[Update III] Hake en Kruys zondag op de bank tegen Ajax

door NickOoms 54

[Update III] Hake en Kruys zondag op de bank tegen Ajax

door NickOoms 54

Laatst geüpdatet

John van den Brom ligt op poleposition om trainer te worden van Racing Genk, zo meldt Het Laatste Nieuws. De huidige coach van FC Utrecht kan hiermee zijn tweede avontuur in België aangaan, daar hij in het verleden al trainer was van RSC Anderlecht.

Zondag neemt Van den Brom het met FC Utrecht in de Eredivisie op tegen Ajax, maar de voorbereiding op de wedstrijd verloopt voor de club dus niet geheel vlekkeloos. Zo wordt de trainer van de club uit de Domstad in verband gebracht met Racing Genk en zouden beide clubs al met elkaar in onderhandeling zijn.

Jess Thorup, de vorige coach van de Belgische topclub, vertrok naar het FC Kopenhagen van oud-Ajacieden Viktor Fischer en Nicolai Boilesen. Van den Brom heeft bij FC Utrecht nog een contract tot en met medio 2022. Indien Racing Genk de Nederlandse trainer definitief wil overnemen, zullen zij een financiële vergoeding moeten betalen aan de Utrechtse club.

Update - 11.00 uur (5 november 2020) - 'Van den Brom maakt vertrekwens bekend'

Het is nog allerminst zeker of John van den Brom zondag, tegen Ajax, trainer is van FC Utrecht. De Nederlandse coach heeft het bestuur van FC Utrecht laten weten open te staan voor de avances van Racing Genk, zo meldt De Telegraaf. De Nederlandse krant weet op basis van Belgische media te melden dat de afkoopsom van Van den Brom rond een half miljoen euro ligt.

Update II - 11.15 uur (5 november 2020) - 'Genk bereikt akkoord met Utrecht over Van den Brom'

Racing Genk en FC Utrecht hebben een mondeling akkoord bereikt over de overgang van John van den Brom naar de Belgische club, zo meldt Het Laatste Nieuws. Hierdoor lijkt alleen een akkoord tussen Racing Genk en de Nederlandse trainer een overgang in de weg te staan. De kans bestaat dat Van den Brom tegen Ajax al niet meer op de bank plaats zal nemen, maar dat valt nog niet uit te sluiten.

Update III - 10.15 uur (6 november 2020) - Hake en Kruys zondag op de bank tegen Ajax

René Hake en Rick Kruys zullen zondag de taken van John van den Brom op zich nemen gedurende de wedstrijd tegen Ajax, zo meldt FC Utrecht op haar Twitterkanaal. De trainingen worden sinds vrijdagochtend ook geleid door dit duo. Van den Brom en Dennis Haar krijgen van FC Utrecht de ruimte om hun transfer naar Racing Genk af te ronden. Zondag gaan de Amsterdammers om 12.15 uur op bezoek bij de Utrechtse club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.