'Kan me niet voorstellen dat Bergkamp tegenwerkt'

door Bart Veenstra 27

'Kan me niet voorstellen dat Bergkamp tegenwerkt'

door Bart Veenstra 27

Laatst geüpdatet

Mister Ajax Sjaak Swart heeft het opgenomen voor de laatste tijd veel bekritiseerde Dennis Bergkamp. De individueel trainer, die ook lid is van het Technisch Hart, wordt nog weleens verweten de boel tegen te houden bij Ajax, maar daar gelooft Swart niet in.

'Dat horen we allemaal, maar ik weet niet of het zo is. Ik ben er niet bij als ze over het elftal praten, dan zit ik er helaas niet bij', vertelt Swart. 'Bergkamp is voor mij de fantastische voetballer en ik kan mij niet voorstellen dat hij tegenwerkt. Ik ken hem zoals ik met hem omga, een prachtvent', aldus de oud-rechtsbuiten, die het een goede zaak vindt dat Edwin van der Sar is teruggetreden als voorzitter van het Technisch Hart. 'Ik vind al die commissies ook wat veel, je moet er maar een paar mensen hebben die er boven staan. Van der Sar heeft het erg druk, maar je kunt niet alles tegelijk.

Een ander persoon die de laatste tijd kritiek te verwerken krijgt, is trainer Marcel Keizer. Ook hij krijgt de steun van Swart. 'De trainer moet een kans krijgen. Het ligt aan de spelers, maar ook wat er gehaald is. Er zijn ook vijf belangrijke spelers vertrokken. Dit jaar moet je kampioen worden, dan moet je elke wedstrijd honderdtwintig procent geven. Als dat gebeurt, winnen ze elke wedstrijd', aldus de Amsterdammer in gesprek met Voetbalzone.

Toch is er ook iemand die wel kritiek krijgt van Swart en dat is de Braziliaan David Neres. De buitenspeler kwam eerder dit jaar voor ongeveer twaalf miljoen euro over. 'Ik vind dat als je een speler haalt voor die prijs je er meteen moet staan. Hij is er nu langer dan een halfjaar en nog steeds laat hij de ene wedstrijd leuke dingen zien, maar in een andere wedstrijd zie je hem niet. Voor die prijs vind ik dat niet goed genoeg.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.