techniek dan bij AZ, maar misschien denk ik dan iets te makkelijk. Ik vind Donny overigens echt een nog zoekende speler, die speelt nog niet helemaal in zn kracht.
2 0
Jornnn
Ik vind Til echt een modale voetballer. Niks bijzonders.
5 0
AsensioWillemsen
Prima marathon loper
2 0
gras
Aardige gozer, maar heeft geen deuk in een pakje boter gespeeld met als gevolg een schandalige uitschakeling in Europa.

En dan met zulke teksten komen.
5 0
Dastaan
Dan had je wel bij een grotere club als az gespeeld eihoofd. En dan zou je in de afgelopen europa league wedstrijd een beslissende rol hebben gespeeld. Maar dat heb je niet gedaan want je bent een matige overschatte voetballer.
3 -1
Tinus
Wat een onvriendelijkheid.... snap ik niet.
3 -1
M.Olsen
Guus ga naar huus
0 -1
GinoAFCA
hahahahaha guusje toch
3 0
Ajaxbrl
Daarom speel je ook bij AZ XD
0 0
Rentokill
En weer is Ajax de graadmeter, de lat waarmee alles vergeleken moet worden. Als je niet groot durft te denken zul je het ook niet worden. Als de huidige status van Donny vd Beek hetgeen is wat je nastreeft.... Ik denk dat Donny hele andere dingen nastreeft...
0 0
Babayaka
In Nederland is Ajax ook het hoogst haalbare.
Qua verwachtingen, qua spel, qua pers interesse, qua druk.
Qua alles eigenlijk. Met alle respect, PSV blijft een provincie clubje, en Feijenoord loopt toch wat achter.
0 0
zuidzuid
Ja een basisplaats...Eiting haalt m ineens in
0 -1
de-Ajacied
Een fitte vd Beek is een klasse beter dan Eiting
0 0
marco1972mb
is alleen niet zo vaak 100 procent fit...
0 0
NouriVandeBeek
Ik vind Til niet eens het grootste talent van AZ. Het is echt een pure loper.
3 0
altijdwelwat
Koopmeiners is 3 klasse beter , en Stengs als hij goed terugkomt in principe ook. Til is vaak slordig in zijn balaanname , beschikt wel over een goede mentaliteit en is net als Koopmeiners een Amsterdammer woont nog steeds achter de Arena.
1 0
Engeltje
Wel minder
0 0
kade88
Zodra je jezelf gaat vergelijken met generatiegenoten ben je aan het verliezen.
0 0
Ferd
Trump denkt ook dat hij beter is dan Obama.
4 -2
AFCA0492
dat is ook zo.
2 -8
Ferd
Hahahaha. En jij gelooft ook nog in sinterklaas?
3 0
Freddy Al
Je wil toch niet zeggen dat.......,nee toch!
1 0
Maxwell5
Misschien in een eatingcontest.
1 -1
NouridolbergNeres34
En nu weer terug in je mand, praatjesmaker.
0 0
Gonzo
Ik heb het van de week niet kunnen zien in de EL wedstrijd. Maar hij mag het vinden natuurlijk.
0 0
Ajax#1900
Weer een AZer met praatjes. Valt toch totaal niet serieus te nemen .
3 0
RaynoFischer
Idd, waar halen ze het vandaan haha...
3de geworden plus bekerfinale, maar verder verliezen ze de grote wedstrijden altijd, uitgeschakeld in de voorronde EL tegen een onbekend ploegje uit Kazachstan..
Mogen wel ff dimmen daar :P
0 0
MSwertz92
Leuke gozer maar tiete heb ie niet. Ook voetballend niet zo speciaal overigens.
1 0
RaynoFischer
Haha idd Donny speelt alleen bij Ajax omdat het een aardigere gozer is :P
Zeker een stuk minder en op zijn plek bij AZ....

Ik heb die Til hype nooit begrepen, mindere versie van Klaassen
0 0
Ajax_33
Wat een lachertje
0 0
Bjorn
Wellicht had hij er in de Europa League wedstrijden moeten staan.. zoals Donny dat wel deed tegen Nice in de vCL, net nadat er iets verschrikkelijks met zijn maatje was gebeurd.

Dat is kwaliteit en mentaliteit.
5 0
Suarez16_
Lol dit is echt een hele beperkte speler. Type Ekkelenkamp die alleen kan scoren.
3 -2
Wereld
it ain't over TIL it's over
7 0
Stamstadam
Guus moest tegen die Kazachen een goaltje scoren, faalde daarin hopeloos. De Guus Til-hype heb ik nooit begrepen.
5 0
Afca85meer
Het enige dat jij aan Ajax niveau hebt is de grootte van je mond Guus.
7 0
WantAmsterdam
Maar dan moet je ook presteren
0 0
Gabri411
Je bent ook niet veel minder dan donny! Alleen weet donny hoe je moet voetballen, dat is wel ff belangrijk als prof
0 0
gi0vanni
Ik weet ook hoe je moet voetballen maar alleen kan ik het op dat niveau niet. En dat ga ik ook nooit kunnen ook.
0 0
Gabri411
Okay gio. Dat is te zien aan je team.
0 0
AFCA1510
Nooit gesnapt waarom deze jongen een talent wordt genoemd.
0 0
Gooseman
Over het paard getild mannetje.
4 0
Joseph
Misschien als ze allebei zouden handballen, op een voetbalveld is het verschil duidelijk.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Iemand heeft last van de aanvoerdersband ... "Ja de scheidsrechter was al van het oostblok ..." waar hij vervolgens niks mee bedoelde nee. "ben niet veel minder dan Donny" ...

Probeert AZ zich wanhopig naar de top te praten of wat is de tactiek? Ze wilde graag de top aanvallen, veel succes dan. Fredje Friday, Ron "the flash" Beton en zichzelf overschattende Till voorop. Wat een grap is die club aan het worden ...
1 0
Rockpotje
Die oostblok-uitspraak vond ik ook al mooi inderdaad. Macedonië ligt boven Griekenland en Kazachtsan ligt midden in Azïe. Als je dan denkt dat die scheids expres voor de Kazakken fluit, dan heb je of nooit opgelet bij topografie of dan snap je er helemaal niets van.
2 0
433metdepuntnaarlinks
Dat is dan nog een tweede, de aanname dat een scheids tegen jou club/land fluit gaat echt te ver idd!
0 0
Keizer020
Jawel, ben je wel. Door zijn sympathieke interviews willen mensen graag anders geloven maar helaas.
5 0
Naoro
Haha, Made my day :D
1 0
3*stars*3
Jammer dat het zo’n sympathieke vent is want je wilt wat positiefs melden maar Til heeft rare uitspraken....
Sinds vorig seizoen vraag ik hier en imo omgeving, wat er nou zo goed is aan die gozer.
Niemand heeft daar antwoord op.
Ja, hij scoort zijn goals en heeft diepgang maar that’s it.
Die goals scoort hij overigens, tegen de kleintjes want in elk topduel zakt hij door het ijs.

Donny scoorde in EU en topduels in de Eredivisie.
Trouwens een rare uitspraak van Til, terwijl hij maar 1 interland heeft gespeeld (korte invalbeurt) en teamgenoot is van Donny...
1 0
Lazell
Hij zegt dat als hij verbeterd, hij (bijna) niet onder doet voor Donny. Vind dat prima kunnen.

Til is onze Siem de Jong.
0 0
3*stars*3
Siem Kon in zijn goede periode ook in de spits en scoorde ook in de topduels en CL.
Til....Heb er geen woorden voor.
Sowieso heeft media een zwak voor Az want destijds werden gasten als Kromkamp, Opdam en Martijn Meerdink ook zo gehyped.
Ze wisten het zelfs te schoppen tot oranje.
Maarja Yildirim en Denneboom ook...
1 0
trodat4030
Nou ja, dat je m sympathiek noemt is toch iets positiefs?
0 0
3*stars*3
Scherp! ;-)

Maar ik ergerde mij vorig seizoen al aan heel die Til hype maar dat rennen, vliegen en scoren, deed Immers ook....Tegen de kleintjes.
Til is uit het zelfde hout gesneden maar (jawel) een sympathieke gozer.
1 0
trodat4030
Haha Guusje Bottegin steekt zichzelf ff een veer in ze reet, wat een grappenmaker!
0 0
Noxin
Mooi moment om dat te zeggen nu Donny een mindere periode heeft.
1 0
Maik
Goh ik dacht dat AZ mee ging doen om de titel..Bwahaha
2 0
FWAjacied
Zijn interviews worden steeds grappiger.

Redelijk speler wat betreft doelpunten, maar voetballend heb je bijzonder weinig aan hem.
1 0
insectenverdelg
waarom? laat andere dat over je zeggen man, maar niet zelf...
1 0
BrandjeXL
Luuk de Jong 2 met zijn gejank in het veld. Zwaar overschatte speler
0 0
insectenverdelg
teveel opzoek naar bevestiging. ook met de uitspraken over de top 3. Dan snap je er nog niet al veel van. best aardige speler, maar oom niet veel meer dan dat.
0 0