Ajax dooft de Lampies

door Opa Spoor 4

Ajax dooft de Lampies

door Opa Spoor 4

Laatst geüpdatet

PSV thuis: all or nothing. Alleen winst telt. Puntverlies betekent het einde van de competitie. Als Ajax wint doven de lampies…

In de week voor deze wedstrijd gebeurt er veel. Als eerste het overlijden van Goudje. Voor de jongeren: Goudje was een markante supporter. Als je Goudje nog effe wil bewonderen: klik hier. Dan was ook de publiciteitsgeile, Duitse provinciaal Henk Kessler weer in het nieuws. Niemand mag zeuren over het overschot aan Tukkers in het KNVB-kader vindt hij. Ook heeft hij commentaar op Martin Jol. Kessler moet gewoon zijn snaveltje dicht houden, voor altijd. Ook de actie van Bobby Haarms is terecht vaak in het nieuws. Als laatste zet Luis Suárez de boel op scherp door de verklaren dat hij toch wel een prijs wil winnen bij Ajax.

Voor de wedstrijd warmt iedereen op in het home. Het bier raakt al snel bijna op. Opa Spoor krijgt er een taparm van. Er wordt gecollecteerd voor Bobby. Ook de fooi gaat naar de actie. “4 bier, 8 euro, tientje, doe de rest maar in de pot. Bedankt man”. Zo gaat het de hele middag. De collectebussen raken goed vol. Hier moet een mooi bedrag uit gekomen zijn.

Jol begint met Vurnon Anita links achterin. ‘Oerbie’ Emanuelson start gelukkig. Christian Eriksen zit op de bank. ‘Dikkertje Dap’ Andy van der Meyde, de nieuwe aanwinst van de lampies, heeft vandaag een kinderparty bij Burger King. Het stadion zit bommetje vol. Ajax begint een beetje nerveus. Het kan moeilijk druk zetten. Toby Alderweireld moet na 5 minuten snel aan de noodrem trekken. Alle lampies zeuren direct om geel. Kevin Blom voldoet aan dit massale verzoek. Een paar minuten later blijkt Blom van show te houden als hij een fopduik van de keeper van de lampies ‘beloont’ met een gele kaart voor Demy de Zeeuw. Blom stond er een metertje of 60 vandaan.

Dan redt...

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.