De Jong loopt hamstringblessure op; El Clásico mogelijk in gevaar

door Jesse ter Haar 0

Bron FC Barcelona

De Jong loopt hamstringblessure op; El Clásico mogelijk in gevaar

door Jesse ter Haar 0

Bron FC Barcelona

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong heeft een hamstringblessure opgelopen, zo brengt FC Barcelona vrijdag naar buiten. De middenvelder speelde vorig weekend nog tegen Real Madrid en kwam dat duel niet ongeschonden uit. In de slotfase schoot het erin.

De Jong heeft vrijdag de nodige tests ondergaan. De blessure aan zijn rechter hamstring is eruit voortgekomen. De oud-Ajacied is dus uit de roulatie, maar het is nog niet bekend voor hoe lang. FC Barcelona laat zich er niet over uit en geeft aan dat het herstel van De Jong zijn periode van afwezigheid moet uitwijzen.

Hij was eigenlijk - bondscoach Ronald Koeman riep hem op - onderdeel van het Nederlands elftal tijdens de huidige interlandperiode, maar meldde zich niet in Zeist. Dat had alles te maken met de fysieke ongemakken die hij ervoer. Hij was overigens niet de enige, want ook Ajax-aanvaller Steven Bergwijn was niet fit genoeg om zich te melden. Het is vooralsnog niet bekend waar het bij de Ajacied aan ontbreekt.

Het Nederlands elftal neemt het vrijdag zonder het genoemde tweetal op tegen Frankrijk. Het betekent de aftrap van de EK-kwalificatiereeks. De wedstrijd heeft plaats in Parijs. Verder is ook het vijftal spelers dat later in de week afhaakte niet aanwezig. Er zou sprake zijn geweest van een virusinfectie bij Sven Botman, Joey Veerman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen en dus gingen zij naar huis.

El Clásico in gevaar

Voor De Jong is niet alleen de interlandperiode, maar ook de Clásico die over twee weken op het programma staat in gevaar. FC Barcelona verdedigt tegen Real Madrid een 1-0 overwinning in de halve finale van de Copa del Rey. Niet alleen De Jong, maar ook Ronald Araújo en Andreas Christensen zijn afwezig. Het is een belangrijk duel, want in La Liga is de belangrijkste stap al gezet. FC Barcelona staat twaalf punten voor op Real Madrid.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.