Tagliafico en Rensch geschorst, drietal op scherp | Ajax Showtime

Tagliafico en Rensch geschorst, drietal op scherp

door BartVeenstra 90

Tagliafico en Rensch geschorst, drietal op scherp

door BartVeenstra 90

Laatst geüpdatet

Ajax moet het woensdagavond in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen sc Heerenveen doen zonder Devyne Rensch en Nicolás Tagliafico. Beide spelers zitten tegen de Friezen een schorsing uit. Bovendien staat een drietal spelers van Ajax op scherp.

Of Rensch en Tagliafico woensdagavond in actie hadden kunnen komen, was nog maar de vraag geweest. Rensch werd tegen PSV vanwege hamstringklachten gewisseld, terwijl Tagliafico de afgelopen wedstrijden aan de kant stond met een heupblessure. 'Bij Nico (Tagliafico, red.) zou er kans zijn dat hij er weer bij is, maar hij is geschorst. Hij is wel weer fit genoeg', zei trainer Erik ten Hag zondag.

Richting een mogelijke finale zullen enkele spelers van Ajax moeten waken voor een nieuwe gele kaart. Perr Schuurs, Dusan Tadić en Edson Álvarez staan namelijk op scherp. Bij een gele kaart tegen sc Heerenveen zijn zij geschorst voor de bekerfinale, mits Ajax die haalt. Ajax mist tegen sc Heerenveen sowieso Noussair Mazraoui, die geblesseerd is.

In het bekertoernooi is een speler geschorst wanneer hij twee gele kaarten ontvangt. Een vierde gele kaart levert ook weer een schorsing op. Daarna levert elke gele kaart een uitsluiting op. Gele kaarten in het bekertoernooi worden in het bekertoernooi alleen kwijtgescholden na de eerste twee kwalificatierondes, hetgeen betekent dat dit alleen van toepassing is op amateurs.

Gele kaarten Ajax in de beker:

Ryan Gravenberch: 2
Devyne Rensch: 2
Nicolás Tagliafico: 2
Perr Schuurs: 1
Dusan Tadić: 1
Edson Álvarez: 1

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Bron Ajax Showtime

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties