Tadić zag Heerenveen hoop terugkrijgen: 'Daarom moeten we blijven voetballen'

door Gino Haverkamp 37

Bron ESPN

Bron ESPN

Dušan Tadić vindt dat Ajax in de tweede helft van het treffen met sc Heerenveen slordig was. De Amsterdammers kwamen vroeg op 0-3, wat de Serviër tevreden stemt, maar lieten vooral in de slotfase van het duel weinig zien. Uiteindelijk werd er met 2-4 gewonnen.

Tadić vond vooral de eerste helft goed, omdat Ajax na twintig minuten spelen al met 0-3 voor stond. 'Maar we kijken natuurlijk altijd naar de minder goede dingen, want alles kan beter', voegt de aanvoerder van Ajax eraan toe in gesprek met ESPN. 'De tweede helft had veel slordige momenten en we gaven Heerenveen daardoor de hoop terug in de wedstrijd te komen. Dat moet duidelijk beter dus, maar we zijn best tevreden.'

sc Heerenveen kwam in de eerste helft terug tot 1-3 en later tot 2-4, wat Tadić riskant vond. 'Ze gaan dan hoop krijgen en opportunistischer spelen. Daarom moeten we blijven voetballen en niet slordig zijn. Dat gaan we dus analyseren natuurlijk.'

Tadić cijfert zichzelf weg voor Ajax

Tadić geniet vooral voor Ajax. Hij scoorde niet, maar gaf wel een assist. Hij had wel tot scoren kunnen komen, maar de penalty die hij zou gaan nemen werd teruggedraaid. 'Een beslissing van de arbitrage (om de strafschop terug te draaien, red.) en ik denk een goede', zegt hij er over. Dat mede-aanvaller Steven Bergwijn voor het eerste sinds november een Eredivisie-goal maakte, stemt de Serviër nog het meest blij. 'Hij was ongelukkig met sommige kansen, maar zijn afronding is goed. Ik ben blij met zijn goal en met de zege.'