Acht Ajacieden bij oefenstage Oranje U19

Kees van Wonderen heeft acht Ajax-spelers voor de oefenstage van Oranje U19 opgeroepen. Het nationale jeugdteam bereidt zich voor op de kwalificatie voor het Europees kampioenschap, komende zomer in Georgië. Dit meldt OnsOranje.nl.

Van Wonderen kiest voor de Ajacieden Navajo Bakboord, Danilho Doekhi, Justin Kluivert, Jeffrey de Lange, Ché Nunnely, Kaj Sierhuis, Dani de Wit en Deyovaisio Zeefuik. Naast deze acht jongens staan er ook nog twee Ajacieden op de Standby-lijst van het Nederlandse jeugdelftal. Boy Kemper en Noa Lang kunnen mogelijk later nog geselecteerd worden.

De selectie van Oranje U19:
Bobby Adekanye (Liverpool), Navajo Bakboord (Ajax), Justin Bakker (AZ), Teun Bijleveld (AZ), Jurich Carolina (PSV), Tristan Dekker (VVV Venlo), Danilho Doekhi (Ajax), Deroy Duarte (Sparta Rotterdam), Leandro Fernandes (PSV), Mees Hoedemakers (AZ), Ferdi Kadioglu (NEC Nijmegen), Teun Koopmeiners (AZ), Rodney Kongolo (Manchester City), Mats Knoester (Feyenoord), Justin Kluivert (Ajax), Jeffrey de Lange (Ajax), Maarten List (AZ), Tyrell Malacia (Feyenoord), Donyell Malen (Arsenal), Nathan Markelo (FC Volendam), Mike van de Meulenhof (PSV), Ché Nunnely (Ajax), Armando Obispo (PSV), Maarten Paes (NEC Nijmegen), Nigel Robertha (Feyenoord), Mitchell van Rooijen (FC Utrecht), Robin Schouten (AZ), Kaj Sierhuis (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Odysseus Velanas (FC Utrecht), Dylan Vente (Feyenoord), Owen Wijndal (AZ), Dani de Wit (Ajax), Deyovaisio Zeefuik (Ajax).

Standby-lijst Oranje U19:
Hennos Asmelash (ADO Den Haag), Trevor Doornbusch (sc Heerenveen), Ferdy Druijf (AZ), Abdoulrahmane Harroui (Sparta Rotterdam), Boy Kemper (Ajax), Noa Lang (Ajax), Justin Lonwijk (PSV), Diederick Luydens (Sparta Rotterdam), Joel Piroe (PSV), Junior van der Velden (FC Utrecht).

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DannTheDon020
Maar de jeugdopleiding van Feyenoord is toch o zo goed? Zie der maar 2
0 0
trodat4030
Dat was al weer een x aantal jaar geleden, inmiddels is AZ de 'beste jeugdopleiding van Nederland' en daar zijn er wel een hoop van geselecteerd.
0 0
Milankooijman
Eiting heeft natuurlijk zelf gekozen om dit jaar niet te worden opgeroepen voor het Nederlands elftal u19.
1. Het niveau in dat team ligt lager dan de trainingen bij jong Ajax/Ajax 1.
2. Ook is het EK u19 (als ze zich hier voor plaatsen) in de zomer. Dan zit Ajax 1 al midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waarschijnlijk kiest Eiting ervoor om in het nieuwe seizoen dus voor zijn kans te gaan in Ajax 1. Zoals eerder Vd Beek en de Jong daar ook voor kozen.
0 -1
iammike
Wat ik niet snap is waarom Eiting nooit wordt geselecteerd..
0 0
AjaxPassion
Misschien zit hij bij v Wonderen wel bij de 'zekerheidjes' m.b.t. de eliteronde en evt. het EK van komende zomer, aangezien o.a. de Ligt en TFM er ook niet bij zitten. Anders zou het natuurlijk belachelijk zijn dat hij niet eens wordt uitgenodigd voor een trainingsstage (dit was het geval onder Stekelenburg).
0 0
geDaante
Snap ik wel, de KNVB, nota bene een voetbalbond, begrijpt niets van voetbal, en stelt ook trainers aan die er weinig van snappen, altijd datzelfde, kleine incompetente vijvertje waar ze uit vissen.

Jeugdselecties en elftallen van de KNVB dan ook maar niet serieus nemen. Het is altijd puur een kwestie van hopen dat de KNVB 'per ongeluk' een juiste keuze maakt voor een trainer van het A-elftal, zeker straks, als lichting Nouri volwassen wordt. Zit er dan weer zo'n incompetente coach met zo'n laffe mentaliteit, dan zou dat doodzonde zijn, maar die kans is groot.

Als zo'n KNVB jarenlang alleen al roept dat techniek en en technische oefenvormen in de jeugd allemaal overbodig is, en dat in een voetballand als Nederland, dan weet je wel hoe laat het is.

Onder Winter zat Eiting er wel bij, maar koos Winter steevast voor de fysiekere Rosario.
2 0
trodat4030
Aron koos voor Laros Duarte volgens mij, verder heb je wel gelijk. Desondanks snap ik wel dat de KNVB uit komt bij de kneusjes van t trainersgilde.. Die kunnen namelijk geen club krijgen.. Iedereen die er íets van begrijpt zit al onder de pannen..
0 0
geDaante
Ja, daar kan je een punt hebben, maar dat geeft weer aan hoe weinig voetbalverstand en visie er bij de KNVB is, gewoon helemaal niks. Ze leiden trainers en coaches op in een zeer beperkte en kansloze visie. Ze maken eerder voetbaltalent kapot, dan dat ze het beter maken/uitbuiten.

Iedereen met een beetje voetbalverstand, had allang Cruijff uitgenodigd als KNVB zijnde, en hem alles op poten laten zetten. Nu hij er niet meer is, zou je dat aan Jordi Cruijff en Jonk over moeten laten. Maar nee, ook zij worden weer genegeerd, en middelmaat en napraters mogen het weer gaan proberen. In dat nieuwe plan staan ook best goede dingen, maar juist al die goede dingen zijn gebaseerd op visie Cruijff.

Je zou dus die visie moeten nemen, de mensen die dat het beste snappen en over kunnen dragen aanstellen, en trainers/coaches opleiden aan de hand van die visie. Dat is het enige wat je maar hoeft te doen, en dan is het nederlandse voetbal gered, en is het binnen no-time weer aan de absolute top, met ook een eredivisie op een hoger niveau, door meer aanwas van technische, goede jeugd.
0 0
trodat4030
Klopt en wat mij ook opvalt is dat alle jeugdtrainers Vd KNVB de uiteindelijke ambitie hebben om hoofdtrainer te worden. Er zijn er maar weinig echt gelukkig als opleider.. Ze zien u-zoveel allemaal als opstapje, niet als passie. Jammer. Binnen Ajax heb je bijv Vink, misschien niet iemand waar jij en ik het qua tactiek mee eens zijn, maar wel iemand die zich op z'n plek voelt als hij met de jeugd werkt. Tahamata en Otto precies hetzelfde, hun roeping is gewoon met jeugd bezig zijn, dat soort mensen mis ik heel erg binnen de bond.
0 0
Mace0107
De Ligt en Eiting?
0 0
Bedero
Best een talentvolle generatie dit, waarvan ik echt verwacht dat er minstens 3 het Nederlands elftal gaan halen.
0 -1
trodat4030
Vreemd, 3 weken geleden was Maarten Stekelenburg nog coach van u19... Snappen ze er in Zeist zelf nog wel wat van?
1 0