Koeman twijfelt aan Ajax-aanhang

door Floris 48

Koeman twijfelt aan Ajax-aanhang

door Floris 48

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman heeft als speler én als trainer gewerkt bij Ajax en Feyenoord en de oud-verdediger is meer gecharmeerd van de achterban van de laatstgenoemde club. Dat vertelt hij in het NTR-programma College Tour.

'Mijn vriendenkring zijn over het algemeen allemaal Ajax-mensen', vertelt de 51-jarige Zaandammer. 'Dus ik maak ook mee hoe zij op de club afgeven als het slechter gaat. En als ze winnen komen ze met een grote smile binnen. Ik zeg dan voor de gein: "Jullie zijn successupporters." Dan antwoorden ze gevat: "We hebben ook alleen maar succes".'

'Het was altijd mijn droom om voor Ajax te spelen. Maar als je die club meemaakt, is het ook heel kritisch', blikt Koeman terug. 'Ik had daar ook moeite mee. Ik vraag me dan weleens af wat er bij Ajax zou gebeuren als ze een aantal jaar zouden meemaken zoals Feyenoord voor de kiezen heeft gehad. Zit de ArenA dan nog vol? Staat dan iedereen zo daadwerkelijk achter de club zoals het bij Feyenoord gebeurt? Ik ben daar niet zeker van. Ik zeg eerder nee dan ja.'

Als voetballer speelde de oefenmeester tussen 1983 en 1986 in Amsterdamse dienst. In deze periode trok hij 114 keer het Ajax-shirt aan. Als trainer was hij tussen 2001 en 2005 werkzaam bij de recordkampioen van Nederland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.