Kudus maandenlang aan de kant met meniscusblessure

door Jesse ter Haar 442

Kudus maandenlang aan de kant met meniscusblessure

door Jesse ter Haar 442

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus staat maandenlang aan de kant met een meniscusblessure, zo brengt Ajax donderdagmiddag naar buiten. De Ghanees viel uit in het duel met Liverpool en zal geopereerd moeten worden.

De Ajacied maakte woensdagavond zijn Champions League-debuut en startte voortvarend aan de wedstrijd, maar na negen minuten moest hij de strijd staken. Hij kwam ongelukkig neer na een duel met Liverpool-speler Fabinho. Quincy Promes verving hem, waarna Kudus donderdag een MRI-scan onderging.

Op die scan kwam naar voren dat er letsel is aan de meniscus in zijn rechterknie. De linkspoot is daardoor genoodzaakt om een operatie te ondergaan. 'Naar verwachting is hij in elk geval voor de winterstop niet meer inzetbaar', zo valt te lezen.

Bijna drie maanden geleden maakte Kudus voor een bedrag van zo'n negen miljoen euro de overstap van FC Nordsjaelland naar Ajax. Sindsdien kwam hij driemaal in actie in de Eredivisie en woensdag speelde hij dus zijn eerste minuten in de Champions League. De volgende wedstrijd voor de Ghanees zal, naar verwachting, dus op z'n vroegst in januari plaatsvinden.

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 6,65 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties