Jong Ajax houdt stand en voorkomt promotie De Graafschap | Ajax Showtime

Jong Ajax houdt stand en voorkomt promotie De Graafschap

door Finn Dekker 346

Bron AS

Jong Ajax houdt stand en voorkomt promotie De Graafschap

door Finn Dekker 346

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft De Graafschap vooralsnog van promotie afgehouden. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie moest vrijdag winnen op De Toekomst, maar kwam niet langs de Amsterdammers, die met man en macht verdedigden in de tweede helft. Het gelijkspel betekende het eerste punt van Jong Ajax sinds begin april.

De wedstrijd ging rustig van start. Jong Ajax had de bal, De Graafschap loerde op een fout. Na een kwartier was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de bezoekers. Ralf Seuntjens werd op de rand van de zestien gevonden en kon vrij uithalen. Daan Reiziger had echter een stijlvolle redding in huis, waarmee de doelman de bal over de doellat tikte.

Daarna greep Jong Ajax het momentum. In een mooie aanval bereikte de zestienjarige debutant Amourrichio van Axel Dongen de vrijstaande Kenneth Taylor, die zijn man uitkapte en de bal laag in de verre hoek schoot. Het betekende de eerste treffer in vijf wedstrijden van Jong Ajax. Bijna scoorden de Amsterdamse beloften een aantal minuten later weer. Lassina Traore schoot de bal van buiten de zestien een metertje over. Het betekende overigens een van zijn laatste acties: de spits moest niet veel later geblesseerd naar de kant.

Met nog een aantal minuten op de klok drong De Graafschap vervolgens aan. Jong Ajax verdedigde met man en macht, maar moest twee kansen toelaten. Zo kon Elmo Lieftink van dichtbij koppen, maar kwam de middenvelder net niet bij de bal. Daryl van Mieghem raakte de bal een aanval verder wel, uit de lucht op de wreef, maar schoot de bal van dichtbij over.

Na rust bleef De Graafschap de bovenliggende partij. Eerst voorkwam Enric Llansana met een mooie tackle een grote kans, daarna moest de paal redding brengen na een schot van Seuntjens. Met de minuut werd de overmacht groter, waardoor de ploeg uit Doetinchem na een uur langszij kwam. Toine van Huizen kopte knap raak uit een vrije trap vanaf rechts.

De gelijkmaker sterkte de bezoekers alleen maar meer. Gelijk werd de zoektocht naar een tweede treffer gestart, terwijl de tank van Jong Ajax sneller leeg begon te raken. De Amsterdammers kwamen nog amper over de middenlijn heen. De Graafschap rook bloed en raakte via Lieftink de lat. Even later plaatste Jesse Schuurman de bal net naast de paal.

In de slotfase was het spelbeeld niet anders. De inbreng van Jong Ajax bleef beperkt tot het weghalen van ballen. Mooi voetballen op de Ajax-manier had geen prioriteit, die lag bij het pakken van een punt in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, hetgeen lukte, mede door een heel late save op de doellijn van Terrence Douglas.

Opstelling Jong Ajax:

Reiziger; Kasanwirjo, Regeer, Llansana, Douglas; Warmerdam, Ekkelenkamp (Rasmussen 82'), Taylor (Yah 65'); Martha (Hansen 82'), Traoré (Mendez 35'), Van Axel-Dongen (Giovanni 46').

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Salah-Eddine, Musampa, Rasmussen, Giovanni, De Waal, Hansen. Hlynsson, Méndez, Van Gelderen, Yah.

Opstelling De Graafschap:

De Boer; Van Heertum, Van Huizen, Van de Pavert; Lelieveld, Schuurman, Lieftink, Tutuarima; Opuku (Platje 86'), Seuntjens, Van Mieghem.

Wissels De Graafschap:

Vaags, Baas, Hilderink, Dekker, Neghli, Platje, Konings, Leemans, Hamdaoui.

Doelpunten:

1-0 Kenneth Taylor (23')
1-1 Toine van Huizen (64')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties