Tienkoppig Ajax mag niet klagen met gelijkspel tegen FC Twente

door Jesse ter Haar 6315

Bron AS

Tienkoppig Ajax mag niet klagen met gelijkspel tegen FC Twente

door Jesse ter Haar 6315

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zaterdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Twente. De Amsterdammers kwamen vanaf het begin van de wedstrijd niet goed voor de dag en tot overmaat van ramp kreeg Devyne Rensch voor rust ook nog eens een rode kaart en moest hij het veld per brancard verlaten. In het vervolg kwam Ajax niet écht meer in de problemen, maar al met al mocht de ploeg niet klagen met het doelpuntloze gelijkspel.

FT | Ajax - FC Twente (0-0)

De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam nog van Ajax. Francisco Conceicao brak door over de rechterflank, dribbelde naar binnen en schoot, maar zijn poging miste kracht. Hierna volgden zéér penibele minuten voor Ajax. FC Twente trof in zowel de vijfde als de zesde minuut van de wedstrijd de paal. Eerst was het Vaclav Cerny met zijn voet en vrijwel meteen hierna Michel Vlap met zijn hoofd. Ajax kwam dus goed weg en probeerde het na ruim een kwartier zelf weer eens. Davy Klaassen wist de bal aardig op doel te koppen, maar FC Twente-keeper Lars Unnerstall strekte zich en hield zijn doel schoon.

In de twintigste minuut moest Gerónimo Rulli voor het eerst handelend optreden. Hij kreeg een afstandsschot te verwerken en hield die in twee instanties bij zich. Even later probeerde Vlap het weer van afstand, maar ook toen kon Rulli de bal eenvoudig bij zich houden. Binnen het halfuur kreeg FC Twente zijn derde grote kans van de wedstrijd. Ricky van Wolfswinkel legde de bal achter de Ajax-defensie, waar Vlap opdook. Hij kon de bal echter niet vol genoeg raken en miste het doel. Na precies een halfuur waagde Klaassen nog maar eens een poging met zijn hoofd, maar hij moest te veel moeite doen om bij de bal te komen en kon zodoende niet hard genoeg koppen.

Kenneth Taylor probeerde het even later ook maar eens van afstand, maar hij kwam niet verder dan het produceren van een rollertje. Unnerstall raakte daardoor niet in paniek. Hierna volgde een vervelend moment voor Rensch. Hij moest aan de noodrem trekken toen Van Wolfswinkel alleen op Rulli af leek te gaan en kreeg bij de val de schoen van de spits tegen zijn hoofd. Rensch kreeg niet alleen de rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler én bleef op het gras liggen. Hij kon niet op eigen kracht opstaan en moest het veld per brancard verlaten. Hierna gebeurde er weinig tot niets noemenswaardigs meer en dus gingen beide ploegen rusten bij 0-0. Ajax mocht hiermee niet mopperen.

Na rust kwam Mohammed Kudus in de ploeg voor Brian Brobbey, die vorige week nog uitviel met een schouderblessure. In de eerste fase van de tweede helft ontstonden weinig kansen, maar wel kwam Rulli eenmaal goed weg. Hij wachtte te lang met het trappen van de bal en dus kon Van Wolfswinkel ertussen komen. Edson Álvarez stond echter goed op te letten en onderschepte de daaropvolgende pass. Na ruim een uur ging er weer een keer een bal tussen de palen, maar wel aan de voor Ajax verkeerde kant van het veld. Een vrije trap ging op doel, maar Rulli kon de bal bij zich houden. In de daaropvolgende aanval wist Ajax gevaar te stichten. Taylor probeerde het met een snel en verrassend schot, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Twintig minuten voor tijd maakte Steven Bergwijn zijn rentree bij Ajax. De buitenspeler zat enige tijd thuis met griep, maar was zaterdag fit genoeg voor een invalbeurt. Bergwijn kwam, mede omdat er weinig tot geen vloeiende Ajax-aanvallen te noteren waren, amper tot niet in het spel voor. Aan de andere kant kreeg FC Twente via Joshua Brenet een kopkans uit een corner, maar hij raakte de bal niet vol en dus kon Rulli vangen. Even later stond Rulli aan de grond genageld toen Ramiz Zerrouki van afstand uithaalde. Het schot was verwoestend, maar via een Ajacied ging de bal naast.

Waar menig Ajacied nog op een moment van klasse van Ajax zal hebben gehoopt, was Vlak min of meer de enige die nog echt een moment van gevaar stichtte. Hij volleerde een bal van buiten de zestien, maar schoot droog naast. Het restant van de wedstrijd verliep zonder kansen voor een van beide ploegen en dus eindigde de wedstrijd zoals het begon: 0-0.

Opstelling Ajax

Rulli; Sánchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Klaassen, Taylor; Conceição (Bergwijn 71'), Brobbey (Kudus 46'), Tadić.

Wissels Ajax

Stekelenburg, Pasveer, Wijndal, Bergwijn, Lucca, Kudus, Berghuis, Regeer, Fitz-Jim, Rasmussen, Aertssen, Hato.

Opstelling FC Twente

Unnerstall; Sampsted (Brenet 67'), Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Vlap (Ugalde 85'); Cerny (Tzolis 67'), Sadilek, Misidjan (Rotz 67'); Van Wolfswinkel.

Wissels FC Twente

Brenet, Bruns, Cleonise, El Maach, Kjolo, Pleguezuelo, Rots, Salah-Eddine, Steijn, Tyton, Tzolis, Ugalde.

Doelpunten

-

Rode kaarten:

Devyne Rensch (Ajax, 32')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.