[Update]: 'Bandé maakt seizoen af bij KV Mechelen'

door ArthurV 87

[Update]: 'Bandé maakt seizoen af bij KV Mechelen'

door ArthurV 87

Laatst geüpdatet

De kans dat Hassane Bandé deze winterse transferperiode al naar Ajax komt, lijkt weer een stukje groter te zijn geworden. De Amsterdamse club is al langer bereid een miljoen extra te betalen voor de aanvaller, maar Bandé zelf verkiest nu ook een onmiddellijke overgang boven een zomerse transfer. Reden: hij kreeg een mentale tik te verwerken door de kritiek van trainer Dennis van Wijk.

'Op dit moment speelt hij speeltuinvoetbal', vertelde trainer Van Wijk na afloop van de nederlaag tegen Moeskroen vrijdag. Zijn begeleider, Maiga Bureima, laat weten dat het voor Bandé reden is om nu al weg te willen uit België. 'Waarom wordt hij als enige terechtgewezen? Hassane wilde KV Mechelen redden, maar nu wil hij liever vertrekken', vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Het medium schrijft dat de druk op de 19-jarige Burkinees is toegenomen door het getouwtrek van Ajax plus de vele berichten van het thuisfront. Of Bandé nu vertrekt of in de zomer is aan het bestuur van KV Mechelen. Mocht de aanvaller nu naar Ajax gaan, moet KV Mechelen een vervanger zien te vinden. En aangezien de transfermarkt woensdagavond sluit zou dat geen makkelijke beslissing zijn.

Update - 18.10 uur (29 januari 2018)
Ondanks de recente berichtgeving, lijkt Ajax-aanwinst Hassane Bandé het seizoen gewoon te gaan afmaken bij KV Mechelen. Dit laat Freek Jansen via zijn Twitter-account weten. Volgens de journalist van Voetbal International heeft Bandé een goed gesprek gehad met de clubleiding van KV Mechelen, waardoor de Burkinees heeft besloten het huidige seizoen bij de Belgische club te blijven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties