Eiting tekent contract tot 2018

door Wilten1 22

Eiting tekent contract tot 2018

door Wilten1 22

Laatst geüpdatet

Ajax meldt op haar officiële website dat Carel Eiting een contract heeft getekend dat hem vanaf 1 juli van dit jaar tot en met 30 juni 2018 aan Ajax bindt. Het supertalent is met zijn zeventien jaar eigenlijk nog een B-junior, maar speelt al het gehele seizoen in de A1 als verdedigende middenvelder.

Eiting was op de Future Cup afgelopen maand nog de aanvoerder van de Ajacieden, toen hij voor even weer bij zijn eigen leeftijdsgenoten mee deed. De technisch begaafde linkspoot tekent zijn eerste contract bij de Amsterdammers. 'Ik ben heel erg blij en zie dit als een grote beloning', was het eerste commentaar van de jongeling zelf.

De geboren Amsterdammer maakt een stormachtige ontwikkeling door dit seizoen en zoals een echte Ajacied betaamt, luisterde hij dit jaar bij zowel de A1 van Ajax als bij Oranje onder 17 zijn debuut op met een doelpunt. 'Dit is een erg mooi en bijzonder seizoen maar hopelijk komen er nog veel meer mooie momenten aan. Dit weekend speel ik de kampioenswedstrijd tegen PSV en ga binnenkort naar Bulgarije voor het EK onder 17', vervolgde Eiting zijn verhaal op de officiële clubsite.

Ook hoofd opleiding Wim Jonk is in zijn nopjes met de handtekening van Eiting. 'Eiting is een controlerende middenvelder die veel inzicht heeft. Hij heeft een hele professionele instelling en hij is in het veld goed in staat om de zaken met elkaar te verbinden. Carel is een speler met veel potentie. Ik ben blij dat hij een contract heeft afgedwongen, dit is een mooie stap op weg naar meer.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties