Dijkshoorn: 'Had Ziyech een hand gegeven'

door Finn Dekker 40

Dijkshoorn: 'Had Ziyech een hand gegeven'

door Finn Dekker 40

Laatst geüpdatet

Nico Dijkshoorn, columnist van Voetbal International, denkt dat de supporters van Ajax zelf verantwoordelijk zijn voor het aanstaande vertrek van Hakim Ziyech in de zomer. Door de dreigementen aan het adres van de middenvelder afgelopen zondag bij het opwachten van de spelersbus, zal Ziyech volgens Dijkshoorn niet langer nadenken over een langer verblijf.

'Het is als het leven zelf. Soms win je, soms verlies je, al weet je nooit precies helemaal waarom. Ik voel intens medelijden met supporters die deze nuance niet zien. Dan heb ik het over de horde Mordor-soldaten, het vooruigeschoven leger Orks, die zondagavond bij De Arena de Ajax-bus stonden op te wachten. Om verhaal te halen. Weer geen kampioen, terwijl Edwin van der Sar dat nog zo had beloofd', schrijft de geboren Amsterdammer.

'Alles moet gebeuren zoals zij dat willen. Als dat niet gebeurt, komen ze verhaal halen. Daarom beleefde ik, als diepe bewonderaar van het toeval, de hele situatie voor De Arena als een surrealistische trip. Waar keek ik nu eigenlijk naar?', vraagt Dijkshoorn zich af. 'Hoe kijk je tegen het leven aan, als je besluit na een verloren wedstrijd van je lievelingsclub naar het stadion te reizen om de beste voetballer van Nederland een duw te geven?'

'Het zou prachtig zijn geweest als een Ajax-supporter zondagmiddag Hakim Ziyech een hand had gegeven in plaats van een duw. Zo simpel was het zondag. Als er – ondanks het verlies – zou zijn geapplaudisseerd voor de spelers, dan speelde Ziyech volgend seizoen nog voor Ajax. Nu is dat, door het gedrag van een handvol gelukseisers, opeens ondenkbaar', besluit de schrijver.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.