Dijkshoorn: 'Dan weet ik genoeg: Ajax gaat verliezen'

door Jesse ter Haar 6

Nico Dijkshoorn zag het zondag al vrij snel aankomen dat Ajax ging verliezen van AZ. De houding die Hakim Ziyech aannam zag de columnist immers eerder en het bijkomende gedrag zag hij ook niet voor het eerst.

'Als Ziyech midden op het veld, bij een 0-2 achterstand, nog steeds alles met zijn hakken probeert op te lossen en balletjes buitenkant-voet blijft versturen, dan weet ik genoeg: Ajax gaat verliezen', schrijft Dijkshoorn op de website van Voetbal International. 'Dat is de ellende met Ziyech: als Ajax snel op voorsprong komt, is hij de beste voetballer op aarde, maar als Ajax door stommiteiten van anderen snel op achterstand wordt gezet, dan kiest Ziyech voor zichzelf.'

'Ik zag Ziyech zondag, diep in de tweede helft, nog voordat hij wegwerpgebaren begon te maken, al zijn eigen wedstrijd spelen', vervolgt de schrijver. 'Dat had iets aandoenlijks. Op achterstand staan, helemaal worden weggespeeld, voelen dat de tegenstander technisch en tactisch superieur is en dan met de volgende oplossing komen: in ieder geval laten zien dat je zelf heel goed kunt voetballen.'

Zondag zag Dijkshoorn overeenkomsten met de wedstrijd die Ajax op bezoek bij AZ speelde. 'Bij die club zit het niet alleen tactisch, maar ook bedrijfspsychologisch goed in elkaar. Net als in Alkmaar pakte AZ zijn grootste winst door geen enkel respect te tonen voor Ziyech. Geen eerbied, geen bewondering. Chelsea-aankoop of niet, AZ voetbalde tegen Ziyech alsof hij bij SC Cambuur speelde.'

Denk jij dat Ajax met een achterstand de rust in gaat tegen FC Utrecht? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!