Vd Vaart hoopvol: 'Dan is het een fluitje van een cent'

door Gino Haverkamp 2

Vd Vaart hoopvol: 'Dan is het een fluitje van een cent'

door Gino Haverkamp 2

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart denkt zeker dat Ajax kans heeft tegen Juventus in de Champions League. 'Ajax heeft altijd kans', laat de niet lang geleden gestopte voetballer weten aan de NOS.

Ondanks dat hij denkt dat Ajax kans heeft, moet Juventus zeker niet onderschat worden volgens Van der Vaart. 'Het is een mooie loting, maar Juventus is weer een zware tegenstander. Als je die wedstrijd van hun tegen Atlético Madrid hebt gezien, dan zie je gewoon dat ze heel goed kunnen voetballen. Die tweede wedstrijd was echt niet normaal. Ze speelden echt fantastisch en ze zaten er dicht op. Atlético is volgens mij maar drie keer over de middenlijn geweest. En Ronaldo was natuurlijk waanzinnig.'

Ronaldo poetste afgelopen week hoogstpersoonlijk een 2-0 achterstand tegen Atlético Madrid weg door driemaal te scoren in de terugwedstrijd. Van der Vaart: 'Als je ziet wat hij allemaal nog kan op die leeftijd (Ronaldo is 34, red.), en het gewoon doet, dan is het knap. Dat wordt dus een zware dobber voor Ajax.

Desondanks vindt Van der Vaart Ronaldo niet onverslaanbaar is. 'Ik speel liever tegen Ronaldo dan tegen Messi. Tuurlijk, van hem weet je dat hij gaat scoren, maar als Ajax doet wat het moet doen dan maken ze zeker kans. Maar tegen Italiaanse ploegen denk je altijd kans te hebben en denk je altijd beter te zijn, maar je wint nooit.' Volgens de oud-Ajacied is elke tegenstander die Ajax had kunnen loten lastig. 'Maar als Ajax speelt zoals tegen Madrid, dan is het een fluitje van een cent', grapt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.