KNVB mikt op hervatting Eredivisie half juni

door Gino Haverkamp 194

KNVB mikt op hervatting Eredivisie half juni

door Gino Haverkamp 194

Laatst geüpdatet

Als het aan de KNVB ligt wordt er half juni weer gevoetbald. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden naar aanleiding van de conference call tussen de bond en de betaald voetbalclubs dinsdagmiddag. Bij de hervatting is waarschijnlijk geen publiek aanwezig volgens de krant.

De bond wil, mits het RIVM het toelaat, de competitie half juni hervatten met de duels FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord. Dat zijn twee wedstrijden die begin februari werden uitgesteld wegens de slechte weersomstandigheden toentertijd. In het weekend van 19, 20 en 21 juni wordt de normale competitie dan weer hervat. Dat gebeurt waarschijnlijk zonder publiek.

De Eredivisie zou dan waarschijnlijk eind juli afgerond moeten worden. Om dat alles mogelijk te maken hoopt de KNVB dat de clubs halverwege de maand mei weer mogen beginnen met trainen, zodat de spelers op tijd wedstrijdfit zijn voor de hervatting van de competitie. Tussen half juni en eind juli is het ook de bedoeling dat de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht afgerond moet worden. Een specifieke datum is niet bekend.

De play-offs worden aangepast, zo meldt het AD. Normaliter spelen deelnemende clubs twee keer tegen elkaar, maar dit seizoen wordt er slechts een enkel duel per ronde gespeeld, zo is de bedoeling. Over het derde scenario, waarin de Eredivisie helemaal niet meer wordt hervat, is volgens het blad niet gesproken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties