'Doellijntechnologie toepassen bij alle clubs'

door Bart Veenstra 15

'Doellijntechnologie toepassen bij alle clubs'

door Bart Veenstra 15

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen, verslaggever bij De Telegraaf, vindt dat de KNVB in samenspraak met de clubs moet bepalen bij welke wedstrijden er gebruik gemaakt mag worden van de doellijntechnologie. Zondagmiddag wist Feyenoord namelijk dankzij deze technologie te winnen van PSV.

In zijn column schrijft Driessen dat alle Nederlandse profclubs hebben ingestemd met de doellijntechnologie. 'Daarbij is voor lief genomen dat het slechts wordt toegepast in de Amsterdam ArenA voor de winterstop en De Kuip in de tweede seizoenshelft. Het geeft clubs daarom geen pas te zeuren over onrechtvaardigheid, willekeur of competitievervalsing. Wel moet deze lacune snel worden aangevuld door doellijntechnologie bij alle Eredivisieclubs toe te passen uiterlijk bij de start van seizoen 2017/2018.'

'Tot die tijd moet de KNVB in samenspraak met de clubs bepalen bij welke wedstrijd de doellijntechnologie wordt opgehangen. Zeker nu duidelijk is hoe doorslaggevend het kan zijn met het oog op kampioensaspiraties, terwijl clubs die strijden tegen degradatie dezelfde rechten hebben als de topclubs', ziet Driessen het verschil. 'Daarom: verhuis de technologie op 2 april bijvoorbeeld van Rotterdam naar Amsterdam voor Ajax-Feyenoord en op 14 mei naar Den Haag voor ADO-Excelsior. Het blijft rechtsongelijkheid, willekeur en competitievervalsing, maar minder dan nu het geval is', besluit hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.