Rensch geschorst bij Ajax, drietal spelers staat op scherp | Ajax Showtime

Rensch geschorst bij Ajax, drietal spelers staat op scherp

door BartVeenstra 25

Bron Ajax Showtime

Rensch geschorst bij Ajax, drietal spelers staat op scherp

door BartVeenstra 25

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax moet het in het return van de kwartfinales in de Europa League tegen AS Roma doen zonder Devyne Rensch. De rechtsback is na zijn derde gele kaart in dit Europese seizoen geschorst. Bovendien staan er drie spelers bij Ajax op scherp.

Perr Schuurs, David Neres en Nicolás Tagliafico zijn bij een gele kaart in de return tegen AS Roma geschorst voor een eventuele halve finale. Lisandro Martínez pakte afgelopen donderdag ook een gele kaart, maar dit was pas de eerste gele kaart voor de Argentijnse verdediger in dit Europese seizoen.

In het Europese seizoen wordt een speler geschorst wanneer hij - vanaf de start van de groepsfase - in totaal drie gele kaarten ontvangt. Daarna volgen schorsingen bij vijf, zeven, negen, enz. gele kaarten. Voor Ajax geldt dat de gele kaarten uit de groepsfase van de Champions League zijn meegenomen naar de knock-outfase van de Europa League. Ná de kwartfinales worden alle kaarten kwijtgescholden.

Ryan Gravenberch kreeg in de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta Bergamo (0-1 verlies) twee gele kaarten en een rode kaart. Hiervoor was de middenvelder in het heenduel met Lille OSC (1-2 winst) geschorst. Dit betekent dat Gravenberch - na zijn schorsing - weer op nul kaarten staat.

Ajax moet het in de return tegen AS Roma verder doen zonder Nousair Mazraoui, Daley Blind (beiden niet fit/geblesseerd), André Onana (geschorst) en Sébastien Haller (niet ingeschreven). De kans is verder aanwezig dat Ajax in Rome kan beschikken over Maarten Stekelenburg. De keeper moest de afgelopen drie duels van Ajax aan zich voorbij laten gaan, maar Ajax-trainer Erik ten Hag gaf aan op hem te rekenen voor de return. Ook Brian Brobbey, die zondag tegen RKC Waalwijk ontbrak, moet op tijd fit zijn. Schuurs, die kampt met een knieblessure, blijft het grootste twijfelgeval richting donderdag.

AS Roma ziet spelers terugkeren

AS Roma moet het tegen Ajax doen zonder Bruno Peres. Hij is na zijn gele kaart in de heenwedstrijd geschorst. Heel veel maakt dat niet uit voor AS Roma, want basisspeler Rick Karsdorp keert juist terug van een schorsing en hij kan de plek op rechtsback overnemen. AS Roma kan verder weer beschikken over Henrikh Mkhitaryan. De Armeen moest het duel in Amsterdam nog aan zich voorbij laten gaan, maar zondag maakte hij zijn rentree. Verder is al zeker dat Chris Smalling niet fit is voor de return tegen Ajax.

Gele kaarten Ajax:

Devyne Rensch: 3
Perr Schuurs: 2
Daley Blind: 2
David Neres: 2
Nicolás Tagliafico: 2
Ryan Gravenberch: 2 (beide kaarten in duel met Atalanta Bergamo)
Quincy Promes: 1 (inmiddels vertrokken)
Lassina Traoré: 1
Davy Klaassen: 1
Noussair Mazraoui: 1
Jurriën Timber: 1
Edson Álvarez: 1
Brian Brobbey: 1
Lisandro Martínez 1

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties