Shock op De Toekomst: Ajax stopt met A2

door BvdPloeg 132

Shock op De Toekomst: Ajax stopt met A2

door BvdPloeg 132

Laatst geüpdatet

Ajax heeft besloten dat er vanaf volgend seizoen geen Ajax A2 meer zal bestaan. De club gaat volgend seizoen alleen verder met een A1 en B1 in de bovenbouw. Het besluit heeft tot gevolg dat enorm veel spelers Ajax na dit seizoen moeten verlaten.

Afgelopen weekend werd de selectie van Ajax B2 geïnformeerd over de situatie. B2 zal volgend seizoen wel gewoon als team actief blijven, maar het verdwijnen van A2 heeft ook voor dit elftal gevolgen. Maar liefst acht spelers uit de ploeg van coach Regillio Simons kregen per telefoon te horen dat ze op zoek moeten naar een andere club. Het gaat hier om keeper Alessio Budel, verdedigers Vasco Lo-Ning-Hing, Magid Suleiman, Thomas Rier, James Fofana, middenvelder Quincy Nkansah en aanvallers Deonell Jamie en Arquinio Bel.

Deze week heeft Ajax eindgesprekken gepland met alle spelers uit de bovenbouw. Uit die gesprekken moet duidelijk worden welke spelers er volgend seizoen nog mogen aansluiten bij A1 of B1 en wie er vanwege het doorselecteren moeten vertrekken.

Update - 12.38 uur:
Ajax heeft in een korte verklaring op de website uitgelegd waarom de A2 wordt opgeheven. 'De afgelopen jaren is de meerwaarde van de A2 binnen de club veelvuldig onderwerp van discussie geweest. De voor- en nadelen zijn zorgvuldig afgewogen door de betrokkenen, waaronder het Technisch Hart en interim hoofd jeugdopleiding Said Ouaali. (...) Met deze verandering wil Ajax het niveau van de oudste jeugd en de doorstroom naar Ajax 1 en Jong Ajax verbeteren.'

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties