Rensch valt uit op training Jong Oranje en haakt af; Raatsie sluit juist aan

door BadembaBarrie 12

Bron OnsOranje

Rensch valt uit op training Jong Oranje en haakt af; Raatsie sluit juist aan

door BadembaBarrie 12

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Devyne Rensch reist niet met Jong Oranje mee naar Bulgarije voor het EK-kwalificatieduel met dat land. De Ajacied is op de training uitgevallen met hamstringklachten en heeft het trainingskamp zodoende verlaten, zo meldt de KNVB. Calvin Raatsie heeft zich juist extra bij de selectie gevoegd, als vervanger van Fabian de Keijzer.

De KNVB meldt niets over de ernst van Rensch zijn klachten aan de hamstring, noch een verwacht herstel. Vanuit Ajax is er vooralsnog überhaupt radiostilte over de terugkeer van de verdediger naar Amsterdam.

Tegenover het vertrek van Rensch staat dus echter wel de komst van Raatsie. Rensch is namelijk onderdeel van een drietal spelers dat om uiteenlopende redenen niet met de selectie meereist. Feyenoord-verdediger Lutsharell Geertruida kampt met een bovenbeenblessure en FC Utrecht-doelman De Keijzer is positief getest op het coronavirus. Het biedt Raatsie dus de kans om zich alsnog bij Jong Oranje te melden, iets wat hij inmiddels al gedaan heeft.

Vier Ajacieden bij Jong Oranje

Het aantal Ajacieden in de selectie van Jong Oranje blijft zodoende op vier staan. Naast Raatsie zijn namelijk ook Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch opgeroepen door bondscoach Erwin van de Looi. Het duel met Bulgarije vindt op vrijdag 25 maart plaats. Vier dagen later staat een confrontatie met koploper in de groep Zwitserland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties