Zwak Ajax wint moeizaam in Waalwijk

door NielsOpdam 670

Ajax heeft een zeer moeizame overwinning geboekt op bezoek bij RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion werd het 1-2. Dusan Tadić en Quincy Promes schoten de Ajax-goals binnen in Waalwijk. De Amsterdammers speelden een zeer matig duel in Brabant, maar winnen op het nippertje in Brabant.

De geschorste Nicolás Tagliafico werd op linksachter vervangen door Noussair Mazraoui. Na drie minuten kreeg RKC Waalwijk een grote kans via Clint Leemans. Joël Veltman maakte de overtreding op Stanley Elbers en kreeg een vrije trap tegen. Leemans schoot de daaropvolgende vrije trap op de lat. Een paar minuten later kreeg Ajax een goede kans, nadat Tadic de bal klaarlegde voor Klaas-Jan Huntelaar. RKC-doelman, Etienne Vaessen, was echter eerder bij de bal. De rebound werd door Promes in de handen van Vaessen gekopt.

Via Stijn Spierings kreeg de thuisploeg later nog een grote kans. De middenvelder van RKC liep weg uit de rug van Lisandro Martínez, maar kreeg de bal niet achter André Onana. Een paar minuten later kreeg Ajax een kans op de voorsprong. Hakim Ziyech krulde de bal echter net over. Stanley Elbers kreeg in de eerste helft nog een enorme kans voor RKC. Na een goede aanval van de thuisploeg schoot de vrijstaande Elbers in de handen van Onana.

Direct na de rust kwam Ajax op voorsprong in Waalwijk. Aanvoerder Tadić tikte de Amsterdammers op 0-1 na een voorzet van Sergiño Dest. De ploeg van Ten Hag kwam goed uit de startblokken in het tweede bedrijf. Ajax kreeg een paar goede kansen, maar die werden niet benut. Na een uur spelen ging Erik ten Hag wisselen. De oefenmeester bracht David Neres en Perr Schuurs voor Ziyech en Mazraoui. Vijf minuten later kwam RKC op gelijke hoogte met Ajax. Na een uitbraak van de thuisploeg punterde Saïd Bakari de 1-1 binnen.

Nadat het spel heel even werd stilgelegd vanwege fakkels vanuit het uitvak kreeg Veltman een grote kans namens Ajax. De verdediger kopte de bal op de lat van het RKC-doel. Zes minuten later was het wel raak voor de Amsterdammers. Promes schoot de bal, via de onderkant van de lat, op een prachtige wijze achter doelman Vaessen.

Vlak voor tijd kwam Ajax opnieuw erg goed weg. Schuurs werd vrij makkelijk uitgespeeld op de achterlijn, waarna Darren Maatsen leek te kunnen scoren. Via de hak van Dest en het hoofd van Blind ging de bal echter op een ongelooflijke manier over. Uiteindelijk wint Ajax, na een hectische slotfase, met 1-2 in Waalwijk.