[Update II] Jans sluit winterse transfer van Hilgers naar Ajax uit

door Bart Veenstra 583

Bron De Telegraaf, Tubantia

[Update II] Jans sluit winterse transfer van Hilgers naar Ajax uit

door Bart Veenstra 583

Bron De Telegraaf, Tubantia

Laatst geüpdatet

Ajax maakt voorzichtig werk van de komst van Mees Hilgers, zo vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De 21-jarige centrale verdediger van FC Twente maakt indruk in de Eredivisie en dus moeten de Amsterdammers afrekenen met concurrentie van PSV en Feyenoord. De mandekker zelf zou op de hoogste zijn van Ajax' interesse.

'Bij Ajax dook een hele opvallende naam op: Mees Hilgers', deelt Verweij mede. 'Het is voor Ajax vervelend dat ze nu vooral met Alfred Schreuder en zijn situatie bezig zijn, want daardoor liggen andere dingen stil. Maar Ajax hoopt eigenlijk PSV en Feyenoord – die ook geïnteresseerd zijn in Hilgers – af te troeven door deze winter toe te slaan.'

De sportverslaggever weet dat de concurrenten - PSV en Feyenoord dus - deze winter financieel niet in staat zijn om toe te slaan. Wel weet Verweij dat de clubs hem een 'barinteressante' speler vinden. 'Hij staat heel hoog op de verlanglijst van Ajax en volgens mij wordt er heel voorzichtig al werk van gemaakt', vertelt hij. De contractsituatie van Hilgers is in het voordeel van de geïnteresseerde clubs. Hij heeft een aflopend contract, maar daartoe behoort nog wel een optie voor een extra contractjaar.

Valentijn Driessen zag Hilgers aan het werk tijdens Ajax - FC Twente en raakt niet direct onder de indruk van het talent. 'Ik vond dat hij zich niet waarmaakte in de wedstrijd tegen Ajax. Ik vond hem niet zo goed dat je hem gelijk op moet halen. Aan de bal wist hij vaak helemaal niet wat hij moest doen. Ja, lopen en dan stilstaan.'

Ajax zoekt rechter centrale verdediger

Na het vertrek van Daley Blind zou een versterking aan de linkerkant van de verdediging wellicht het meest logisch zijn, maar Hilgers is een rechter centrale verdediger en past precies in het plan van Ajax, zo blijkt. Eerder greep Ajax voor die positie immers al mis bij Leonardo Balerdi. 'Ze zijn op zoek naar een rechter centrale en dat is ook al vooruitlopend op een mogelijk vertrek van Timber komende zomer', legt Verweij uit.

Update - 12.20 uur (24 januari 2023) - 'FC Twente laat Hilgers deze winter niet vertrekken'

FC Twente is niet van plan om Mees Hilgers deze winterse transferperiode te verkopen aan een titelconcurrent. Naar verluidt zouden Ajax, PSV en Feyenoord interesse hebben, maar FC Twente laat de talentvolle verdediger nu niet gaan, zo meldt Tubantia. Technisch directeur Jan Streuer van FC Twente hoorde bovendien tot op heden niets vanuit Amsterdam.

Eerder liet FC Twente Ramiz Zerrouki niet naar Feyenoord gaan en volgens Tubantia zal de club uit Enschede hetzelfde standpunt innemen als Ajax zich serieus gaat melden voor Hilgers. De verdediger beschikt bij FC Twente over een aflopend contract, al hebben de Tukkers een optie om dat contract met een seizoen te verlengen. Die optie gaat FC Twente 'hoe dan ook' lichten. De kans dat Hilgers in de zomer vertrekt, is groot, al is het de vraag of Ajax dan serieus voor hem zal zijn.

Update II - 15.35 uur (24 januari 2023) - Jans sluit winterse transfer van Hilgers naar Ajax uit

FC Twente-trainer Ron Jans sluit een winterse transfer van Mees Hilgers naar Ajax uit. De trainer wil zijn selectie bij elkaar houden en hoopt zo lang mogelijk mee te doen om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. 'Er is geen sprake van', zegt Jans over een mogelijke winterse transfer van Hilgers, geciteerd door de NOS. 'Mees is een interessante speler, maar wij willen spelers niet zomaar laten gaan.'

Weet Davy Klaassen tegen FC Volendam voor het tweede duel op rij te scoren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.