Gravenberch en Timber blijven in race voor Golden Boy-award

door Thijs Zwagerman 41

Bron Tuttosport

Gravenberch en Timber blijven in race voor Golden Boy-award

door Thijs Zwagerman 41

Bron Tuttosport

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch en Jurriën Timber maken nog altijd kans om dit jaar de Golden Boy-award te winnen. Het duo heeft de schifting naar de shortlist, waarbij veertig spelers afvielen, overleefd. In tegenstelling tot de afgevallen Devyne Rensch.

Gravenberch, Timber en Rensch behoorden in juli tot de honderd kanshebbers die dit jaar de Golden Boy zouden kunnen winnen. Donderdag is de lijst van honderd talenten door organisator Tuttosport teruggebracht tot zestig spelers en daarbij viel Rensch dus af. Ook voormalig Ajax-spits Lassina Traoré overleefde de schifting niet. Brian Brobbey, inmiddels speler van RB Leipzig maakt nog wel kans, om de Golden Boy te winnen.

Gravenberch en Timber blijven daarnaast ook in de race en maken evenals bijvoorbeeld PSV-ers Noni Madueke en Mohamed Ihattaren nog altijd kans om te worden gekroond tot het grootste voetbaltalent van Europa. In 2019 won Matthijs de Ligt als tweede Nederlander ooit deze eervolle onderscheiding. Rafael van der Vaart was in 2003 ooit de eerste speler die de Golden Boy-award won.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties