FC Twente verlengt contracten van (voormalig) target Hilgers en oud-Ajacied Cerny

door Bart Veenstra 20

Bron FC Twente

FC Twente verlengt contracten van (voormalig) target Hilgers en oud-Ajacied Cerny

door Bart Veenstra 20

Bron FC Twente

Laatst geüpdatet

FC Twente heeft vrijdagochtend naar buiten gebracht dat het de contracten van onder meer Mees Hilgers en Vaclav Cerny heeft verlengd. Voor Hilgers geldt dat er een eenjarige optie werd gelicht, terwijl het bij Cerny gaat om een tweejarige optie.

Hilgers werd in de winterse transferperiode nog gelinkt aan Ajax. De Amsterdamse club zou op zoek zijn geweest naar een rechtsbenige centrale verdediger en zodoende werd ook de naam van Hilgers genoemd. Hoe dichtbij een transfer geweest is, is niet bekend. Wel werd snel duidelijk dat FC Twente zijn verdediger niet wilde laten gaan. Met het lichten van de eenjarige optie heeft FC Twente nu een transfervrij vertrek van Hilgers voorkomen. Of Ajax nog terugkomt voor de speler in de zomer, is niet duidelijk.

In januari sprak Hilgers zelf ook over de interesse van Ajax: 'Als ze eruit komen, zou het een mooie stap zijn. Maar ik ben ook niet de moeilijkste en heb het heel erg naar mijn zin in Enschede. Ik ben ook trots om dit logo te dragen. Het is allemaal goed geregeld en de fans zijn top. Het team is leuk, dus voor mijn ontwikkeling is het helemaal niet verkeerd om nog een half jaar in Enschede te blijven.'

Goed nieuws voor Cerny, slecht nieuws voor Cleonise

FC Twente heeft ook het contract van oud-Ajacied Cerny verlengd. De Tsjech zag zijn contract met twee jaar verlengd worden. Cerny is bij FC Twente bezig aan een uitstekend seizoen. In 24 wedstrijden was hij al negen keer trefzeker, terwijl de rechtsbuiten ook al tot zes assists kwam.

Voor Denilho Cleonise, voormalig jeugdspeler van Ajax, was er minder goed nieuws. Zijn optie is niet gelicht. Het betekent voor de aanvaller dat hij FC Twente na dit seizoen gaat verlaten en dus op zoek moet naar een nieuwe club. FC Twente en Ajax treffen elkaar dit seizoen later nog in de Eredivisie. In speelronde 34 gaat Ajax op bezoek bij de club uit Enschede.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.