Jong Ajax pakt eerste punten na zege op GAE

door Finn Dekker 297

Jong Ajax pakt eerste punten na zege op GAE

door Finn Dekker 297

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft vrijdagavond de eerste punten van het seizoen gepakt. Na drie nederlagen op rij werd er eindelijk gewonnen. Door goals van Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Victor Jensen werd er met 0-3 gewonnen van Go Ahead Eagles. De ploeg van Mitchell van der Gaag is daarmee weg van de laatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie.

Snel pakte Jong Ajax het initiatief in Deventer. De Amsterdammers zochten gelijk de aanval, waarin ditmaal Naci Ünüvar, Brian Brobbey en Giovanni geposteerd stonden. De laatstgenoemde kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Het vizier stond echter niet op scherp. Hetzelfde gold daarna voor de opbouw van de Amsterdammers. Meerdere keren werd stom balverlies geleden, soms op gevaarlijke posities in het veld. Het leverde een aantal kansen op in de counter voor de thuisploeg, maar zij profiteerden niet.

Halverwege de eerste helft werd het vervolgens een aantrekkelijke wedstrijd. Kansen waren er over en weer. Kjell Scherpen, die weer eens onder de lat stond, werd desondanks niet getest. Aan de andere kant nam Alex Mendez het doel onder vuur, na een mooie aanval via Ünüvar en Brobbey. Zijn schot werd nog gekeerd. Maar enkele minuten later was het alsnog raak. Na een handsbal ging de bal terecht op de stip. Kenneth Taylor ging achter de bal staan en faalde niet: de middenvelder schoot de bal feilloos in de kruising.

Na de thee was het vooral Go Ahead Eagles dat zich liet zien. De ploeg van Van der Gaag kwam nauwelijks aan voetballen toe in het eerste kwartier. Kowet, daarentegen, kwam vaak in de buurt of zelfs in de zestien van Scherpen. Het was dan ook ietwat tegen de verhouding in dat de score na een uur werd verdubbeld door Brian Brobbey. De spits werd in de counter weggestuurd door Mendez, waarna Brobbey kon afdrukken, al waren daar wel twee pogingen voor nodig.

De tweede van Jong Ajax betekende een ommekeer in het spelbeeld. Het gevaar van de thuisploeg nam af, terwijl men bij Jong Ajax beter ging voetballen. Via Ünüvar kon de wedstrijd beslist worden, maar de linksbuiten van de avond had te veel tijd nodig om de kansrijke situatie te verzilveren. Niet veel later werd de kleine dribbelaar gewisseld door Van der Gaag. Net als Brobbey en Taylor ging hij moegestreden naar de kant. Eerder werden ook de debuterende Devyne Rensch en Enric Llansana gewisseld. Voor hen kwamen Nordin Musampa, Max de Waal, Christian Rasmussen, Jaymillio Pinas en Jensen.

In de slotfase was de derde van de uitploeg tot slot dichterbij dan de aansluitingstreffer. Rasmussen kon twee keer net niet een voorzet van Pinas binnenschieten, terwijl een schot van De Waal rakelings naast de tweede paal ging. Even daarna leek Go Ahead toch nog te gaan scoren: ook de thuisploeg kreeg namelijk een pingel, na een overtreding van Mendez. Maar de club uit Deventer benutte het buitenkansje niet. Jeroen Veldmate schoot de bal over.

Wat de Eagles in de blessuretijd niet lukten, lukte Jong Ajax wel. De Amsterdammers scoorden namelijk in de absolute slotfase nog via Jensen. De Deen bekroonde daarmee zijn terugkeer na een knieblessure met een fijne treffer. Daarmee gooide Jong Ajax het duel in het slot. Met elf man eindigen deden de bezoekers overigens niet. De Waal kreeg namelijk nog rood, na zijn tweede gele kaart. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Opstelling Go Ahead Eagles:

Gorter; Lucassen, Beukema, Kuipers; Idzes, Brouwers; Van Hoeven, Eyibil, Eddahchouri; Rabillard.

Wissels Go Ahead Eagles:

Michaelis, Droste, Van Kippersluis, Abdat, Budel, Crowther, Eersteling, Dumay, Corboz, Bakker.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Rensch (Jensen 63'), Llansana (Musampa 46'), Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Méndez, Taylor (De Waal 70'); Giovanni, Brobbey (Rasmussen 75'), Ünüvar (Pinas 75').

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Musampa, De Waal, Jensen, Pinas, Rasmussen.

Doelpunten:

0-1 Kenneth Taylor (35')
0-2 Brian Brobbey (60')
0-3 Victor Jensen (90+3')

Bijzonderheden:

- Rood: Max de Waal

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties