'De actie van Rensch vond ik een duidelijkere rode kaart'

door Jesse ter Haar 12

Bron ESPN

'De actie van Rensch vond ik een duidelijkere rode kaart'

door Jesse ter Haar 12

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Dick van Egmond, scheidsrechtercoördinator bij de KNVB, is van mening dat vooral Devyne Rensch ontkwam aan een rode kaart in de bekerwedstrijd van Ajax tegen PSV. Nicolás Tagliafico maakte ook een harde charge, maar die vond Egmond minder ernstig.

Beide momenten vonden plaats tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV in de TOTO KNVB Beker, maar voor Van Egmond was er zeker een duidelijk verschil tussen de incidenten. Hij spreekt erover bij Dit was het Weekend. ‘Bij Ajax – PSV vond ik de actie van Tagliafico niet de zwaarste. Die van Rensch vond ik zwaarder en een duidelijkere rode kaart.’

‘Rensch komt met snelheid en het hele gewicht op de enkel van de tegenstander’, zo vervolgt Van Egmond, die twijfelt over de nood van een rode kaart voor Tagliafico. Over de straf die Rensch had moeten krijgen, twijfelt hij niet. ‘Dat is gewoon een rode kaart’, oordeelt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.